Φαναράκια από τενεκεδάκια

Φαναράκια από τενεκεδάκια

Όταν ξεκίνησα τη σελίδα στο facebook φοβήθηκα πως θα μειωθεί ο χρόνος που αφιερώνω στο να κάνω πράγματα. Τελικά, όσο περισσότερο ψάχνω για ιδέες, τόσο περισσότερο ανοίγει η όρεξή μου για δημιουργία και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι καλό. Σημείωσα πολλά πράγματα, γέμισα πολλές σελίδες στο τετραδιάκι μου και μπήκα στην ντουλάπα μου να δω τι είχα σε αφθονία για να φτιάξω κάτι για το Νοέμβριο. Και βρήκα πολλά τενεκεδάκια. Τελευταία φορά είχα φτιάξει ένα λουλούδι και ένα τενεκεδένιο kit που ήθελα να φέρει την Άνοιξη. Έκτοτε συνέχισα να πίνω καφέ και έτσι τα τενεκεδάκια του στιγμιαίου καφέ είχαν κάνει μια μικρή πολιτεία. Τα κοίταξα πολύ ώρα, μουτζούρωσα μερικές σελίδες με σκέψεις, σκέφτηκα πως αυτό που χάνω τον Νοέμβρη και με ενοχλεί είναι το φως και πήρα την απόφαση να κάνω φαναράκια με τενεκεδάκια. Με πειράζει πολύ που νυχτώνει νωρίς και δυσκολεύομαι πολύ να το συνηθίσω.

Μάζεψα όλα τα τενεκεδάκια, βγήκα στο μπαλκόνι ένα ηλιόλουστο πρωινό και άρχισα να τα βάφω όλα κόκκινα. Γιατί το αγαπάω πολύ αυτό το χρώμα αλλά και γιατί στο μυαλό μου ο Νοέμβρης είναι κόκκινος. Χρησιμοποίησα λαδομπογιά (έχω μπόλικη από το φτιάξιμο του σπιτιού και δε χαλάει) αλλά αν δε σας αρέσει η μυρωδιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακρυλικά με ατλακόλ. Το ίδιο “σταθερό” αποτέλεσμα. Καθώς έβαφα, είδα ότι περίσσευαν πολλά πλαστικά καπάκια και έτσι είπα να κάνω κάτι και με αυτά αλλά θα έρθει και η δική τους ώρα να σας πω τι. Επίσης είχα πρόχειρα κάποια βάζα και δοκίμασα μια τεχνική που βρήκα. Έριξα χρώμα μέσα στο βάζο και το κούνησα έτσι ώστε να βαφτεί ολόκληρο. Είναι ωραίο το αποτέλεσμα γιατί είναι ομοιόμορφο και δε χάνεται η λάμψη του γυαλιού. Κοινώς έπαιξα λίγο με τα χρώματα σαν παιδί και εγώ. Μετά τα άφησα όλα μαζί να στεγνώσουν.

Το βάψιμο για τα φαναράκια είναι προαιρετικό. Όπως θα είδατε και στην πρώτη φωτογραφία το χρώμα στο σκοτάδι δεν φαίνεται. Ωστόσο ήθελα να καλύψω γράμματα και λογότυπα της συσκευασίας και να φαίνονται ωραία και με το φως της ημέρας. Σκέφτηκα να τα βάψω διαφορετικά χρώματα αλλά δεν θα έκανε μεγάλη διαφορά εκτός και αν τα έβαφα εσωτερικά. Το απέφυγα το εσωτερικό γιατί σκέφτηκα ότι ίσως το κεράκι να θερμαίνει τη λαδομπογιά και να μυρίζουν άσχημα. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να το δοκιμάσετε και χωρίς να τα βάψετε μόνο και μόνο για να δείτε αν σας αρέσει το αποτέλεσμα.

Τι θα χρειαστείτε:

 1. Τενεκεδάκια (όσα έχετε ή όσα θέλετε).
 2. Μολύβι (για να μπορέσετε να σχεδιάσετε πάνω στο τενεκεδάκι).
 3. Καρφί μικρό και μυτερό (για να μπορέσετε να κάνετε τις τρυπούλες από όπου θα βγαίνει το φως).
 4. Καρφί μεγάλο και μυτερό (για να μπορέσετε να ανοίξετε τις τρύπες από όπου θα περάσετε το σύρμα).
 5. Σφυρί.
 6. Σακούλες πλαστικές μαλακές (του σούπερ μάρκετ τύπου).
 7. Ξυλάκι από σουβλάκι.
 8. Ψαλίδι.
 9. Σύρμα ή καλώδιο.

