DIY

Σπιτική λεμονάδα και άλλα δροσερά ροφήματα

Σπιτική λεμονάδα και άλλα δροσερά ροφήματα

Μπήκε πλέον ο Αύγουστος για τα καλά και όλα έχουν μπει σε πιο αργούς ρυθμούς. Είναι η περίοδος που και εγώ ζορίζομαι πολύ να κάνω οτιδήποτε πέρα από βόλτες, μπάνια, παγωτάκια και κανένα δροσερό ρόφημα όπως λεμονάδα. Για αυτόν τον λόγο και η 9η αποστολή του καλοκαιρινού μαραθώνιου δημιουργικότητας είναι αφιερωμένη σε αυτό. Στα σπιτικά δροσερά ροφήματα.

Το λέω και το ξαναλέω αλλά το καλοκαιράκι θέλει δροσιά. Ξέρεις τι δροσερό δεν έχουμε κάνει ακόμα; Ξέρεις-ξέρεις. Δεν έχουμε κάνει ακόμα δροσερό ρόφημα. Έλα να κάνεις ένα να χαρούμε όλοι. Μπορεί να είναι οτιδήποτε θέλεις εσύ. Με ή χωρίς αλκοόλ, με ή χωρίς καφέ, με ή χωρίς φρούτα. Αρκεί να πίνεται, να είναι δροσερό και να το έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου. Για να ολοκληρωθεί η αποστολή θέλω φωτογραφία στη σελίδα στο facebook και μαζί συνταγή και οδηγίες παρασκευής. Ακόμα και αν είναι ένα απλό φραπεδάκι ε; Δεν είμαστε όλοι γνώστες! Ευκαιρία να μάθουμε!

Το δικό μου αγαπημένο είναι η λεμονάδα. Μάλιστα οτιδήποτε συνδιάζεται με ανθρακικό είναι ακόμα πιο λαχταριστό και ακόμα πιο δροσερό. Η δική μου σπιτική λεμονάδα είναι μια συνταγή που μου χάρισε η μεσαία μου αδερφή και θα την ευγνωμονώ για πάντα για αυτό.

13 λεμόνια και 2 πορτοκάλια

13 λεμόνια και 2 πορτοκάλια

Υλικά:

  • Χυμός από 13 λεμόνια ζουμπουρλούδικα.
  • Ξύσμα από 5 λεμόνια που δεν θα είναι κερωμένα.
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια ζουμπουρλούδικα επίσης.
  • 1 κιλό ζάχαρη.
  • Σόδα ή μεταλλικό νερό με μπόλικο ανθρακικό.
Ζουλάμε καλά τα εσπεριδοειδή!

Ζουλάμε καλά τα εσπεριδοειδή!

Εκτέλεση:

Αφού ζουλήξουμε πολύ καλά τα 13 λεμόνια και τα 2 πορτοκάλια και ρίχνουμε το χυμό τους μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Ξύνουμε προσεκτικά τη φλούδα από 5 λεμόνια και την ρίχνουμε και αυτήν στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση ενώ εμείς ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις βράσει, κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Μόλις κρυώσει, σουρώνουμε το μείγμα και βάζουμε το ζουμάκι σε ένα μπουκάλι στο ψυγείο. Μπορεί να μείνει εκεί για όλο το καλοκαίρι.

Το πιο ωραίο άρωμα το έχει η φλούδα όταν την ξύνουμε

Το πιο ωραίο άρωμα το έχει η φλούδα όταν την ξύνουμε

Αυτό το ζουμάκι είναι η συμπυκνωμένη λεμονάδα μας. Κάθε φορά που θα θέλουμε να απολαύσουμε μια δροσερή λεμονάδα, θα βάζουμε σε ένα ποτήρι, μόλις το 1/3 από το ζουμάκι και μετά ότι άλλο θέλουμε. Κρύο νερό, παγάκια, μια σόδα ή μεταλλικό νερό και έτοιμη η λεμονάδα. Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη συνταγή θα σας δώσει 1,5lt ζουμάκι λεμονάδας και αυτό καλόν είναι να αραιώνεται 1:2, θα έχετε 4,5lt λεμονάδα έτοιμα με έναν κόπο. Βέβαια καλύτερα να αποφασίσετε μόνοι σας με τι αναλογία θα την νερώσετε. Υπάρχουν μέρες που τη θέλω λίγο πιο γλυκιά και έτσι κάνω 1:1 αναλογία. Πειραματιστείτε!

