Secret crafter ο απολογισμός

Secret crafter απολογισμός – Να το κάνω ξανά;

Λένε πως το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Σε κάποιες περιπτώσεις θα συμφωνήσω. Σε κάποιες άλλες όχι. Μια από αυτές που δε θα συμφωνήσω είναι το secret crafter. Για αυτό και πήρα τη μη σοφή απόφαση να το διοργανώσω 3η χρονιά. Όταν το ξεκίνησα το 2014, δεν περίμενα ότι θα μου αρέσει τόσο πολύ. Ο Ιανουάριος του 2015 με βρήκε να μου υπόσχομαι να μην το ξανακάνω αυτό στον εαυτό μου καθώς ένα παιδάκι στο πίσω μέρος του μυαλού μου χαμογελούσε και έλεγε “Ναι καλά”. Είχα χάσει τον ύπνο μου, την ηρεμία μου, τον ελεύθερο χρόνο μου και τη θέση τους είχαν κερδίσει πολλά κιλά από γλυκά, μια ξεκάθαρη υπερκόπωση και μια φοβία στα εισερχόμενα emails. Και στα μηνύματα στη σελίδα στο facebook. Και στα sms. Και στις καθημερινές επισκέψεις στη θυρίδα. Τότε, θυμάμαι, έλεγα πως θα κάτσω να γράψω ένα άρθρο-απολογισμό στο οποίο θα λέω γιατί δεν θα το ξανακάνω. Το άρθρο δεν γράφτηκε και ο Οκτώβρης του 2015 με βρήκε να ανακοινώνω τη δεύτερη χρονιά.

Μια τυπική επίσκεψη στο supermarket από τις πολλές!

Μια τυπική επίσκεψη στο supermarket από τις πολλές!

Λένε πως η αρχή είναι δύσκολη και άμα κάνεις κάτι μια φορά μετά το παίρνεις το κολάι (δεν ξέρω καν τι είναι αυτό) και όλα είναι πιο εύκολα. Σε κάποιες περιπτώσεις θα συμφωνήσω. Σε κάποιες άλλες όχι. Μια από αυτές που δε θα συμφωνήσω είναι το secret crafter. Η δεύτερη χρονιά ήταν τουλάχιστον 3 φορές πιο δύσκολη από την πρώτη. Αρχικά γιατί είχαν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι άνθρωποι. Εγώ ένιωθα πιο χαλαρή που το είχα ήδη ξανακάνει. Είχα μάλιστα τακτοποιήσει όλες μου τις εκκρεμότητες προκειμένου να μην μείνει τίποτα πίσω γιατί και σε εμένα συμβαίνει η ζωή. Είχα ποντάρει πολύ και στο γεγονός ότι πολλά ξωτικά είχαν ήδη συμμετάσχει στην πρώτη χρονιά και θα είχαν λιγότερο άγχος. Το 2016 με βρήκε να έχω κλείσει το router και το κινητό και να κοιτάω την θάλασσα με απλανές βλέμμα όπως αυτό που έχουν οι άνθρωποι που έχουν δει το χάρο με τα μάτια τους. Μου πήρε καιρό να συνέλθω. Πάλι υποσχέθηκα να μην το ξανακάνω αυτό στον εαυτό μου καθώς ένα παιδάκι στο πίσω μέρος του μυαλού μου χαμογελούσε και έλεγε “Αυτά μας τα είπες και πέρσι”.

Το δικό μου πακετάκι πριν φύγει για το καλό μου ξωτικό!

Το δικό μου πακετάκι πριν φύγει για το καλό μου ξωτικό!

Λένε πως όταν κάτι είναι καλό και ωραίο οφείλει να συνεχίζεται. Να γίνεται θεσμός, να επαναλαμβάνεται, να διαιωνίζεται. Εδώ θα τολμήσω να μη συμφωνήσω σε όλες τις περιπτώσεις. Μια καλή μου φίλη λέει “Όλα στη ζωή είναι κύκλοι. Για να ανοίξει ένας πρέπει να κλείσει ένας άλλος” και με αυτό ναι θα συμφωνήσω. Εξάλλου πόσα sequel είχαν την ίδια επιτυχία με την αρχική ταινία; Όμως είμαι τέτοια και έκανα το Secret Crafter για 3η χρονιά. Κάθισα, σκέφτηκα, το συζήτησα με το παλιόπαιδο που κρυφογελούσε μέσα μου και είπα ότι θα βρω τρόπο να το κάνω χωρίς να πάθω υπερκόπωση. Είμαι πρακτικός άνθρωπος. Όπου πρόβλημα, θα υπάρχει μια λύση. Στην τελική το μόνο που είχα και πάλι να χάσω θα ήταν ο ύπνος μου, η ηρεμία μου, ο δημιουργικός μου χρόνος και η όρεξη μου για οτιδήποτε για τουλάχιστον 1 τρίμηνο. Μικρό το κακό αν κάποιος είναι πεισματάρης και πρακτικός άνθρωπος.

Είναι δυνατόν να έλειπαν τα κουμπάκια;

Είναι δυνατόν να έλειπαν τα κουμπάκια;

Τώρα που πλέον έχει τελειώσει επίσημα και το secret crafter 2016 ήρθε η ώρα να κάνω το δημόσιο απολογισμό μου για το 2016 (κάτι που ήθελα και το 2014 και το 2015 αλλά δεν είχα κουράγιο) αλλά και για όλα αυτά τα τρία χρόνια. Θέλω να γράψω για όλα τα υπέροχα και όλα τα φοβερά πράγματα που έχουν συμβεί. Το ξέρω πως κάποια ξωτικά θα στεναχωρηθούν, κάποια θα θυμώσουν, κάποια θα συγκινηθούν και κάποια θα με πάρουν τηλέφωνο να μου πουν δύο γλυκά λόγια, έτσι για το καλό.

Δε θα καταφέρω ποτέ να κάνω τους ανθρώπους να διαβάζουν τις οδηγίες. Το έχω αποδεχτεί. Με πονάει γιατί πιστεύω πολύ στη δύναμη ενός καλογραμμένου κειμένου αλλά ή δεν το έχω εγώ ή η τεμπελιά με νικάει πριν καν μπούμε στο ρινγκ να αγωνιστούμε. Το 70% των αποριών που δέχτηκα αυτά τα 3 χρόνια ήταν απορίες που είχα καλύψει με τα αρχικά κείμενα καλέσματα για συμμετοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαβάζω μέσα σε 2 μήνες 1000+ emails και να απαντάω σχεδόν σε όλα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι διαβάζω κατά μέσο όρο 20 emails την ημέρα και απαντάω σε σχεδόν όλα. Το έχετε δοκιμάσει ποτέ αυτό για παραπάνω από 1-2 μέρες; Να ξέρετε ότι η σοκολάτα βοηθάει.

Θα έχω να θυμάμαι μέχρι τα βαθιά γεράματα κάποια emails που πήρα αυτά τα τρία χρόνια. Μερικά ζόρικα που μου μιλούσαν για αληθινούς ανθρώπους, με αληθινά προβλήματα και αληθινή δύναμη ή και απελπισία. Μερικά αγαπησιάρικα, χαρούμενα, πειραχτικά και με πολλή αγάπη. Για εμένα και για την προσπάθεια μου. Δεν νομίζω πως θα καταφέρω στη ζωή μου όλη να έρθω τόσο κοντά σε ανθρώπους που δεν έχω καν ακούσει τη φωνή τους. Και εδώ η σοκολάτα μου στάθηκε.

Δε θα καταφέρω ποτέ να κάνω τους ανθρώπους να μην γκρινιάζουν. Το έχω αποδεχτεί. Η γκρίνια είναι ένα δηλητήριο που προκαλεί αργό, βασανιστικό και αποτρόπαιο θάνατο σε κάθε μορφή ζωής. Και εγώ γίνομαι αποδέκτης μικρών ή μεγάλων δόσεων γκρίνιας στο secret crafter. Κάποιες είναι λογικές σε ένα βαθμό και κάποιες είναι τόσο μα τόσο παράλογες. Όμως όλες εξίσου δηλητηριώδεις. Ειδικά αυτές που χάιδευαν λάγνα την μικροπρέπεια. Και δυστυχώς δεν ήταν λίγες. Αφορμή; Το κουτί, το χρώμα, το γλυκό, το χειροποίητο δώρο, τα υλικά, η κάρτα, το περιτύλιγμα, η δημοσίευση ή μη δημοσίευση, η επικοινωνία ή μη επικοινωνία. Σοβαρά τώρα. Υπάρχει κάποιο πραγματικό, ουσιαστικό όφελος στη γκρίνια; Ε σοκολάτα εδώ. Πολύ.

