Secret Crafter 2018

Secret Crafter 2018 – Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή!

Εδώ και πολλές μέρες τα ξωτικά του Secret Crafter είναι ανήσυχα. Μπαίνουν στο email τους, ρίχνουν μια ματιά στη σελίδα του in my closet στο facebook, τσεκάρουν το λογαριασμό του in my closet στο instagram και αδημονούν. Μερικά έστειλαν και email. Αν και τους είχα καθησυχάσει πριν από μερικές μέρες. Άλλα πάλι έστειλαν sms. Η αγωνία είναι μεγάλη. Όμως, αφού είπα ότι θα το διοργανώσω, θα το διοργανώσω. Ποια είμαι εγώ να στερήσω από τόση χαρά, τόσα πολλά ξωτικά; Ένα ταπεινό ντουλαπάκι είμαι. Αν δεν ξέρετε για τι πράγμα μιλάω, αναφέρομαι στη Χριστουγεννιάτικη Ανταλλαγή Υλικών Χειροτεχνίας που ξεκίνησε το 2014, συνεχίστηκε το 2015, μετά πάλι το 2016 και έγινε και το 2017. Ω ναι! Είναι η 5η χρονιά που φοράω τον ξωτικίσιο μου σκούφο και βουτάω όλο χαρά και ανυπομονησία στην μεγαλύτερη μου διοργάνωση. Μάλιστα φέτος για να γιορτάσω αυτά τα 5 χρόνια ως αρχιξωτικό, ζήτησα από την Πελαζί, να μου φτιάξει ένα ωραίο λέττερειν και φυσικά δεν μου το αρνήθηκε. Έτσι, με ένα ωραίο και πολύ εμπνευσμένο λέττερειν και πολλές ακόμα εκπλήξεις, είμαι πανέτοιμη και για το Secret Crafter 2018!

Πακετάκια γεμάτα από αγάπη και φροντίδα για ένα ξωτικό!

Πακετάκια γεμάτα από αγάπη και φροντίδα για ένα ξωτικό!

Τι είναι το Secret Crafter 2018;

Το Secret Crafter 2018 είναι μια χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή υλικών χειροτεχνίας (και όχι μόνο)! Σε αυτήν την ανταλλαγή θα στείλετε και μετά θα πάρετε ένα πακέτο που θα έχει:

 • Ένα χειροποίητο κάτι! Μπορεί να είναι φτιαγμένο από εσάς ή από κάποιον άλλον φίλο, γνωστό, καλλιτέχνη που φτιάχνει πράγματα. Μπορεί να είναι οτιδήποτε αρκεί να είναι κάτι που θα κάνατε δώρο σε κάποιον!
 • Ένα φαγώσιμο κάτι! Κάτι νόστιμο και συσκευασμένο πάρα πολύ καλά για να μπορέσει να ταξιδέψει με τα υπόλοιπα χωρίς να τα λερώσει. Μπορεί να είναι μια σοκολατίτσα, ένα σοκολατάκι, μια σοκοφρέτα, μια καραμέλα, ένα γλειφιτζούρι κ.ά.
 • Μια κάρτα! Με ευχές και λογάκια για εσάς και για τα Χριστούγεννα και για τα περιεχόμενα του κουτιού. Γράψτε ό,τι θέλετε και όσα θέλετε και κυρίως έναν τρόπο να επικοινωνήσει μαζί σας ο παραλήπτης. Και ναι θέλω οπωσδήποτε να είναι κάρτα και όχι γράμμα. Θέλω να μπορεί ο αποδέκτης του πακέτου να τη βάλει κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
 • 5 διαφορετικά υλικά χειροτεχνίας που έχετε ήδη στο σπίτι! Προσοχή! Θέλω καλό ψάξιμο σε κάθε γωνιά για πράγματα που είναι σε εξαιρετική κατάσταση, που να μπορούν να φανούν χρήσιμα και τα οποία δεν τα χρειάζεστε άλλο.
Συνήθως το αγαπημένο χρώμα του ξωτικού είναι μια πηγή έμπνευσης!

