Συχνές ερωτήσεις

Εδώ θα βρείτε κάποιες απαντήσεις στις πιθανές ερωτήσεις σας σχετικά με το in my closet. Αν και πάλι έχετε απορίες θα χαρώ πολύ να σας απαντήσω.

 1. Τι είναι το in my closet;

  Είναι δύο πράγματα. Το ένα είναι το site και το άλλο είναι η σελίδα του site στο facebook.Το site είναι ένας χώρος όπου γράφω για όλα όσα φτιάχνω με τους φίλους μου αλλά και μόνη μου. Είτε με πράγματα που έχω στην ντουλάπα μου, είτε με πράγματα που ανακαλύπτω έξω από την ντουλάπα μου. Θα βρείτε οδηγίες για το πώς μπορείτε να τα φτιάξετε και εσείς ή μέρη που μπορείτε να μάθετε.

  Η σελίδα στο facebook είναι ένας χώρος που γράφω για όλα όσα βρίσκω και θα ήθελα να κάνω. Καθημερινά, περνάω πολλές ώρες ψάχνοντας για ιδέες που θα με ενθουσιάσουν και θα βρω τον χρόνο να τις κάνω. Για να μην πάνε χαμένες, τις δημοσιεύω εκεί. Έτσι, ελπίζω ότι μπορεί να παρακινήσω και εσάς να τις δοκιμάσετε ή μπορεί να μου προτείνετε και εσείς ενθουσιαστικές ιδέες.

 2. Πού τις βρίσκεις όλες αυτές τις ιδέες;

  Παρακολουθώ πάρα πολλά blogs και sites που ασχολούνται με κατασκευές. Χρησιμοποιώ feedly για να διαβάζω καθημερινά ότι νεότερο και φυσικά κάθε φορά που πέφτω σε ένα νέο blog/site με ενδιαφέρον περιεχόμενο, το αποθηκεύω για παρακολούθηση. Χρησιμοποιώ πολύ το pinterest. Το αγαπάω πολύ και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, να βάλω σε μια τάξη αυτά που βρίσκω. Επίσης έχω κάνει like σε πάρα πολλές σελίδες στο facebook που έχουν κατασκευές. Επιπλέον όλων αυτών, οι φίλοι μου όποτε βρίσκουν κάτι ενδιαφέρον με ενημερώνουν. Τολμώ να πω ότι καταναλώνω πολύ προσωπικό χρόνο στην εξερεύνηση και το διάβασμα.

 3. Τι κατασκευές σε ενδιαφέρουν περισσότερο;

  Εγώ αγαπάω το χαρτί περισσότερο από καθετί. Αλλά αγαπάω και την επαναχρησιμοποίηση. Τελευταία βρίσκω πολύ γοητευτικό το ράψιμο και οτιδήποτε έχει να κάνει με το ύφασμα αλλά είναι μια φάση και αυτή όπως πολλές. Γενικά, μου αρέσει οποιαδήποτε κατασκευή μπορεί να γίνει από κάποιον, αρκεί να προσπαθήσει φιλότιμα και να μην πρέπει να αγοράσει πολύ εξειδικευμένο εξοπλισμό.

 4. Πού τον βρίσκεις όλο αυτόν τον χρόνο;

  Κοιμάμαι λίγο, δεν βλέπω τηλεόραση, δεν παίζω παιχνίδια στον υπολογιστή, δεν βλέπω σειρές και δεν μιλάω στο τηλέφωνο. Αυτά τα 5 μόνο μου χαρίζουν 2-3 ώρες την ημέρα. Δεν το λέω τυχαία. Το υπολόγισα όταν κάποτε τα έκανα όλα αυτά.

 5. Διάβασα κάτι για workshops. Τι παίζει με αυτά;

  Να εδώ, εμείς μαζευόμαστε στην κουζίνα μου ή κάπου αλλού, αποφασίζουμε να κάνουμε κάτι και το κάνουμε. Περνάμε καλά, τσιμπολογάμε φαγώσιμα, γελάμε και άμα γίνει και ωραίο ό,τι κάναμε χαιρόμαστε. Σύντομα θα ανακοινώσω το επόμενο και αν θέλετε να έρθετε, μπορείτε. Επειδή δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να κλείσουμε κάποιο γήπεδο για να κάνουμε κάτι όλοι μαζί αλλά συνήθως χωράμε συγκεκριμένος αριθμός ατόμων, μη το αφήσετε για τελευταία στιγμή.

