Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή υλικών χειροτεχνίας (και όχι μόνο)!

Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή υλικών χειροτεχνίας (και όχι μόνο)!

Ο Οκτώβριος ήταν ένας πάρα πολύ δημιουργικός μήνας για πολλούς και διάφορους λόγους. Είχε Xeirotexnika όπου πήγα και πέρασα υπέροχα και έκανα και δύο workshops! Σύντομα θα γράψω αναλυτικά posts και για τα δύο και φυσικά για τη Xeirotexnika. Μετά με τη φόρα που είχα πάρει οργάνωσα και ένα workshop στο Κουμπί, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στο aouts-pins blog και στο blog της Αριάδνης. Και για αυτό θα κάνω post αναλυτικό γιατί ήταν πολύ εντυπωσιακό το πόσο εύκολο ήταν να φτιαχτεί ένας αυτοσχέδιος αργαλειός και να υφάνουμε κάτι. Και για κλείσιμο είχα φυλάξει το κάτι με κουμπί που κράτησε 10 μέρες και κάθε μέρα έβλεπα υπέροχα κάτι με κουμπάκια και χαιρόμουν. Μπορείτε να δείτε όλες τις δημιουργίες στη σελίδα στο facebook, στο πλάι στο “posts to page!

Κάτι με κουμπί και 3 νικήτριες!

Κάτι με κουμπί και 3 νικήτριες!

Και όπως είχα υποσχεθεί, την 1 Νοεμβρίου, θα έκανα μια κλήρωση και 3 τυχερές δημιουργίες θα κέρδιζαν από ένα βαλιτσάκι γεμάτο διάφορα καλούδια, εργαλεία και υλικά φτιαγμένο από τα χεράκια μου! Στο Κουμπί, την ώρα του workshop, έβγαλα ένα πουγκί γεμάτο με τις συμμετοχές και μια μικρή αλλά πολύ ταλαντούχα δημιουργός τράβηξε τρία χαρτάκια και είχαμε τα ονόματα των τριών νικητριών. Και είχε έρθει η ώρα να τα φτιάξω αυτά τα βαλιτσάκια και να τα γεμίσω με διάφορα. Και μπήκα στην ντουλάπα και άρχισα να ψαχουλεύω τα πάντα, με πρόθεση να φτιάξω 3 περίπου ίδια βαλιτσάκια με υλικά χρήσιμα για διάφορες χειροτεχνίες.

Ένα βαλιτσάκι αρχίζει να δημιουργείται!

Ένα βαλιτσάκι αρχίζει να δημιουργείται!

Είχα πολλά μαλλάκια για πλέξιμο που μου είχαν περισσέψει από το workshop, είχα πάρα πολλές washii tapes (γιατί δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να πάρω μια όταν την πετυχαίνω), είχα πάρα πολλές κορδέλες που μαζεύω συνέχεια, είχα πάρα πολλά μικρά κομμάτια υφασματάκια που μου είχαν περισσέψει από το κόψιμο των υφασμάτων για τις θήκες και πολλά άλλα. Έβαλα και ένα μικρό τετραδιάκι, που το θεωρώ το πιο χρήσιμο εργαλείο για να συμμαζεύω τις ιδέες που μου έρχονται ξαφνικά και συνέχεια και φυσικά πρόσθεσα και 2-3 γλυκάκια γιατί πάντα λίγο γλυκό βοηθάει στη δημιουργία. Όμως κάτι μου έλειπε. Μου έλειπε κάτι χειροποίητο και με κουμπί για να ολοκληρωθεί το δωράκι μου. Και τότε είδα αυτό και γυάλισε το μάτι μου. Η Akamatra είναι μια πολύ ταλαντούχα καλλιτέχνης που φτιάχνει πολύ όμορφα πραγματάκια και της οποίας το blog διαβάζω ανελλιπώς. Και μου έφτιαξε 3 πανέμορφα cup cozies ( ή κουποζακετάκια όπως τα λέει η Χριστίνα) τα οποία με πολύ βαριά καρδιά πρόσθεσα στα βαλιτσάκια. Λέω βαριά καρδιά γιατί τα φόρεσα στις δικές μου κούπες και ταίριαζαν τόσο ωραία που δεν ήθελα να τα βγάλω.

Οι κούπες μου φοράνε έστω για λίγο κάτι με κουμπί!

Οι κούπες μου φοράνε έστω για λίγο κάτι με κουμπί!

Πλέον τα βαλιτσάκια ήταν έτοιμα για να δοθούν στις 3 νικήτριες και εύχομαι να τα χαρούν όσο τα χάρηκα εγώ καθώς τα έφτιαχνα!

Ένα βαλιτσάκι έτοιμο για αποστολή!

Ένα βαλιτσάκι έτοιμο για αποστολή!

