Καλοκαιρινός μαραθώνιος δημιουργικότητας

Καλοκαιρινός μαραθώνιος δημιουργικότητας

Έχω χρόνια που έχω τελειώσει το σχολείο. Όμως ανυπομονώ να έρθει το καλοκαίρι και οι διακοπές σαν να είμαι στο σχολείο και να ξέρω πως θα φύγω Ιούνιο και θα εμφανιστώ και πάλι Σεπτέμβριο. Δεν ισχύει αυτό στην δική μου περίπτωση, πλέον. Αν καταφέρω να εξαφανιστώ για καμιά βδομαδούλα σε κάποια παραλία με τα κουβαδάκια μου και τα μπρατσάκια μου, τυχερή θα είμαι. Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, θα είμαι στην πόλη, θα ζεσταίνομαι, θα βαριέμαι γιατί οι φίλοι μου θα εξαφανίζονται τα σαββατοκύριακα (σαν τη Χαλκιδική δεν έχει) και εμένα δε θα με χωρά ο τόπος. Πήρα λοιπόν τη σοβαρή απόφαση να αντιμετωπίσω το φαινόμενο της καλοκαιρινής βαρεμάρας στην πόλη, με δημιουργικότητα και φυσικά όχι μόνη μου, αλλά με όποιον και όποια θέλει να μου κάνει παρέα.

Καλοκαιρινός μαραθώνιος δημιουργικότητας

Τι είναι;

Για 12 συνεχόμενες εβδομάδες, από 6/6 έως 28/8, θα αναλαμβάνουμε να ολοκληρώσουμε μια δημιουργική αποστολή ανά εβδομάδα, που θα έχει σαν κύριο στόχο να φτιάξουμε κάτι.

Τι κάτι θα φτιάξουμε;

Κάθε εβδομάδα κάτι διαφορετικό. Την Παρασκευή, πριν ξεκινήσει η εβδομάδα, θα στέλνω ένα email με όλες τις λεπτομέρειες της αποστολής της εβδομάδας.

Πως ακριβώς θα γίνει όλο αυτό;

 • Θα περιμένετε με χαρά και λαχτάρα το email μου, την Παρασκευή πριν την εβδομάδα της αποστολής, που θα σας λέει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
 • Θα έχετε περιθώριο έως την Κυριακή τα μεσάνυχτα, πριν ξεκινήσει η αποστολή, να με ρωτήσετε με email ό,τι θέλετε.
 • Δευτέρα πρωί ξεκινάμε όλοι, και εγώ και εσείς, να δημιουργούμε για την αποστολή της εβδομάδας. Έχουμε 7 ημέρες να ολοκληρώσουμε την αποστολή.
 • Εγώ θα ανεβάζω φωτογραφίες από την πρόοδο μου στο instagram και στο snapchat. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εσείς αν θέλετε αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.
 • Στη σελίδα στο facebook θα προτείνω ιδέες για να σας βοηθήσω, αν δεν έχετε έμπνευση.
 • Εσείς μπορείτε μέχρι την Κυριακή τα μεσάνυχτα, να έχετε ανεβάσει μια φωτογραφία στη σελίδα στο facebook με την αποστολή ολοκληρωμένη.
 • Δευτέρα με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας (και της νέας αποστολής), εγώ γράφω ένα άρθρο στο in my closet όπου σας δείχνω βήμα-βήμα πως ολοκλήρωσα την αποστολή μου και θα διαλέγω όποια άλλη ολοκληρωμένη αποστολή μου άρεσε πάρα πολύ να σας τη δείξω. Επιπλέον θα κάνω και μια κλήρωση και μια τυχερή αποστολή θα κερδίζει ένα όμορφο δωράκι.

Και πρέπει να συμμετέχω και τις 12 εβδομάδες;

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν υπάρχει πρέπει στη δημιουργικότητα. Υπάρχει θέλω, υπάρχει αγαπάω και υπάρχει μου αρέσει. Οπότε δεν πρέπει να συμμετέχετε και τις 12 εβδομάδες με το ζόρι. Αν όμως το θέλετε, το αγαπήσετε και σας αρέσει, να το κάνετε. Όσοι τα καταφέρουν να συμμετέχουν και στις 12 εβδομάδες, εκτός από την αγάπη μου, θα πάρουν ένα μικρό χειροποίητο δωράκι από εμένα, για να έχουν για πάντα να θυμούνται ότι το καλοκαίρι του 2016 ήταν πολύ δημιουργικοί.

