Οι 10 τύποι crafter

Οι 10 τύποι crafter

Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι εντατικά με χειροτεχνίες έχω γνωρίσει πάρα πολλούς ανθρώπους που ασχολούνται επίσης. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Άλλοι εντατικά και άλλοι πολύ σπάνια. Έχω καταλήξει σε 10 διαφορετικούς τύπους ανθρώπων που ασχολούνται με τις χειροτεχνίες, που για λόγους συντομίας θα τους ονομάζω crafter από το craft που είναι ο αγγλικός όρος που καλύπτει τις χειροτεχνίες. Σήμερα θα προσπαθήσω να σας τους περιγράψω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όπως τους νιώθω εγώ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα είναι τυχαία και όποιος έχει τη μύγα, να τη φέρει πίσω!

Ο κοινωνικός crafter

Βαριέται απελπιστικά πολύ να φτιάξει κάτι μόνος του ή να ασχοληθεί από μόνος του. Του αρέσει η παρέα, η μάζωξη, το workshop όχι μόνο γιατί θα δει και θα μιλήσει με κόσμο αλλά και γιατί θα φτιάξει με παρέα. Δεν τον ενδιαφέρει το τι θα φτιάξει και ούτε το γιατί θα το φτιάξει. Το ζητούμενο είναι να μαζευόμαστε, να μιλάμε, να γελάμε, να περνάμε καλά και να δημιουργούμε. Αν δεν προλάβει να τελειώσει κάτι στο χρονικό όριο της συνάντησης, δε θα το τελειώσει ποτέ. Εκτός και αν ξαναμαζευτεί κόσμος για να το συνεχίσει. Δεν είναι ότι του λείπει η όρεξη ή η διάθεση αλλά συνήθως δεν έχει χρόνο και χώρο στο σπίτι και δεν έχει πολλά υλικά ή φοβάται να αγοράσει υλικά που δεν θα χρησιμοποιήσει.

Χειροτεχνίες που προτιμάει: Τα πάντα όλα αρκεί να είναι με παρέα.

Που τον συναντάμε: Όπου μαζεύεται κόσμος για να φτιάξει πράγματα.

Πως θα τον αναγνωρίσουμε: Την μισή ώρα θα φτιάχνει και την άλλη μισή ώρα θα χαίρεται, θα βγάζει selfie, θα μιλάει με τον κόσμο και θα περνάει καλά.

Ένα υπέροχο kit <3 το ιδανικό δώρο για έναν bon viveur crafter

Ένα υπέροχο kit <3 το ιδανικό δώρο για έναν bon viveur crafter

Ο bon viveur crafter

Του αρέσουν οι χειροτεχνίες αλλά δεν θέλει να ζορίζεται πολύ και δε θέλει να ξοδεύει πολύ χρόνο και χρήμα σε αυτές. Διαλέγει να ασχοληθεί με πολύ συγκεκριμένες ιδέες που τον κέρδισαν όχι τόσο με την πρωτοτυπία τους όσο με το ωραίο αισθητικά αποτέλεσμά τους. Δεν αντέχει να αφιερώσει χρόνο σε μια αμφιβόλου αποτελέσματος ιδέα και να πειραματιστεί αν δεν ξέρει από πριν ακριβώς πως θα γίνει. Αν και δεν είναι οι χειροτεχνίες το βασικό του χόμπι, όταν βρει μια ιδέα που θα τον συναρπάσει είναι σε θέση να ξοδέψει μια μικρή περιουσία για να την κάνει ακριβώς όπως τη θέλει. Του αρέσει να κάνει κυρίως χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι και το χώρο του αλλά είναι ανοιχτός σε αισθητικά άρτιες προτάσεις κάθε είδους. Σίγουρα χαίρεται τη διαδικασία και όποτε του συμβαίνει, περνάει καλά.