Έχω λάβει τόση αγάπη και τόση ευγνωμοσύνη με πολλούς και διάφορους τρόπους. Ειδικά τα δύο πρώτα χρόνια που κάθε φορά που λάμβανα ένα πακετάκι ανέβαζα φωτογραφία στο instagram για να ευχαριστήσω, το κακό/καλό είχε παραγίνει. Καρτούλες, λογάκια, δωράκια, γλυκάκια. Από κοντά και στη θυρίδα και άνοιγα και άνοιγα και δεν τελείωναν. Φέτος αποφάσισα να μην ανεβάζω φωτογραφίες γιατί ένιωθα πως κάθε φωτογραφία γεννούσε και ένα νέο κύμα “Α να κάνω κάτι και εγώ να στείλω στο ντουλαπάκι” και δεν το ήθελα. Θέλω με την ευκαιρία να πω και κάτι ακόμα. Όλα τα δώρα (φαγώσιμα και μη) τα χάρηκα όλο το διάστημα. Τα είχα κοντά μου όταν η κούραση με λύγιζε. Όμως αφού τα χαρώ όσο θέλω, θα τα δωρίσω σε κάποιο καλό σκοπό όπως έκανα και στα δύο προηγούμενα secret crafter. Είναι σημαντικό να ανακυκλώνεται η αγάπη και να μετουσιώνεται σε πράξη καλοσύνης για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Όλα εκτός από κάποια που δεν μπορώ με τίποτα να τα αποχωριστώ και τις κάρτες σας. Αυτά τα λόγια είναι για εμένα και θα γεμίζω βαλιτσάκια με αυτά μέχρι να μην έχω που να κοιμηθώ. Οι σοκολάτες έμειναν σε εμένα επίσης. Όλες.-

Μερικά από τα πολλά δωράκια που έφτασαν στη θυρίδα μου

Μερικά από τα πολλά δωράκια που έφτασαν στη θυρίδα μου

Όλα καλά αλλά η δημιουργικότητα πάνω από όλα. Α όλα και όλα. Έχω και εγώ ένα βάλσαμο. Και έχω βάλει σαν στόχο μου σε τούτη τη μάταια ζωή να εμπνεύσω/προκαλέσω όση περισσότερη δημιουργικότητα μπορώ. Καλή η προετοιμασία του πακετακίου αλλά για εμένα το σημαντικότερο είναι να κάνει κάτι ο αποδέκτης με αυτό. Τα δύο πρώτα χρόνια, όταν έφταναν και τα τελευταία πακέτα και εγώ είχα αρχίσει να περιορίζω το άγχος μου, περίμενα υπομονετικά να αρχίσουν οι δημιουργίες. Και διάβαζα απίστευτες δικαιολογίες. Ο χρόνος είναι λίγος, τα υλικά δεν με εμπνέουν, ξεχάστηκα, ε δεν το έχω και άλλα τέτοια. Θα μπορούσα να αρκεστώ στο να κάνω μια βροντερή ερώτηση με πολύ βλοσυρό ύφος: Ε τότε γιατί συμμετείχες σε μια ανταλλαγή υλικών χειροτεχνίας; Όμως όχι. Φέτος είπα θα δώσω κίνητρα στα ξωτικά. Θα τους θαμπώσω με λαχταριστά δωράκια. Ένα για κάθε εβδομάδα έτσι για να υπάρχει σασπένς και ενδιαφέρον συνέχεια. Σε αυτήν την απόφαση βρήκα πολύ γρήγορα (μέσα σε λιγότερο από 4 ώρες) 12 πολύ δημιουργικούς ανθρώπους που ήθελαν να συνεισφέρουν με τα χειροποίητα δωράκια τους. Θεωρώ ότι οι 175 δημιουργίες που έγιναν στο secret crafter 2016 δε θα είχαν γίνει αν δεν ήταν τόσο υπέροχα όσα δώρισαν. Θέλω να τους ευχαριστήσω και ονομαστικά από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτήν την προσφορά τους. Θέλω να τους γνωρίσετε όλους έναν προς έναν και να τους αγαπήσετε όσο εγώ. Προσπαθούν να βιοποριστούν κάνοντας αυτό που αγαπάνε και αυτό είναι τραγικά δύσκολο στις εποχές που ζούμε αλλά και υπέροχα αξιέπαινο.

Τα δωράκια των super secret crafters

Ξωτικό σε βάζο από την Tiny Sweets / Γαντάκια χωρίς δάχτυλα από την Knittle Things

Μπρελόκ σκυλάκι από την Poppy’s stuff / Μαξιλάρι ξωτικό από την Felt in Love

Τα δωράκια των super secret crafters

Πλήρες σετ περιποίησης μπάνιου από την FamilyArtBusiness / Στολίδια καρδούλες από την Happy Mind Creations

Μπαλαρίνες με ξυλάκια και κιτ από την Poco Loco / Μενταγιόν από την D & E Χειροποίητο Κόσμημα

Τα δωράκια των super secret crafters

Σκουλαρικάκια και δαχτυλίδι από την Εfzincreations / Νεσεσεράκι και κιτ από την Marmalena

Γούρι για τη νέα χρονιά από την All Loukia’s little things / Βιβλίο θήκη από την Onirokosmos Art

Μαζί με αυτά τα υπέρτατα ξωτικά, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα ξωτικά. Παλιά και καινούργια. Γκρινιάρικα και αγαπησιάρικα. Ξεχασιάρικα και τυπικά. Εξαφανισμένα και άμεσης δράσης. Με εμπιστεύτηκαν, έπαιξαν μαζί μου, βαρέθηκαν να με διαβάζουν ή δεν με διάβασαν καν. Δεν ξέρω αν τον Οκτώβριο του 2017 θα με τρώει η ανάγκη να κάνω πάλι κάτι ανάλογο. Το βρωμόπαιδο γελάει και εγώ του δείχνω κατανόηση. Θα ήθελα όλα τα ξωτικά (παλιά και καινούρια) να μου πουν στα σχόλια με ειλικρίνεια, αν αξίζει τον κόπο, την κούραση, την εξάντληση, την έκθεση σε δηλητηριώδη γκρίνια όλο αυτό. Να πάρουν μια θέση και να μου πουν ένα βροντόφωνο ναι ή ένα κατηγορηματικό όχι. Όχι με email. Δημόσια. Πραγματικά θέλω να ξέρω τι πρόσημο έχει όλη αυτή η εμπειρία για άλλους. Ας πούμε ότι το έχω ανάγκη για να βρω την ισορροπία μου. 

Ετικέτες: .

37 σχόλια

 1. Αννούλα με συγκίνησες! Για μένα ήταν η πρώτη χρονιά που συμμετείχα και η εμπειρία ήταν καταπληκτική! Είναι μαγικό να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, να ψάχνεις να βρεις τι θα αρέσει σε κάποιον που δεν γνωρίζεις..! Κι όταν βλέπεις υλικά που σε εσένα απλά έπιαναν τόπο, κάποιος άλλος να τα χρησιμοποιεί και να τα χαίρεται, η χαρά είναι απερίγραπτη! Για εμένα άξιζε με χίλια η συμμετοχή. Πιο πολύ όμως, μας νοιάζει η δική σου ηρεμία, χαρά και ψυχική ισορροπία για να βλέπουμε τις ωραίες δημιουργίες σου και να μας δίνεις έμπνευση.
  Σ ευχαριστούμε ντουλαπάκι!!

  Απάντηση
 2. Κατά την γνώμη μου ντουλαπάκι αξίζει η ταλαιπωρία!!! Είμαι κ εγώ από τους ανθρώπους που κανω τα πάντα για να τους ευχαριστήσω ολους κ μετά απογοητεύομαι όταν τα αποτελέσματα δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι! όμως το κακο ή το καλο είναι ότι μετά από λιγο τα ξεχναω όλα κ το ξανακανω!! (Ζυγός βλέπεις):-). Μέσα από το secret crafter γνώρισα καταπληκτικά άτομα τα οποία δεν θα γνώριζα αλλιώς. Θέλω να σε ευχαριστήσω για όλα! και να ξερεις ότι θα σεβαστω την οποια απόφαση παρεις και θα το καταλαβω.

  Απάντηση
 3. Πολλές φορές είπα χαρά στο κουράγιο σου και μπράβο για την όλη διοργάνωση. Θέλω να πιστεύω πως δεν σε κούρασα με περιττές ερωτήσεις γιατί διάβαζα προσεκτικά κάθε σου mail που το περίμενα πως και πως. Πάντως δεν είχα σκεφτεί πως αν κανείς έχει παράπονα από το ξωτικό του μπορεί να γκρινιάξει σ΄ εσένα. Για ποιόν λόγο; να του τραβήξεις το αυτί;
  Πέρυσι και φέτος είχα την χαρά ,να γνωρίσω εξαιτίας σου, δύο υπέροχα ξωτικά, λυπάμαι που δεν ήταν 4. Το ένα ξωτικό το έχασα στο δρόμο και το φετινό μου δυστυχώς δεν το αντάμωσα ούτε σε μία ανάρτηση, δεν υπήρξε καμία απολύτως επικοινωνία και αναρωτήθηκα γιατί άραγε να πήρε μέρος; Το ξωτικό όμως που μου σύστησες για να επικοινωνήσω μαζί του κάνει για 3 ξωτικά μαζί.
  Μου αρέσει τόσο πολύ όλη αυτή η διαδικασία, να συγκεντρώσω, να πακετάρω, να στείλω και να περιμένω με τη σειρά μου. Πόσο πολύ θα ήθελα να το επαναλάβεις, γινόμαστε λίγο παιδιά, κάτι που μας λείπει και δεν κάνουμε κάτι που πρέπει αλλά κάτι που μας ευχαριστεί. Θέλω να σ΄ ευχαριστήσω γι΄ αυτή και για κάθε άλλη δράση που θα σκεφτεί το έξυπνο κεφαλάκι σου και εννοείται θέλω να συμμετέχω.
  Σ΄ ευχαριστώ πολύ και καλή ξεκούραση τώρα πια.

  Απάντηση
 4. Αγαπητό ντουλαπάκι

  Καταλαβαίνω πραγματικά τους δισταγμούς και τις αμφιβολίες σου! Ειναι μια πολύ όμορφη διαδικασία για μας τα ξωτικά το Secret Crafter και δεν έχει και πολύ κούραση, απλά ετοιμάζεις πακετάκι, το στέλνεις και περιμένεις. Για σενα όμως που το διοργανώνεις αυτό, που έχεις την αγωνία 200 ξωτικών, που παρακολουθεις τι γίνεται και πως, που έχεις διπλάσιο άγχος και για τον αποστολέα και για το παραλήπτη, είναι όμορφη διαδικασία αλλά και λίγο επίπονη.