Και μετά κάθισα λίγο στην ντουλάπα και άρχισα να συμμαζεύω τον κακό χαμό που είχα προκαλέσει ψαχουλεύοντας τα πάντα εκεί μέσα και άρχισα να σκέφτομαι διάφορα. Πλησιάζουν Χριστούγεννα και σε όλους αρέσει να κάνουν και να παίρνουν δωράκια. Και υπάρχουν πολλά site ή/και blogs ή/και forums που διοργανώνουν ανταλλαγή δώρων για τα Χριστούγεννα. Γιατί να μη διοργανώσω κάτι τέτοιο και εγώ; Όμως να είναι απλά μια ανταλλαγή δώρων ή μήπως να είναι κάτι παραπάνω; Και έτσι σκέφτηκα να διοργανώσω μια ανταλλαγή που όμως θα είναι και μια ευκαιρία για δημιουργία και για έμπνευση!

Ο σάκος που φυλάω τα υφασματάκια που περισσεύουν από τις κατασκευές!

Ο σάκος που φυλάω τα υφασματάκια που περισσεύουν από τις κατασκευές!

Χριστουγεννιάτικη Ανταλλαγή Υλικών Χειροτεχνίας (και όχι μόνο)!

1. Φελτ 2. Τούλι 3. Μαγνητάκια 4. Παιχνιδάκια 5. Σαπούνια

1. Φελτ 2. Τούλι 3. Μαγνητάκια 4. Παιχνιδάκια 5. Σαπούνια

Σε αυτήν την ανταλλαγή θα στείλετε και μετά θα πάρετε ένα κουτί που θα έχει:

 • Ένα χειροποίητο κάτι! Μπορεί να είναι φτιαγμένο από εσάς ή από κάποιον άλλον φίλο, γνωστό, καλλιτέχνη που φτιάχνει πράγματα. Μπορεί να είναι οτιδήποτε αρκεί να είναι κάτι που θα κάνατε δώρο σε κάποιον!
 • Ένα φαγώσιμο κάτι! Κάτι νόστιμο και συσκευασμένο πάρα πολύ καλά για να μπορέσει να ταξιδέψει με τα υπόλοιπα χωρίς να τα λερώσει. Μπορεί να είναι μια σοκολατίτσα, ένα σοκολατάκι, μια σοκοφρέτα, μια καραμέλα, ένα γλειφιτζούρι κ.ά. Αλλά και πάλι προσοχή στη συσκευασία. Μη στείλετε τουλουμπάκια γιατί όλα θα κολλάνε όταν θα φτάσει στον αποδέκτη.
 • Μια κάρτα. Με ευχές και λογάκια για εσάς και για τα Χριστούγεννα και για τα περιεχόμενα του κουτιού. Γράψτε ό,τι θέλετε και όσα θέλετε!
 • 5 διαφορετικά υλικά χειροτεχνίας που έχετε ήδη στο σπίτι! Προσοχή! Θέλω καλό ψάξιμο σε κάθε γωνιά για πράγματα που μπορούν να φανούν χρήσιμα!
1. Βεντάλια 2. Glitter 3. Χάντρες ή παλιό κόσμημα 4. Κλειδιά 5. Εξαρτήματα από παλιά παιχνίδια

1. Βεντάλια 2. Glitter 3. Χάντρες ή παλιό κόσμημα 4. Εξαρτήματα από παλιά παιχνίδια 5. Κλειδιά

 1. Μέχρι την Κυριακή 16/11 και ώρα 23:59 δηλώνετε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα εδώ.
 2. Τη Δευτέρα 17/11 κάνω τα ταιριάσματα και σας στέλνω ένα άκρως απόρρητο email με το οποίο θα σας ενημερώνω για τον αποδέκτη του δώρου σας.
 3. Μέχρι την Κυριακή 30/11 φτιάχνετε το κουτί σας, το βγάζετε μια φωτογραφία έτσι ώστε να φαίνονται όλα τα περιεχόμενα αλλά όχι ο παραλήπτης και την ανεβάζετε στη σελίδα στο facebook μαζί με 2-3 λογάκια για τα περιεχόμενα.
 4. Μέχρι την Τετάρτη 3/12 το αργότερο, συσκευάζετε το κουτί όσο καλύτερα μπορείτε και το στέλνετε ως δέμα σε αυτόν/αυτήν που σας έχω πει.
 5. Μέχρι την Τρίτη 9/12 περιμένετε υπομονετικά να παραλάβετε το δέμα που κάποιος άλλος σας έχει στείλει και χαζολογάτε τις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει οι άλλοι στη σελίδα στο facebook ελπίζοντας να σας έρθει αυτό που σας άρεσε περισσότερο!
 6. Μόλις παραλάβετε το δέμα σας αφού πρώτα το  ανοίξετε και χαρείτε με όλα όσα σας περιμένουν εκεί προσπαθείτε μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων να φτιάξετε κάτι με τουλάχιστον 3 από τα 5 υλικά που σας έχουν στείλει. Και φυσικά ανεβάζετε φωτογραφία στη σελίδα στο facebook με τη δημιουργία σας!
inmyc_button_11

