3 ιδέες για ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων

3 ιδέες για ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων

Είμαι κάπως ανυπόμονος άνθρωπος. Με κουράζουν οι χειροτεχνίες που θέλουν πολύ χρόνο και υπομονή, θέλω όταν διαβάζω ένα βιβλίο ή βλέπω μια ταινία να μου κάνουν spoiler και γενικά δεν το έχω με την έκπληξη ειδικά όταν πρέπει να περιμένω πολύ. Για αυτό το λόγο δεν είχα συμπαθήσει πολύ τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης ή και advent calendars. Πως να αντέξω εγώ 25 μέρες για να ανοίξω όλες τις εκπλήξεις; Όμως, όταν μου είπε η Ιωάννα “Θέλεις να γράψεις στις Πυγολαμπίδες ένα άρθρο για τα advent calendars” μου άνοιξε έναν νέο δρόμο στο όλο θέμα. Εντάξει εγώ δεν αντέχω να περιμένω 25 μέρες αλλά χαλαρά με ενθουσιάζει η ιδέα να φτιάξω ένα για ένα αγαπημένο πρόσωπο.

Νούμερα ψεκασμένα με σπρέι που φωσφορίζει στο σκοτάδι!

Νούμερα ψεκασμένα με σπρέι που φωσφορίζει στο σκοτάδι!

Έκτοτε, το έχω ας πούμε έθιμο να φτιάχνω ένα κάθε χρόνο, για διαφορετικό πρόσωπο. Θα σας δείξω τι έκανα λοιπόν τα τρία προηγούμενα χρόνια με πρόθεση να σας εμπνεύσω και θα σας κάνω και ένα μικρό spoiler για το τι ετοιμάζω φέτος.

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με υλικά χειροτεχνίας

Το περιεχόμενο ήταν μικρά υλικά για χειροτεχνίες!

Το περιεχόμενο ήταν μικρά υλικά για χειροτεχνίες!

Το πρώτο που έφτιαξα ήταν για την καλή μου φίλη Αριάδνη, που ήταν το ταίρι μου στην ανταλλαγή που διοργάνωσε η Etsy Greek Street Team. Πάνω σε ένα μικρό καμβαδάκι κόλλησα τενεκεδάκια από καραμέλες (αφού πρώτα τα έβαψα) τα οποία γέμισα με μικρά και χαριτωμένα υλικά χειροτεχνίας. Η Αριάδνη ενθουσιάστηκε, το χάρηκε όλο το μήνα και πολλά από αυτά της φάνηκαν χρήσιμα. Ήταν μια έμπνευση με ξεκάθαρο στόχο την επαναχρησιμοποίηση και το να χαρεί η Αριάδνη που είναι μια βετεράνος crafter που όσα υλικά και να έχει, δεν θα είναι ποτέ αρκετά.

Η συσκευασία ήταν ένα κουτί πίτσας που ταίριαζε τέλεια στο μέγεθος του advent calendar

Η συσκευασία ήταν ένα κουτί πίτσας που ταίριαζε τέλεια στο μέγεθος του advent calendar

Αυτό που με ζόρισε πολύ ήταν το πως θα το συσκευάσω κομψά και όμορφα σαν δωράκι αλλά τα χέρια μου έλυσε ένα κουτί πίτσας που το χωρούσε τέλεια. Μερικές φορές η λύση μπορεί να είναι κρυμμένη σε μέρη που δεν το περιμένουμε. Έκτοτε αξιοποιώ τη συσκευασία τροφίμων πολύ στα δωράκια μου. Είτε πρόκειται για craft σακουλάκια, είτε για κουτιά ζαχαροπλαστικής και τροφίμων. Υπάρχουν σε πάρα πολλά μεγέθη και είναι πάρα πολύ κομψά και οικονομικά.

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με δημιουργικά κιτ

Το κιτ της χιονόμπαλας, ένα από τα αγαπημένα μου

Το κιτ της χιονόμπαλας, ένα από τα αγαπημένα μου

Το επόμενο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης που έφτιαξα ήταν για το Secret Santa 2016 που διοργάνωσε η καλή φίλη EfZin Creations. Είχα τη χαρά και την τιμή να έχω να στείλω στην καλή φίλη akamatra και για αυτό και ήθελα να είναι μια υπερπαραγωγή. Η σκέψη απλή αλλά η εκτέλεση (και η μεταφορά) δύσκολη. Κάθε μέρα θα άνοιγε ένα σακουλάκι που μέσα θα την περίμεναν τα υλικά για να φτιάξει κάτι. Κάτι συνήθως εύκολο και ιδιαίτερο όπως μια χιονόμπαλα με νερό.

Το κιτ με τις κηρομπογιές σε διάφορα σχήματα!

Το κιτ με τις κηρομπογιές σε διάφορα σχήματα!

Η σκέψη ήταν να είναι ο Δεκέμβριος πολύ δημιουργικός χωρίς πολύ προσπάθεια. Απλά θα άνοιγε σακουλάκι και έφτιαχνε. Για να είμαι σίγουρη ότι θα εμπνευστεί από τα υλικά, εκτύπωσα τις φωτογραφίες από την τελική κατασκευή όπως την φαντάστηκα και τις κόλλησα πίσω από craft gift cards που κρέμασα έξω από κάθε σακουλάκι. Στην μπροστά όψη υπήρχε το νούμερο της ημέρας για να ξέρει ποιο θα ανοίξει κάθε μέρα.

Όλα μαζί τα σακουλάκια, κρεμασμένα και έτοιμα για άνοιγμα!

Όλα μαζί τα σακουλάκια, κρεμασμένα και έτοιμα για άνοιγμα!