  Τα κείμενα με τις οδηγίες σου ειναι πολύ κατατοπιστικά και διευκρινιστικά. Δε μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι δεν τα κατανοούν. Μάλλον δεν δίνουν και ιδιαίτερα μεγάλη σημασία. Και δε ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά μήπως αυτοί που γκρινιάζουν είναι εκείνοι που δεν έχουν διαβάσει καλά το κείμενο; ή τις επόμενες διευκρινίσεις; Γιατι λες ξεκάθαρα στο κείμενο το ότι ο καθένας θα κάνει ο,τι μπορεί, οι καιροι είναι δύσκολοι κι εαν κάποιος στείλει ένα υπερπαραγωγή πακέτο, μη περιμένει να λάβει ακριβως το ίδιο. Για την επικοινωνία μεταξυ των ξωτικών, πάλι τα εξηγείς πολύ καλά.

  Δε θα σου πω να σταματησεις το Secret Crafter γιατι δε σου κρύβω ότι ψαχνω κουτάκια απο τώρα για το επόμενο, θα σου πω μόνο πως αν βλέπεις οτι κατα τη διάρκεια του πιέζεσαι, ζήτα βοήθεια! Αν δε θες να αποκαλύψεις το μυστικό των αποστολέων, ζήτα βοήθεια απο ξωτικά που ήδη έχουν παραλάβει. Επίσης μπορείς να βάλεις όριο στη συμμετοχή,δλδ να δεχθείς μεχρι 100 αιτήσεις π.χ. Και τέλος, μπορείς να ξαναζητήσεις ευγενικά απο τα ξωτικά να μην γκρινιάζουν ή ακόμα καλύτερα να αποκλείσεις τετοια μηνύματα, να πεις οτι δε θα δέχεσαι μνμτα γκρίνιας και δε θα απαντάς σε αυτά. Λίγο απότομο αλλα οκ εαν δεν το εχουν καταλάβει ήδη μετα απο τόόόόόσες εξηγήσεις που έχεις κάνει, πρόβλημα δικό τους.

  Μην μαλώνετε το ντουλαπάκι!!
  Δε θα αφήσουμε τη γκρίνια να περάσει!!
  Αγάπη και δημιουργία ολούθε!!

  Φιλιά πολλά
  Ειρήνη

  Απάντηση
  • όπως απάντησα και στο ντουλαπάκι οφείλω να πω οτι τα λες πολύ ωραία. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που έλαβα μέρος και μπορώ να πω οτι είχα ένα απο τα πιο γλυκά ξωτικά. Σ’ ευχαριστώ Ειρήνη Παγίδα που έκανες την εμπειρία μου αυτή μαγική…

   Η΄κόρη ακόμα θυμάται το επίθετό σου Της έκανε τόσο εντύπωση γιατί λέει είναι παγίδα για να μην καταλάβουμε ότι είσαι ξωτικό αληθινό

   Απάντηση
   • Λίτσα μου χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε το πακετάκι μου! Χαίρομαι επίσης που πρώτη φορά συνδέεται το επίθετο μου με κάτι τόσο όμορφο όσο ένα κρυφό ξωτικό. Νομίζω οτι θα αρχίσω να το επικοινωνώ..χαχα! Φιλάκια πολλά στο κορίτσι σου και την ευχαριστώ γι αυτην την σκέψη! <3 Hugs

    Απάντηση
 5. Αννούλα… Εγώ θα πω απλώς πως έχασα τον ύπνο μου (με την καλή έννοια!), από το τι θα βάλω στο πακέτο, μέχρι να παραλάβω το δικό μου και να το αξιοποιήσω, να βλέπω καθημερινά τα πακέτα των συνξωτικών μου και να ενθουσιάζομαι με τις δημιουργίες τους, το να γνωρίσω τόσο δημιουργικό κόσμο… Μπορώ λοιπόν, μόνο να φανταστώ το άγχος που περνάς καθε φορά και σε θαυμάζω για την όλη διοργάνωση. Για μένα ήταν μία απίστευτη συντροφιά όλο αυτό τον καιρό, ένιωσα μέρος μιας μεγάλης και όμορφης παρέας και το κυριότερο: ένιωσα πάλι παιδί! Θα το καταλάβω αν αυτό ήταν το τελευταίο secret crafter, αλλά σίγουρα θα στεναχωρηθώ! Αν θέλεις να το ξανακάνεις πάντως και για το 2017, εγώ σίγουρα θα είμαι και πάλι μαζί σου! Πολλά πολλά φιλιά, καλή ξεκούραση και πάντα να ακούς αυτό το παλιόπαιδο μέσα σου, κάτι ξέρει ?
  Σάρα

  Απάντηση
 6. Αννούλα μου Καλή, να ξέρεις πόσες φορές λέω, χαρά στο κουράγιο σου.
  Κάτι που δεν μπορώ να αντέξω κι εγώ είναι η γκρίνια και η ασυνέπεια, εύχομαι να μη σε προβλημάτισα και να το παίζω και υπεράνω ?
  Δεν θα σου πω τί να κάνεις, σεβαστή κάθε απόφαση σου.
  Εφέτος που ασχολούμαι με το πατσγουορκ, ήδη είχα σκεφτεί ότι θα κάνω κάτι για το ξωτικό μου.
  Πάντως στη Μαρία Λιανού, Το περσινό ξωτικό μου,θα στείλω οπωσδήποτε.
  Δεν κάνει να αποκλεισεις τα μη συνεπή άτομα;
  Θυμώνω κι εγώ με αυτους που αργούν στις εκδρομές και περιμένει όλο το πούλμαν τον ένα ξύπνιο λες και οι υπόλοιποι είμαστε βλάκες που είμαστε στην ώρα μας.
  Επίσης στο θέατρο κι όπου αλλού που δεν σέβονται τους συνεπής και με ενοχλούν.
  Αυτούς δεν θέλω να τους “παίξω “ξανά.
  Ο ελεύθερος χρόνος μου είναι πολύ λίγος, παρ’ όλα αυτά προσπάθησα να ανταποκριθώ και να μη προβληματίσω ειδικά εσένα.
  Ότι αποφασίσεις, δεκτό και θα σ αγαπώ έτσι κι αλλιώς.
  Τα μέιλ σου τα χαιρόμουν και τα χαίρομαι πάντα.
  Τώρα άνοιξα για κάτι άλλο και μόλις είδα το δικό σου κόλλησα.
  Το καλοκαίρι ήσουν η παρεούλα μου και η επικοινωνία μου με τον έξω κόσμο, μια και ήμουν πολύ απασχολημένη με την εγγονή μου.
  Να μη σε απασχολώ κι άλλο, θα διαβάσεις πάρα πολλά φαντάζομαι.
  Φιλάκια πολλά πολλά πολλά. ??????

  Απάντηση
 7. Αχ Άννα μου όλα όσα κάνουμε μαζί μου αρέσουν πολύ πολύ! Είσαι έμπνευση, είσαι η δημιουργικότητα προσωποποιημένη αλλά κυρίως και για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό είσαι το μοίρασμα. Αν θέλω να συνεχίσει το secret crafter? Αυτή τη στιγμή θα σου έλεγα αν σε κουράζει και σου τρώει τόσο πολύ χρόνο μην το κάνεις. Αν κάποιες από εμάς καταφέραμε να κουραστούμε για να φτιάξουμε το πακέτο, ή γκρινιάξαμε για το τι λάβαμε ή απλά αφεθήκαμε και δεν φτιάξαμε τίποτα με τα υλικά χωρίς ιδιαίτερη δικαιολογία (εγώ είμαι στην τελευταία κατηγορία) έ τότε μη το συνεχίζεις. Αν και ξέρω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ή μάλλον στο μέσα μέρος της καρδιάς μου γιατί εγώ μ’αυτήν σκέφτομαι , ξέρω ότι του χρόνου θα τρώγομαι πάλι και θα σε σπρώχνω να το ξανακάνεις. Σου έχω εμπιστοσύνη κάτι θα σκεφτείς ίδιο ή διαφορετικό. Σ’ευχαριστώ που με κάνεις να θέλω να κάνω πράγματα δημιουργικά.Φιλιά πολλά. Αριάδνη AriadnefromGreece!

  Απάντηση
 8. Τι δηλαδή υπήρχε άνθρωπος να γκρινιάξει σε κάτι τόσο όμορφο, ιδιαίτερο και ξεχωριστώ;;; Όχι αρνούμαι να το δεχτώ αυτό.. Νομίζω πως η αγάπη που θα έλαβες θα είναι σίγουρα τόσο μεγάλη που δεν θα έπρεπε να έχεις καμία αμφιβολία πως όοοολο αυτό το απίστευτο και μαγικό που έχεις δημιουργήσει μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει μπροστά!!! Εγώ δεν αλλάζω με τίποτα αυτή την τόσο ολοδική μου αίσθηση “παιδικής χαράς” που μου χάρισες εσύ μέσα από όλη τη διαδικασία και με κερασάκι στην τούρτα το απίθανο γεμάτο γιορτινή ευτυχία πακέτο σου!!! Δεν ξέρω ποια απόφαση θα πάρεις πάντως εγώ γλυκιά μου Αννούλα θα είμαι εκεί δίπλα σου του χρόνου, αν το αποφασίσεις τελικά, με τεράστια όρεξη για να δώσω και να πάρω ΧΑΡΑ!!! Καλή ξεκούραση και καλή δύναμη!Σε φιλώ!!!