1. Εταμίνα 2. Δανδέλες 3. Chop Sticks 4. Διάφορα διακοσμητικά 5. Μουλινέδες

Γιατί να τα κάνετε όλα αυτά;

 • Γιατί τα Χριστούγεννα μας αρέσει να κάνουμε και να παίρνουμε δώρα.
 • Γιατί για να με διαβάζετε ασχολείστε με τις χειροτεχνίες ή θα θέλατε πολύ να ασχολείστε. Άρα δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό να σας έρθει ένα κουτί γεμάτο με υλικά χειροτεχνίας.
 • Γιατί έχετε πράγματα στο σπίτι που αγοράσατε ή κρατήσατε για να κάνετε κάτι και δε βρήκατε το χρόνο και την έμπνευση τελικά να ασχοληθείτε. Καιρός να τα διώξετε και να σας έρθουν άλλα!
 • Γιατί αν δε συμμετέχετε θα βλέπετε τους άλλους να ανεβάζουν φωτογραφίες από λαχταριστά πακετάκια που θα στέλνουν και θα ζηλεύετε που δε θα έχετε πιθανότητα να είστε εσείς ο παραλήπτης.
 • Γιατί θα παρακολουθώ καθημερινά όλη τη διαδικασία και θα φροντίσω να μη μείνει κανείς χωρίς πακετάκι! Υπόσχεση!
 • Γιατί την ημέρα των Χριστουγέννων θα φτιάξω δύο τσουβαλάκια. Ένα με όλες τις φωτογραφίες από τα πακέτα πριν την αποστολή και ένα με όλες τις φωτογραφίες από τις δημιουργίες μετά. Θα τραβήξω μια φωτογραφία από το καθένα και θα χαρίσω από ένα βαλιτσάκι υπερπαραγωγή σε κάθε τυχερό/τυχερή!
 • Γιατί θα έχει πλάκα!
1. Κορδέλες 2. Μαλλιά πλεξίματος 3. Αξεσουάρ από παλιές τσάντες 4. Διακοσμητικά διάφορα 5. Κουμπιά

1. Κορδέλες 2. Μαλλιά πλεξίματος 3. Αξεσουάρ από παλιές τσάντες 4. Διακοσμητικά διάφορα 5. Κουμπιά

Πιθανές ερωτήσεις ή απορίες

Για το κουτί

 • Τι κουτί να χρησιμοποιήσω; Αγοραστό ή χειροποίητο πρέπει να είναι ανθεκτικό στην ταχυδρόμηση. Να προστατεύσει τα περιεχόμενά του. Ένα κουτί από παπούτσια είναι πάντα μια καλή επιλογή αλλά σίγουρα θα βρείτε και άλλες ιδέες.
 • Απλά βάζω όλα τα πράγματα στο κουτί; Μήπως πρέπει να τα συσκευάσω σα δωράκια ή κάτι άλλο; Αν είναι εύθραυστα καλό είναι να κάνετε πολύ καλή συσκευασία για να τα προστατεύσετε. Βοηθάνε πολύ οι ειδικές φυσαλίδες. Αλλιώς κάντε ό,τι σας αρέσει και ό,τι εμπνευστείτε. Σας εμπιστεύομαι!
 • Μπορώ να στείλω και κόλλες και άλλα υλικά σε υγρή μορφή; Ναι αλλά θα κάνετε πολύ προσεκτικό πακετάρισμα για να αποφύγετε κάποια ζημιά ή χτύπημα. Θα είναι κρίμα να καταστραφεί όλο το πακέτο από ένα ατύχημα.
1. Φερμουάρ 2. Λάστιχα 3. Κουμπιά με ύφασμα 4. Κλωστές 5. Φακαρόλα