Χειροτεχνίες που προτιμάει: Οτιδήποτε με ωραίο αισθητικά αποτέλεσμα κατά τα δικά του κριτήρια

Που τον συναντάμε: Παντού. Δεν έχει κάποιο στέκι.

Πως θα τον αναγνωρίσουμε: Θα αναζητάει κάποιο πολύ συγκεκριμένο εργαλείο που δεν θα είναι σίγουρος τι ακριβώς κάνει αλλά θα το θέλει.

Τα αγαπημένα μολύβια των δενπιανουνταχεριαμου crafter :P

Τα αγαπημένα μολύβια των δενπιανουνταχεριαμου crafter 😛

Ο δενπιάνουνταχεριαμου crafter

Είναι ένας απόλυτα λειτουργικός και αρτιμελής άνθρωπος που χρησιμοποιεί τα χέρια του καθημερινά για όλες τις απαραίτητες εργασίες όπως να φάει, να ντυθεί, να κάνει μπάνιο, να κουβαλήσει πράγματα κ.λπ. αλλά μόλις βρεθεί κοντά σε υλικά χειροτεχνίας, τα χέρια του ως αλλεργική αντίδραση, σταματάνε να πιάνουν. Νεκρώνουν και παγώνουν μόλις δει τα υλικά χειροτεχνίας ή μια τελειωμένη χειροτεχνία και επανέρχονται μόλις απομακρυνθεί από την αλλεργιογόνο πηγή. Το φαινόμενο “δενπιάνουνταχεριαμου” ξεκίνησε σε μικρή ηλικία που προσπάθησε να φτιάξει κάτι και κάποιος κάφρος του είπε ότι αυτό που έκανε είναι χάλια και αυτό τον “πάγωσε”. Έκτοτε φοβούμενος ότι το αποτέλεσμα θα είναι χάλια και δε θα του αρέσει και κάποιος θα τον μαλώσει για αυτό, παθαίνει “δενπιάνουνταχεριαμου” με κάθε πρώτη ευκαιρία. Αν του δώσετε αγάπη, στοργή, φροντίδα και προαιρετικά προδέρμ θα αρχίσει να ασχολείται αλλά θα λέει ότι παθαίνει “δενπιάνουνταχεριαμου” σε κάθε δυσκολία.

Χειροτεχνίες που προτιμάει: Καμιά. Δεν πιάνουν τα χέρια του.

Που τον συναντάμε: Μακριά από οτιδήποτε του παγώνει τα χέρια του.

Πως θα τον αναγνωρίσουμε: Θα κοιτάει με γουρλωμένα μάτια οτιδήποτε κάνεις ακόμα και αν είναι μια χάρτινη σαΐτα και θα έχουν παγώσει τα χέρια του.

Πόσες ώρες ξοδεύετε ψάχνοντας υλικά;

Πόσες ώρες ξοδεύετε ψάχνοντας υλικά;

Ο μελισσούλας crafter

Όπως οι μελισσούλες πάνε από λουλουδάκι σε λουλουδάκι για να μαζέψουν τη γύρη και να κάνουν μέλι, έτσι και ο μελισσούλας πάει από χειροτεχνία σε χειροτεχνία με απίστευτη ταχύτητα. Βαριέται εύκολα και θέλει να τα δοκιμάσει όλα κυρίως ελπίζοντας ότι έτσι θα βρει τη χειροτεχνία που του αρέσει περισσότερο και θα κατασταλάξει κάπου. Το σπίτι του είναι αποθήκη υλικών χειροτεχνίας (κυρίως άσχετων μεταξύ τους) και UFO (UnFinished Objects=μη τελειωμένα αντικείμενα) που κάποια στιγμή θα βρει χρόνο και θα τελειώσει. Αν πρώτα σταματήσει να δοκιμάζει ό,τι βρει στο pinterest, ο,τι του προτείνουν οι φίλοι και ό,τι πέσει στα χέρια του τυχαία. Ενθουσιάζεται πολύ εύκολα, βαριέται ακόμα πιο εύκολα και δεν δοκιμάζει χειροτεχνίες που απαιτούν αφοσίωση και επανάληψη.

