Καλοκαιρινός μαραθώνιος δημιουργικότητας

Καλοκαιρινός μαραθώνιος δημιουργικότητας

Έχω χρόνια που έχω τελειώσει το σχολείο. Όμως ανυπομονώ να έρθει το καλοκαίρι και οι διακοπές σαν να είμαι στο σχολείο και να ξέρω πως θα φύγω Ιούνιο και θα εμφανιστώ και πάλι Σεπτέμβριο. Δεν ισχύει αυτό στην δική μου περίπτωση, πλέον. Αν καταφέρω να εξαφανιστώ για καμιά βδομαδούλα σε κάποια παραλία με τα κουβαδάκια μου και τα μπρατσάκια μου, τυχερή θα είμαι. Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, θα είμαι στην πόλη, θα ζεσταίνομαι, θα βαριέμαι γιατί οι φίλοι μου θα εξαφανίζονται τα σαββατοκύριακα (σαν τη Χαλκιδική δεν έχει) και εμένα δε θα με χωρά ο τόπος. Πήρα λοιπόν τη σοβαρή απόφαση να αντιμετωπίσω το φαινόμενο της καλοκαιρινής βαρεμάρας στην πόλη, με δημιουργικότητα και φυσικά όχι μόνη μου, αλλά με όποιον και όποια θέλει να μου κάνει παρέα.

Καλοκαιρινός μαραθώνιος δημιουργικότητας

Τι είναι;

Για 12 συνεχόμενες εβδομάδες, από 6/6 έως 28/8, θα αναλαμβάνουμε να ολοκληρώσουμε μια δημιουργική αποστολή ανά εβδομάδα, που θα έχει σαν κύριο στόχο να φτιάξουμε κάτι.

Τι κάτι θα φτιάξουμε;

Κάθε εβδομάδα κάτι διαφορετικό. Την Παρασκευή, πριν ξεκινήσει η εβδομάδα, θα στέλνω ένα email με όλες τις λεπτομέρειες της αποστολής της εβδομάδας.

Πως ακριβώς θα γίνει όλο αυτό;

 • Θα περιμένετε με χαρά και λαχτάρα το email μου, την Παρασκευή πριν την εβδομάδα της αποστολής, που θα σας λέει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
 • Θα έχετε περιθώριο έως την Κυριακή τα μεσάνυχτα, πριν ξεκινήσει η αποστολή, να με ρωτήσετε με email ό,τι θέλετε.
 • Δευτέρα πρωί ξεκινάμε όλοι, και εγώ και εσείς, να δημιουργούμε για την αποστολή της εβδομάδας. Έχουμε 7 ημέρες να ολοκληρώσουμε την αποστολή.
 • Εγώ θα ανεβάζω φωτογραφίες από την πρόοδο μου στο instagram και στο snapchat. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εσείς αν θέλετε αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.
 • Στη σελίδα στο facebook θα προτείνω ιδέες για να σας βοηθήσω, αν δεν έχετε έμπνευση.
 • Εσείς μπορείτε μέχρι την Κυριακή τα μεσάνυχτα, να έχετε ανεβάσει μια φωτογραφία στη σελίδα στο facebook με την αποστολή ολοκληρωμένη.
 • Δευτέρα με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας (και της νέας αποστολής), εγώ γράφω ένα άρθρο στο in my closet όπου σας δείχνω βήμα-βήμα πως ολοκλήρωσα την αποστολή μου και θα διαλέγω όποια άλλη ολοκληρωμένη αποστολή μου άρεσε πάρα πολύ να σας τη δείξω. Επιπλέον θα κάνω και μια κλήρωση και μια τυχερή αποστολή θα κερδίζει ένα όμορφο δωράκι.

Και πρέπει να συμμετέχω και τις 12 εβδομάδες;

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν υπάρχει πρέπει στη δημιουργικότητα. Υπάρχει θέλω, υπάρχει αγαπάω και υπάρχει μου αρέσει. Οπότε δεν πρέπει να συμμετέχετε και τις 12 εβδομάδες με το ζόρι. Αν όμως το θέλετε, το αγαπήσετε και σας αρέσει, να το κάνετε. Όσοι τα καταφέρουν να συμμετέχουν και στις 12 εβδομάδες, εκτός από την αγάπη μου, θα πάρουν ένα μικρό χειροποίητο δωράκι από εμένα, για να έχουν για πάντα να θυμούνται ότι το καλοκαίρι του 2016 ήταν πολύ δημιουργικοί.