Εγώ προτίμησα καλώδιο ηλεκτρολογικό γιατί είναι φθηνό, κόβεται με το ψαλίδι, έχει καλή μόνωση εξωτερικά και αντέχει σε περίεργες συνθήκες. Επίσης αυτό μου περίσσευε. Εσείς μπορείτε να βάλετε  ότι θέλετε. Ακόμα και σπάγκο αλλά φροντίστε να είναι αρκετά μακριά από το κεράκι.

Προσπάθησα να οπτικοποιήσω τη διαδικασία αλλά επειδή δεν είμαι πολύ σίγουρη ότι τα κατάφερα ας τα γράψω και λίγο συνοπτικά:

 1. Σε μια σακούλα σούπερ μάρκετ βάζουμε πάρα πολλές και τσαλακωμένες σακούλες έτσι ώστε να γεμίσουμε το τενεκεδάκι πλήρως. Σκεφτείτε ένα μαξιλαράκι από σακούλες. Κλείνουμε τη σακούλα σφιχτά και την στουμπώνουμε μέσα στο τενεκεδάκι. Αυτό θα βοηθήσει να μην το χτυπήσουμε πολύ δυνατά και μας τσαλακώσει. Επίσης λειτουργεί σαν σιγαστήρας.
 2. Ζωγραφίσουμε με μολύβι αυτό που θέλουμε να “χτυπήσουμε” και αρχίζουμε με το λεπτό καρφί και το σφυρί να ανοίγουμε τρυπούλες σχετικά κοντινές μεταξύ τους. Όχι πιο κοντινές από 0,5cm γιατί απλά θα κάνουμε την προηγούμενη λίγο μεγαλύτερη.
 3. Αφού ολοκληρώσουμε το σχέδιο χρησιμοποιούμε το ξυλάκι σα χάρακα για να “ζυγίσουμε” με το μάτι , που θα ανοίξουμε τις τρυπούλες για το κρέμασμα.
 4. Με το μεγάλο καρφί ανοίγουμε τις τρυπούλες στο πλάι για το κρέμασμα.
 5. Περνάμε το καλώδιο από έξω προς τα μέσα και μέσα κάνουμε ένα σφιχτό κομπάκι για να μη λυθεί. Κόβουμε ότι περισσεύει από το καλώδιο εσωτερικά εκτός κόμπου.
 6. Τοποθετούμε το κεράκι στο κέντρο από το τενεκεδάκι, το ανάβουμε και έτοιμο!

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να κρεμαστεί ένα τενεκεδάκι. Δοκίμασα τρεις και κράτησα έναν. Ο πρώτος (από αριστερά) είναι βολικός αν τα τενεκεδάκια κρεμαστούν κάπου πολύ ψηλά και θέλουμε να τα βλέπουμε από κάτω να είναι φωτεινά. Ο δεύτερος τρόπος είναι για να κρεμαστούν στο ύψος των ματιών μας. Ο τρίτος τρόπος είναι για να κρεμαστούν ψηλά και από διάφορα σημεία γιατί το τενεκεδάκι περιστρέφεται συνέχεια (αλλά δε σβήνει  και έτσι κάνει ωραίο εφέ. Δε βολεύει άμα θέλεις να ανάψεις γράμματα το ένα δίπλα στο άλλο όπως εγώ γιατί απλά δε στέκονται ήρεμα ούτε λεπτό (φταίει και ο ζεστός αέρας εσωτερικά από το κεράκι).

Όταν ολοκληρώθηκε η σειρά με τα 10 γράμματα τα κοίταξα και τα λυπήθηκα λιγάκι. Μερικά ήθελαν παραπάνω βάψιμο. Άλλα είχαν ελαφρώς παραμορφωθεί από το χτύπημα. Μικρό το κακό γιατί και πάλι στο σκοτάδι δε φαίνεται τίποτα. Τα πακετάρισα σε κουτιά και τα ετοίμασα για φωτογράφιση. Είχα σκεφτεί να είναι σε εξωτερικό χώρο και σούρουπο. Λίγο πριν δύσει ο ήλιος. Γιατί τότε μου λείπει το φως.