Θέλω πολύ να συμμετέχω και τις 12 εβδομάδες αλλά τελικά δεν τα κατάφερα μια εβδομάδα γιατί δεν πρόλαβα, γιατί πήγα διακοπές, γιατί δεν είχα έμπνευση, γιατί ο σκύλος μου έφαγε την εργασία. Τι θα γίνει σε αυτήν την περίπτωση;

Τίποτα. Απλά δε θα πάρετε το αναμνηστικό δωράκι που έλεγα παραπάνω. Όλα καλά δηλαδή.

Το πήρα χαμπάρι την 3η εβδομάδα και θέλω πολύ να συμμετέχω. Μπορώ;

Ναι φυσικά. Ακόμα και αν το πάρετε χαμπάρι την 11η εβδομάδα. Η φόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι την Πέμπτη 18/8 για να συμμετέχετε έστω και την τελευταία στιγμή, στην τελευταία αποστολή. Για να συμμετέχετε σε κάποια αποστολή αρκεί να έχετε δηλωθεί έως την Πέμπτη πριν την εβδομάδα της αποστολής!

Τι θα είναι αυτές οι αποστολές; Μπορείς να μας δώσεις ένα παράδειγμα;

Όχι θα είναι όλες έκπληξη. Θα σας κρατάω σε αγωνία και κάθε αποστολή θα είναι μοναδική και δε θα επαναλαμβάνεται. Αν κάποια δεν σας αρέσει ή δεν μπορέσετε να την καταφέρετε, δεν πειράζει.

Δεν έχω facebook. Μπορώ να συμμετέχω;

Λυπάμαι αλλά όχι. Θέλω μόνοι σας να ανεβάζετε φωτογραφία της ολοκληρωμένης αποστολής σας στη σελίδα στο facebook.

Έχω email αλλά δεν ασχολούμαι πολύ μαζί του. Μπορώ να συμμετέχω;

Ναι αλλά θα μου υποσχεθείτε ότι κάθε Παρασκευή πρωί θα βάλετε μια υπενθύμιση να το κοιτάτε, μόνο και μόνο για να μάθετε την αποστολή της εβδομάδας.

Την Παρασκευή που έστειλες το email ήμουν εκτός πόλης και το είδα Δευτέρα. Πειράζει;

Εμένα καθόλου ακόμα και αν το δείτε την τελευταία ημέρα της αποστολής. Αν τα καταφέρετε και φέρετε εις πέρας την αποστολή ακόμα και τελευταία στιγμή, λίγο πριν έρθουν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όλα καλά. Αν όμως πάει μεσάνυχτα και έχει έρθει η επόμενη εβδομάδα, λυπάμαι αλλά δε θα τη δεχτώ. Θα χαρώ να τη δω αλλά δε θα μπει στην κλήρωση.

Είδα στη σελίδα σου στο facebook ότι όλοι ανεβάζουν φωτογραφίες με κάτι πολύ συγκεκριμένο και κατάλαβα το θέμα. Μπορώ να ανεβάσω και εγώ χωρίς να έχω δηλωθεί;

Ποια είμαι εγώ να σταματήσω την όρεξη για δημιουργικότητα; Ένα μικρό και ταπεινό ντουλαπάκι είμαι. Να ανεβάσεις φυσικά. Αλλά στην κλήρωση για το δωράκι μπαίνουν μόνο όσοι έχουν λάβει το email από εμένα, δηλαδή έχουν δηλωθεί εγκαίρως!