1. Φερμουάρ 2. Λάστιχα 3. Κουμπιά με ύφασμα 4. Κλωστές 5. Φακαρόλα

Για τα υλικά χειροτεχνίας

 • Τι μπορούν να είναι αυτά τα 5 υλικά χειροτεχνίας; Μπορούν να είναι οτιδήποτε αρκεί να μπορεί κάποιος να τα πάρει και να κάνει κάτι με αυτά. Σας έχω ετοιμάσει με φωτογραφίες διάφορες προτάσεις αλλά αν έχετε αμφιβολίες μπορείτε να με ρωτάτε.
 • Τι εννοείς όταν γράφεις “που έχετε ήδη στο σπίτι”; Δε θέλω να αγοράσετε κάτι τώρα με σκοπό να το βάλετε στο κουτί. Θέλω να αναζητήσετε τα υλικά στο χώρο σας. Μπορεί να είναι κάτι που έχετε αγοράσει από παλιά και δε θέλετε πλέον ή κάτι που σας έχουν χαρίσει ή κάτι που βρήκατε. Καλό ψάξιμο παντού.
 • Πόσα κομμάτια από κάθε υλικό; Την ποσότητα την καθορίζετε εσείς. Εγώ θέλω 5 διαφορετικά υλικά χειροτεχνίας και εσείς βλέπετε τι έχετε και αποφασίζετε πόσα κομμάτια θα βάλετε. Αν για παράδειγμα θέλετε το ένα υλικό χειροτεχνίας να είναι χάντρες μπορείτε να βάλετε από 1 έως 1000 αν θέλετε.
 • Θα πρέπει τα 5 υλικά να είναι σχετικά μεταξύ τους; Όχι απαραίτητα. Μπορεί να είναι τελείως τυχαία γιατί αυτά σας περισσεύουν αλλά μπορεί και να είναι επιλεγμένα από εσάς να κάνει κάτι συγκεκριμένο όποιος τα παραλάβει. Μπορείτε να γράψετε και κάποιες οδηγίες αλλά δεν είναι απαραίτητο. Μετά όταν θα περιμένετε να το παραλάβει κάποιος και να κάνει κάτι με αυτά θα έχετε την αγωνία να δείτε αν σκεφτήκατε με τον ίδιο τρόπο 🙂
1. Μπαλόνια 2. Αυτοκόλλητα 3. Μπάλες από φελτ 4. Πούλιες 5. Πηνιόσυρμα

1. Μπαλόνια 2. Αυτοκόλλητα 3. Μπάλες από φελτ 4. Πούλιες 5. Πηνιόσυρμα

Για το χειροποίητο αντικείμενο

 • Τι μπορεί να είναι το χειροποίητο αντικείμενο; Όπως εσείς συμπληρώσατε τη φόρμα, έτσι και όλοι οι συμμετέχοντες. Όταν θα σας στείλω email εκτός από τη διεύθυνση που πρέπει να στείλετε το κουτί θα σας δώσω και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον παραλήπτη. Αν σας εμπνεύσουν οι απαντήσεις του να κάνετε κάτι, καλώς. Αλλιώς αυτοσχεδιάστε αρκεί να είναι χειροποίητο (από εσάς ή από άλλο πρόσωπο), να μην είναι μεγάλης αξίας και να είναι κάτι που θα κάνατε δώρο και σε κάποιον φίλο σας ή φίλη σας.
 • Και αν αυτό που θα κάνω δεν του αρέσει; Τα χειροποίητα πράγματα είναι πράγματα φτιαγμένα με αγάπη και προσπάθεια. Είναι πολύ δύσκολο να μην αρέσουν στον αποδέκτη. Εσείς θα κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε και όλα θα πάνε καλά.
 • Μπορεί να είναι κάτι χριστουγεννιάτικο; Φυσικά!
1. Θήκη για αυγά 2. Χάρτης 3. Ρολάκια από χαρτί υγείας 4. Λαστιχάκια 5. Καπάκια

1. Θήκη για αυγά 2. Χάρτης 3. Ρολάκια από χαρτί υγείας 4. Λαστιχάκια 5. Καπάκια

Για την αποστολή

 • Πώς θα το στείλω το πακέτο; Με τα ΕΛ.ΤΑ. Από 0,5kg και πάνω μπορεί να σταλεί ως δέμα. Θα είναι πολύ πιο οικονομικό έτσι και στην απόδειξη θα υπάρχει και ο μοναδικός αριθμός ανίχνευσης με τον οποίο θα μπορούμε να παρακολουθούμε την πορεία του μέχρι τον αποδέκτη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ΕΛ.ΤΑ. και τις αποστολές δείτε εδώ.
 • Αν το έχω έτοιμο πριν τις 30/11 μπορώ να το στείλω; Ναι φυσικά. Μόλις το βγάλετε μια καλή φωτογραφία που θα φαίνονται όλα τα περιεχόμενά του και την ανεβάσετε στη σελίδα στο facebook μπορείτε να το ταχυδρομήσετε. Έτσι και εσείς θα ξενοιάσετε και ο παραλήπτης θα έχει περισσότερες μέρες για να δημιουργήσει.
 • Αν δεν το έχω έτοιμο στις 30/11 τι θα κάνω; Αρχικά θα βιαστείτε πολύ. Πρέπει μέχρι τις 3/12 να έχει ταχυδρομηθεί. Θα είναι πολύ άσχημο κάποιος να περιμένει και να περιμένει και να μην έρχεται το πακετάκι του. Αν για κάποιο πολύ σοβαρό λόγο (άνθρωποι είμαστε και διάφορα μας συμβαίνουν)  δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε το πακέτο πρέπει να μου το πείτε αμέσως για να το τακτοποιήσω.
1. Ροδοπέταλα 2. Πουγκάκια 3. Ξυλάκια παγωτού 4. Αφρώδη αυτοκόλλητα γράμματα 5. Γυαλάκια από αμμουδιά

1. Ροδοπέταλα 2. Πουγκάκια 3. Ξυλάκια παγωτού 4. Αφρώδη αυτοκόλλητα γράμματα 5. Γυαλάκια από αμμουδιά