Όλα μαζί τα σακουλάκια, δέθηκαν πάνω σε μια ξύλινη κρεμάστρα για να μπορεί η Akamatra να την έχει κάπου και να την ψαχουλεύει καθημερινά. Πρέπει να παραδεχτώ ότι το έκανα όντως υπερπαραγωγή γιατί μετά δεν μπορούσα να το σηκώσω και να το ταχυδρομήσω. Τελικά με μπόλικη προσπάθεια τα κατάφερα.

Πολύ το φχαριστήθηκα όσο το έφτιαχνα πάντως!

Πολύ το φχαριστήθηκα όσο το έφτιαχνα πάντως!

Αν θέλετε να ξεσηκώσετε κάποιον για να ασχολείται λίγο πιο εντατικά με τις χειροτεχνίες, το προτείνω ανεπιφύλακτα και ας μην είναι 25 διαφορετικά κιτς. Βέβαια ανάλογα με τον αποδέκτη ίσως χρειαστεί να γράψετε και κάποιες οδηγίες για την εκτέλεση. Εγώ ήμουν τυχερή και το ετοίμασα για μια υπερcrafter όπως η Akamatra οπότε θεωρώ ότι μόνο με τη φωτογραφία, ήξερε τι πρέπει να κάνει.

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με ένα ολόκληρο δέντρο και τα στολίδια του

Το τρίτο που έκανα ήταν για ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο που ήξερα ότι δε θα στόλιζε εκείνη τη χρονιά. Λίγο γιατί βαριόταν, λίγο γιατί δεν είχε χρόνο και λίγο γιατί δεν είχε χώρο για να στολίσει εκτός από το γραφείο που δουλεύει. Οπότε το advent calendar ήταν λίγο κομμένο και ραμμένο πάνω σε αυτήν την ιδιαιτερότητα. Έψαξα και βρήκα ένα τοσοδούλικο δεντράκι και μικρά τοσοδούλικα στολιδάκια και τα έκανα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα με χριστουγεννιάτικο θέμα.

Μικροσκοπικές μπαλίτσες για ένα μικρούλι δεντράκι

Μικροσκοπικές μπαλίτσες για ένα μικρούλι δεντράκι

Οι τοσοδούλικες μπαλίτσες μπήκαν σε ένα ταψάκι για mini muffins, το οποίο θα μπορούσε εκ των υστέρων να χρησιμοποιήσει στην κουζίνα. Βόλεψε πολύ που είχε 24 θέσεις ακριβώς. Τα ανοίγματα σκεπάστηκαν με στρόγγυλα χαρτονάκια που έγραφαν το νούμερο της ημέρας και κολλήθηκαν (χωρίς τεράστια επιτυχία επειδή ήταν αντικολλητικό το ταψάκι) με washii tapes.

Δεν τα έψησα μεν αλλά είχε πλάκα να το φωτογραφίζω μέσα στο φούρνο

Δεν τα έψησα μεν αλλά είχε πλάκα να το φωτογραφίζω μέσα στο φούρνο

Όλα μαζί σε ένα κουτί, ταψάκι και δεντράκι ταχυδρομήθηκαν και ο στόχος ήταν κάθε μέρα να ανοίγει ένα χαρτονάκι και να μπαίνει ένα στολιδάκι πάνω στο δεντράκι. Μέχρι τα Χριστούγεννα είχαν μπει όλα τα στολίδια και είχε ολοκληρωθεί η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Λίγο πριν κλείσει το πακέτο με όλα τα καλούδια μέσα!

Λίγο πριν κλείσει το πακέτο με όλα τα καλούδια μέσα!

Φέτος, ετοιμάζω και πάλι κάτι, με έντονο το στοιχείο της επαναχρησιμοποίησης. Εδώ και καιρό μαζεύω τα πλαστικά καπάκια από τα μωρομάντηλα, τόσο εγώ όσο και άλλες φίλες για εμένα και σκοπεύω να τα αξιοποιήσω πολύ δημιουργικά.

Τα καπάκια από τα μωρομάντηλα μουλιάζουν για να ετοιμαστούν

Τα καπάκια από τα μωρομάντηλα μουλιάζουν για να ετοιμαστούν

Η έμπνευση ήρθε από ένα άρθρο που βρήκα, ψάχνοντας για ιδιαίτερες ιδέες αλλά το έχω φανταστεί λίγο διαφορετικό. Αν με ακολουθείτε στο instagram, θα με δείτε, στο instagram story μου να το φτιάχνω. Όταν με το καλό ολοκληρωθεί (ελπίζω πριν την 1η Δεκεμβρίου) θα ανεβάσω στο instagram φωτογραφία.

3 σχόλια

 1. Είσαι απίστευτη!
  Πολύ θα ήθελα να γίνεις μια φορά το ξωτικό μου για να μου κάνεις ένα τέτοιο ημερολόγιο!
  Τα καπάκια από τα μωρομάντηλα κι εγώ τα καλοβλεπω αλλά δεν σκέφτηκα α κομα κάτι, περιμένω να δω τί θα κάνεις.
  Καλή συνέχεια και Φιλάκια πολλά ????

  Απάντηση
 2. Ναι ήμουν η πρώτη τυχερή και ομολογώ ότι ήταν τόσο μεγάλη η έκπληξη και η χαρά που ακόμα το θυμάμαι έντονα εκείνο το αθώο βλέμμα και το χαμόγελο “Είμαι η Secter Santa σου!!!” Αχ βρε Άννα. Από κει και πέρα έφτιαξα κι εγώ αρκετά advent calendars και τα χάρηκα πολύ!Πολλά φιλιά AriadnefromGreece!

  Απάντηση
 3. Παράθεμα: Πυρογραφία με DREMEL VersaTip | in my closet

Απάντηση