82 σελιδοδείκτες για το 6ο Ελληνικό Συνέδριο Bookcrossing

82 σελιδοδείκτες για το 6ο Ελληνικό Συνέδριο Bookcrossing

Ένα απογευματάκι μετά τη δουλειά, αποφασίζετε να περπατήσετε λιγάκι. Είτε γιατί έχετε μουδιάσει από την καρέκλα του γραφείου, είτε επειδή έχετε πολλά στο μυαλό σας και θέλετε να μπει λίγος καθαρός αέρας.

Εκεί που περπατάτε χωρίς να κοιτάτε ή να ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο, το μάτι σας πέφτει πάνω σε ένα βιβλίο. Πάνω σε ένα παγκάκι στην παραλία ίσως, πάνω σε ένα κουτί φυσικού αερίου δίπλα σε μια είσοδο πολυκατοικίας. Δεν παίζει ιδιαίτερα ρόλο του που. Ας πούμε εκεί. Αν είστε πολύ αφηρημένοι δε θα του δώσετε σημασία. Ή μπορεί και να σκεφτείτε «Αααα κάποιος το ξέχασε» και να το προσπεράσετε. Αν, όμως σταθείτε ένα λεπτάκι να το κοιτάξετε; Και έχει και ένα αυτοκόλλητο επάνω του που λέει «Είμαι ένα ελεύθερο βιβλίο»; Αν στις σελίδες του κρύβει ένα φυλλαδιάκι; Αν τέλος πάντων το πάρετε μαζί σας φεύγοντας (και καλά θα κάνετε) θα έχετε μόλις νιώσει αυτό που εγώ δυσκολεύομαι να περιγράψω. Τη χαρά του bookcrossing.

Αααα! Χρώμα πάλι!

Έχω γράψει διάφορα posts στο παλιό μου blog για το Bookcrossing και θα βρείτε και στο blog του ZlatkoGR πολύ κατατοπιστικά posts. Σήμερα δε θέλω να γράψω για τη χαρά της απελευθέρωσης ενός βιβλίου. Θα γράψω για τη χαρά της δημιουργίας με αφορμή το Bookcrossing.

Πωπω σελιδοδείκτης!

Στην αρχή είπαμε, να μαζευτούμε μερικές φίλες-bookcrossers και να φτιάξουμε μπρελοκάκια ως χριστουγεννιάτικο δωράκι. Μετά όταν πλησίαζε το 5ο Ελληνικό Συνέδριο Bookcrossing στη Θεσσαλονίκη, μαζευτήκαμε να κάνουμε σελιδοδείκτες, κάρτες, δωράκια για τις goodie bags και για να ετοιμάσουμε τα βιβλία που θα απελευθερώνονταν στο Συνέδριο. Άνοιξε η όρεξη και κάπως έτσι προέκυψαν και οι δημιουργικές Κυριακές.

Όλοι με τα μούτρα στους σελιδοδείκτες!

Τώρα πλησιάζει το 6ο Ελληνικό Συνέδριο Bookcrossing, που θα γίνει στη Λειβαδιά 17-19 Ιουνίου και κάτι έπρεπε να κάνουμε. Ξεκινήσαμε και πάλι με σελιδοδείκτες που αγαπάμε και μας αρέσουν και θα συνεχίσουμε και με άλλα πραγματάκια.

Ένα δημιουργικό meetup

Μαζευτήκαμε χθες μεσημεράκι στο Café Bazzar με ένα σακουλάκι ότι νάναι γραφική ύλη ο καθένας, όπως γκλίτερ, παλιά περιοδικά, χαρτόνια, κηρομπογιές, κορδελίτσες κ.α. Βασικά ό,τι περίσσευε από το σπίτι. Με καφεδάκι και διάφορα φαγώσιμα αρχίσαμε να φτιάχνουμε με πρόθεση μόλις πάει 17:00, που θα άρχιζε το επίσημο μηνιαίο μας meetup, να έχουμε κάνει αρκετούς και να σταματήσουμε. Στις 19:00 που έφυγα ο κόσμος ακόμα έφτιαχνε διάφορα και όταν γύρισα σπίτι βρήκα ένα κουτί με 82 έτοιμους λαμπερούς σελιδοδείκτες.

Μερικοί πολύ ιδιαίτεροι

Δεν έχω να δώσω οδηγίες ή να γράψω υλικά. Ισχύει το ότι περισσεύει αρκεί να χωράει μέσα σε ένα βιβλίο. Άλλοι έγιναν με κολάζ, άλλοι με ζωγραφική, άλλοι με μικτή τεχνική, άλλοι απλά κόπηκαν σε διάφορα σχήματα. Αν σας περισσεύει ένα χαρτονάκι και δεν ξέρετε τι να το κάνετε, γράψτε ή ζωγραφίστε ή κολλήστε κάτι πάνω του και βάλτε το σε ένα βιβλίο σας. Σκεφτείτε πάντως αφού το διαβάσετε να το απελευθερώσετε. Ίσως και με το σελιδοδείκτη σας μέσα. Όσα post και να γράψω και όσες φορές και να το περιγράψω προφορικά, πάλι δε θα καταφέρω να πω όλα όσα σημαίνει για εμένα ένα ελεύθερο βιβλίο.