Πολύ σημαντικό πράγμα η φωτογράφιση

Εδώ σε αυτό το σημείο θέλω να κάνω μια μικρή παρένθεση για το θέμα της φωτογράφισης. Απολαμβάνω πολύ τη φωτογράφιση όλων όσων κάνω ακόμα και όταν με διακόπτει από τη διαδικασία. Είναι σίγουρα ένας τρόπος να κρατάω “σημειώσεις” για το πως έκανα κάτι και να το βλέπω μετά από καιρό και να το θυμάμαι. Είναι όμως και το σημαντικότερο στοιχείο όλων των posts μου. Έχω μια σχετικά καλή, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και έναν τρίποδα. Τα έχω επειδή ασχολούμαι χρόνια με τη φωτογραφία και ήθελα να έχω κάτι καλύτερο. Δεν είναι απαραίτητα. Το απαραίτητο στοιχείο είναι η υπομονή και ο πειραματισμός. Τι έχω να προτείνω:

 • Μη βιάζεστε να βάλετε μια φωτογραφία μόνο και μόνο για να τη βγάλετε. Δοκιμάστε πολλές διαφορετικές. Από άλλο σημείο, με άλλο φωτισμό, με άλλο φόντο. Όλα μετράνε.
 • Φως ημέρας. Δεν υπάρχει καλύτερο φως από αυτό του ήλιου ειδικά μετά τις 13:00. Πάρτε αυτά που κάνετε και βγάλτε τα έξω στο μπαλκόνι. Όλα φαίνονται πιο ωραία στο φως ημέρας και με τη χειρότερη φωτογραφική.
 • Όχι φλας. Μη το κάνετε αυτό. Αν σας βρήκε το βράδυ στο σπίτι να έχετε φτιάξει κάτι πάτε για ύπνο. Φωτογραφίστε το με το φως της ημέρας ή ανάψτε όλα τα φώτα. Το φλας “καίει” τα αντικείμενα. Τα κάνει να φαίνονται καθαρά μεν αλλά το ίδιο και οι σκιές τους και οι ατέλειές τους.
 • Αν το φως είναι λίγο σταθεροποιήστε τη φωτογραφική κάπου και βγάλτε έτσι φωτογραφία. Οι κουνημένες φωτογραφίες είναι καλλιτεχνικές μόνο όταν τις κάνετε επι σκοπού και με λόγο. Όσο σταθερά και να κρατάτε τη φωτογραφική, η φωτογραφία θα κουνηθεί αν δεν υπάρχει φως.
 • Όλες οι φωτογραφίες δεν είναι καλές. Μπορεί να βγάλετε 100 για να βρείτε μια καλή. Δείτε τες προσεκτικά και διαγράψτε ίδιες, κακές, κουνημένες, λάθος, χωρίς εστίαση (θολές) κ.λπ. Από πολλές ίδιες μου αρκεί μια για να καταλάβω τι κάνατε. Αρκεί να είναι καλή.
 • Κάθε φωτογραφία έχει έναν πρωταγωνιστή. Και αυτό πρέπει να φαίνεται. Εκτός και αν είναι τοπίο στις διακοπές οπότε και πρέπει όλα να φαίνονται καθαρά. Εστιάστε εκεί που θέλετε να δω. Ακόμα και αν απλά πρέπει να βάλετε το αντικείμενό σας σε λευκό φόντο για να το πετύχετε.

Θα μπορούσα να γράφω πολλά ακόμα αλλά αυτά τα θεωρώ τα σημαντικότερα. Και στη σελίδα δίνω διάφορα βιντεάκια ή άρθρα που βοηθάνε. Αρκεί να έχετε όρεξη να προσπαθήσετε. Και για όσους θα μου πουν “ναι αλλά έχεις καλή φωτογραφική” να ρωτήσω το εξής: Όταν πάτε σε κάποιο σπίτι για φαγητό και σας αρέσει αυτό που μαγείρεψε η οικοδέσποινα της λέτε “ναι αλλά έχεις καλό φούρνο”;

Ζήτησα την πολύτιμη βοήθεια της @Evangelia_t για να τοποθετήσουμε τα τενεκεδάκια σε σκοινί στην ταράτσα πριν σκοτεινιάσει τελείως. Τα ανάβαμε προσεκτικά και τα σιάχναμε για να φαίνονται ωραία τα γράμματα. Είχαμε λίγο χρόνο αλλά τα καταφέραμε. Βέβαια όλη η γειτονιά είχε βγει στα μπαλκόνια για να μας χαζέψει όσο πιο διακριτικά μπορούσε. Άλλη σκούπιζε το ίδιο σημείο μισή ώρα, άλλη άπλωνε τέσσερα ρούχα μισή ώρα, άλλη έσιαχνε μια γλάστρα όλη την ώρα. Προσφέραμε θέαμα γενικά αλλά ήταν ωραία και δεν πτοηθήκαμε.