  Απάντηση
 9. Άννα μου, γλυκό μου ντουλαπάκι σου αρέσει να μοιράζεις χαρά, έμπνευση και δημιουργία. Έτσι γνώρισα και αγάπησα εγώ το Ντουλαπάκι στο site αλλά και από κοντά.
  Για την ανταλλαγή τη συγκεκριμμένη είναι να παίρνεις αγάπη και να δίνεις αγάπη σε ανθρώπους που δεν ξέρεις, αλλά ο κοινός παρανομαστής όλων μας είναι η αγάπη για τη χειροτεχνία! Αυτό είναι για μένα το concept της ανταλλαγής που διοργανώνεις μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων που πλησιάζουν. Αν είναι να λαμβάνεις γκρίνια (εδώ θα μπορούσες να μετονομάσεις την ανταλλαγή secret καλικάντζαρος), να έχεις άγχος, να χάνεις την ηρεμία σου και την όρεξη για δημιουργικότητα (κάνεις δηλαδή κάτι που σε χαλάει στην ουσία), σίγουρα θα πρέπει να αλλάξεις τους όρους της ανταλλαγής. Ας πούμε μπορείς να μειώσεις πάρα πολύ τον αριθμό των συμμετοχών, να έχεις τουλάχιστον άλλα 3 άτομα να σε βοηθούν στη διοργάνωση. Να μειωθούν τα υλικά που στέλνουμε. Ίσως να αποκλείσεις τα άτομα που δεν τήρησαν τους όρους την προηγούμενη φορά (σκληρό αλλά δίκαιο). Αν και αυτό δε βγαίνει, δεν πειράζει αν δεν το ξανακάνεις. Έχει δίκιο η Βερόνικα πως όλα κάνουν τον κύκλο τους. Κανένας από όσους συμμετέχουμε δε θα σου πούμε να μη το ξανακάνεις. Όλοι το περιμέναμε πως και πως φέτος. Το θέμα όμως δεν είναι να παίρνουμε χαρά μόνο εμείς. Το θέμα είναι να σε εμπνέει και εσένα να συνεχίσεις. Αν είναι να κουράζεσαι και να χάνεις την ηρεμία σου, δε θα το ξανακάνεις. Απλά και απλούστατα, χωρίς ψυχαναγκασμούς και χωρίς τύψεις. Να ξέρεις όμως σίγουρα πως και 30 άτομα να συμμετέχουν, κάποιος θα γελάσει, κάποιος θα γκρινιάξει, κάποιος θα ξεχαστεί, κάποιος θα ενθουσιαστεί, κάποιος θα είναι συνεπής,κάποιος ασυνεπής, κάποιος θα δώσει λιγότερα υλικά και κάποιος θα δώσει όλο το craft room. Αυτή είναι η ανθρωπογεωγραφία και η πραγματικότητα όπως συμβαίνει σε κάθε ομάδα-κοινωνία, έτσι είναι και στην κοινωνία των crafter.
  Επίσης να ξέρεις πως σε ό,τι δράση και να μας καλέσεις, όλοι θα συμμετέχουμε με χαρά. Και αυτό το 2017 μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό, πιο απλό αλλά εξίσου χαρούμενο και δημιουργικό και για εμάς αλλά κυρίως για σένα. Μη ξεχνάς επίσης πως πλέον αρκετοί καθιερώσαμε ως δώρο τα κουτάκια με τα υλικά χειροτεχνίας και εκτός παιχνιδιού και αυτό πρέπει να σε κάνει περήφανη.

  Πολλά πολλά φιλιά.

  Απάντηση
 10. Αχ Αννουλα μου γλυκια!!! Δεν μπορω να φανταστω ότι θα σταματήσεις να κανεις το secret crafter εχει γινει θεσμος πλεον οποτε βροντοφωνάζω ναι!!! love you

  Απάντηση
 11. Η διοργάνωση για μία ακόμη φορά τελεια και η κούραση καταλαβαίνω μεγάλη. Τα στατιστικά άλλωστε το μαρτυρούσαν περίτρανα. Το αν αξίζει ή δεν αξίζει η ψυχούλα σου το ξέρει.
  Εγώ ήμουν από την κατηγορία που γκρίνιαξε. Επεσα στην παγίδα του να κοιτάζω τα άλλα πακέτα και να σταμπάρω τα πιθανά. Ήταν και η φάση που ήθελα και εγώ επιτέλους κάτι για καλό για μένα και έτσι όταν είδα πακέτο σε άσχετο χρώμα με άσχετο γλυκό και το δώρο να έχει μαδήσει και να έχει κάνει όλα τα πράγματα ανω κατω, απογοητεύτηκα και σου το είπα. Σου είπα φυσικά ότι θα συνέλθω απλά θέλω χρόνο για να συνέλθω και θα το ξεπεράσω το πρώτο σοκ.
  Για μενα το ερώτημα δεν είναι αν θα το κάνεις ή όχι. Να το κάνεις. Απλά ότι μεγαλώνει πολύ κάτι,που πρέπει να είναι μικρό για να έχει μία ποιότητα, χάνει την ομορφιά του. Το secret crafter μεγάλωσε πολύ. Τα 180ατομα δεν ελέγχονται. Ο κατάλογος με τις οδηγίες ήταν μεγάλος και λίγοι, πολλοι λίγοι τις διάβασαν όλες.
  Επομένως, αν έχεις τα κουράγια κάντο αλλά περιοόρισέ το. Το πως, θα το βρεις, έχει μέθοδο και μυαλό που σκέφτεται απλά και λογικά.

  Φιλια

  Απάντηση
 12. Petite Doulap! Μπορω πολυ να σε καταλαβω και λυπαμαι που περνας τοσο δυσκολα σε κατι που ολους εμας μας διασκεδαζει τοσο. Συμμετειχα για 2η χρονια και το περιμενα πως και πως φέτος, με πολλή χαρά ετοιμασα το πακέτο του ξωτικού μου και με άλλη τόση δέχτηκα το δικό μου. Εκτιμησα καθε λέξη που έγραψες γιατι αξιολογω το χρόνο ως πολύτιμο για ολους. Ειναι κρίμα φυσικα σε μια τοσο ωραια πρωτοβουλια να υπαρχουν γκρίνιες γιατι πρόκειται για κατι διασκεδαστικό, που μας κανει και λιγο παιδια ξανα. Μαλλον χρειαζεσαι πιο πολλη βοηθεια απο τα ξωτικα σου για την επομενη φορα και ισως μια ομαδα δρασης στο πλευρο σου για να μπορει να μοιραστει ο ογκος δουλειας. Ευχομαι να σε βοηθησουν οι απαντησεις να βρεις τι ειναι σωστο για σενα. Εγω θα ηθελα πολυ να το συνεχισεις, ομως σεβομαι πως ειναι προσωπικη σου αποφαση. Σε ευχαριστω!!

  Απάντηση
 13. Να σας γράψει και κάποιος που δεν πήρε μέρος;
  Σας παρακολουθώ τις τελευταίες δύο χρονιές, όσο μπορώ.
  Αγαπητό ντουλαπάκι, δεν σχολιάζω (νομίζω 2-3 φορές πρέπει να έχω σχολιάσει) αλλά διαβάζω τις αναρτήσεις σου τα τελευταία 2 χρόνια (μα και παλαιότερες όταν έχω χρόνο!) Δεν πήρα μέρος, αν και το ήθελα πολύ, γιατί δεν ήμουν σίγουρη ότι θα μπορούσα να αντεπεξέλθω το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να σας παρακολουθήσω στο φέις, αφού κι εγώ δούλευα τρελά την περίοδο των γιορτών. Διάβασα με συγκίνηση το κείμενό σου αυτό, γιατί κι εγώ κάνοντας ένα άλλο δρώμενο στο δικό μου μλπογκ ( Συμπόσιο Ποίησης) έχω ζήσει στο παρελθόν ωραίες αλλά και τρελές καταστάσεις, οπότε ένιωσα διαβάζοντάς σε, ίδια συναισθήματα με σένα πάνω κάτω, κι έτσι ταυτίστηκα.
  Απορώ που διάβασα στα σχόλια ότι δεν διαβάζουν τους όρους, γιατί είναι πολλοί. Εγώ προτού αποφασίσω αν θα πάρω μέρος, ή όχι, διάβασα προσεκτικά. Τα ζύγισα μέσα μου. Ζήλεψα που θα το έχανα, αλλά αφού δεν ήμουν βέβαιη ότι θα τα κατάφερνα, πολύ απλά δεν πήρα μέρος. Αντίθετα, έχω πάρει 3 χρονιές μέρος σε μία άλλη μυστική ανταλλαγή , μικρότερης εμβέλειας και φιλοσοφίας, που δεν παύει όμως να είναι μυστική, να στέλνεις κάτι που το έχεις φτιάξει εσύ και να περιμένεις να πάρεις. Τις δύο πρώτες χρονιές δεν ήμουν από τους τυχερούς. Αυτό δεν με έκανε να αρχίσω να γκρινιάζω. Και την 3η χρονιά πήρα πάλι μέρος. Δεν γκρίνιαξα στην διοργανώτρια φίλη. Τι μου έφταιγε η κοπέλα να τη ζαλίζω. Από την άλλη, δεν είμαι μικρό παιδί να παραπονιέμαι. Προς τι τα παράπονα βρε κορίτσια; Υπάρχουν τόσα άλλα σε αυτή τη ζωή για να στενοχωριόμαστε!

  Ντουλαπάκι ….σε θαυμάζω! Αν το κάνεις πάλι… τι να πω; Θα σε σκέφτομαι εκείνες τις μέρες, πάρω -δεν πάρω μέρος. Πάντως αγρίεψε λίγο. Βάλε όρους κι όρια. Τόνισέ τα! Μην φοβηθείς να αποκλείσεις άτομα. Στο λέω εγώ που είχα το ίδιο θέμα με το δικό μου δρώμενο. Από τότε όμως που έχω γίνει κέρβερος στους “κακούς” είδα ότι κέρδισα πόντους στην εκτίμηση όσων παίρνουν μέρος. Δεν έχασα. Δεν έπαψα να είμαι αυτό που είμαι. Απλά μείωσα τους κινδύνους να πάνε στραβά τα πράγματα.