Συνήθως το αγαπημένο χρώμα του ξωτικού είναι μια πηγή έμπνευσης!

Προσοχή στις ημερομηνίες!

 • Μέχρι την Πέμπτη 22/11/2018 και ώρα 23:59 δηλώνετε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα, που θα βρείτε παρακάτω.
 • Το Σαββατοκύριακο 24-25/11/2018 αφού έχω κάνει πρώτα όλα τα ταιριάσματα, σας στέλνω ένα άκρως απόρρητο email με το οποίο θα σας ενημερώνω για τον αποδέκτη του πακέτου σας. Η αποστολή των email θα διαρκέσει 2 μέρες τουλάχιστον οπότε το email σας μπορεί να φτάσει και αργά το βράδυ της Κυριακής 25/11/2018. Όταν ολοκληρωθεί η αποστολή θα ενημερώσω και στη σελίδα στο facebook. Μέχρι την Κυριακή 25/11/2018 θα ήθελα να μην μου στέλνετε αγχωμένα email και να με ρωτάτε αν σας ξέχασα και αν σας έχω στείλει κάτι. Θα κάνετε υπομονή μέχρι να ξημερώσει η Δευτέρα 26/11/2018 και αν τότε δεν έχετε λάβει email, επικοινωνήστε μαζί μου με email.
 • Μέχρι την Δευτέρα 10/12/2018 πρέπει να έχετε φτιάξει το κουτί σας, να το έχετε βγάλει μια φωτογραφία έτσι ώστε να φαίνονται όλα τα περιεχόμενα αλλά όχι ο παραλήπτης, να έχετε ανεβάσει τη φωτογραφία στη σελίδα στο facebook μαζί με 2-3 λογάκια και να το έχετε ταχυδρομήσει στον αποδέκτη σας!
 • Μέχρι την Παρασκευή 21/12/2018 περιμένετε υπομονετικά να παραλάβετε το δέμα, που κάποιος άλλος σας έχει στείλει και χαζολογάτε τις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει οι άλλοι στη σελίδα στο facebook ελπίζοντας να σας έρθει αυτό που σας άρεσε περισσότερο!
 • Μόλις παραλάβετε το δέμα σας, αφού πρώτα το ανοίξετε και χαρείτε με όλα όσα σας περιμένουν εκεί και ενημερώσετε και εμένα αλλά και τον αποστολέα του πακέτου σας, προσπαθείτε μέχρι την Κυριακή 3/2/2019 να φτιάξετε κάτι με κάποια ή και όλα τα υλικά που σας έχουν στείλει. Και φυσικά ανεβάζετε φωτογραφία στη σελίδα στο facebook με τη δημιουργία σας!
Πολύχρωμα πακετάκια γεμάτα με πολύχρωμα καλούδια!

Πολύχρωμα πακετάκια γεμάτα με πολύχρωμα καλούδια!

Γιατί να ΜΗΝ συμμετέχετε στο Secret Crafter 2018 και να τα κάνετε όλα αυτά;