Θέλω να συμμετέχω! Μου άρεσε πάρα πολύ όλη αυτή η ιδέα. Μπορώ;

Φυσικά και μπορείς. Για την ακρίβεια, επιβάλλεται! Θα πας εδώ στην ειδική φόρμα που έχω φτιάξει και θα δηλωθείς έως τις 2/6 το βράδυ για να συμμετέχεις στην πρώτη αποστολή. Το νου σου όμως ε; Μόλις κάνεις εγγραφή θα σου έρθει ένα email που θα σου ζητάει να επιβεβαιώσεις ότι όντως έκανες εγγραφή. Να το αναζητήσεις πριν πάει 3/6 που θα φύγει το email της πρώτης αποστολής. Μην το χάσεις.

Αν δεις και αργεί πολύ να έρθει και δεν μπορείς να το βρεις σε διάφορους φακέλους όπως ανεπιθύμητη αλληλογραφία ή spam ή προσφορές, να μου στείλεις ένα email στο inmycloset.gr@gmail.com για να προσθέσω εγώ τα στοιχεία σου.

Αν υπάρχουν και άλλες ερωτήσεις, θα χαρώ πολύ να τις διαβάσω στα σχόλια και θα τις προσθέτω εδώ στο άρθρο για να είναι όλες μαζεμένες!

Καλό και δημιουργικό καλοκαίρι να έχουμε!

Ετικέτες: .

42 Σχόλια

 1. Παράθεμα: Βραχιόλια… μακό! – DIY My Day

 2. Παράθεμα: Πώς και πώς περίμενα τα γράμματά σου, είπε η μπλούζα | john teratauskas

 3. Παράθεμα: Καλοκαιρινό μόμπιλε με ύφασμα και αλουμίνιο | in my closet

 4. Παράθεμα: Βεντάλια από χάρτη και γλωσσοπίεστρα | in my closet

 5. Παράθεμα: Το βράδυ που τα καράβια μου έπεσαν μέσα | john teratauskas

 6. Παράθεμα: Καλοκαιρινός μαραθώνιος

 7. Παράθεμα: 3 εύκολα γλυκά χωρίς ψήσιμο και μια μεγάλη έκπληξη | in my closet

 8. Παράθεμα: chocolate cheesecake

 9. Παράθεμα: Συσκευασία δώρων με έμπνευση τα καλοκαιρινά φρούτα | in my closet

 10. Παράθεμα: 3 ιδέες για να φτιάξετε το δικό σας καπέλο παραλίας | in my closet

 11. Παράθεμα: Δημιουργικό kit πρώτων βοηθειών

 12. Παράθεμα: Βαλιτσάκι Δραστηριοτήτων για τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών - Πυγολαμπίδες στο κλουβί

 13. Παράθεμα: Υφασμάτινος λαγός Tilda | Giveaway | in my closet

 14. Παράθεμα: Μικρός οδηγός για καλλιγραφία για αρχάριους | in my closet

 15. Παράθεμα: Πολύχρωμα καραβάκια

 16. Παράθεμα: Χάρτινοι ανεμόμυλοι ή φουρφουράκια με νερομπογιές | in my closet

 17. Παράθεμα: Σπιτική λεμονάδα και άλλα δροσερά ροφήματα | in my closet

 18. Παράθεμα: 3 ιδέες για κατασκευές με κοχύλια και άμμο | in my closet

 19. Παράθεμα: Ένα exploding box για τις αναμνήσεις του καλοκαιριού | in my closet

 20. Παράθεμα: Καλοκαιρινός μαραθώνιος δημιουργικότητας από το In My Closet – Felt In Love the blog

 21. Παράθεμα: Καλοκαιρινός μαραθώνιος δημιουργικότητας 2017 | in my closet

 22. Παράθεμα: Πολύχρωμα τετράδια με καπλάντισμα και κολάζ | in my closet

 23. Παράθεμα: Μικρός οδηγός για την μαρμαρογραφία | in my closet

 24. Παράθεμα: Bullet journal ή πως να οργανώσετε την καθημερινότητά σας | in my closet

 25. Παράθεμα: Καλοκαιρινός μαραθώνιος δημιουργικότητας 2018 | in my closet

 26. Παράθεμα: Καλοκαιρινός μαραθώνιος δημιουργικότητας 2019 | in my closet

Απάντηση