  Είμαι σίγουρη πάντως για σένα …αποκλείεται να πάρεις βοηθούς! Θες να περνούν όλα από τα χέρια σου και να έχεις την ευθύνη. Δεν σε αδικώ. Σε νιώθω!

  Καλή συνέχεια.
  Αριστέα από το http://princess-airis.blogspot.gr/

  Απάντηση
 14. Αγαπητό ντουλαπάκι!!!!
  Για εμένα ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα στο secret crafter και ειλικρινά δεν θα ήθελα να είναι και η τελευταία. Κατανοητοί όλοι οι λόγοι σκεπτικισμού σου αλλά κάνεις κάτι που πιθανών πολλές από εμάς θα ήθελαν να έχουν σκεφτεί πρώτες, να έχουν επιχειρήσει πρώτες και να έχουν υλοποιήσει πρώτες. Να ξέρεις ότι ακόμη πιο σημαντικό και από τις χειροτεχνίες είναι ότι δημιουργείς μια μεγάλη παρέα από την οποία γεννιούνται καινούριες γνωριμίες, ακόμη και φιλίες.
  Μην σταματήσεις λοιπόν να μας δίνεις αυτή την όμορφη και δημιουργική απόδραση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Κατά βάθος είμαστε όλοι παιδιά και έχουμε μεγάλη ανάγκη από όμορφα παιχνίδια!!!!
  Αγαπάμε Ντουλαπάκι, αγαπάμε Άννα, αγαπάμε Secret Crafter <3 <3 <3

  Απάντηση
 15. Καλημέρα!!! 🙂
  Συμμετείχα για 2η χρονιά φέτος και το περίμενα πως και πως!!! Σ’ ευχαριστώ πολύ πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσες να κάνω κάτι δημιουργικό!! Με τις χειροτεχνίες ασχολούμαι εντελώς ερασιτεχνικά κ όποτε έχω διάθεση! Μέσω όμως της ανταλλαγής μπήκα στη διαδικασία ν’ ανακαλύψω νέα υλικά (π.χ. την τσόχα κ τον πολυμερικό πυλό) και τώρα φτιάχνω τα δωράκια που κάνω στους φίλους μου! Έχω ενθουσιαστεί σου λέω!!! Είμαι από τις τυχερές που έλαβαν εκπληκτικά πακέτα κ τις δύο φορές!
  Ίσως την πρώτη φορά ν’ απογοήτευσα λίγο το ξωτικό μου αλλά ούτε πολλά υλικά είχα ούτε εμπειρία στη χειροτεχνία. Από την άλλη σκέφτομαι ότι αυτή είναι κ η ουσία της χειροτεχνίας! Η φαντασία και πως θα κάνεις κάτι δημιουργικό με αυτά που έχεις λάβει!!! Τώρα εαν το γλυκό δεν είναι σοκολάτα και είναι καραμέλες ή γκοφρέτα…τι πειράζει;;;;;; Είναι κάτι γλυκό και κάποιος μας σκέφτηκε κ μπήκε στη διαδικασία (κ ναι στα έξοδα) να μας αγοράσει κάτι κ να μας γλυκάνει. Μου αρκεί!!!
  Εάν θα το οργανώσεις και πάλι…αυτο εσύ θα το κρίνεις ανάλογα με το τι συναίσθημα σου αφήνει!! Το τελικό! Όχι το αρχικό! 😉
  Εμείς/ Εγώ θα συμφωνήσουμε/ω με ό,τι αποφασίσεις!!

  Σ’ ευχαριστώ κ πάλι και καλή συνέχεια!!
  Βασιλική

  Απάντηση
 16. Ντουλαπάκι καλημέρα!
  καταλαβαίνω όλα αυτά που γράφεις καθώς είμαι και γω οργανωτικός άνθρωπος και θέλω να είναι όλα σε μια τάξη. φέτος ήμουν ένα νέο ξωτικό που καταχάρηκε όλα τη διαδικασία (αν και είχα λιγοστό χρόνο καθότι μωρομανούλα, εγκυούλα και εργαζόμενη). σέβομαι όλα αυτά που μας καταθέτεις γι’αυτό και θα σε στηρίξω του χρόνου με το καλό ακόμα και αν αποφασίζεις απλά να ατενίζεις τη θάλασσα και να μην διοργανώσεις τίποτα!

  Απάντηση
 17. Σ΄αγαπώ τόσο πολύ για όλα αυτά που κάνεις κι ας είσαι ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζω προσωπικά.
  Σ΄αγαπώ και σε θαυμάζω για τον χρόνο που αφιερώνεις και είναι εις βάρος το προσωπικού σου χρόνου!
  Σ΄αγαπώ και σε θαυμάζω για την υπομονή σου να απαντάς σε κάθε mail και σε χιλιοειπωμένες ερωτήσεις, δίνοντας απαντήσεις που ήδη έχουν απαντηθεί!
  Σ΄αγαπώ και σε θαυμάζω για την ευγένειά σου, απέναντι στις όποιες παραξενιές μας!
  Σ΄αγαπώ πολύ και σε θαυμάζω, γιατί όλα όσα κάνεις και γενικά όλο αυτό το “τρέξιμο σου, μαζί με το άγχος να μας προλάβεις όλους και όλα, κάνουν τις δικές μας συμμετοχές και το δικό μας δόσιμο να φαντάζουν τόσο μικρά!
  Σ΄αγαπώ πολύ-πολύ και σε θαυμάζω για τις δημιουργικές αποδράσεις που μας προσφέρεις και την ανιδιοτέλεια με την οποία το κάνεις!
  Σ΄αγαπώ πολύ ντουλαπάκι για αμέτρητους άλλους λόγους, που αν τους γράψω όλους θα κάνω σημαντική κατάχρηση του χρόνου και του χώρου σου και δεν το θέλω!
  Θα ήθελα πολύ να συνεχιστεί το secret crafter (το secret santa μελλοντικά, ή ο,τιδήποτε άλλο secret ή.. μη!!), όμως ειλικρινά προέχει για μένα η ηρεμία σου, η ξεκούραση σου, ο προσωπικό σου χρόνος και η ψυχική σου ισορροπία και όχι τα δικά μας θέλω. Δεν θα χαρώ να λάβω μέρος σε κάτι που θα γνωρίζω εκ των προτέρων ότι θα εξοντώσει ψυχολογικά και σωματικά. Είναι πολύ σημαντικό να το χαρούμε μαζί με σένα κι εσύ περισσότερο από εμάς!
  Πολλά φιλιά και… happy Valentine’s day για σήμερα (έτσι, για να ευθυμήσουμε και λίγο!!!)

  Απάντηση
 18. Σ΄αγαπώ τόσο πολύ για όλα αυτά που κάνεις κι ας είσαι ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζω προσωπικά.
  Σ΄αγαπώ και σε θαυμάζω για τον χρόνο που αφιερώνεις και είναι εις βάρος το προσωπικού σου χρόνου!
  Σ΄αγαπώ και σε θαυμάζω για την υπομονή σου να απαντάς σε κάθε mail και σε χιλιοειπωμένες ερωτήσεις, δίνοντας απαντήσεις που ήδη έχουν απαντηθεί!
  Σ΄αγαπώ και σε θαυμάζω για την ευγένειά σου, απέναντι στις όποιες παραξενιές μας!
  Σ΄αγαπώ πολύ και σε θαυμάζω, γιατί όλα όσα κάνεις και γενικά όλο αυτό το “τρέξιμο σου, μαζί με το άγχος να μας προλάβεις όλους και όλα, κάνουν τις δικές μας συμμετοχές και το δικό μας δόσιμο να φαντάζουν τόσο μικρά!
  Σ΄αγαπώ πολύ-πολύ και σε θαυμάζω για τις δημιουργικές αποδράσεις που μας προσφέρεις και την ανιδιοτέλεια με την οποία το κάνεις!
  Σ΄αγαπώ πολύ ντουλαπάκι για αμέτρητους άλλους λόγους, που αν τους γράψω όλους θα κάνω σημαντική κατάχρηση του χρόνου και του χώρου σου και δεν το θέλω!
  Θα ήθελα πολύ να συνεχιστεί το secret crafter (το secret santa μελλοντικά, ή ο,τιδήποτε άλλο secret ή.. μη!!), όμως ειλικρινά προέχει για μένα η ηρεμία σου, η ξεκούραση σου, ο προσωπικός σου χρόνος και η ψυχική σου ισορροπία και όχι τα δικά μας θέλω. Δεν θα χαρώ να λάβω μέρος σε κάτι που θα γνωρίζω εκ των προτέρων ότι θα σ΄εξοντώσει ψυχολογικά και σωματικά. Είναι πολύ σημαντικό να το χαρούμε μαζί με σένα κι εσύ περισσότερο από εμάς!
  Πολλά φιλιά και… happy Valentine’s day για σήμερα (έτσι, για να ευθυμήσουμε και λίγο!!!)

  Απάντηση
 19. Αχ Άννα γιατί μας ζορίζεις τώρα με αυτά τα δημόσια, που έχω γράψει και έχω σβήσει ήδη 3 φορές όσα έχω γράψει; Δεν το ‘χω..! Εγώ θέλω, θέλω, θέλω και του χρόνου και κάθε χρόνο secret crafter! Εσύ μπορείς;

  Ένα “τυπικό” ξωτικό… Που νοιώθει τύψεις που δε μπορεί να εκφράσει πόσο μα πόσο της αρέσει όλη αυτή η φάση… 🙁

  Απάντηση
 20. Άννα μου, ελπίζω με τα χρόνια να γινόμαστε πιο “έμπειρα” ξωτικά, με καθόλου παράπονα, με συνέπεια,οργάνωση, δημιουργικότητα και αγάπη ολούθε!Εύχομαι να μη σταματήσει ποτέ αυτός ο “θεσμός” και να συμμετέχω σε ό,τι διοργανώνεις γιατί πραγματικά είσαι καταπληκτική!Σε αγαπάμε όπως και να ‘χει..φιλιά!