Για την παραλαβή

 • Παρέλαβα ένα πακέτο. Τι πρέπει να κάνω; Αρχικά να χαρείτε με τα περιεχόμενά του. Ψάξτε τον αποστολέα από τις φωτογραφίες των πακέτων ή από πληροφορίες μέσα στο πακέτο και ευχαριστήστε τον. Να ξέρει ότι το πήρατε και να μην ανησυχεί. Και μετά βάλτε κάτω όλα τα υλικά και αρχίστε να σκέφτεστε τι θα κάνετε με αυτά!
 • Δεν παρέλαβα πακέτο. Τι πρέπει να κάνω; Αν έχει πάει απόγευμα 9/12 και ακόμα δεν έχετε πάρει πακέτο πρέπει να με ενημερώσετε αμέσως να επέμβω! Δε θα σας αφήσω παραπονεμένους.
 • Δεν μπορώ να φτιάξω κάτι με τα υλικά που βρήκα στο πακέτο. Δεν τα πάω καλά με αυτά. Τι να κάνω; Στείλτε μου ένα email (inmycloset.gr@gmail.com) και πείτε μου τι παραλάβατε να το συζητήσουμε! Ιδέες πάντα υπάρχουν.
 • Πρέπει να κάνω κάτι με όλα τα υλικά; Όχι με όλα αλλά με τα 3 τουλάχιστον ναι.
 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω και δικά μου υλικά; Ναι, γιατί όχι; Εγώ θέλω να φτιάξετε κάτι με αυτά του πακέτου αλλά αν χρειάζεστε και άλλα κανένα πρόβλημα.
 • Δεν προλαβαίνω να κάνω κάτι με αυτά που παρέλαβα. Τι να κάνω; Θέλω να προσπαθήσετε πολύ φιλότιμα για να φτιάξετε κάτι αλλά δε θέλω και να σας αγχώσω χριστουγεννιάτικα. Φυλάξτε τα κάπου μέχρι να σας έρθει η όρεξη ή η έμπνευση και δε θα σας μαλώσω. Αλλά δε θα είναι το όνομά σας στο τσουβαλάκι με τις δημιουργίες.
1. Χαρτοπετσέτες 2. Χαρτί αφής 3. Διακοσμητικά αυτοκόλλητα 4. Υαλοβάμβακας 5. Washii tape υφασμάτινη

1. Χαρτοπετσέτες 2. Χαρτί αφής 3. Διακοσμητικά αυτοκόλλητα 4. Υαλοβάμβακας 5. Washii tape υφασμάτινη

Και μερικές ακόμα απορίες που μου έρχονται στα σχόλια ή με μηνύματα:

 • Μένω εκτός Ελλάδας. Μπορώ να συμμετάσχω; Ναι αλλά μόνο εφόσον μπορείς να δηλώσεις κάποια διεύθυνση Ελλάδας για να σου στείλουν το πακέτο. Θέλω να κρατήσουμε το κόστος χαμηλό και μια αποστολή δέματος εκτός Ελλάδας θα ήταν ιδιαίτερα δαπανηρή.
 • Όλα αυτά τα τόσο προσωπικά στοιχεία ποιος θα δει; Εννοώ τη διεύθυνση, το τηλέφωνο, το email κ.λπ.; Εγώ και αυτός ή αυτή που θα σας στείλει το πακετάκι. Είναι απαραίτητα για την αποστολή αλλά θα χρησιμοποιηθούν μόνο για αυτήν! Υπόσχεση δική μου και δική σας προς όποιον έχετε να στείλετε!
 • Μπορώ να συμμετέχω με δύο πακετάκια; Όχι. Κάθε συμμετέχων θα στείλει ένα και θα πάρει ένα πακετάκι για να μπορέσει να κάνει όσο το δυνατό καλύτερο πακετάκι και κατασκευή μετά!
 • Όταν θα πάρουμε το πακετάκι και θα φτιάξουμε κάτι με τα υλικά που θα έχει μέσα τι θα το κάνουμε αυτό το κάτι; Αρχικά θα το βγάλετε φωτογραφία και θα την ανεβάσετε στη σελίδα στο facebook. Στη συνέχεια είναι όλο δικό σας. Μπορείτε να το κάνετε ότι θέλετε!
 • Θα μπορούσαμε να στείλουμε φωτογραφία – πρόταση τι θα μπορούσε να κάνει τα υλικά που θα του στείλουμε; Μέσα στο κουτί μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε που πιστεύετε πως θα βοηθούσε τον παραλήπτη σας. Φωτογραφία, σημειώσεις, οδηγίες και ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο!
 • Θέλω να λάβω μέρος αλλά δεν έχω Facebook, οπότε δεν θα μπορώ να αναρτήσω εκεί φωτογραφίες. Μπορώ να συμμετέχω; Ναι μπορείς. Θα μου στέλνετε τις φωτογραφίες με email και θα τις αναρτώ εγώ στη σελίδα. Όλα γίνονται!
 • Θα ήθελα λίγη βοήθεια με τη συσκευασία, γιατί έχω μπλέξει τόσο με το περιεχόμενο που φοβάμαι ότι το “κουτί” θα μου μείνει παραπονεμένο. Πως να το συσκευάσω; Έχω να προτείνω δύο τρόπους. Ο ένας είναι αφού ολοκληρωθεί το κουτί να ψάξετε σε supermarket ή κάπου αλλού ένα λίγο μεγαλύτερο χαρτοκούτι και να το βάλετε μέσα. Ο άλλος έχει να κάνει με τις γνωστές φυσαλίδες. Τυλίγετε το κουτί με αυτές και μετά με ένα χαρτί συσκευασίας δεμάτων και το δέμα είναι έτοιμο για ταχυδρόμηση!
 • Αν βγει στην πορεία να θέλω/μπορώ να βάλω και κάτι παραπάνω στο πακετάκι, κανένα παραπάνω υλικό ή γλυκάκι ή δωράκι, πειράζει; Ρωτάω γιατί μπορεί να το φαντάζεσαι να ναι περίπου ίσα τα πακετάκια όλων μας, αλλά εμένα με πιάνουν οι υπερβολές μου με τα δώρα, ειδικά τέτοια εποχή! Καταλαβαίνω την διάθεση για υπερβολή ειδικά με δεδομένο ότι είναι και χριστουγεννιάτικο και δε θα σας σταματήσω από το να κάνετε το κουτάκι σας μια υπερπαραγωγή αλλά με έναν όρο! Θέλω να μου υποσχεθείτε ότι όταν θα παραλάβετε το κουτάκι από τον μυστικό σας αποστολέα, δε θα στεναχωρεθείτε αν έχει ακριβώς τα απαραίτητα. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν έχουν όλοι την ίδια άνεση.
 • Θα μας ταιριάξεις σε ζευγάρια; Δηλαδή εγώ στέλνω σε Χ και παίρνω από Χ; Γιατί αν το κάνεις έτσι όταν εγώ θα ανεβάσω τη φωτογραφία με το πακέτο, θα χαθεί η έκπληξη. Όχι σε ζευγάρια για αυτόν ακριβώς το λόγο. Αλλού θα στείλετε και από αλλού θα πάρετε πακετάκι. Οπότε όταν θα ανεβαίνουν οι φωτογραφίες με τα πακετάκια δε θα ξέρετε για ποιον είναι αλλά θα ελπίζετε!

Θέλω να ελπίζω πως θα σας αρέσει η ιδέα μου και θα θέλετε να συμμετέχετε όλοι οπότε μη ξεχάστε να δηλωθείτε εδώ και καλές και δημιουργικές γιορτές να έχουμε! 

52 σχόλια

 1. Μενω στην Αγγλια, μπορω να παρω μερος?

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ για την ερώτηση. Την συμπεριέλαβα και στις ερωταπαντήσεις! Λοιπόν ναι αλλά μόνο εφόσον μπορείς να δηλώσεις κάποια διεύθυνση Ελλάδας για να σου στείλουν το πακέτο. Θέλω να κρατήσουμε το κόστος χαμηλό και μια αποστολή δέματος εκτός Ελλάδας θα ήταν ιδιαίτερα δαπανηρή.

   Απάντηση
 2. Αχ τι ωραία! Φυσικά παίρνω μέρος! Αλλά βρε παιδί μου αυτή την εποχή γίνονται όλα και θα αρχίσω να αγχώνομαι, ειδικά αν δεν πετυχαίνουν τα χειροποίητα και δεν κολλάνε! Τέλος πάντων ναι παίρνω μέρος. Και πάω να γράψω για το workshop στο Κουμπί. Περίμενα να το κάνεις εσύ αλλά αργείς οπότε το κάνω κι εγώ μετά την Ελεάννα! AriadnefromGreece!

  Απάντηση
  • Καλά έκανες και έγραψες γιατί εγώ όντως αργώ αλλά που θα πάει. Θα γράψω και για αυτό! Και δε θέλει άγχος. Όλα θα τα καταφέρεις τέλεια!

   Απάντηση
 3. Δεν ξερεις ποσο χαιρομαι που σου αρεσαν τα ζιπουνακια για τις κουπες!!!!! Το ειπα εγω οτι επρεπε να στειλω 4 αλλα καποιος δεν με ακουσε! Αχ!!!! Θελω να παρω μερος και σε αυτο τωρα με την ανταλλαγη αλλα ηδη δεν προλαβαινω τις παραγγελιες και τα δωρα που φτιαχνω για τα πιτσιρικια…Να γινω μπαλαντερ αν δεν βρεις ζυγο αριθμο? Θα χαρω πολυ!