Αγαπημένος συνδιασμός είναι φυσικά με σόδα <3

Αγαπημένος συνδιασμός είναι φυσικά με σόδα <3

Εκτός από την λεμονάδα παραμένω μεγάλη λάτρης της σοκολάτας και των ανάλογων ροφημάτων. Μάλιστα το καλοκαίρι που είναι κάπως δύσκολο αλλά όχι αδύνατο φυσικά να καταναλώσει κάποιος σοκολάτα έχω κάνει την δική μου πατέντα για να μην παθαίνω στερητικά σύνδρομα. Αγοράζω σκόνη fredoccino και φτιάχνω κάτι πολύ λιχούδικο που ακόμα δεν του έχω βρει όνομα. Ας το πούμε για την ώρα λιχουδοτσίνο.

Η μαγική προσθήκη της μερέντα κάνει τη διαφορά

Η μαγική προσθήκη της μερέντα κάνει τη διαφορά

Ακολουθώ τις οδηγίες της συσκευασίας κατά γράμμα (γάλα, παγάκια, σκόνη και όλα μαζί χτύπημα στο μπλέντερ) και πριν το σερβίρω ρίχνω και μια μπαμπάτσικη κουταλιά της σούπας μερέντα. Χτυπάω λίγο ακόμα και έτοιμο το λιχουδοτσίνο.

Λεμονάδα ή λιχουδοτσίνο; Και τα δύο!

Λεμονάδα ή λιχουδοτσίνο; Και τα δύο!

Μια ακόμα λύση για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού είναι και η σπιτική γρανίτα, μια συνταγή που έχουμε φτιάξει σε workshop και το έχουμε κάψει από τη χαρά μας. Αγοράζετε χύμα παγωτό γρανίτα (κατά προτίμηση λεμόνι) και σόδες. Βάζετε σε ένα μπλέντερ ίδια ποσότητα γρανίτας και σόδας και χτυπάτε καλά. Σερβίρετε άμεσα, καταναλώστε ακόμα πιο άμεσα. Μετά τη δύση του ηλίου δε θα ήταν καθόλου κακό να μπει και ένα σφηνάκι ρούμι στο μείγμα. Δεν έχω φωτογραφία να σας το δείξω αφού η κατανάλωση πρέπει να είναι άμεση. Υπέροχα δροσερά ροφήματα έκαναν 64 δημιουργικοί συμμετέχοντες και μπορείτε να τις δείτε όλες αν μπείτε στη σελίδα στο facebook, εκεί που λέει «visitors posts» ή στα ελληνικά «δημοσιεύσεις επισκεπτών». Εγώ διάλεξα τα παρακάτω για να τα δοκιμάσω άμεσα:

Η σπιτική λεμονάδα έτοιμη για δωράκι με τις χειροποίητες ετικέτες της

Η σπιτική λεμονάδα έτοιμη για δωράκι με τις χειροποίητες ετικέτες της

Το δωράκι της 9ης αποστολής είναι ένα φρουτένιο craft kit. Μετά από κλήρωση στο snapchat η τυχερή συμμετοχή είναι αυτή η frosted lemonade! Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην ένατη αποστολή και να μας ευχηθώ καλή συνέχεια και στις υπόλοιπες αποστολές!

5 Σχόλια

  1. Τέλεια και εύκολη συνταγη

    Απάντηση
  2. Λατρεύω ότι έχει σχέση με το λεμόνι! Κι είμαι, επίσης, οπαδός του ανθρακικού. Σήμερα κιόλας θα φτιάξω τη λεμονάδα σου! Και μιας κι έχουμε αρκετές γιορτές ακόμα μέσα στο καλοκαίρι είναι μια τέλεια ιδέα για κεράσματα και ευωδιαστά δωράκια.
    Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για το όποιο δωράκι σου! Σίγουρα είμαι πολύ τυχερή ανάμεσα σε τόσες απίθανες συμμετοχές!
    Καλή Αυγουστιάτικη συνέχεια, ντουλαπάκι μου!

    Απάντηση
  3. το λιχουδιτσινο με έστειλε! Δεν μπορουσαν να σκεφτώ τί είναι μέχρι που διάβασα τη συνταγή. Η συνταγή της λεμονάδας απλή και εύκολη. Πρέπει να την κάνω για τα παιδιά. Εχει τη ζαχαρίτσα της αλλά από το να πίνουν fanta και τις σχετικές χίλιες φορές κάτι από αληθινά φρούτα!

    Απάντηση
  4. Τέλεια!! Θα την δοκιμάσω σύντομα! Η μεγάλη μου κόρη λατρεύει την λεμονάδα!

    Απάντηση
  5. Παράθεμα: Καλοκαιρινός μαραθώνιος δημιουργικότητας 2017 | in my closet

Απάντηση