  Απάντηση
 21. Αγαπημενη Αννα και γλυκο μου ντουλαπακι!
  Περσυ πηρα για πρωτη φορα μερος στην χριστουγεννιατικη γιορτη ανταλλαγης, ημουν ανεργη, αγχωμενη και καπως μοναχικη…Το secret crafter με ξετρελανε σαν ιδεα!Αγαπω τη χειροτεχνια, τις εκπληξεις, τα ξωτικα, τα χριστουγγενα και τα δωρα…ηταν η τελεια διοργανωση για μενα!Και σ ευχαριστω πολυ που την εμπνευστηκες, την οργανωσες ,την φροντισες και μας μετετρεψες σε ξωτικα !Φετος ευχαριστηθηκα περισσοτερο τη συμμετοχη μου ,πηρα το κολαι κι εγω δηλαδη !Σ ευχαριστω απο καρδιας για την ευκαιρια να γνωρισω ζεστους,δημιουργικους ανθρωπους ,να παρω πολλες ιδεες και να δοκιμασω να φτιαξω διαφορα με τα χερακια μου!Το βαλσαμο σου επιδρα και σε μας να ξερεις και η αγαπη φερνει αγαπη!Θα ηθελα πολυ να ετοιμασεις το secret crafter και του χρονου!Ποιο πολυ ομως θα ηθελα να κανεις αυτο που θα θελεις και θα μπορεις εσυ!Σου ευχομαι παντα να σκορπιζεις ενθουσιασμο και δημιουργικοτητα οπως ηδη κανεις!Τελος θα ηθελα να κανω μια προταση .Αν του χρονου εχουμε ανταλλαγη να συγκεντρωσουμε δημιουργιες απο ολα τα ξωτικα για καλο σκοπο!Οπως ειπες κι εσυ η αγαπη καλο ειναι να ανακυκλωνεται !Φιλια πολλα!

  Απάντηση
 22. Αγαπημενο ντουλαπακι…3η χρονια για μενα φετος…υπηρξα συνεπης, λιγοτερο κ περισσοτερο δημιουργικη, τα πακετα μου απο απλοικα νεχρι ευφανταστα αναλογως εμπνευσης καθε φορα(η εμπειρια βοηθησε να σκεφτω out of the box,η ανεργια περιορισε τα διαθεσιμα υλικα)./.η ζωη φερνει απροοπτα οποτε την δευτερη χρονια δεν καταφερα να δημιουργησω, δυστυχως οι παραληπτες μου δευτερης χρονια αφαντοι εντελως (ουτε εσυ δεν ειχες ανταποκριση)φετος απλα ενα ξερο”παρελαβα ευχαριστω” μετα απο αναζητηση μου…τι να κανουμε,δεν ειναι αγοραστικη δοσοληψια,ειναι προσφορα….και τα γουστα πολλα κ διαφορα…ολα αυτα, δεν μειωσαν καθολου την χαρα που πηρα απο τις συμμετοχες μου..εχουμε τοσο αναγκη απο τετοια ομορφα πραγματα που δεν περνανε απο την βιτρινα ακριβης μπουτικ η το ταμειο πολυκαταστηματος…συμφωνω με τα κοριτσια…αν μπορεις και θελεις, καντο ξανα με ορους αυστηρους ομως…και μη δινεις παρατασεις..η φετινη φαινη ιδεα με τα δωρακια-κινητρο για δημιουργιες επιασε νομιζω τοπο…και ενα αρχικο αναλυτικο email οπως το φετινο αρκει…στην αδικαιολογητη γκρινια μην απαντας…(μειον σημαντικο ποσοστο να φανταστω) ,κοψε οσους εμειναν αφαντοι χωρις εξηγηση(γιατι οκ life happens)..κ αντι να ρωταμε ολοι εσενα μπορουμε καλιστα να ελεγχουμε μονοι μας με τον κωδικο αν παρελαβε!!!!(οκ ελαχιστοι δεν σκαμπαζουν,αυτους να βοηθησεις,αλλα κ παλι αν μπορεσαν να παρακολουθησουν ολο αυτο θα μπορεσιυν να βρουν κ το πακετο)…για οσους θα ρωτουν ξανα τα ιδια μην χανεις χρονο μ αλλα μακροσκελη email,ξαναστεικε reference το αρχικο με τις επεξηγησεις…ολα αυτα κ αλλα πολλα ΑΝ φυσικα αποφασισεις να το κανεις ξανα…η καντο χρονο παρα χρονο (μονα/ζυγα)…εγω παροτι φεσκομανουλα νε μωρακι,η κατασκευες μιυ ηταν η αφορμη να μην ξαπλωσω για πρωτη φορα μολις κοιμηθηκε το μωρακι αλλα απολαυσα την ηρεμια κ την δημιουργια…κ αυτο δεν πληρωνεται…σεβαστη η αποφαση σου,σιγουρα κι αν δε το ξανακανεις, παλι κατι αλλο θα σκεφτεις,κ εμεις θα ειμαστε εκει να το αγκαλιασουμε..σε ευχαριστω…για ολα.

  Απάντηση
 23. Γεια σου Αννα!!!Διαβαζοντας σε , σε κάποια σημεία χαμογελούσα, σε κάποια ‘αλλα γελούσα αβίαστα , σε όλα όμως συμφωνούσα. Σε καταλαβαίνω, γιατί έχω οργανώσει και εγώ μια ανταλλαγή, που με έφερε στα όρια μου! Εγώ δεν είχα το σθένος να προχωρήσω σαν οργανώτρια και αποχώρησα αφήνοντας την ευθύνη σε κάποιον άλλον που προσεφέρθει να συνεχίσει.Τότε ( πριν 2 χρόνια περίπου) είχα πει δεν θα ξαναοργανώσω ανταλλαγή ποτέ !!!!!Ομως σήμερα…νάμαι πάλι ….να οργανώνω ( με παρέα αυτή την φορά) μια ανταλλαγή….Βεβαια, αυτή την φορά προσπάθησαμε, να μην κανουμε τα ιδια λαθη με αυτά του παρελθοντος.Εχουμε χωρίσει την ανταλλαγή σε μικρότερα γκρουπάκια και υπάρχει υπεύθυνη για το κάθε γκρουπ. Ετσι το άγχος μοιράζεται.Να το εχεις στο νου σου για την επόμενη ανταλλαγή που θα οργανώσεις , γιατί αυτά ειναι “χούγια” που δεν κόβονται!!!!!Μπορώ να στοιχηματισω ότι σε 2 χρόνια ( τόσο κρατάει κατά την γνώμη και εμπειρία μου η αποτοξίνωση) θα σε δουμε παλι κεφάτη και ορεξάτη να οργανώνεις κάτι. Χάρηκα πολύ που σε διάβασα!

  Απάντηση
 24. Καλή μου Άννα γειά σου!
  Φέτος πήρα για τρίτη φορά μέρος στο secret crafter και πραγματικά το καταχάρηκα γι άλλη μια φορά!
  Πρέπει μάλιστα να πω, ότι αυτό που απολάμβανω πιο πολύ στην όλη διαδικασία, είναι η προετοιμασία του πακέτου που θα στείλω και όχι τόσο το τι θα πάρω… Θεωρώ ότι η χαρά του να δίνεις ειναι μεγαλύτερη από την χαρά του να παίρνεις!
  Πρέπει επίσης να πώ ότι αξίζεις πολλά πολλά συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση αυτής της ανταλλαγής και πολλά πολλά ευχαριστώ για την ευκαιρία που μας δίνεις κάθε χρόνο να ανταλλάξουμε δώρα, υλικά αλλά και πολύ αγάπη.
  Λυπάμαι όμως, που στο παρασκήνιο αυτής της υπέροχης ανταλλαγής δεν είναι όλα το ίδιο ρόδινα…
  Νευριάζω απίστευτα με την ανευθυνότητα, την επιπολαιότητα αλλά και την αχαριστία ορισμένων που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διαβάσουν τα mail σου…που δεν ανεβάζουν φωτογραφίες… που δεν ευχαριστούν….που πουλάνε το ταίρι τους…
  Δυστυχώς όμως υπάρχουν και αυτοί … Εμείς φανταζόμαστε ιδανικές καταστάσεις και ιδανικούς ανθρώπους αλλά έρχεται πάντα η σκληρή πραγματικότητα και μας προσγειώνει κακήν κακώς…
  Ειλικρινά, θα λυπηθώ πολύ εάν δεν γίνει και του χρόνου η ανταλλαγή, αλλά να ξέρεις ότι είμαι μαζί σου ό,τι κι αν αποφασίσεις.
  Εσύ ξέρεις καλύτερα!