  Απάντηση
  • Α τα λέμε και ζιπουνάκια! Και αυτό μου αρέσει! Αχ άμα ήταν 4 θα έκανα 4 χρόνια να διαλέξω ποιο μου αρέσει περισσότερο 🙂 Εντάξει θα σε έχω υπόψη μου αλλά σίγουρα θα προλάβεις πιστεύω!

   Απάντηση
 4. Έχω ξετρελαθεί με την ιδέα, στο μυαλό μου γυρίζουν χιλιάδες πράγματα!!! Θα στρωθώ στη δουλειά και στο ψάξιμο και θα επανέλθω 🙂

  Απάντηση
  • Έτσι μπράβο! Ψάξιμο καλό σε όλα τα υλικά και έτσι μπορεί να έρθει και καμιά ακόμα καλή ιδέα!

   Απάντηση
 5. κι εγω το ψήνω τρελά. θα το οργανώσω λίγο στο μυαλό μου και θα επανέλθω για τη συμμετοχή

  τρελοτουρίστρια

  Απάντηση
  • Τρελοτουρίστρια μη το αφήσεις και καεί 🙂 Άντε μη το ξεχάσεις μόνο 🙂

   Απάντηση
   • Δήλωσα κι εγώ συμμετοχή! Καλή μας ανταλλαγή!!!

    Απάντηση
 6. Υπέροχη, πραγματικά, η ιδέα!!! 🙂 θα πάρω μέρος σίγουρα!!!! <3

  Απάντηση
 7. τι υπέροχη ιδέα!!! μ’ έβαλες σε χριστουγεννιάτικη διάθεση!!!

  Απάντηση
  • Έτσι σιγά-σιγά να ετοιμαζόμαστε για υπέροχες γιορτές 🙂

   Απάντηση
 8. Τέλεια ιδέα! Γέλασε λίγο το χειλάκι μας!
  Να σε ρωτήσω κάτι που με προβληματίζει με την αποστολή; Δεν χρειάζεται να το στείλουμε συστημένο;
  Τα δέματα που στέλνονται απλά,έχουν έτσι κι αλλιώς κωδικό;
  Για πες να ξέρουμε τι κάνουμε. : )

  Απάντηση
  • Το δέμα δεν μπορεί να γίνει και συστημένο αλλά έτσι και αλλιώς στην απόδειξη που παίρνουμε όταν το στέλνουμε έχουμε και πάλι ειδικό κωδικό ανίχνευσης οπότε είναι το ίδιο αλλά φθηνότερο! Πολύ χαίρομαι που σας αρέσει η ιδέα!

   Απάντηση
 9. ok δηλώσαμε συμμετοχή αλλά άντε τώρα να περιμένουμε που μας εβαλες σε τέτοια ωραία λαχτάρα!!!!!!!! σε αναμμένα κάρβουνα!!! πωπωωωωω

  Απάντηση
  • Τώρα αρχίζει το καλό ψάξιμο για να είστε σε ετοιμότητα! Άνω κάτω τα ντουλάπια και θα βρεθούν όχι 5 αλλά πάρα πολλά υλικά!

   Απάντηση
   • Βασικα εχω ηδη κατα νου 3-4 διαφορετικες πενταδες, οποτε εχω χρονο να καταληξω στην “καταλληλη”!!!

    Απάντηση
 10. Καλά, εννοείται ότι ψήθηκα για την ανταλλαγή και μόνο από τον τίτλο, χωρίς τα γιατί και πως… και η συμμετοχή εστάλη 😉 Τι ωραία πραγματάκια που ετοιμάζεις βρε κορίτσι! Υπέροχα Χριστουγεννα φέτος, ευχαριστούμε Αννούλα!

  Απάντηση
  • Αχ πολύ χαίρομαι που ψηθήκατε και σας αρέσει γιατί όσο την είχα στο μυαλό μου και δεν την ανακοίνωνα σκεφτόμουν “άραγε θα αρέσει στον κόσμο;”

   Απάντηση
 11. δεν είχα χρόνο εχτές να απαντήσω , παρα μόνο για να συμπληρώσω τη φόρμα. Με αυτή την ιδέα κοιμήθηκα και με αυτή ξύπνησα. Αυτό σκέφτομαι σήμερα όλη μέρα και γελάει το χειλάκι μου. Απίθανη ιδέα.

  Απάντηση
  • Τέτοια να διαβάζω και να ενθουσιάζομαι! Ευχαριστώ πολύ!

   Απάντηση
 12. οταν το συζητουσαμε στο κουμπί ποτέ δεν φανταστικα οτι θα το εκανες υπερπαραγωγή! Φοβερή ιδέα και φοβερή εκτέλεση! θα το ποσταρω στο fb με μεγάλη χαρά! εχω δηλώσει συμμετοχή όπως κατάλαβες!

  Απάντηση
 13. Εντάξει απλά ξετρελάθηκα με την ιδέα!!! Σαν μικρό παιδί…
  Χάρηκα πολύ πολύ που σε βρήκα! Εννοείται πως έχω δηλώσει συμμετοχή!
  Τα φιλιά μου!

