Flow book για τους λάτρεις του χαρτιού

Πριν από μερικούς μήνες, μια πολύ καλή φίλη που αγαπάει το χαρτί έγραψε για το flow magazine και σκέφτηκα ότι έπρεπε να το αναζητήσω. Λίγο μετά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών έπεσα πάνω σε ένα τεύχος και ενθουσιάστηκα αλλά βιαζόμουν τόσο πολύ να προλάβω την πτήση μου και να κάνω ποδήλατο για να φορτίσω το κινητό μου (σας χρωστάω πολλά άρθρα ακόμα) που το άφησα και έφυγα τρέχοντας. Στις γιορτές όμως κάνοντας την καθιερωμένη βόλτα στο πρακτορείο διεθνή τύπου έπεσα πάνω σε κάτι που ήταν αδύνατο να το προσπεράσω. Βρήκα το “Flow book for paper lovers 2” και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Για αυτό το βιβλίο θα σας γράψω σήμερα και είναι ακόμα ένα βιβλίο χωρίς δολοφόνο.

Η νέα μου αγάπη! Flow book close up!

Η νέα μου αγάπη! Flow book close up!

Το συγκεκριμένο βιβλίο όχι μόνο δεν έχει δολοφόνο, δεν έχει καν πλοκή και για την ακρίβεια δεν έχει καν κείμενο. Εκτός από 2-3 σελίδες στην αρχή που εξηγεί τι θα βρείτε μέσα, το υπόλοιπο έχει ελάχιστο κείμενο. Χωρίζεται σε τρεις βασικές ενότητες – κεφάλαια ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του χαρτιού και είναι περίπου 300 σελίδες. Όλες οι σελίδες είναι προκομμένες δηλαδή έχουν διάτρηση κοντά στην ράχη για να μπορούν να κοπούν εύκολα. Γιατί αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος χρήσης του βιβλίου. Να κοπούν και να αξιοποιηθούν όλες σε σελίδες.

Το υπέροχο ανάπτυγμα του φακέλου καρδιά το αγαπώ!

Το υπέροχο ανάπτυγμα του φακέλου καρδιά το αγαπώ!

Share – Μοιράζομαι

Σε αυτήν την ενότητα όλες οι σελίδες είναι αφιερωμένες στην επικοινωνία. Θα βρείτε επιστολόχαρτα, φακέλους που μπορείτε εύκολα να συναρμολογήσετε για να τους κομποζάρετε με τα αντίστοιχα επιστολόχαρτα, κάρτες μικρούλες για ευχές, για δωράκια και καρτ ποστάλ με διάφορα διακοσμητικά όπως glitter και άλλα. Στην ίδια ενότητα υπάρχουν κόλλες περιτυλίγματος, διακοσμητικά αυτοκόλλητα και ετικέτες. Είναι περίπου όλα όσα χρειάζεστε για να αρχίσετε την αλληλογραφία, για να ετοιμάσετε τα δώρα σας και για να ευχηθείτε γραπτά. Από το πρώτο κιόλας κεφάλαιο και για να είμαι πιο ειλικρινής από τις πρώτες σελίδες είχα αρχίσει να κάνω λίστα με τους φίλους μου στο εξωτερικό που θέλω να τους στείλω ένα γράμμα ή μια κάρτα για τα γενέθλιά τους. Είναι τόσο βολικό που είναι όλα εκεί και πραγματικά έχω πολλά χρόνια να δω ένα συμπαθητικό σετ αλληλογραφίας για ενήλικες.

Πρώτη φορά βλέπω χάρτινο κούκλο!

Πρώτη φορά βλέπω χάρτινο κούκλο!

Make – Δημιουργώ

Αυτή η ενότητα είναι απλά η χαρά του δημιουργού. Σελίδες με υπέροχη εικονογράφηση που μπορείτε να κόψετε και να χρησιμοποιήσετε στις κατασκευές σας όπως σε ένα μενταγιόν με υγρό γυαλί ή στο scrapbooking κ.α, μια χάρτινη κούκλα με τα ρούχα της και τα αξεσουάρ της για να θυμηθείτε τα παλιά (που έρχονται πάλι στην μόδα), αναπτύγματα από σπιτάκια για να τα κόψετε και να τα φτιάξετε και πάρα πολλά αυτοκόλλητα. Σε όλα τα Flow book υπάρχουν πάντα σπιτάκια ή δωμάτια ή σκηνικά που είναι πολύ μεγαλύτερα από το μέγεθος της σελίδας και συνοδεύονται από ταιριαστά αυτοκόλλητα ή φιγούρες για να τα φτιάξετε όπως θέλετε. Δείτε για παράδειγμα το σπιτάκι από το Flow book 3.