Θέλω πολύ να συμμετέχω και τις 12 εβδομάδες αλλά τελικά δεν τα κατάφερα μια εβδομάδα γιατί δεν πρόλαβα, γιατί πήγα διακοπές, γιατί δεν είχα έμπνευση, γιατί ο σκύλος μου έφαγε την εργασία. Τι θα γίνει σε αυτήν την περίπτωση;

Τίποτα. Απλά δε θα πάρετε το αναμνηστικό δωράκι που έλεγα παραπάνω. Όλα καλά δηλαδή.

Το πήρα χαμπάρι την 3η εβδομάδα και θέλω πολύ να συμμετέχω. Μπορώ;

Ναι φυσικά. Ακόμα και αν το πάρετε χαμπάρι την 11η εβδομάδα. Η φόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι την Πέμπτη 18/8 για να συμμετέχετε έστω και την τελευταία στιγμή, στην τελευταία αποστολή. Για να συμμετέχετε σε κάποια αποστολή αρκεί να έχετε δηλωθεί έως την Πέμπτη πριν την εβδομάδα της αποστολής!

Τι θα είναι αυτές οι αποστολές; Μπορείς να μας δώσεις ένα παράδειγμα;

Όχι θα είναι όλες έκπληξη. Θα σας κρατάω σε αγωνία και κάθε αποστολή θα είναι μοναδική και δε θα επαναλαμβάνεται. Αν κάποια δεν σας αρέσει ή δεν μπορέσετε να την καταφέρετε, δεν πειράζει.

Δεν έχω facebook. Μπορώ να συμμετέχω;

Λυπάμαι αλλά όχι. Θέλω μόνοι σας να ανεβάζετε φωτογραφία της ολοκληρωμένης αποστολής σας στη σελίδα στο facebook.

Έχω email αλλά δεν ασχολούμαι πολύ μαζί του. Μπορώ να συμμετέχω;

Ναι αλλά θα μου υποσχεθείτε ότι κάθε Παρασκευή πρωί θα βάλετε μια υπενθύμιση να το κοιτάτε, μόνο και μόνο για να μάθετε την αποστολή της εβδομάδας.

Την Παρασκευή που έστειλες το email ήμουν εκτός πόλης και το είδα Δευτέρα. Πειράζει;

Εμένα καθόλου ακόμα και αν το δείτε την τελευταία ημέρα της αποστολής. Αν τα καταφέρετε και φέρετε εις πέρας την αποστολή ακόμα και τελευταία στιγμή, λίγο πριν έρθουν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όλα καλά. Αν όμως πάει μεσάνυχτα και έχει έρθει η επόμενη εβδομάδα, λυπάμαι αλλά δε θα τη δεχτώ. Θα χαρώ να τη δω αλλά δε θα μπει στην κλήρωση.

Είδα στη σελίδα σου στο facebook ότι όλοι ανεβάζουν φωτογραφίες με κάτι πολύ συγκεκριμένο και κατάλαβα το θέμα. Μπορώ να ανεβάσω και εγώ χωρίς να έχω δηλωθεί;

Ποια είμαι εγώ να σταματήσω την όρεξη για δημιουργικότητα; Ένα μικρό και ταπεινό ντουλαπάκι είμαι. Να ανεβάσεις φυσικά. Αλλά στην κλήρωση για το δωράκι μπαίνουν μόνο όσοι έχουν λάβει το email από εμένα, δηλαδή έχουν δηλωθεί εγκαίρως!

Θέλω να συμμετέχω! Μου άρεσε πάρα πολύ όλη αυτή η ιδέα. Μπορώ;

Φυσικά και μπορείς. Για την ακρίβεια, επιβάλλεται! Θα πας εδώ στην ειδική φόρμα που έχω φτιάξει και θα δηλωθείς έως τις 2/6 το βράδυ για να συμμετέχεις στην πρώτη αποστολή. Το νου σου όμως ε; Μόλις κάνεις εγγραφή θα σου έρθει ένα email που θα σου ζητάει να επιβεβαιώσεις ότι όντως έκανες εγγραφή. Να το αναζητήσεις πριν πάει 3/6 που θα φύγει το email της πρώτης αποστολής. Μην το χάσεις.