Ο Νοέμβριος, λοιπόν, είναι αφιερωμένος στο τενεκεδάκι. Σήμερα κιόλας θα αλλάξει η cover pic της σελίδας σε αυτό που καταφέραμε. Και όπως τον Οκτώβρη ζήτησα να κάνετε κάτι με χαρτί, έτσι θα έρθει και η ώρα που θα ζητήσω να κάνετε κάτι με τενεκεδάκι, για αυτό ξεκινήστε να σκέφτεστε ιδέες και να μαζεύετε τα υλικά σας. Πλέον οι διαγωνισμοί θα τρέχουν και στη σελίδα αλλά και εδώ για να μπορούν όλοι να συμμετέχουν και θα έχει και δωράκια! Καλό μήνα να έχουμε και καλό υπόλοιπο φθινόπωρο!

22 σχόλια

 1. Πολύ τα χαίρομαι τα πραγματάκια που φτιάχνεις! Κατ’ αρχάς, η αλήθεια είναι το facebook δεν είναι απο τους αγαπημένους χώρους και δε με πολυβολεύει για εμπνευση-χειροτεχνίες-οργάνωση κλπ. Με αυτά όμως, που ανεβάζεις, με κάνεις να μπαίνω συχνότερα και δε σε προλαβαίνω!!! Συγχαρητήρια, πολύ ωραία όλα τα “posts”.
  Τώρα, σχετικά με τον Νοέμβριο, σε καταλαβαίνω απόλυτα στο θέμα με το φως. Τρελαίνομαι, γίνομαι άλλος άνθρωπος, μέχρι που τα σ/κ αρχίζω να βάζω ξυπνητήρι για να προλαβαίνω περισσότερες ώρες φως…
  Ωραία λύση τα τενεκεδάκια και οι οδηγίες σου πλήρεις! Όσο για τα tips της φωτογράφησης, σταδιακά θα προσπαθώ να τα ακολουθήσω, γιατί είμαι πολύ ανυπόμονη σε αυτό το κομμάτι….
  *πάω να ψάξω τα δικά μου τενεκεδάκια γιατί βλέπω διαγωνισμό…!

  Απάντηση
 2. *** Ξέχασα… ότι βοήθεια θέλεις…χτύπα τηλέφωνο! (νομίζω σου το είχα δώσει…?)

  Απάντηση
 3. Ρε! Θα σε μαλώσω! Γιατί στεναχωρήθηκες που δεν σου βγήκαν τέλεια; Εσύ μας έμαθες οτι τα χειροποίητα στραβά πράγματα είναι όμορφα γιατί είναι μοναδικά και ξεχωρίζουν από τα πανομοιότυπα, τέλεια εργοστασιακά. (Τρίτη, 17/02/2009 http://mafaldaq.blogspot.gr/2009/02/blog-post_17.html)
  Αχ, δασκάλα που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις… 😛 (τώρα εγώ που δεν πίνω νες και έχω όλο κι όλο ένα τενεκεδάκι από καλαμπόκι να δω τι θα κάνω.)

  Απάντηση
  • Ουι που το θυμήθηκες αυτό; 😛 Λοιπόν για να εξηγούμαι. Επιμένω στην αρχική θέση ότι στο χειροποίητο, το στραβό είναι που το κάνει ωραίο. Απλά τα λάθη είναι για να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε και επίσης ήθελα να σας δείξω ότι αν σας γίνουν έτσι (όπως τα δικά μου) δε χάθηκε ο κόσμος. Δε θα φαίνεται 🙂

   Ααα νομίζω (έγκυρες πηγές με ενημερώνουν) ότι θα μετράνε όλα τα τενεκεδάκια. Και τα αλουμινένια όπως της light μας 🙂

   Απάντηση
   • Τι να μας κάνουν τα 330ml του τενεκεδακίου – εμείς είμαστε πλέον κατηγορία “προσφορά, στα 3 λίτρα το ένα δώρο” 😀 Αλλά κάτι θα γίνει! 😉

    Απάντηση
   • Εδώ (στη Σύρο) υπάρχει ένα ξυλουργείο που η ταμπέλα του είναι: “Το λάθος είναι ανώτερο της τέχνης”. Είναι από τα πρώτα πράγματα που είδα όταν πρωτοήρθα!