 

Όλο αυτό που βλέπετε είναι ένθετο στο βιβλίο και τις φιγούρες απλά τις κόβετε και έτοιμο το σπιτάκι με τα τέσσερα δωμάτια. Θα βρείτε και σελίδες να χρωματίσετε με πολύ ωραία σχέδια (όχι που θα έλειπε κάτι τέτοιο από το βιβλίο) και σελίδες μονόχρωμες σε πολύ ιδιαίτερα χρώματα για να τις χρησιμοποιήσετε στις κατασκευές σας. Το να διαβάζω τα ονόματα των χρωμάτων όπως “paris in spring pink” ή “a drop in the ocean blue” ή “freshly cut grass green” κ.α. είναι μια από τις πιο αγαπημένες ασχολίες όταν με πιάνουν οι τσιγκουνιές και δε θέλω να κόψω κάτι από το Flow Book.

Μια κουζίνα ή ένα καφέ στο Παρίσι <3

Μια κουζίνα ή ένα καφέ στο Παρίσι <3

Αυτή η ενότητα είναι και η αγαπημένη μου γιατί κάθε φορά που την ξεφυλλίζω προσπαθώ να σκεφτώ τον καλύτερο τρόπο αξιοποίησης κάθε σελίδας και αυτό με γεμίζει ιδέες. Μετά με πιάνουν οι τσιγκουνιές και σκέφτομαι ότι ίσως πρέπει να βρω καλύτερη ιδέα για να αποφύγω να κόψω τη σελίδα και να τη χρησιμοποιήσω αλλά ουδείς τέλειος.

Οι σελίδες με διάφορες εκπλήξεις είναι τα σημεία που κολλάω!

Οι σελίδες με διάφορες εκπλήξεις είναι τα σημεία που κολλάω!

Celebrate – Γιορτάζω

Είναι αλήθεια πως το χαρτί είναι ένα από τα βασικά υλικά μιας καλής διακόσμησης πάρτι και αυτό το κάνει ξεκάθαρο αυτή η ενότητα. Υπάρχουν σελίδες με σημαιάκια σε διάφορα σχέδια και χρώματα και σχήματα για να τα κόψετε και να τα κάνετε γιρλάντες, προσκλήσεις για τους καλεσμένους σας, ευχαριστήριες κάρτες, έτοιμες γιρλάντες, vintage φωτογραφίες με συννεφάκια για να γράψετε τους διαλόγους και να κάνετε αφισούλες και αφισούλες με πολύ ωραία και εμπνευστικά λογάκια για την δημιουργία και τη ζωή.

Αριστερά το πίσω μέρος του επιστολόχαρτου και δεξιά οι κάρτες

Αριστερά το πίσω μέρος του επιστολόχαρτου και δεξιά οι κάρτες

Ήταν τέτοια η χαρά μου, που πήγα αμέσως και παράγγειλα το Flow Book 3 από το site του Flow magazine. Το παράγγειλα χωρίς κανένα πρόβλημα και το πλήρωσα με την prepaid μου χωρίς επίσης κανένα πρόβλημα. Ήρθε σε 2 εβδομάδες περίπου από Ολλανδία. Το Flow Book 3 είναι και το μόνο διαθέσιμο για παραγγελία πλέον αφού το Flow Book 1 και το Flow Book 2 έχουν εξαντληθεί και το βρίσκω πολύ λογικό. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο να το αναζητήσετε σε κάποιο πρακτορείο διεθνή τύπου ή σε κάποιο βιβλιοπωλείο που έχει ξενόγλωσσα περιοδικά. Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να βρείτε κάποιο τελευταίο αντίτυπο από το Flow Book 2.

Έχω χαρτί για τα επόμενα πολλά χρόνια μάλλον!

Έχω χαρτί για τα επόμενα πολλά χρόνια μάλλον!

Το Flow book το αγαπώ γιατί μου φτιάχνει τη διάθεση μόνο που το ξεφυλλίζω. Σε κάθε τόμο έχουν συνεργαστεί απίστευτα ταλαντούχοι εικονογράφοι και σχεδιαστές όπως η Ruby Taylor, η Silvia Dekker, η Suzy Ultman, η Rebecca Green και πάρα πολλοί άλλοι. Το γεγονός ότι είναι γεμάτο από διάφορα χαρτιά, χαρτονάκια, αφισούλες και υπέροχες τρισδιάστατες κατασκευές με κάνει να νιώθω κάθε φορά που το ανοίγω ότι ανακαλύπτω και κάτι καινούριο που δεν το είχα προσέξει την προηγούμενη φορά. Ειδικά η γιρλάντα “Oh what a beautiful day” που την πήγα βόλτα και στην παραλία για να τη φωτογραφίσω και να τη χαρώ πριν αποφασίσω που θα την βάλω στο craft room.