Αν δεις και αργεί πολύ να έρθει και δεν μπορείς να το βρεις σε διάφορους φακέλους όπως ανεπιθύμητη αλληλογραφία ή spam ή προσφορές, να μου στείλεις ένα email στο inmycloset.gr@gmail.com για να προσθέσω εγώ τα στοιχεία σου.

Αν υπάρχουν και άλλες ερωτήσεις, θα χαρώ πολύ να τις διαβάσω στα σχόλια και θα τις προσθέτω εδώ στο άρθρο για να είναι όλες μαζεμένες!

Καλό και δημιουργικό καλοκαίρι να έχουμε!

Ετικέτες: .

42 σχόλια

 1. Πόσες υπέροχες ιδέες θα “κατεβάσει” αυτό το κεφαλάκι?
  Εύχομαι από καρδιάς δροσερό και δημιουργικό καλοκαίρι για όλες 🙂

  Απάντηση
 2. Παρότι δεν εχω χρόνο ούτε για ζητω, θα δηλώσω συμμετοχή και πού ξέρεις! Ίσως καταφέρω να φτιάξω κάτι!
  Εξαιρετική ιδέα είχες πάλι, ανυπομονώ να δω τις προκλήσεις και τις κατασκευές!

  Απάντηση
 3. Εμπρός στον καλοκαιρινό δρόμο που θα χαράξει το ντουλαπάκι…

  Απάντηση
 4. Αχ τι μας κάνεις καλοκαιριάτικα!Ούτε στιγμή χαλάρωσης!Εννοείται ότι θα πάρω μέρος κι ότι προλάβω!AriadnefromGreece!

  Απάντηση
 5. Εντάξει, κάθε φορά εκεί που λέω ότι τα έχουμε δει όλα από σένα με εκπλήσσεις ακόμη περισσότερο, ακόμη πιο ευχάριστα!!! Ναι εννοείται!!!!

  Απάντηση
 6. Είσαι φοβερή! Μας κρατάς σε εγρήγορση όλους τους μήνες του χρόνου! και εγώ όπως η Αριάδνη σκέφτομαι να πάρω μέρος και ότι προλάβω αλλά είναι σωστό??? Εχω βάλει τόσα πολλά στο κεφάλι μου με το blog (και ξέρεις φυσικά ποιος φταίει γι’αυτο!!!!) που δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω! θέλει σκέψη!

  Απάντηση
 7. Θέλω τόσο πολύ να πάρω μέρος αλλά δυστυχώς δεν μπορώ λόγω μετακόμισης!Θα παρακολουθώ όμως τα πάντα!

  Απάντηση
 8. φοβερη η ιδεα σου θαθελα να παρω μερος αραγε επειδη διατηρω καταστημα θα προλαβαινα να διεκπεραιωσω τις αποστολες….

  Απάντηση
 9. κλασσικά το είδα σήμερα μόλις… πως τα καταφέρνω και χάνω πάντα ομως τις προθεσμίες σου… χάνω την 1η λοιπόν.. ( 🙁 ) αλλα πάμε για τις επόμενες!!!

  Απάντηση
 10. Παράθεμα: Βραχιόλια… μακό! – DIY My Day

 11. Μια φίλη κρατούσε μια γλυκύτατη τσαντούλα που έφτιαξε μόνη της. Μου είπε ότι την έφτιαξε για τον καλοκαιρινό μαραθώνιο του in my closet! Παρόλο που παρακολουθώ διάφορα blog και site με ραπτικές, κατασκευές και diy, το ντουλαπάκι αυτό μου είχε ξεφύγει. Και πολύ χάρηκα που επ’ευκαιρίας του πρωτότυπου μαραθωνίου το ανακάλυψα. Καλό δημιουργικό καλοκαιράκι λοιπόν…

  Απάντηση
 12. είσαι θεά

  Απάντηση
 13. Ποιος? Τι? Που? Εγώ που ήμουν και το πήρα είδηση σήμερα???? Μπορώ να δηλώσω ακόμα συμμετοχή, ντουλαπάκι?

