Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με ό,τι έχετε στο σπίτι

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με ό,τι έχετε στο σπίτι

Σε λίγες μέρες από σήμερα (8/12), αυτό το ταπεινό blog, κλείνει τα δύο του χρόνια. Το πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός είναι μια διαπίστωση που όλοι έχουμε κάνει.

Μια σκέψη για cover pic με μπουκαλάκια που δεν πήγε καλά.

Καθόμουν, ήσυχα μέσα στην ντουλάπα μου και σκεφτόμουν το υλικό, με το οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ τον Δεκέμβριο. Πέρασε πολύ όμορφα και δημιουργικά ο Νοέμβρης με τα τενεκεδάκια (θα σας πω λεπτομέρειες σε άλλο post) αλλά τώρα τι; Ο Δεκέμβρης είτε καλώς είτε κακώς είναι ένας μήνας, σχεδόν ολόκληρος αφιερωμένος στα Χριστούγεννα. Τι υλικό του πάει καλύτερα; Κοίταξα γύρω μου και με μια πρώτη σκέψη, μου φάνηκε πως μου περίσσευαν πολλά μπουκαλάκια από σαμπουάν (αυτά των ξενοδοχείων). Τα μάζεψα, τα καθάρισα, τα πασπάλισα με γκλίτερ (ναι ακόμα εκείνη την στιγμή δεν το είχα σιχαθεί) για να τα κάνω χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Όμως το αποτέλεσμα, δεν με ενθουσίασε. Και η σκέψη εγκαταλείφθηκε.

Λίγη καλλιγραφία πάντα με ηρεμεί!

Και τότε σκέφτηκα τα τσαμασίρια μου. Όλα εκείνα τα μικροπράγματα που μαζεύω, που δεν έχουν αξία από μόνα τους, αλλά μια στο τόσο βρίσκω κάτι να τα κάνω. Έπιασα την πένα της καλλιγραφίας, ένα εργαλείο, που με συνοδεύει εδώ και πολλά χρόνια παντού και το χρησιμοποιώ όποτε θέλω να σκεφτώ καθαρά. Και σκάρωσα ένα παχουλό “in my closet”. Με ένα μαλακό μολύβι (6Β) μουτζούρωσα όλα τα γράμματα από πάνω. Γύρισα ανάποδα τη σελίδα και με ένα στυλό πάτησα το περίγραμμα πάνω σε ένα φύλλο αφρού που έχω. Με αυτό το παλιό αλλά πολύ αποτελεσματικό κόλπο, μπορείτε να μεταφέρετε οποιοδήποτε σχήμα σε οποιοδήποτε υλικό. Το μολύβι όπως πατιέται αφήνει το ίχνος του πάνω στην επιφάνειά σας και έτσι μπορείτε να την ξανασχεδιάσετε χωρίς απώλειες. Όταν μετέφερα όλα τα γράμματα, έκοψα με ψαλιδάκι το αφρώδες υλικό και είχα 10 τέλεια γραμματάκια  έτοιμα για επεξεργασία!

Η πιο ωραία στιγμή είναι εκείνη, που σαν παιδάκι, απλώνω όλους μου τους θησαυρούς πάνω στο τραπέζι και θαμπώνομαι από τα χρώματα και τις γυαλάδες και τις υφές. Κουμπάκια, χάντρες, πινέζες, πούλιες, μπαλίτσες φέλτ, πομ πον, κορδονάκια, βελόνες, κλωστούλες. Τα πάντα όλα. Και ματάκια. Και πολύχρωμα χνουδωτά συρματάκια. Και χρώματα. Πιο πολύ ώρα μου πήρε να τα χαζολογάω παρά να τα βάζω, ένα ένα πάνω στα στρουμπουλά γράμματα. Με βρήκε η νύχτα να μαζεύω χαντρούλες από το πάτωμα. Έπρεπε όλα αυτά, να κρεμαστούν κάπου για να αποκτήσουν γιορτινό χαρακτήρα.