 • Γιατί δεν έχετε αρκετό χρόνο να διαθέσετε στο να ετοιμάσετε και να ταχυδρομήσετε ένα πακετάκι γεμάτο αγάπη και φροντίδα για κάποιον, που πιθανόν δεν ξέρετε.
 • Γιατί θέλετε να ξεφορτωθείτε υλικά και να αποκτήσετε νέα, με τον ελάχιστο κόπο και ελάχιστο κόστος. Δεν είναι αυτός ο στόχος της ανταλλαγής.
 • Γιατί όταν κάποιος σας κάνει ένα δώρο, εσείς δεν μπαίνετε στον κόπο να πείτε ένα ευχαριστώ. Ένα από τα πράγματα που με πλήγωσαν πάρα πολύ και στις τέσσερις προηγούμενες ανταλλαγές ήταν οι συμμετέχοντες που όταν έπαιρναν το πακετάκι τους, δεν επικοινωνούσαν να ευχαριστήσουν το ξωτικό τους. Είτε από αμέλεια, είτε επειδή απλά δεν τους άρεσε το πακετάκι τους.
 • Γιατί έχετε δει απίστευτα όμορφα πακετάκια από προηγούμενες ανταλλαγές και θέλετε να παραλάβετε ένα ανάλογο. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι το πακετάκι που θα παραλάβετε θα είναι όπως το έχετε φανταστεί ή ότι θα σας αρέσει. Μπορώ απλά να εγγυηθώ ότι θα παραλάβετε ένα πακετάκι που θα έχει ένα χειροποίητο κάτι, ένα φαγώσιμο κάτι, μια κάρτα και 5 διαφορετικά υλικά χειροτεχνίας που κάποιος είχε ήδη στο σπίτι.
 • Γιατί το βρίσκετε απίστευτα βαρετό να διαβάζετε τις οδηγίες προσεκτικά και θέλετε να κάνετε ό,τι θέλετε να κάνετε. Αυτό ακυρώνει την δική μου προσπάθεια να οργανώσω κάτι ωραίο και καλό πρωτίστως για εσάς. Μου είναι απίστευτα εύκολο να καταλάβω αν κάποιος δεν έχει διαβάσει το κείμενο, από τις ερωτήσεις που κάνει.
 • Γιατί κάποιος σας είπε ότι είναι μια ωραία διαδικασία και δεν το σκεφτήκατε πολύ, δεν το μελετήσατε καλά αλλά πιστεύετε ό,τι έχετε κάθε δικαίωμα να βαρεθείτε και να το παρατήσετε ανά πάσα στιγμή.
Σοκολατίτσες και γλυκάκια παντού!

Σοκολατίτσες και γλυκάκια παντού!

Γιατί να συμμετέχετε στο Secret Crafter 2018 και να τα κάνετε όλα αυτά;

 • Γιατί τα Χριστούγεννα μας αρέσει να κάνουμε και να παίρνουμε δώρα.
 • Γιατί για να με διαβάζετε ασχολείστε με τις χειροτεχνίες ή θα θέλατε πολύ να ασχολείστε. Άρα δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό να σας έρθει ένα κουτί με υλικά χειροτεχνίας.
 • Γιατί έχετε πράγματα στο σπίτι που αγοράσατε ή κρατήσατε για να κάνετε κάτι και δε βρήκατε το χρόνο και την έμπνευση τελικά να ασχοληθείτε. Καιρός να τα διώξετε και να σας έρθουν άλλα! Αρκεί να είναι σε άριστη κατάσταση και να είναι αξιοποιήσιμα.
 • Γιατί αν δε συμμετέχετε θα βλέπετε τους άλλους να ανεβάζουν φωτογραφίες από λαχταριστά πακετάκια που θα στέλνουν και θα ζηλεύετε που δε θα έχετε πιθανότητα να είστε εσείς ο παραλήπτης.
 • Γιατί θα παρακολουθώ καθημερινά όλη τη διαδικασία και θα φροντίσω να μη μείνει κανείς χωρίς πακετάκι! Υπόσχεση!
 • Γιατί από τη Δευτέρα 26/11/2018 μέχρι την Κυριακή 3/2/2019, δηλαδή για 10 εβδομάδες, κάθε Δευτέρα θα βάζω σε ένα βαζάκι όλες τις σχετικές φωτογραφίες, που θα έχουν ανέβει την προηγούμενη εβδομάδα στη σελίδα στο facebook (είτε είναι από πακετάκι που ταχυδρόμησε ξωτικό, είτε είναι από δημιουργία που έφτιαξε ξωτικό) και μια τυχερή φωτογραφία θα κερδίζει ένα χειροποίητο και μοναδικό δωράκι.
 • Γιατί θα είστε για 3 μήνες, ένα ξωτικό. Αυτό δυσκολεύομαι να το περιγράψω αλλά όσοι το έχουν ζήσει, το καταλαβαίνουν.
 • Γιατί θα έχει πλάκα!
Τα ξωτικά φτιάχνουν υπέροχες δημιουργίες για να στείλουν στο ταίρι τους!