  Απάντηση
 25. Αν και είμαι καθυστερημένη κανα δυο μέρες ( κάτι οι αρρώστιες , κάτι οι υποχρεώσεις κλπ κλπ κλπ ) οφείλω να απαντήσω κι εγώ. Εγώ θα πω ένα μεγάλο κατηγορηματικό ΝΑΙΙΙΙΙ . Αυτό βέβαια εξαρτάτε και απο τη δική σου υπομονή και αντοχή εννοείται. Για μένα φέτος ήταν οι πρώτη χρονιά και δεν ξέρω ίσως να ήμουν απο αυτές που έκαναν ‘άσκοπες ερωτήσεις , ίσως πάλι και οχι. Το μόνο που ξέρω είναι οτι το διασκέδασα σαν μικρό παιδί.’Ήταν η πρώτη χρονιά μετά από πολλά χρόνια που περίμενα δώρο απο ενα ξωτικό (του Αι-Βασίλη στο δικό μου το μυαλό) , και δεν αγόρασα κάτι για να βάλω κάτω απο το δέντρο και για μένα (τόσο στημένο όλα αυτά τα χρόνια). Το πακέτο μου το έφτιαξα με αγάπη και παρέλαβα ένα πακέτο που ήταν φτιαγμένο με αγάπη. Άλλωστε ήταν ξεκάθαρο ”’Με ότι υλικά διαθέτουμε στο σπίτι μας”’ . αν δεν άρεσε σε κάποιους αυτό που παραλάβανε είναι καθαρά δικό τους θέμα. Έστω και να μην σου άρεσε βρε αδερφέ μην το κάνεις θέμα Άλλωστε τι περίμενες να παραλάβεις , ο κάθε ένας κάνει ότι μπορεί. Οπότε θα περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη χρονιά , όπως βέβαια καιτον καλοκαιρινό μαραθώνιο.

  Απάντηση
 26. Αγαπημένη μου Άννα η αλλιώς αγαπημένη μου δασκαλίτσα,

  Καταρχήν νιώθω πολύ τυχερή που μπορώ να συμμετέχω και να ακούσω αυτό το μοίρασμα σου. Προσωπικά με φέρνει πιο κοντά σου, μου προκαλεί ακόμη περισσότερο θαυμασμό και εκτίμηση απέναντι σου απλά γιατί είσαι τόσο ανθρώπινη και τόσο ειλικρινής. Συμμετείχα για πρώτη φορά στο secret crafter και από την μια η έκπληξη μου ήταν μεγάλη σε σχέση με το πόσο τέλειο και άψογα οργανωμένο το είχες στήσει από την άλλη το περίμενα κιόλας, αφού το έκανες εσύ. Διάβαζα τις οδηγίες σου και έλεγα μα πόσο πολύ μπορεί να έχει σκεφτεί και την πιο παραμικρή λεπτομέρεια, την πιο περίεργη απορία. ‘Ελεος στο μυαλό όλων μέσα είναι? Περίμενα με πολύ λαχτάρα το κάθε σου mail όχι μόνο για τις οδηγίες και κατευθύνσεις αλλά κυρίως για την επικοινωνία, να σε ακούσω να μάθω τα νέα σου. Ήμουν από αυτές που ναι τα βρήκα όλα τέλεια, δεν μπορώ να σκεφτώ για ποιό λόγο να γκρινιάξω για κάτι που τόσοι άνθρωποι, εσύ και όλα τα ξωτικά, καταβάλλουν τόση προσπάθεια, καταθέτουν ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου τους και της ζωής τους που έχει τόσα πολλά άλλα και τόσες δυσκολίες που μπορεί ο καθένας από εμάς να βιώνει, που μόνο θαυμασμό και εκτίμηση μπορώ να νιώσω και αντίστοιχα να δώσω σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Είναι αυτό το πολύτιμο, το σπάνιο, το τυχερό, το γλυκό, το διαφορετικό, που μπήκε στην ζωή μου και θέλω να το προστατεύσω. Αλλά αυτά είμαι εγώ και τα δικά μου συναισθήματα, το θέμα για μένα είναι να ακούμε την φωνή μέσα μας και τα προειδοποιητικά μυνήματα που μας έρχονται με κάθε τρόπο, μιλώντας με το παιδάκι και την φωνούλα του, ανοίγοντας με αυτό έναν διάλογο και καταθέτοντας του την γνώμη της Άννας. Γιατί το παιδάκι πάντα θα είναι παρορμητικό, πάντα θα είναι έτοιμο να σε παρασύρει λέγοντας σου έλα μωρέ αφού ξέρεις ότι θα το καταφέρεις. Το θέμα είναι ναι θα το καταφέρεις σίγουρα αλλά όλα έχουν και ένα κόστος που ανά πάσα στιγμή πρέπει να μπαίνει πάνω σε μια ροζ ζυγαριά (έτσι την έχω φανταστεί εγώ στο μυαλό μου όταν κάνω αυτή την διαδικασία) και να ζυγίζεται μαζί με το κέρδος. Το φυσιολογικό είναι αυτό το απόβαρο να αλλάζει σε διαφορετικές φάσεις της ζωής μας. Και για να καταλήξω σε ένα συμπέρασμα, προσωπικά θέλω σαν τρελλή να το ξανακάνεις όπως και το Summer Marathon που λάτρεψα. Μοιράζεις απλόχερα έμπνευση, δίνεις κίνητρα για δημιουργικότητα και μεταφέρεις γνώσεις με τον πιο ιδιαίτερο ξεχωριστό τρόπο. Δεν θα σταματήσεις να τα κάνεις ποτέ όλα αυτά γιατί απλά έτσι είσαι εσύ. Οπότε η γνώμη μου είναι να βγάλεις την ροζ ζυγαριά, να ζυγίσεις και να κάνεις ένα διάλειμμα σε ότι αυτή την στιγμή σε μπούκωσε ή σε κούρασε. Να βάλεις ένα όριο για να προστατεύσεις τον εαυτό σου και ότι κάνεις, και όταν θα έχεις ευεργετηθεί από αυτό το διάλειμμα θα ξανανοίξεις συτό τον κύκλο ή κάποιον άλλον με περισσότερη λαχτάρα και ακόμη περισσότερη δημιουργικότητα.
  Τέλος να σου ζητήσω και εγώ ένα συγνώμη, μου άρεσε όπως το έγραψε η Ariadne και το κοπιάρω, που δεν έκανα κατασκευή με τα υλικά του κουτιού μου.

  Απάντηση
 27. Αν άξιζε όλο αυτό μπορώ να πω. Καταλαβαίνω απόλυτα την κούραση που προκαλεί κάτι τέτοιο και δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το κάνω. Νοιώθω όμως υπέροχα που συμμετείχα και ανυπομονώ να το ξανακάνω πιο προετοιμασμένη πια. Όλο αυτό ήταν ένα μάθημα και για τα παιδιά μου που με έβλεπαν χαρούμενη να ετοιμάζω το κουτί μου και να θέλουν να συμμετέχουν και αυτά (μεγάλη η δύναμη της προσφοράς όπως έμαθαν και στο σχολείο). Δεν έχω πάρει δώρο (με τη στενή του έννοια, γιατί δώρο για μένα είναι η ίδια η ζωή και όλες οι στιγμές που ζούμε με τους αγαπημένους μας) εδώ και πολλά χρόνια. Καταλαβαίνεις λοιπόν τη χαρά μου όταν πήρα στα χέρια μου κάτι που είχε ετοιμάσει κάποιος που δεν με ήξερε καν και είχε αφιερώσει για μένα χρόνο για να με κάνει χαρούμενη. Έγινα με μιας παιδί και χόρευα για μέρες. Τα υλικά θα τα αξιοποιήσω σε βάθος χρόνου και θα σκέφτομαι όλα αυτά τα ωραία που έζησα. Εύχομαι να έδωσα όση χαρά πήρα γιατί έκανα ότι μπορούσα σύμφωνα με ότι γνώριζα για όλο αυτό. Την επόμενη χρονιά (και εύχομαι να υπάρξει) θα τα πάω καλύτερα. Το έχω πει σε όλες τις φίλες μου και ανυπομονούν να συμμετέχουν και αυτές. Δεν θέλω να σου προκαλέσω επιπλέον ευθύνες αλλά απαντώντας στην ερώτησή σου ΑΞΙΖΕ και με το παραπάνω. Θέλω να σου πω λοιπόν ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλα αυτά που έζησα έστω για μια φορά και εύχομαι αν το θέλεις και το μπορείς και εσύ να το ξαναζήσω.

  Απάντηση
 28. Αννούλα μου γλυκειά, ντουλαπάκι γλυκό…
  (ξαναγράφω το σχόλιο μου…γιατί δεν το βλέπω κάπου….)
  όπως ξέρεις… για άλλη μια φορά ΔΕΝ κατάφερα να πάρω μέρος.. το 2015 το είδα αφού τελείωσε η διαδικασία υποβολής αιτημάτων και είπα ότι το 2016 θα προλάβω… (μεγάλη μπουκιά φάε – μεγάλο λόγο μην πεις)…. αυτή τη φορά, ενώ το είδα στην ώρα του… μπέρδεψα τις ημερομηνίες.. και ειλικρινά στεναχωρήθηκα πάρα πολύ.. παρ’ όλα αυτά παρακολουθούσα τα όμορφα πράγματα που φτιάξατε και στείλατε…
  Έχοντας πάρει μέρος στον καλοκαιρινό διαγωνισμό προκλήσεων που έκανες.. ευτυχώς γιατί με ξεκούνησες καλά… μπορώ να πω το εξής….
  Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι αναλυτικά και κατανοητά τα μεηλ με τις οδηγίες σου..(το γνωρίζω προσωπικά)… . και αν τυχόν κάτι έχεις ξεχάσει να αναφέρεις… αμέσως το διορθώνεις/συμπληρώνεις… 1-2 φορές που κάτι δεν κατάλαβα…. είχε να κάνει με το γρήγορο διάβασμα της πρόκλησης… άρα δικό μου λάθος…
  Καταλαβαίνω ότι όπου υπάρχουν και εμπλέκονται πολλά άτομα… και κυρίως άτομα άγνωστα μεταξύ τους και άγνωστα σε εσένα… είναι δύσκολο να συντονιστούν… και πόσο μάλλον να τους έχεις όλους ικανοποιημένους…. όταν κάποιος αποφασίζει να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο παιχνίδι, πρώτα πρέπει να διαβάσει σωστά τους κανόνες… και βασικό ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ…. αν δεν σου αρέσει.. δεν συμμετέχεις… είναι κρίμα κάποιος που είναι τυπικός και σωστός… να μην λάβει δώρο, ή να είναι εκτός κανονισμού… ή απλά να γκρινιάξει… έχουμε αρκετά προβλήματα καθημερινότητας όλοι/ολες μας… αυτό είναι ένα παιχνίδι…ένας τρόπος να γνωρίσουμε νέα άτομα… νέες δυνατότητες…
  Θέλω να πώ μπράβο και σε εσένα και σε όλα τα τυπικά και σωστά ξωτικά που κάνουν αυτό το παιχνίδι ξεχωριστό…
  Αν δεν θέλεις να το συνεχίσεις θα στεναχωρηθώ προσωπικά (γιατι το εβαλα σκοπό να συμμετάσχω στο επόμενο) παρ’ όλα αυτά θα το καταλάβω απόλυτα αν θελήσεις να κρατήσεις ένα μικρό αριθμό ξωτικών ή να αποκλείσεις εξαρχής τα μη συνεπή ξωτικά ή απλά, να μην το κάνεις καθόλου και να περάσεις όμορφες γιορτές…
  Ότι και να αποφασίσεις, θα είμαι μαζί σου και χαίρομαι να σε διαβάζω, και να βρήσκω ευκαιρία να “ξεκουνάω” λιγάκι….