Χειροτεχνίες που προτιμάει: Τα πάντα όλα.

Που τον συναντάμε: Σε σεμινάρια, σε workshops, στο craftgawker και οπουδήποτε μπορεί να βρει νέες ιδέες.

Πως θα τον αναγνωρίσουμε: Αν τον πετύχετε μόλις ξεκινάει κάτι, θα είναι πολύ αφοσιωμένος και δε θα σηκώνει κεφάλι. Αν τον πετύχετε όταν αρχίζει να βαριέται κάτι θα μιλάει ήδη για την επόμενη ιδέα που θα καταπιαστεί.

Παλαιά τενεκεδάκια στον Ελαιώνα

Παλαιά τενεκεδάκια στον Ελαιώνα

Ο παλιατζής crafter

Είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι άνθρωποι πετάνε στα σκουπίδια πράγματα τεράστιας συναισθηματικής ή υλικής αξίας γιατί “δεν ξέρουν”. Κυκλοφορεί πάντα με γάντια μιας χρήσης γιατί ποτέ δεν ξέρει σε ποιο κάδο θα ανακαλύψει το ιερό δισκοπότηρο ή ένα παλιό κομοδίνο (που δεν έχουν καμία διαφορά για αυτόν) και μεγάλες σακούλες. Ξέρει στην πόλη που μένει, ποιες περιοχές καλλιεργούν τα καλύτερα σκουπίδια και το ωράριο της σκουπιδιάρας. Είναι ικανός να μαλλιοτραβηχτεί πάνω από έναν κάδο σκουπιδιών για κάποιο επιπλάκι ακόμα και με τις γάτες. Μόνο το 1/3 από τα πράγματα που βρίσκει αξιοποιείται κατάλληλα ενώ τα άλλα 2/3 αποθηκεύονται σε κάθε πιθανό σημείο μέχρι να έρθει η έμπνευση και η όρεξη να ασχοληθεί μαζί τους. Έχει προβλήματα με την οικογένεια του και τους δικούς του ανθρώπους γιατί πιάνει αδιανόητα πολύ χώρο στο σπίτι και δεν καταλαβαίνει γιατί δεν πρέπει να χτίσει και το μπαλκόνι.

Χειροτεχνίες που προτιμάει: Αναπαλαίωση επίπλων, ρούχων και γενικά αναπαλαίωση.

Που τον συναντάμε: Σε κάδους, μετά το σχόλασμα της αγοράς και πριν περάσει η σκουπιδιάρα στις περιοχές που υπάρχουν παλιά σπίτια και ανακαινίζονται.

Πως θα τον αναγνωρίσουμε: Είναι λίγο δύσκολο να τον ξεχωρίσετε από τον απλό ρακοσυλλέκτη αλλά θα το καταλάβετε από το βλέμμα και από τα πράγματα που διαλέγει. Δεν μαζεύει μεταλλικά αντικείμενα αλλά κυρίως ξύλινα και όταν βρίσκει θησαυρό, τα μάτια του γυαλίζουν. Από τη συγκίνηση. Και από τη χαρά μαζί.