    Απάντηση
    • Αυτήν την ταμπέλα θα την έκανα άνετα banner, avatar, moto, slogan και ότι άλλο θα μπορούσα. Κρίμα που δεν την πέτυχα το καλοκαίρι που ήρθα στη Σύρο. Και μια που την ανέφερες και τη θυμήθηκα <3 <3 <3 <3 <3

     Απάντηση
 4. @Eleanna και μόνο που σχολάω στις 5:00-5:30 και μέχρι να φτάσω σπίτι έχει νυχτώσει, νιώθω ότι έχω χάσει όλη την ημέρα. Αργότερα συνηθίζω αλλά στην αρχή είναι πολύ δύσκολα :(. Για τη φωτογράφιση πάντως ότι βοήθεια θέλεις μη διστάσεις! Έχω και τρίποδα! (Νομίζω ότι το έχω αλλά θα σε στείλω email αν όχι)!

  Απάντηση
 5. Έχω δει την ιδέα αυτή στο Pinterest και μου άρεσε αλλά ποτέ δε θα είχα την υπομονή να κάνω όλη αυτή τη διαδικασία. Το αποτέλεσμα σε δικαίωσε απόλυτα πάντως!
  Καλό μήνα!
  Το τι δυσκολεύομαι κι εγώ έτσι που απότομα νυχτώνει ,δε λέγεται, σε καταλαβαίνω!

  Απάντηση
  • Την έχω δει σε πολλές παραλλαγές και φυσικά “παίζει” πολύ ως διακόσμηση γάμου. Φοβήθηκα πολύ τον κόπο με το καρφί και το σφυρί αλλά νομίζω πως άξιζε!

   Απάντηση
 6. εγω τι να πω…εκείνη η μέρα ήταν πολύ χάλια από πολλές απόψεις, αλλά όπως πάντα με τη mafaldaq *που με πάει πάντα στα καλύτερα* μου έφυγαν όλες οι μαυρίλες, τα νεύρα:( ήταν όλα πολύ όμορφα, το φως τα τενεκεδάκια… Mafaldaq ευχαριστούμε για όλαααααα :***** μα κυρίως γιατί μας βάζεις σε μια διαδικασία *ααα να μη το πετάξω αυτό, γιατί μπορεί κάτι να το κάνω* δλδ μας ξυπνάς τη δημιουργικότητά μας. Και εις άλλα με υγεία…

  Απάντηση
 7. α) Πολύ απόκοσμη αυτή η βοηθός!
  β) Μέχρι και σημαιοστολισμοί στα μπαλκόνια για τα φαναράκια! Εύγε! :ο)
  γ) …και τι ωραίο παχύφυτο!!

  Καλό μήνα!

  Απάντηση
 8. Καλό μήνα κι από μένα! Πανέμορφα τα τενεκεδάκια σου, εγώ καφέ δεν πίνω, αλλά κρατάω τα τενεκεδάκια από τα πουράκια που καταβροχθίζω, χιχι!!

  1) Ερώτηση: Στον πρώτο και τρίτο τρόπο κρεμάσματος το αναμμένο και υγροποιημένο κεράκι δε χύνεται; Φαντάζομαι πως βάζεις ρεσώ μέσα, κι αυτά χύνονται πολύ εύκολα, τα άτιμα… Αν έχεις βρει κανέναν τρόπο να τα στερεώνεις κάπως και να μη χύνονται, δώσε μου τα φώτα σου! 🙂 Κάποτε είχα προσπαθήσει να ψηλώσω τα αλουμινένια τοιχώματα με λίγο αλουμινόχαρτο, αλλά ήταν σκέτη αποτυχία, γιατί λόγω θερμότητας δεν μπορούσα να βάλω κόλλα και δε στεκόντουσαν δευτερόλεπτο!…