  Σε φιλώ γλυκά!!!
  Ελευθερία <3

  Απάντηση
 29. Αννούλα φέτος ήταν η τρίτη χρονιά που πήρα μέρος!
  Όλα όσα κάνεις είναι πάντα προσεγμένα,ενδιαφέροντα,οργανωμένα,χαρούμενα και με μια δόση παιδικού παιχνιδιού έχουν την σπιρτάδα, το αθώο χιούμορ και την καρδιά ενός παιδιού. Το απολαμβάνω να συμμετέχω γιατί νιώθω μέρος ενός συνόλου που μοιράζεται ένα κοινό πάθος μια αγάπη για την χειροτεχνία. Παίρνω λίγο από την αισιοδοξία,το μοίρασμα και την αγάπη που βάζεις σε όλα τα πράγματα που κάνεις από τότε που σε γνωρίζω.
  Η αναμονή του να στείλεις αγάπη και να λάβεις χαρά είναι κάτι που με ευχαριστεί αφάνταστα και μου θυμίζει το πως περίμενα σαν παιδί να φάω το πρώτο παγωτό το Πάσχα ή να πάρω την σχολική μου τσάντα πριν ανοίξουν τα σχολεία. Σαν Αγγελική θα ήθελα να συνεχἰσεις αλλά αν νιώθεις ότι έχει έρθει στο τέλος του όλο αυτό και είναι η ώρα για κάτι καινούργιο και πάλι θα το σεβαστώ γιατί η τελική απόφαση είναι δική σου. Από εμάς έχεις όλη την αγάπη και την στήριξη σε ότι και αν κάνεις. Θα είμαστε εκεί να μοιραζόμαστε και να σε αγαπάμε ειλικρινά!

  Φιλιά Αγγελική

  Απάντηση
 30. Προβληματιστηκα αρκετά με αυτά που γράφεις. Αρκετές φορές αναρωτήθηκα πώς προλαβαίνες να απαντάς στα mail μας και να ανταποκρίνεσαι στις απαιτήσεις μας. Σε θαύμασα αρκετές φορές για την συνέπεια και την οργανοτικότητα σου.Η αλήθεια όμως είναι ότι πήρα πολύ μεγάλη χαρά. Δεν θα πω ψέμματα περιμένω τα επόμενα Χριστούγεννα με λαχτάρα. ..αλλά σέβομαι την άποψη σου και θα υποστηρίξω την απόφαση σου. Σκέψου σοφά αγαπητή μου.

  Απάντηση
 31. Ντουλαπάκι μου, καθυστερημένη λίγο στον απολογισμό μου… Για μένα ήταν ό,τι καλύτερο το secret crafter! Ήταν η 1η φορά που πήρα μέρος και αν και είχα πάρα πολύ άγχος για το αν θα ανταπεξέλθω και θα ευχαριστήσω το κρυφό μου ξωτικό, μου άρεσε πολύ η διαδικασία! Μου άρεσε πιο πολύ που ήταν όλο ένα μυστικό! Μια έκπληξη! Από αυτές που μας έκαναν όταν ήμασταν παιδάκια! Ένα κουτί γεμάτο πράγματα! Υλικά, γλυκάααα, φανταστικές χειροποίητες κατασκευές από τα ξωτικά μας! Και μετά ήρθε και η περίοδος των δημιουργιών! Έβαζα στόχο κάθε εβδομάδα να κάνω κάτι… Και με γέμιζε! Προσπαθούσα αρχικά να το ονειρευτώ και μετά να το φτιάξω! Και άφηνα στην άκρη τις κακοκεφιές και τα άγχη της καθημερινότητας…
  Και ενώ για μένα ήταν μια ευχάριστη διαδικασία, ένιωθα οτι εσένα σου είχε βγει η ψυχή… Να μας ταιριάξεις, να παρακολουθείς τα δέματα μας ώστε κανένας να μη μείνει χωρίς πακετάκι και στεναχωρεθεί, να μας εξηγείς, να απαντάς σε εμαιλ/ ερωτήσεις και μάλλον… να μας κάνεις και ψυχοθεραπεία… Οπότε, αν του χρόνου το παιδάκι μέσα σου, αποφασίσει οτι θέλει να κάνει χριστουγεννιάτικες διακοπές με ησυχία και ηρεμία, θα είναι απόλυτα φυσιολογικό και κατανοητό από όλους μας! Πολλά φιλάκια και ελπίζω να έχεις βρει την ψυχική σου ηρεμία!

  Απάντηση
 32. Αγαπημένη μου άννα
  Σε ευχαριστώ πολύ για την τιμή και την χαρά να συμμετάσχω σε αυτήν την υπέροχη και τόσο βάλσαμο για την ψυχική μου ηρεμία -ανταλλαγή. Η ανταλλαγή αυτή μου πρόσφερε μια γαλήνη και μια τεράστια χαρά που δεν μπορώ να την περιγράψω με λόγια.
  Θα στεναχωρηθώ πολύ εάν του χρόνου δεν γίνει η ανταλλαγή αυτή ξανά,αλλά πρώτα από όλα με νοιάζει εσύ να είσαι καλά και να μην αισθανθείς ξανά τόσο κουρασμένη και τόσο μεγάλη απογοήτευση με μερικές και μερικούς που όλο γκρινιάζουν και δεν βλέπουν το καλό που κάνεις σε όλους μας
  Προσωπικά θα ήθελα πολύ να σε ευχαριστήσω για όλα αυτά που με έμαθες και σε εμένα αλλά και σε πολλές /ους άλλους.
  Θα ήθελα να σου προτείνω εάν μπορώ βέβαια, κάποιες ιδέες για του χρόνου εάν αποφασίσεις τελικά να ξανακάνεις τη ανταλλαγή αυτή.Με έκανες να βρω την κλείσει μου στην δημιουργία και με έκανες εσύ και τα υπόλοιπα κορίτσια να αισθανθώ ότι αν οίκω και εγώ κάπου όπου δεν θα με κρίνουν εάν κάνω κάτι λάθος και θα με πουν μπράβο που το έφτιαξες αυτό.
  Όποιος η όποιο σου γκρίνιαξαν φέτος, στην καινούργια ανταλλαγή να μην συμμετάσχει, να βάλεις ένα όριο στης συμμετοχές και ας στεναχωρηθούμε εάν δεν προλάβουμε έγκαιρα να δηλώσουμε συμμετοχή.
  Για αυτούς/ες που δεν καταλαβαίνουν το τι γράφεις στης οδηγίες,να μην τους απαντάς.Ξέρω ότι αυτά που γράφω εδώ δεν θα αρέσουν σε κάποιους,αλλά εμένα με νοιάζει ό άνθρωπος που μου δίνει τέτοια χαρά με την ανταλλαγή αυτή να μην πάθει κανένα κακό και να το γουστάρει αυτό που κάνει για τους αλλου, αλλά και για αυτόν των ίδιο.
  Φιλιά πολλά πολλά και σε ευχαριστώ και πάλλι για αυτην την χαρά που μου έδωσες με αυτήν την ανταλλαγή.

  Απάντηση
 33. Αγαπητή Άννα,
  Σε διαβάζω με πολλή χαρά,αλλά δεν έχω πάρει μέρος ποτέ στο εγχείρημα,ακριβώς γιατί δεν θα προλάβαινα.
  Ωστόσο,αν το έκανες ξανά,θα έπαιρνα μέρος.Σκέφτομαι αυτό το καλοκαίρι να οργανώσω και’γω το δικό μου εργαστήρι χειροτεχνίας.
  Φιλιά και αγάπη!!!
  Μια συνονόματή σου…
  Άννα

  Απάντηση
 34. Αγαπημένη Άννα, καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς και την κούραση…Θα ήθελα όμως να ξέρεις, πόση μεγάλη χαρά δίνεις σε ανθρώπους, που έχουν όπως ανέφερες, πολλές δυσκολίες στην ζωή τους και αβάσταχτα προβλήματα…Η χαρά της ανταλλαγής, η αγωνία της αναμονής και τέλος το άνοιγμα του πακέτου, τα διώχνει έστω για λίγο όλα μακριά…Να ‘ξερες πόσες ευχούλες παίρνεις! Λοιπόν δεν αξίζει τον κόπο;;; Σε φιλώ!

  Απάντηση
 35. Παράθεμα: Secret Crafter 2018 - Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή! | in my closet

Απάντηση