Το κομποζάρισμα του υφάσματος μπορεί να τρελάνει έναν τελειομανή

Το κομποζάρισμα του υφάσματος μπορεί να τρελάνει έναν τελειομανή

Ο τελειομανής crafter

Αυτός ο crafter βασανίζεται καθημερινά και αυτό του αρέσει ανελέητα. Διαλέγει είδη χειροτεχνιών που απαιτούν ακρίβεια, ταλέντο και πολύ χρόνο όπως η ζαχαροπλαστική, το ράψιμο ρούχων, η κηπουρική των αερόφυτων, το κέντημα με χρυσονήματα, το scrapbooking και άλλα τέτοια και τρώει τα νιάτα του προσπαθώντας. Να μην κάνει λάθος. Να μην χαλάσει τη συνταγή. Να κόψει τον απόλυτο κύκλο. Να ξηλώσει τρεις φορές κάθε ραφή πριν διαλυθεί το ύφασμα. Συγχύζεται πολύ όταν ακούει εκφράσεις όπως “με το μάτι”, “όσο πάρει”, “κάντο στην τύχη” και κάθε χειροτεχνία που μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 3 ημέρες συνεχόμενες χωρίς νερό, ύπνο και φαγητό, είναι παιδική και ανάξια λόγου. Μη τον ρωτήσετε τη γνώμη του για κάτι που φτιάξατε γιατί θα σας βρει λάθη και προβλήματα εκεί που εσείς δεν είχατε βρει. Και ας μην ξέρει πως το κάνατε αυτό που κάνατε. Το λάθος τον καλεί για να το διορθώσει και αυτή η σταυροφορία δεν τελειώνει ποτέ.

Χειροτεχνίες που προτιμάει: Ό,τι πιο δύσκολο και απαιτητικό. Αν είναι να βασανίζεται ας βασανίζεται με λόγο.

Που τον συναντάμε: Δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικός γιατί ξοδεύει πολύ χρόνο στην τελειοποίηση, που δεν προφταίνει και άλλα πράγματα.

Πως θα τον αναγνωρίσουμε: Θα σας γυρίζει την ετικέτα στην μπλούζα, θα σας σιάξει την τούφα που πετάει, θα σας κοιτάει έντονα σαν να έχετε σπανάκι στα δόντια αλλά θα φοράτε λίγο στραβά το κολιέ σας. Θα προσπαθήσει να διορθώσει κάτι και πάνω σας. Τα βράδια κυκλοφορεί με κουκούλα και γράφει στους τοίχους “βασανίζομαι”.

inmyc_crafter_11

Ο μονομανής crafter

“Εγώ αυτό ξέρω να κάνω και αυτό εμπιστεύομαι”. Κάποια στιγμή στη ζωή του συναντήθηκε με ένα είδος χειροτεχνίας και αυτό τον κέρδισε. Το ξεκίνησε δειλά και το συνέχισε όσο έβλεπε ότι βελτιωνόταν μέχρι που το κέρδισε και το έκανε κτήμα του. Σιγά σιγά και σταδιακά έχει αποκτήσει κάθε πιθανό εργαλείο και σχετικό υλικό και θα μπορούσε να ανοίξει μαγαζί με την αποθήκη που έχει κάνει αλλά όλα έχουν τη χρήση τους. Αρνείται πεισματικά να δοκιμάσει κάτι άλλο γιατί δεν είναι αυτό που ξέρει να κάνει ή γιατί φοβάται ότι δεν θα το καταφέρει τόσο καλά. Θυμώνει πολύ όταν βλέπει τα υλικά και τα εργαλεία που ξέρει, να χρησιμοποιούνται με άλλον τρόπο γιατί αυτό αποτελεί τουλάχιστον ιεροσυλία. Δείχνει συμπάθεια σε όσους ξεκινούν να ασχολούνται με το είδος της χειροτεχνίας που αγαπάει και θέλει να βοηθήσει με κάθε τρόπο. Και ας μην το το έχουν ζητήσει.

Χειροτεχνίες που προτιμάει: Οποιαδήποτε αλλά οι πιο διάσημες είναι το πλέξιμο, το ράψιμο, το κέντημα, το scrapbooking και το ντεκουπάζ.

Που τον συναντάμε: Σε οτιδήποτε σχετικό με την μονομανία του.

Πως θα τον αναγνωρίσουμε: Θα κουβαλάει μαζί του πρόχειρα υλικά να κάνει κάτι έτσι στα γρήγορα για να μη χάνει χρόνο. Και θα μιλάει συνέχεια για την μονομανία του. Και στον ύπνο του.