Τα ξωτικά φτιάχνουν υπέροχες δημιουργίες για να στείλουν στο ταίρι τους!

Πιθανές ερωτήσεις και απαντήσεις

Γενικά

 • Δηλώθηκα αλλά άλλαξα γνώμη και δε θέλω. Τι πρέπει να κάνω; Αν αλλάξατε γνώμη πριν κάνω τα ζευγάρια, απλά μου στέλνετε ένα email και μου το λέτε. Αν αλλάξατε γνώμη αφού σας ενημερώσω σε ποιον πρέπει να στείλετε, είναι πολύ δύσκολο να σταματήσω αυτόν που ήδη έχει αναλάβει να σας στείλει ή να του πω να στείλει σε αυτόν που θα στέλνατε εσείς. Αν έχετε αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρετε να συμμετέχετε, μη δηλωθείτε.
 • Μένω εκτός Ελλάδας. Μπορώ να συμμετάσχω; Ναι αλλά μόνο εφόσον μπορείτε να δηλώσετε κάποια διεύθυνση Ελλάδας, για να σας στείλουν το πακέτο. Θέλω να κρατήσουμε το κόστος χαμηλό και μια αποστολή δέματος εκτός Ελλάδας θα ήταν ιδιαίτερα δαπανηρή. Επίσης θα σας ζητήσω να στείλετε πακέτο πλήρως ανιχνεύσιμο και αυτό μπορεί να είναι πολύ ακριβό και για εσάς.
 • Όλα αυτά τα τόσο προσωπικά στοιχεία ποιος θα τα δει; Εννοώ τη διεύθυνση, το τηλέφωνο, το email κ.λπ.; Εγώ και αυτός ή αυτή που θα σας στείλει το πακετάκι. Είναι απαραίτητα για την αποστολή και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για αυτήν! Υπόσχεση δική μου και δική σας προς όποιον έχετε να στείλετε! Αυτό σημαίνει ότι σε όλες τις φωτογραφίες που θα βγάλετε θα εξαφανίσετε στοιχεία που αφορούν την ταυτότητα του αποστολέα ή του παραλήπτη όπως ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα κ.λπ.
 • Μπορώ να συμμετέχω με δύο πακετάκια; Όχι. Κάθε συμμετέχων θα στείλει ένα και θα πάρει ένα πακετάκι για να μπορέσει να κάνει όσο το δυνατό καλύτερο πακετάκι και κατασκευή μετά!
 • Θέλω να λάβω μέρος αλλά δεν έχω Facebook, οπότε δεν θα μπορώ να αναρτήσω εκεί φωτογραφίες. Μπορώ να συμμετέχω; Όχι λυπάμαι.
 • Θα μας ταιριάξεις σε ζευγάρια; Δηλαδή εγώ στέλνω σε Χ και παίρνω από Χ; Γιατί αν το κάνεις έτσι όταν εγώ θα ανεβάσω τη φωτογραφία με το πακέτο, θα χαθεί η έκπληξη. Όχι σε ζευγάρια για αυτόν ακριβώς το λόγο. Αλλού θα στείλετε και από αλλού θα πάρετε πακετάκι. Οπότε όταν θα ανεβαίνουν οι φωτογραφίες με τα πακετάκια δε θα ξέρετε για ποιον είναι αλλά θα ελπίζετε!
 • Αν βγει στην πορεία να θέλω/μπορώ να βάλω και κάτι παραπάνω στο πακετάκι, κανένα παραπάνω υλικό ή γλυκάκι ή δωράκι, πειράζει; Ρωτάω γιατί μπορεί να το φαντάζεσαι να ‘ναι περίπου ίσα τα πακετάκια όλων μας, αλλά εμένα με πιάνουν οι υπερβολές μου με τα δώρα, ειδικά τέτοια εποχή! Καταλαβαίνω την διάθεση για υπερβολή ειδικά με δεδομένο ότι είναι και χριστουγεννιάτικο και δε θα σας σταματήσω από το να κάνετε το κουτάκι σας μια υπερπαραγωγή αλλά με έναν όρο! Θέλω να μου υποσχεθείτε ότι όταν θα παραλάβετε το κουτάκι από τον μυστικό σας αποστολέα, δε θα στεναχωρηθείτε αν έχει ακριβώς τα απαραίτητα. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν έχουν όλοι την ίδια άνεση.
Η συσκευασία είναι πάντα το φόρτε των παλιών και μερακλίδικων ξωτικών!