Το παστάκι του Συνεδρίου

Αν θέλετε να βοηθήσετε στα άλλα πραγματάκια που θέλουμε να κάνουμε (φήμες λένε ότι η κούπα κέρδισε το τετράδιο, ότι το μπρελόκ έφτασε τελευταίο και καταϊδρωμένο μετά τη θήκη για ψιλολόγια και η τσάντα λόγω τραυματισμού δε σηκώθηκε από τον πάγκο αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω) θα χαρούμε πολύ να σας δούμε. Και μην διαβάσω δικαιολογίες του τύπου «Είμαι στην Αθήνα και είστε στη Θεσσαλονίκη» γιατί από όσο ξέρω και οι Αθηναίοι θα διοργανώσουν διάφορα workshops!

Χιχιχι!

Και τέλος πάντων τον Ιούνιο θα έχουμε ένα ακόμα υπέροχο Συνέδριο και αν το χάσετε, θα χάσετε!

16 σχόλια

 1. Τι όμορφοι σελιδοδείκτες! Δημιουργήσατε πάλι.
  Λοιπόν έχω ερωτήσεις. Πριν τα Χριστούγεννα σκέφτηκα να φτιάξω σελιδοδείκτες στο πρότυπο περίπου αυτών του συνεδρίου, αλλά δεν έβρισκα αρκετά χοντρό χαρτόνι. Το canson μου φαινόταν να λυγίζει πολύ εύκολα και το αμέσως πιο χοντρό που έβρισκα ήταν bristol, το οποίο δε μου αρέσει ιδιαίτερα. Έχεις να προτείνεις κάτι; Όνομα χαρτιού ή γραμμάρια;

  Απάντηση
  • Καλή ερώτηση! Τα χαρτόνια που βρίσκουμε στο εμπόριο είναι νομίζω μέχρι 230γρ που ότι και να πάρεις θα λυγίζει. Το χαρτόνι που χρησιμοποιείται στους τυπωμένους είναι πάνω από 350γρ οπότε και πιο “σκληρό”. Μπορείς να περάσεις από ένα κλασσικό τυπογραφείο και να ζητήσεις να αγοράσεις 1τμ χαρτόνι (το οποίο παίζει να σε κοιτάξουν περίεργα και μετά να σου το χαρίσουν). Να προτιμήσεις 350γρ με 400γρ και θα πρότεινα velvet ή ότι άλλο σου αρέσει!

   Βέβαια υπάρχουν και τα πολύ αγαπημένα χαρτιά Περράκης. Τελευταία φορά που είχα μιλήσει με εκπρόσωπο που είχαν πει ότι πουλάνε και μεμονωμένα φύλλα.

   Αλλιώς, κουτί δημητριακών και μετά βάψιμο ή κολάζ από πάνω. Δε συνιστώ την πλαστικοποίηση γιατί νομίζω πως δε μου αρέσει να μασουλάω πλαστικό όταν διαβάζω και γενικά μασουλάω τους σελιδοδείκτες μου 🙂

   Απάντηση
 2. way to go 😉

  Απάντηση
 3. Ωραιά δουλειά αλλά πάνω απο ολα ωραίες φωτογραφιες..Ειδικά η πρώτη βραβείο!!

  Απάντηση
  • Είχα πολύ όμορφο μοντέλο!

   Απάντηση
 4. τέρατα και τα δύο,τώρα το είδα αυτό :)))

  Απάντηση
 5. Καλησπέρα. Έχω μία μεγάλη συλλογή από σελιδοδείκτες και θα ήθελα να μου πείτε αν γίνεται και με ποιο τρόπο να αποκτήσω κάποιους από τους σελιδοδείκτες του bookcrossing.

  Απάντηση
  • Κάπως καθυστερημένη απάντηση αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Οι σελιδοδείκτες φτιάχτηκαν για τις ανάγκες του 6ου Ελληνικο Συνεδρίου Bookcrossing και μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες οπότε και δεν είναι πλέον διαθέσιμοι. Ωστόσο μπορεί κάποιος να πάρει σελιδοδείκτες από το supply store. Εύχομαι να βοήθησα.

   Απάντηση
 6. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Μήπως γνωρίζετε πότε θα γίνει το επόμενο Συνέδριο Bookcrossing;

  Απάντηση
  • Από όσο έχω πάρει μυρουδιά θα γίνει 1-4/6/2012 σε Βόλο. Τόσο η ομάδα της Θεσσαλονίκης όσο και της Αθήνας θα διοργανώσουν workshops για να φτιάξουν διάφορα για το συνέδριο οπότε μπορώ να σας καλέσω προκαταβολικά ή να σας φυλάξω 1-2 καλές δημιουργίες!

   Απάντηση
 7. Θα ήθελα πολύ να παρεβρεθώ κι εγώ στο συνέδριο αλλά βρίσκομαι αρκετά μακριά, οπότε αν θα μπορούσατε να μου κρατήσετε και να μου στείλετε κάποιους σελιδοδείκτες, θα σας ήμουν υπόχρεη!

  Απάντηση
  • Πολύ ευχαρίστως! Θα σας ενημερώσω όταν θα τους έχω.

   Απάντηση
 8. Παράθεμα: Μολύβια από περιοδικά για το 7ο Συνέδριο BookCrossing « in my closet

 9. Παράθεμα: Μια γοργόνα από φελτ για το 8ο Ελληνικό Συνέδριο Bookcrossing | in my closet

 10. Παράθεμα: Μολύβια από περιοδικά | in my closet

Απάντηση