Χειροποίητα μαξιλάρια στις Βρυξέλλες!

Χειροποίητα μαξιλάρια στις Βρυξέλλες!

Ο επαγγελματίας crafter

Είναι συνήθως (αλλά όχι μόνο) ο μονομανής crafter που το περιβάλλον του τον βοήθησε να καταλάβει ότι αυτά που φτιάχνει είναι υπέροχα και θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους να τα πουλάει. Και πολύ καλά του έκανε. Από την στιγμή που άρχισε να πουλάει τις χειροτεχνίες του, έγινε ένα κράμα τελειομανή crafter και μονομανή crafter γιατί τρώγεται με τα ρούχα του και θέλει να τελειοποιήσει το αποτέλεσμα. Ο χρόνος του μοιράζεται ανάμεσα σε δημιουργία και προώθηση και αυτό τον πονάει πολύ αφού είναι γεννημένος για να φτιάχνει και όχι για να πουλάει. Ωστόσο καταλαβαίνει τον σημαντικό ρόλο της προώθησης στη δουλειά του. Μόλις φτιάξει κάτι, το έχει ήδη ξεπεράσει και αναζητάει την επόμενη ιδέα και το επόμενο σχέδιο που θα μπορέσει να του αφοσιωθεί μέχρι να το ολοκληρώσει. Χαζεύει στο pinterest ιδέες απλές και όμορφες που θα ήθελε να κάνει όταν θα έχει ελεύθερο χρόνο περισσότερο από 1 λεπτό και πέφτει να κοιμηθεί ελπίζοντας ότι αυτό θα συμβεί σύντομα. Ή τουλάχιστον κάποια στιγμή στο πενταετές πλάνο που έχει φτιάξει.

Χειροτεχνίες που προτιμάει: Οποιαδήποτε αλλά οι πιο διάσημες είναι το κόσμημα, το πλέξιμο και το ράψιμο.

Που τον συναντάμε: Στο etsy, στο storenvy, στο Amazon handmade, στο Dawanda και όπου αλλού.

Πως θα τον αναγνωρίσουμε: Θα βγάζει συνέχεια φωτογραφίες και θα τσεκάρει το κινητό του πολύ τακτικά. Θα φοράει κάτι δικό του ακόμα και αν φτιάχνει μαξιλαράκια.

"Πολύ ωραίο αλλά σίγουρα μπορώ να το κάνω και εγώ. Πηλός είναι και χρώμα!"

“Πολύ ωραίο αλλά σίγουρα μπορώ να το κάνω και εγώ. Πηλός είναι και χρώμα!”

Ο θέλωναπουλήσω crafter

Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και η κρίση έχει φέρει στο προσκήνιο τη χειροτεχνία όχι μόνο ως τρόπο έκφρασης αλλά και ως έναν τρόπο εξασφάλισης εισοδήματος. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Όμως αυτός ο crafter ψάχνει την ιδέα που θα μπορεί να την κάνει εύκολα, γρήγορα, με τα ελάχιστα υλικά και τον ελάχιστο χρόνο και κόπο και την οποία θα μπορέσει να πουλήσει όσο πιο ακριβά μπορεί. Σε αντίθεση με τον επαγγελματία crafter, δεν έχει εμβαθύνει σε μια τεχνική ή σε ένα είδος σε βαθμό να ξέρει αν αυτό που θα κάνει, θα του αρέσει και θα θέλουν και οι άλλοι να το αγοράσουν. Είναι σίγουρος ότι ό,τι και να αποφασίσει να φτιάξει, θα πάει καλά και ξοδεύει περισσότερο χρόνο στο να βρει τι πουλάει από το να φτιάχνει. Όταν φτιάξει κάτι, προσπαθεί φιλότιμα να το πουλήσει και αν τα καταφέρει συνεχίζει, αν δεν τα καταφέρει εγκαταλείπει σιγά-σιγά τις χειροτεχνίες και αναζητά άλλο τρόπο εξασφάλισης πόρων. Δεν αγοράζει χειροποίητα γιατί σκέφτεται ότι μπορεί να τα κάνει και μόνος του, αλλά δεν το κάνει ποτέ.