Η συσκευασία είναι πάντα το φόρτε των παλιών και μερακλίδικων ξωτικών!

Για το πακέτο

 • Τι κουτί να χρησιμοποιήσω; Αγοραστό ή χειροποίητο πρέπει να είναι ανθεκτικό στην ταχυδρόμηση. Να προστατεύσει τα περιεχόμενά του. Ένα κουτί από παπούτσια είναι πάντα μια καλή επιλογή αλλά σίγουρα θα βρείτε και άλλες ιδέες.
 • Απλά βάζω όλα τα πράγματα στο κουτί; Μήπως πρέπει να τα συσκευάσω σα δωράκια ή κάτι άλλο; Αν είναι εύθραυστα καλό είναι να κάνετε πολύ καλή συσκευασία για να τα προστατεύσετε. Βοηθάνε πολύ οι ειδικές φυσαλίδες. Αλλιώς κάντε ό,τι σας αρέσει και ό,τι εμπνευστείτε. Σας εμπιστεύομαι!
 • Μπορώ να στείλω και κόλλες και άλλα υλικά σε υγρή μορφή; Ναι αλλά θα κάνετε πολύ προσεκτικό πακετάρισμα για να αποφύγετε κάποια ζημιά ή χτύπημα. Θα είναι κρίμα να καταστραφεί όλο το πακέτο από ένα ατύχημα.
 • Θα μπορούσαμε να στείλουμε φωτογραφία – πρόταση τι θα μπορούσε να κάνει τα υλικά που θα του στείλουμε; Μέσα στο κουτί μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε που πιστεύετε πως θα βοηθούσε τον παραλήπτη σας. Φωτογραφία, σημειώσεις, οδηγίες και ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο!
 • Θα ήθελα λίγη βοήθεια με τη συσκευασία, γιατί έχω μπλέξει τόσο με το περιεχόμενο που φοβάμαι ότι το «κουτί» θα μου μείνει παραπονεμένο. Πώς να το συσκευάσω; Έχω να προτείνω δύο τρόπους. Ο ένας είναι αφού ολοκληρωθεί το κουτί να ψάξετε σε supermarket ή κάπου αλλού ένα λίγο μεγαλύτερο χαρτοκούτι και να το βάλετε μέσα. Ο άλλος έχει να κάνει με τις γνωστές φυσαλίδες. Τυλίγετε το κουτί με αυτές και μετά με ένα χαρτί συσκευασίας δεμάτων και το δέμα είναι έτοιμο για ταχυδρόμηση!
Κάποια πακετάκια είναι πραγματικές υπερπαραγωγές <3