 6. Όλες αυτές οι φωτογραφίες που είδα στο site είναι δικές σου;

  Ναι. Είναι δικές μου εκτός και αν στη λεζάντα υπάρχει αναφορά σε κάποιον άλλον δημιουργό/site. Είναι επιλογή μου να βάζω link της πηγής είτε πρόκειται για κείμενο είτε για φωτογραφία γιατί έτσι θεωρώ ότι είναι το σωστό για το δημιουργό. Και έτσι θέλω να χρησιμοποιήσετε και εσείς όποια φωτογραφία σας αρέσει από το in my closet. Με αναφορά στην πηγή τόσο λεκτικά όσο και με σύνδεσμο.

 7. Εγώ τώρα ανακάλυψα το site και δεν ξέρω τι άλλα πράματα μπορώ να βρω εδώ. Πρέπει να τα ψάξω όλα;

  Αν έχετε όρεξη να τα ψάξετε όλα και να τα διαβάσετε όλα, be my guest. Αλλά αν θέλετε έτσι στα γρήγορα να πάρετε μια μυρουδιά για τα θέματα για τα οποία γράφω μπορείτε να πάτε στο μενού επάνω (DIY, Έμπνευση, Upcycle, Κάνε κάτι). Κάθε κατηγορία έχει υποκατηγορίες που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε γενικά τι παίζει.

 8. Τι είναι το "κάνε κάτι";

  Μια στο τόσο και ανάλογα με τα κέφια μου κάνω δημιουργικά καλέσματα είτε από τη σελίδα στο facebook είτε από εδώ. Ζητώ από όσους και όσες έχουν όρεξη, να δημιουργήσουν κάτι με ένα συγκεκριμένο υλικό ή με ένα συγκεκριμένο θέμα. Συνήθως έχει και δωράκια έτσι για να είμαι σίγουρη ότι θα ανοίξω την όρεξη για δημιουργία. Αν με διαβάζετε τακτικά και γραφτείτε και στο newsletter μου θα ενημερωθείτε για όποιο επόμενο "κάτι".

 9. Ποια είσαι;

  Με λένε Άννα και είμαι καλά. Απαντάω στο "Ντουλαπάκι" και στο "mafaldaQ". Μεγάλη ιστορία. Πού να σας τα λέω. Θα χαρώ πολύ να σας γνωρίσω και να τα πούμε και από κοντά με περισσότερες λεπτομέρειες σε κάποιο δημιουργικό event ή workshop.

 10. Μου αρέσει πολύ το site σου και θέλω να σου δώσω ένα βραβείο!

  Αχ ευχαριστώ πολύ αλλά πραγματικά δεν είναι ανάγκη. Προτιμώ σχόλια στις αναρτήσεις παρά βραβεία και ανάλογα καλέσματα. Επίσης δεν είμαι καθόλου καλή με τα καλέσματα που πρέπει να απαντήσω σε συγκεκριμένες ερωτήσεις και να καλέσω και άλλους να το κάνουν. Είμαι πάρα μα πάρα πολλά χρόνια blogger (από το 2006 συγκεκριμένα) και όλα αυτά μου φαίνονται τόσο πολύ έξω από την ντουλάπα μου πλέον.

 11. Φτιάχνω χειροποίητα προϊόντα / Πουλάω εργαλεία και υλικά χειροτεχνίας / έχω site/επιχείρηση σχετική με αυτά με τα οποία ασχολείσαι. Θα μπορούσα να διαφημιστώ ή να προβληθώ στο in my closet;

  Ναι αλλά για όλα αυτά έχω γράψει αναλυτικές πληροφορίες στο Διαφήμιση.

 12. Άμα βρω μια καλή ιδέα να σου τη στείλω;

  Φυσικά. Να τη στείλετε με email ή/και να την πείτε σε κάποιο comment. Είτε είναι κάτι που βρήκατε, είτε είναι κάτι που φτιάξατε εσείς. Εγώ ιδέες μαζεύω!