Χειροτεχνίες που προτιμάει: Οποιαδήποτε αρκεί να έχει διαβάσει σε κάποιο άρθρο ότι πουλάνε ή να έχει δει πολλές τέτοιες σε κάποιο μπαζάρ.

Που τον συναντάμε: Σε μπαζάρ με χειροποίητα να χαζεύει επιφυλακτικά και προσπαθεί να φωτογραφίσει στα κρυφά.

Πως θα τον αναγνωρίσουμε: Μόλις δει κάτι χειροποίητο θα ρωτήσει αν τα πουλάτε, πόσο τα πουλάτε, πόση ώρα σας πήρε να τα φτιάξετε και πόσο κοστίζουν τα υλικά. Αν πουλάτε θα σας περάσει από ανάκριση μέχρι να μάθει τα πάντα, όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

Μια υπέροχη συλλογή από παλιά μαξιλαράκια

Ο βετεράνος crafter

Ασχολείται πάρα πολλά χρόνια και έχει φτιάξει κάθε πιθανή κατασκευή. Χαίρεται πάρα πολύ που πλέον έρχεται τόσο πολύ στη μόδα το diy και το χειροποίητο γιατί ασχολούνται και άλλοι άνθρωποι με αυτό που αγαπάει χρόνια τώρα να κάνει. Αγοράζει μόνο χειροποίητα προϊόντα για να βοηθήσει τους επαγγελματίες crafter και ό,τι δεν βρίσκει το φτιάχνει. Το σπίτι του είναι μια μεγάλη αποθήκη από υλικά, εργαλεία και τελειωμένες χειροτεχνίες ή UFO. Επειδή πλέον δεν χωράει πουθενά, ό,τι φτιάχνει το κάνει δώρο ή το χαρίζει σε φιλανθρωπίες. Θεωρεί ότι υπάρχουν ακόμα εκεί έξω άπειρες ιδέες για να δοκιμάσει ενώ στην πραγματικότητα ξέρει πως τα έχει κάνει όλα.

Χειροτεχνίες που προτιμάει: Έχει 2-3 που αγαπάει να κάνει αλλά είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση.

Που τον συναντάμε: Σε μαγαζιά με υλικά και εργαλεία.-

Πως θα τον αναγνωρίσουμε: Στα μαγαζιά με υλικά και εργαλεία τον ξέρουν με το μικρό του όνομα και τους ξέρει όλους. Όχι μόνο όσους εργάζονται στα μαγαζιά αλλά όλους όσους ασχολούνται με χειροτεχνίες σε απόσταση 20χλμ από το σπίτι του και αν έχει άνεση με την τεχνολογία και πιο μακριά.

22 σχόλια

  1. Εξαιρετικό άρθρο!Με χιούμορ και αλήθεια!Δεν έχω καταλήξει ακόμα ποιο είδος crafter είμαι εγώ, γιατί βρίσκω στοιχεία μου σε πολλά, αλλά απόλαυσα τη γραφή σου!

    Απάντηση
  2. Πολύ καλό!! Πρέπει να προσδιορίσω που ανήκω!!

    Απάντηση
  3. χαχαχαχ είμαι “Ο μελισσούλας crafter” χαχαχα στα όρια να πάω κ στην κάτω κατηγορία… 🙂

    Απάντηση
  4. γκουχ γκουχ γκουχ…. πολύ φοβάμαι ότι είμαι μια μονομανής crafter…..