Θυμήθηκα ότι πριν από λίγο καιρό είχα ανακαλύψει ένα post, με τόσο φωτεινές και χαρούμενες φωτογραφίες, που είχα ζαλιστεί. Ο πρωταγωνιστής σε αυτό το post ήταν μια πανεύκολη γιρλάντα με γκοφρέ που επέτρεπε το φως να περνάει τόσο γλυκά και τόσο όμορφα που άλλαζε όλο το δωμάτιο. Από τότε ήθελα να το προσπαθήσω. Όχι να το φτιάξω, αλλά να το φωτογραφίσω. Έτσι, έβγαλα ότι γκοφρέ είχα στο σπίτι και άρχισα να το ψαλιδίζω. Πράσινο κυρίως αλλά και άλλα χαρούμενα χρώματα.

Ένα κοντινό στα στολίδια!

Έβγαλα πολλές φωτογραφίες. Τα γραμματάκια γεμάτα με τσαμασίρια, την γιρλάντα, όλα μαζί. Αλλά δεν μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα. Μερικές φωτογραφίες είχαν το κιτρινωπό φως που δίνει αυτή την ζεστασία αλλά δεν είχαν τη χαρά και το ανάλαφρο που θα είχε με φως ημέρας. Μάζεψα τα τσαμασίρια μου, τακτοποίησα το χώρο μου και ετοίμασα την κατασκευή μου για φωτογράφιση σε φως ημέρας. Το επόμενο πρωί δηλαδή.

Οι 3 εικόνες του ίδιου πράγματος

Πριν σας δείξω το αποτέλεσμα στο φως της ημέρας και χαρώ με τις φωτογραφίες που κατάφερα και έβγαλα, σας έχω ετοιμάσει εδώ πάνω ένα μικρό συγκριτικό για να καταλάβετε τις διαφορές στο αποτέλεσμα. Είναι η ίδια γιρλάντα, με τα ίδια στολίδια.

 • Το πρώτο είναι μέσα σε δωμάτιο με θερμό λαμπτήρα εξοικονόμησης και τα λαμπάκια (led) της γιρλάντας αναμμένα.
 • Το δεύτερο είναι όπως το πρώτο αλλά με σβησμένα τα λαμπάκια.
 • Το τρίτο είναι έξω στο μπαλκόνι με φως ημέρας.

Κάθε μια έχει τα δικά της καλά και τα δικά της κακά. Εσείς επιλέγετε ποια σας αρέσει. Εγώ θέλω να σας δείξω δυο-τρία σημεία, που ίσως να μην έχετε προσέξει.

 • Μόνο στο φως ημέρας τα χρώματα φαίνονται όπως είναι στην πραγματικότητα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Αν όμως θέλετε να δείξετε ένα κόκκινο πράγμα που κάνατε και είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι είναι κόκκινο, τότε προτιμήστε αυτό το φως.
 • Στο τεχνητό φως τα αντικείμενα είτε ελαφρώς κιτρινίζουν (2η), είτε ελαφρώς μπλεδίζουν (1η). Αυτό δημιουργεί μια “ζεστή” ατμόσφαιρα και ομογενοποιεί λίγο το θέμα. Νομίζω πως η δεύτερη φωτογραφία χριστουγεννίζει περισσότερο από ότι η τρίτη.
 • Στο τεχνητό φως η φωτογραφική σας, αυτόματα αλλάζει το ISO και γίνεται πιο ευαίσθητη και στον ελάχιστο φωτισμό. Αυτό γίνεται για να μπορείτε να βγάζετε φωτογραφίες , που δεν είναι κουνημένες. Το κακό είναι ό,τι η φωτογραφία σας γεμίζει με “κόκκο”. Δεν φαίνεται το ίδιο καθαρή και αυτό ίσως αδικεί τα δημιουργήματά σας.

Πήρα τέτοια χαρά στήνοντας την γιρλάντα στο μπαλκόνι, με το ελαφρύ αεράκι που είχε, που δεν μπορούσα να σταματήσω να τη φωτογραφίζω. Ήταν πολύ απολαυστική και τόσο χαρούμενη. Το ξέρω πως το αποτέλεσμα δεν θυμίζει τόσο πολύ Χριστούγεννα όμως εγώ όταν λέω Χριστούγεννα, σκέφτομαι φως, χρώμα και χαρά. Και έτσι την κράτησα και μετά τη φωτογράφιση τη στόλισα.