Απλά υπέροχη όπως εκείνη η ημέρα!

Απλά υπέροχη όπως εκείνη η ημέρα!

Θεωρώ πως είναι ένα υπέροχο δώρο για οποιονδήποτε ασχολείται με κατασκευές και μάλιστα με το χαρτί. Εγώ σκοπεύω να το ξοδεύω λίγο-λίγο και να παρακολουθώ για κάθε επόμενο. Θέλω πολύ να βρω και ένα τεύχος του flow magazine για να το δω και ως περιοδικό πως είναι αλλά δεν νομίζω πως θα με κερδίσει όπως τα flow books. Αν θέλετε να ρίξετε περισσότερες ματιές στο περιεχόμενό και στις σελίδες υπάρχουν βίντεο άλλων crafter που το παρουσιάζουν στα αγγλικά ή στα ολλανδικά(;). Αν το έχετε πάρει θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας και αν αποφασίσετε να το πάρετε τώρα περιμένω εντυπώσεις!

Ένα πολύ γλυκούλι σκίτσο για να το χρωματίσω!

Ένα πολύ γλυκούλι σκίτσο για να το χρωματίσω!

Συνεχίζω με τα υπόλοιπα βιβλία που έχω για διάβασμα (ναι έχω και βιβλία με κείμενο) και με διάφορα περιοδικά και περιμένω και τις δικές σας προτάσεις.

9 σχόλια

 1. Φοβερόο!!! ???? θα ψάξω να βρω σίγουρα!! Πολύ ενδιαφέρον post!

  Απάντηση
 2. Πλάκα κάνεις! Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο βιβλίο! Απίθανο!

  Απάντηση
 3. Η γιρλάντα απίστευτη νομίζω δεν υπάρχει πιο χαρούμενο και με τόσα χρώματα βιβλίο!

  Απάντηση
 4. Ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημά μου με αυτά τα υπερτέλεια ντιζαϊνάτα βιβλία,ε; Ότι μόνο τα βλέπω, και τα λυπάμαι τόσο πολύ να τα γράψω/κόψω/χαλάσω, που τελικά μένουν έτσι απείραχτα, και δεν τα χαίρομαι! Το ίδιο μου συμβαίνει και με τα σημειωματάρια, με τα οποία έχω μανία, και με τα ωραία υφάσματα. Χμ. Μήπως να το ψάξω;
  Πάντως, αυτό το flow, και οι δημιουργοί του είναι εκπληκτικά! Και το βιβλίο, αν βρεθεί μπροστά μου, δεν θα τη γλυτώσει (γιατί στο public και στο cosmotebooks που έψαξα, δεν υπάρχει καθόλου-ούτε το 1 ούτε το 2 ούτε το 3)!
  Καλημέρα, και καλό Σαββατοκύριακό, Άννα!

  Απάντηση
 5. <3 <3 <3 Η αίσθηση του να ξεφυλλίζεις το flow είναι απερίγραπτη, τι να πω! Από τότε που το πήρα, το έχω στο τραπεζάκι να το ξεφυλλίζω συχνά και να χαίρομαι. Pelagie αυτό είναι χρόνιο πρόβλημα, δε θέλω να τα χαλάσω, να τα κόψω, να τα χρησιμοποιήσω.. μόνο να τα βλέπω και να τα πιάνω! Το μόνο που μπορεί να "σώζει" το flow, είναι ότι μερικές σελίδες τις έχει διπλές, οπότε ίσως, λέω ίσως, να κόψω καμία κάποτε…..

  Απάντηση
  • Ομοιοπαθούσα κι εσύ, ε; *κουνάει το κεφάλι της με κατανόηση*

   Απάντηση
 6. Το Flow το περιοδικό το είχα γνωρίσει από τη φίλη μου την Ολλανδέζα τη Φρίντα που το έπαιρνε απ’ευθείας από Ολλανδία και το διάβαζε αλλά και εκείνο είχε πολύ όμορφα άρθρα και εικόνες. Αυτό που είναι για paper lovers δείχνει πανέμορφο, θα μπορούσα κάποια να τα κάνω στην τάξη αλλά κι εγώ με μερικά πράγματα παθαίνω ότι και οι προηγούμενες κοπέλες, δε θέλω να το πειράξω.AriadnefromGreece!

  Απάντηση
 7. Φαίνεται υπέροχο! Θα ψάξω να το βρω!!!

  Απάντηση
 8. Πολύ πρωτότυπο! Θα το ψάξω σίγουρα

  Απάντηση

Απάντηση