  Απάντηση
 14. Kαι εγω τωρα το ειδα ελπιζω να μπορεσω ωα ακολουθησω τις υπολοιπες αποστολες!Καλο καλοκαιρι!!!!

  Απάντηση
 15. Παράθεμα: Πώς και πώς περίμενα τα γράμματά σου, είπε η μπλούζα | john teratauskas

 16. Παράθεμα: Καλοκαιρινό μόμπιλε με ύφασμα και αλουμίνιο | in my closet

 17. Εγώ πάλι επειδή όλα αυτά μου εξάπτουν την φαντασία αν και δεν έχω πολύ καλή σχέση με υφάσματα και ράψιμο εν τούτοις δήλωσα σήμερα συμμετοχή και ο θεός βοηθός! Ελπίζω να μπορέσω να πλησιάσω έστω και στο ελάχιστο όλα αυτά που είδα στην ανάρτηση σου! Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια για την υπέροχη αυτή ιδέα!!!

  Απάντηση
 18. Παράθεμα: Βεντάλια από χάρτη και γλωσσοπίεστρα | in my closet

 19. Παράθεμα: Το βράδυ που τα καράβια μου έπεσαν μέσα | john teratauskas

 20. Παράθεμα: Καλοκαιρινός μαραθώνιος

 21. Παράθεμα: 3 εύκολα γλυκά χωρίς ψήσιμο και μια μεγάλη έκπληξη | in my closet

 22. Παράθεμα: chocolate cheesecake

 23. Παράθεμα: Συσκευασία δώρων με έμπνευση τα καλοκαιρινά φρούτα | in my closet

 24. Παράθεμα: 3 ιδέες για να φτιάξετε το δικό σας καπέλο παραλίας | in my closet

 25. Παράθεμα: Δημιουργικό kit πρώτων βοηθειών

 26. Παράθεμα: Βαλιτσάκι Δραστηριοτήτων για τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών - Πυγολαμπίδες στο κλουβί

 27. Παράθεμα: Υφασμάτινος λαγός Tilda | Giveaway | in my closet

 28. Θέλω πολύ να συμμετέχω, αλλά δεν έχω facebook. Μπορώ με κάποιο άλλο τρόπο;

  Απάντηση
  • Λυπάμαι αλλά όχι. Θέλω μόνοι σας να ανεβάζετε φωτογραφία της ολοκληρωμένης αποστολής σας στη σελίδα στο facebook.

   Απάντηση
 29. Παράθεμα: Μικρός οδηγός για καλλιγραφία για αρχάριους | in my closet

 30. Παράθεμα: Πολύχρωμα καραβάκια

 31. Παράθεμα: Χάρτινοι ανεμόμυλοι ή φουρφουράκια με νερομπογιές | in my closet

 32. Παράθεμα: Σπιτική λεμονάδα και άλλα δροσερά ροφήματα | in my closet

 33. Παράθεμα: 3 ιδέες για κατασκευές με κοχύλια και άμμο | in my closet

 34. Παράθεμα: Ένα exploding box για τις αναμνήσεις του καλοκαιριού | in my closet

 35. Παράθεμα: Καλοκαιρινός μαραθώνιος δημιουργικότητας από το In My Closet – Felt In Love the blog

 36. Παράθεμα: Καλοκαιρινός μαραθώνιος δημιουργικότητας 2017 | in my closet

 37. Παράθεμα: Πολύχρωμα τετράδια με καπλάντισμα και κολάζ | in my closet

 38. Παράθεμα: Μικρός οδηγός για την μαρμαρογραφία | in my closet

 39. Παράθεμα: Bullet journal ή πως να οργανώσετε την καθημερινότητά σας | in my closet

 40. Παράθεμα: Καλοκαιρινός μαραθώνιος δημιουργικότητας 2018 | in my closet

 41. Παράθεμα: Καλοκαιρινός μαραθώνιος δημιουργικότητας 2019 | in my closet

Απάντηση