    Απάντηση
  5. Το διάβασα χθες βράδυ μόλις το έβαλες αλλά ήθελα να το ξαναδιαβάσω προσεκτικά για να βρω ποιο είδος crafter είμαι. Με την πρώτη ματιά έβαλα τον εαυτό μου στον κοινωνικό γιατί μ’αρέσει πολύ να φτιάχνουμε όλες μαζί και στον βετεράνο λόγω ηλικίας.Με τη δεύτερη ανάγνωση κατάλαβα ότι έχω κι άλλα χαρακτηριστικά γιατί σίγουρα είμαι μελισσούλα που δοκιμάζω πολλά και διάφορα, παλιατζής σίγουρα γιατί μαζεύω από εδώ και από εκεί ένα σωρό πράγματα, και κάποτε πέρασα και από το στάδιο του θέλω να πουλήσω αλλά απέτυχα οπότε δώρα όλη την ώρα! Ευχαριστώ για το πολύ ωραίο αστείο άρθρο!AriadnefromGreece!

    Απάντηση
  6. Άννα μου, πολύ γέλασα με την ανάρτηση σου.
    Εγώ μπορώ να σου πω τί δεν είμαι.
    Δενπιανουνταχεριαμου, δεν είμαι ΣΊΓΟΥΡΑ.
    Όλα τα άλλα παίζουν, όπως λέει και η Αριάδνη.
    Όλα τα ξέρω, όλα θέλω να τα μάθω , παντού θέλω να βοηθήσω και όλα θέλω να τα κάνω παραπάνω από τέλεια.
    Είμαι σοβαρά γιατρέ μου;
    Θα χρειαστώ παραπάνω από τρεις ζωές για να τελειώσω όσα έχω στην αποθήκη, στο υπόγειο, στο πατάρι, πίσω από τις πόρτες, κάτω από τα κρεβάτια;
    Χαχαχα, αν μπορείς, καταταξε με.
    Φιλάκια πολλά.

    Απάντηση
  7. οκ..ειμαι μερικοι crafter μαζι…εξου τα κιλα μου! τους καταπια όλους!!! κατι μεταξυ μελισσουλα και δεν πιανουντα χερια μου για συγκεκριμένο τυπο κατασκευης και μονομανης crafter! τωρα διαλεξε εσυ ποιο ποδι και χερι ανηκει που! χαχαχαχα

    Απάντηση
  8. Εγώ πάλι δεν είμαι ένας ξεκάθαρος τύπος. Είμαι κάτι ανάμεσα σε μελισσούλας και επαγγελματίας Crafter. Ότι κι αν έχω μάθει μέχρι τώρα δεν το έχω απαρνηθεί οριστικά και πάντα επιστρέφω και κάτι κάνω κι ας έχουν περάσει και χρόνια. Το σπίτι μου είναι γεμάτο με πράγματα που φυλάω γιατί θα έρθει η ώρα τους να τα χρησιμοποιήσω ή γιατί αν τα πετάξω σε λίγο κάτι από αυτά θα χρειαστώ. Έτσι γίνεται πάντα.

    Απάντηση
  9. Μμμμ. …για πολλά χρόνια ήμουν δενπιανουνταχεριαμου…Έτσι νόμιζα δηλαδή, μέχρι που δοκίμασα να πιάσω!Κι έπιασα σαν να το περίμενα καιρό μα χαρά και χωρίς φόβο για το αποτέλεσμα κάπως έτσι μεταμορφώθηκα σε μελλισούλα,αν κάποια στιγμή το σηκώσουν τα οικονομικά μου μπορεί να γίνω και λίγο Bon viver!Μήπως είμαι πεταλούδα crafter?

    Απάντηση
  10. Καλά, φοβερή ανάρτηση ‘Αννα! Οι κατηγορίες σου είναι πολύ εύστοχες. Κι εγώ κλίνω προς μελισσούλα με στοιχεία από τις άλλες βέβαια και ανησυχώ μήπως με την πάροδο των χρόνων μεταπηδάω από κατηγορία σε κατηγορία…..