Ο φετινός Δεκέμβρης λοιπόν αφιερώνετε στα τσαμασίρια σας. Σε όλα εκείνα τα μικροπράγματα που έχετε στο σπίτι και δεν τα κάνετε κάτι ή τα κρατάτε για μια ώρα ανάγκης. Από αυτήν την άποψη, είναι ελεύθερος από υλικό, αφού υλικό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, αλλά είναι αφιερωμένος στα Χριστούγεννα και αυτό σημαίνει στολίδια! Και για να σας προλάβω πριν αρχίσουν οι γιορτές και σας πιάσει το κλίμα και η βαρεμάρα των γιορτών, λέω να σας ζητήσω από σήμερα κιόλας, να κάνετε:

Μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2012, τα μεσάνυχτα:

 • Φτιάξτε χριστουγεννιάτικο στολίδι με κάτι (οτιδήποτε).
 • Γράψτε post στο blog σας και δώστε μας εδώ, στα comments, το link ή/και ανεβάστε κάπου (flickr, picassa κ.λπ.) μια (ή και παραπάνω) φωτογραφία από αυτό που φτιάξατε και δώστε μας εδώ το link και 2-3 λόγια.

Μπορείτε να συμμετέχετε και μέσω της σελίδας στο facebook αλλά ακολουθήστε τις ανάλογες οδηγίες!

Στις 15 Δεκεμβρίου θα κάνουμε μια on-line κλήρωση και θα διαλέξουμε 3 δημιουργίες!

 1. Κάποιος/α θα κερδίσει το Big Green Book of Recycled Crafts
 2. Κάποιος/α θα κερδίσει το Fa la la la Felt: 45 Handmade Holiday Decorations
 3. Κάποιος/α θα κερδίσει το Don’t Throw It Out

Τρία βιβλία γεμάτα ιδέες και τεχνικές για περισσότερη δημιουργία και έμπνευση.

Για όσους και όσες έχουν όρεξη να κάνουν πάνω από ένα κάτι, κάθε κάτι θα μετράει σαν επιπλέον συμμετοχή!

Καλές δημιουργίες σε όλους και όλες και καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

5 σχόλια

 1. Κατ αρχάς να τα χιλιάσεις! Ωραία πραγματάκια βλέπω εδώ πάλι! Όλο έμπνευση είσαι κορίτσι, ευχαριστούμε πολύ. Εγώ έχω ξεκινήσει εδώ και καιρό…
  http://aouts-pins.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html

  Απάντηση
 2. Εδώ είναι και η δεύτερη ανάρτηση με στολιδάκια
  http://aouts-pins.blogspot.gr/2012/12/blog-post_11.html

  Απάντηση
  • Τι όμορφα στολιδάκια και τα δύο! Χαίρομαι που σε ξεκούνησα να κάνεις στολιδάκια παρά το γεγονός ότι δεν έχεις διάθεση χριστουγεννιάτικη. Το καταλαβαίνω το συναίσθημα αλλά το παλεύω 🙂

   Απάντηση
 3. Με πετυχες σε φάση υπερβολικής δημιουργίας… Αλπακάς
  http://aouts-pins.blogspot.gr/2012/12/blog-post_12.html

  Απάντηση
 4. Καλά Χριστούγεννα να έχεις!!!!Με υγεία και χαρά!!!!Φιλάκια πολλά!!

  ˛.°★。˛ °.★** **★* *˛.
  ……………….*。*./ .˛* .˛.*.★* *★ 。*…………………….
  …………..*˛°*/.♫.♫*˛.* ˛_Π_____. * ˛*…………..
  …………. ˛°./• ‘♫ ‘ •.˛*./______/~\*. ˛*.。…..
  ……….. *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬ ……..
  ¯˜”*°••°*”˜¯`´¯˜”*°••°*”˜¯ `¬´¯˜”*°´¯˜”*

  Απάντηση

Απάντηση