  2) Τα tips για τις φωτογραφίες ελπίζω να με βοηθήσουν λίαν συντόμως που θ’ αρχίσω να τα χρειάζομαι! 🙂 Ούτε εγώ είμαι πολύ της υπομονής με τις φωτογραφήσεις, αλλά το παλεύω — χωρίς να τα βάζω με τη μηχανούλα μου, αλήθεια! 🙂

  3) Οι φωτογραφίες απ’ την ταράτσα σας μου είναι επώδυνες! 🙁 Όσο ωραία κι αν είναι εδώ, μου λείπει η παρέα σας, η Θεσσαλονίκη και (ναι, θα το ομολογήσω!) το φθινόπωρο! Εδώ ακόμα με κοντομάνικα και πέδιλα κυκλοφορώ! 🙁 Κι ο ουρανός δεν είναι τόσο πολύχρωμος, τον κοιτάζεις μια στιγμή και τον έχεις δει πραγματικά όλο! 🙁

  Απάντηση
  • Κι εγώ αγαπάω τα πουράκια και είναι πολύ ωραία τενεκεδάκια επειδή δεν έχουν τις γραμμές που έχει του καφέ. Σχετικά με την ερώτηση: Ναι τα ρεσώ στο πρώτο και στο τρίτο χύνονται. Για να είμαι ειλικρινής αυτό συμβαίνει και στο δεύτερο γιατί όσο ίσια και να προσπαθήσεις να τα κρεμάσεις, πάλι μια κλίση την έχουν. Απλά είναι μικρό το κακό. Δοκίμασα με μικρά κεράκια αλλά όχι ρεσώ (που έχουν περίπου 5-6cm ύψος) και αν και χύθηκε πάλι κεράκι, δεν έσβησαν και όταν κρύωσαν αποκολλήθηκαν πολύ εύκολα. Επίσης το καλό με τα λίγο μεγαλύτερα κεράκια είναι ότι η φλόγα έφτανε ακριβώς στο σημείο που είχα κάνει το σχέδιο (στο κέντρο από το τενεκεδάκι) και φώτιζαν πολύ περισσότερο! Και ναι το αλουμινόχαρτο επιρρεάζεται πολύ από τη θερμότητα αλλά αυτό για άλλα projects είναι καλό 😉

   Θα σας δίνω σιγά-σιγά και άλλα χρήσιμα tips για τη φωτογράφιση. Σκοπεύω να σας αποκαλύψω όλα τα μυστικά μου, αλλά αν θέλεις κάπου βοήθεια, πες!

   Και ναι εδώ άρχισαν τα πρώτα κρύα και οι πρώτες συννεφιές και ο ουρανός είναι υπέροχος! Υπομονή όμως και θα ανακαλύψεις και εκεί ομορφιές μάλλον καλύτερες από τις εδώ 🙂 Και εμάς μας λείπεις 🙁 και να το ξέρεις!

   Απάντηση
 9. @Evangelia_t: Πολλές αγκαλιές κορίτσι ειδικά επειδή σε γυρόφερνε και μια γριπούλα αλλά εσύ εκεί!

  @a1pha ναι για εμάς τις έβαλαν 🙂 Δεν είναι πολύ ζουμπουρλούδικο; Καλό μήνα!

  Απάντηση
 10. παρα πολυ ωραιο μπλογκ κ ωραια πραγματα κ ιδεες!!!!!! καλως σε βρηκα

  Απάντηση
  • Καλώς μας ήρθες και ευχαριστώ πολύ!

   Απάντηση
 11. Παράθεμα: Βρήκα ένα τενεκεδάκι! Τι να το κάνω; « in my closet

 12. αν τα τρυπουσες πριν τα βάψεις και τα έτριβες με ενα ψιλο γυαλιοχαρτακι, μαλλον θα ειχες καλυτερα αποτελεσματα.
  παντως, πολυ ωραία ιδεα. τώρα ξερω εκτός απο γλαστράκια τι αλλο να κανω τα κουτακια απο τα γαλατα της μικρης μου…

  Απάντηση
 13. Παράθεμα: Βρήκα ένα τενεκεδάκι! Τι να το κάνω; | in my closet

 14. Παράθεμα: Κρεμαστες μολυβοθήκες με τενεκεδάκια | in my closet

 15. Παράθεμα: Οργάνωση γραφείου με τενεκεδάκια | in my closet

Απάντηση