    Απάντηση
  11. Χιχιχι ποιο πολυ γελασα γιατι πραγματικά την ωρα που το διαβαζα εβαζα και σε κατηγορίες τους κραφτερ που ξερω και σε μερικους ταιριαζει γαντι η περιγραφη σου! Αλλο που δεν θα τολμουσα να τους το πω ποτε! Θα ηθελα να ηξερα σε ποια κατηγορια με βαζουν και αυτοι βεβαια για να ξερω και τι εικονα κραφτερ βγαζω προς τα εξω. Αν με ρωτησεις ειμαι μια κατηγορια απο μονη μου (δεν ειμαι μετριοφρων χαχαχα) την οποια θα την ελεγα hard core Ακαματρινη χαχαχα αλλα εκτος απο ψωνιο θα με πουνε και διπολική οποτε αστο!

    Απάντηση
  12. λίγα στοιχεία μου , βρίσκω σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες , εκτός από αυτήν ” δεν πιάνουν τα χέρια μου”. Μάλλον θα στραφώ προς τις μελισσούλες . και πολλές φορές γίνομαι μια ” κοινωνική μελισσόυλα “. Η διαφορά μου όμως είναι ότι δεν θα παρατήσω την δουλειά μου , αν μου αρέσει θα την τελειώσω

    Απάντηση
  13. Χωρίς Κ Α Μ Ι Α αμφιβολία Ο δενπιάνουνταχεριαμου!! χαχαχαχα!

    Απάντηση
  14. Βγήκαν τα άπλυτα στη φόρα! Νομίζω και για μένα είναι ένας συνδυασμός κατηγοριών, εκτός από το δενπιανουνταχεριαμου! Γέλασα πολύ!

    Απάντηση
  15. “βασανιζομαι” ! Μα πόσο γέλασα! Πολύ εύστοχη και διασκεδαστική η ανάρτηση! Μπορείς να προσθέσεις και μια ακόμη κατηγορία, “ποσοθελωαλλαδενπρολαβαινω”, το χαρακτηριστικό τους είναι πως μόλις μυριστουν χειροποίητο, γυαλίζει το μάτι τους που έχει απαραιτήτως μαύρο κύκλο από κάτω λόγω ξενυχτιού προκειμένου να “ΦΤΙΑΞΟΥΝ”! Καλή συνέχεια!

    Απάντηση
  16. Παράθεμα: Πως να οργανώσω το χώρο μου και τα υλικά μου; – to fourfouri

  17. Παράθεμα: Πως να οργανώσω το χώρο μου και τα υλικά μου; – to fourfouri

  18. Παράθεμα: Μαγαζιά με υλικά χειροτεχνίας στο Βερολίνο | in my closet

  19. Παράθεμα: 3 ιδέες για ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων | in my closet

  20. Καλησπέρα Άννα. Μπράβο σου που κατάφερες να κατηγοριοποιήσεις τους crafters. Μου αρέσει η λεπτομερής περιγραφή για την κάθε κατηγορία. Διαβάζοντας για τον “τελειομανή crafter” λέω ότι αυτή είναι η κατηγορία μου. Παρακάτω όμως βλέπω και για τον “μονομανή crafter” και λέω ότι και εδώ χωράω. Ε, όταν έφτασα στον “επαγγελματία crafter” νομίζω ότι συμπληρώθηκε ο τύπος μου ως crafter! Τί λέτε γιατρέ μου, είμαι σε καλό δρόμο;;;;;;;;;;; Χα χα χα, την απόλαυσα την ανάγνωση του άρθρου σου. Σου εύχομαι καλό μεσημέρι, χαίρομαι που ανακάλυψα το site σου και χάρηκα πολύ την πρώτη μου συμμετοχή στο secret crafter. Φιλιά πολλά!

    Απάντηση
  21. Παράθεμα: I am not a craftsman – Ο “δενπιάνουνταχέρια μου” | ΕfiSoul63

  22. Παράθεμα: Μαγαζιά με υλικά χειροτεχνίας στο Όσλο | in my closet

Απάντηση