  Απάντηση
 14. μολις βρήκα το blog σου και χαίρομαι πολυ γιαυτο! η ιδέα είναι φανταστική και θέλω πολυ να συμμετέχω αλλά δεν είμαι σίγουρη οτι μπορω να δεσμευτώ αυτη την εποχή 🙁 θα το σκεφτω όμως γιατι θέλω πολύ!!!

  Απάντηση
 15. Ευτυχώς που το είδα, θέλω πολύ να συμμετέχω, πάω να συμπληρώσω τη φόρμα!

  Απάντηση
 16. A, και μία ερώτηση που δε μου έκοψε να τη συμπεριλάβω στη φόρμα, μπορώ να στείλω 2 κουτάκια;

  Απάντηση
  • Εννοείς να έχεις δύο συμμετοχές; Όχι θα το κρατήσω στη μια συμμετοχή ανά άτομο για να μου κάνετε κάθε πακετάκι υπερπαραγωγή! 🙂

   Απάντηση
 17. Άνω κάτω όλα ε; Τέλεια! <3

  Απάντηση
 18. @Lia Oikonomidou βγήκε υπερπαραγωγή τελικά αλλά δεν μπορούσα. Ήθελα να το κάνω ωραίο 🙂
  @Eleni Karagiannidou μα τα Χριστούγεννα γινόμαστε όλοι παιδιά 🙂 <3
  @Ntina Σκέψου το γιατί πιστεύω πως θα τα καταφέρεις και θα σου αρέσει!
  @Despina P Πάλι καλά που το πρόλαβες! <3

  Απάντηση
 19. Θέλω να λάβω μέρος αλλά δεν έχω FACEBOOK, οπότε δεν θα μπορώ να αναρτήσω εκεί φωτογραφίες!!!Φαντάζομαι δε μπορώ να πάρω μέρος!!κλαψ!

  Απάντηση
  • Να πάρεις μέρος κανονικά. Θα μου στέλνεις τις φωτογραφίες με email και θα τις αναρτώ εγώ για εσένα! Πάω να το προσθέσω και στις ερωταπαντήσεις!

   Απάντηση
   • ουφ δεν είδα την απάντηση εγκαιρως και δεν πρόλαβα δυστυχώς!!!δεν πειράζει άλλη φορά!καλή διασκέδαση!!!!!!!!!

    Απάντηση
 20. Πω, πω! Στο τσακ προλαβα!

  Απάντηση
 21. καλημερα καλωςσε βρηκα υπεροχη η ιδέα σου αν και δεν την προλαβα σε γνωρισα απο την Σοφία του crafts and me , ειμαι η Κάτια ή Mariliseκαι καθε χρονο εχω καθιερωσει ενα χριστουγενννιατικο πανηγύρι στο Stars and icicles , ενα ιστολόγιο ολο το χρονο χριστουγεννα , οπου παρουσιαζω κατασκευές ιδέες φιλικων blogs απο αρχη Νοεμβρη μεχρι 15 Γεναρη , θα χαρω να παρω και μια δικη σου συμμετοχή και να λαβω μερος σε δικο σου δρωμενο φιλι

  Απάντηση
 22. Reblogged this on DIY My Day and commented:
  Λάβαμε τα mail μας, βρήκαμε το ταίρι μας και ξεκινάμε προετοιμασίες!!!! Είμαι κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένη!

  Απάντηση
 23. Παράθεμα: Χριστουγεννιάτικα στολίδια από φελτ και ύφασμα για καλό σκοπό | in my closet

 24. Παράθεμα: Τα χιονανθρωπάκια μου! Ένα όμορφο δωράκι! - Parenting

 25. Παράθεμα: Χριστουγεννιάτικα στολίδια από φελτ και ύφασμα για καλό σκοπό | in my closet

 26. Παράθεμα: Γράμματα με πηνιόσυρμα και baker’s twine | in my closet

 27. Παράθεμα: Ντεκουπάζ με ύφασμα και στένσιλ με δαντέλα | in my closet

 28. Παράθεμα: Η χειροτεχνία είναι το καλύτερο βάλσαμο | in my closet

 29. Παράθεμα: Σφραγίδες με καπάκια και αφρώδες υλικό | in my closet

 30. Παράθεμα: Φτιάχνουμε κουκουβάγιες για καλό σκοπό | in my closet

 31. Παράθεμα: Secret Crafter 2015 - Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή! | in my closet

 32. Παράθεμα: Secret Crafter 2016 – Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή! | in my closet

 33. Παράθεμα: Secret Crafter από το In My Closet! – Felt In Love the blog

 34. Παράθεμα: Secret crafter απολογισμός - Να το κάνω ξανά; | in my closet

 35. Παράθεμα: Secret Crafter 2017 – Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή! | in my closet

 36. Παράθεμα: Secret Crafter 2018 - Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή! | in my closet

Απάντηση