Κάποια πακετάκια είναι πραγματικές υπερπαραγωγές <3

Για τα υλικά χειροτεχνίας

 • Τι μπορούν να είναι αυτά τα 5 υλικά χειροτεχνίας; Μπορούν να είναι οτιδήποτε αρκεί να μπορεί κάποιος να τα πάρει και να κάνει κάτι με αυτά. Μπορείτε να δείτε διάφορες προτάσεις και στην πρώτη ανταλλαγή χειροτεχνίας.
 • Τι εννοείς όταν γράφεις «που έχετε ήδη στο σπίτι»; Δε θέλω να αγοράσετε κάτι τώρα με σκοπό να το βάλετε στο κουτί. Θέλω να αναζητήσετε τα υλικά στο χώρο σας. Μπορεί να είναι κάτι που έχετε αγοράσει από παλιά και δε θέλετε πλέον ή κάτι που σας έχουν χαρίσει ή κάτι που βρήκατε. Καλό ψάξιμο παντού.
 • Πόσα κομμάτια από κάθε υλικό; Την ποσότητα την καθορίζετε εσείς. Εγώ θέλω 5 διαφορετικά υλικά χειροτεχνίας και εσείς βλέπετε τι έχετε και αποφασίζετε πόσα κομμάτια θα βάλετε. Αν για παράδειγμα θέλετε το ένα υλικό χειροτεχνίας να είναι χάντρες μπορείτε να βάλετε από 1 έως 1000 αν θέλετε.
 • Θα πρέπει τα 5 υλικά να είναι σχετικά μεταξύ τους; Όχι απαραίτητα. Μπορεί να είναι τελείως τυχαία γιατί αυτά σας περισσεύουν αλλά μπορεί και να είναι επιλεγμένα από εσάς να κάνει κάτι συγκεκριμένο όποιος τα παραλάβει. Μπορείτε να γράψετε και κάποιες οδηγίες αλλά δεν είναι απαραίτητο. Μετά όταν θα περιμένετε να το παραλάβει κάποιος και να κάνει κάτι με αυτά θα έχετε την αγωνία να δείτε αν σκεφτήκατε με τον ίδιο τρόπο.
΄Τα υλικά πρέπει να μπορούν να εμπνεύσουν μια τουλάχιστον δημιουργία!

΄Τα υλικά πρέπει να μπορούν να εμπνεύσουν μια τουλάχιστον δημιουργία!

Για το χειροποίητο αντικείμενο

 • Τι μπορεί να είναι το χειροποίητο αντικείμενο; Όπως εσείς συμπληρώσατε τη φόρμα, έτσι και όλοι οι συμμετέχοντες. Όταν θα σας στείλω email εκτός από τη διεύθυνση που πρέπει να στείλετε το κουτί θα σας δώσω και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον παραλήπτη. Αν σας εμπνεύσουν οι απαντήσεις του να κάνετε κάτι, καλώς. Αλλιώς αυτοσχεδιάστε αρκεί να είναι χειροποίητο (από εσάς ή από άλλο πρόσωπο), να μην είναι μεγάλης αξίας και να είναι κάτι που θα κάνατε δώρο και σε κάποιον φίλο σας ή φίλη σας.
 • Και αν αυτό που θα κάνω δεν του αρέσει; Τα χειροποίητα πράγματα είναι πράγματα φτιαγμένα με αγάπη και προσπάθεια. Είναι πολύ δύσκολο να μην αρέσουν στον αποδέκτη. Εσείς θα κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε και όλα θα πάνε καλά.
 • Μπορεί να είναι κάτι χριστουγεννιάτικο; Φυσικά!
Τα ωραία υλικά, εμπνέουν και ωραίες δημιουργίες!

Τα ωραία υλικά, εμπνέουν και ωραίες δημιουργίες!

Για την αποστολή

 • Πώς θα το στείλω το πακέτο; Με τα ΕΛ.ΤΑ. ως δέμα. Θα κοστίσει μόνο 2,6 ευρώ (εάν δεν έχει ξεπεράσει το 1kg) και στην απόδειξη θα υπάρχει και ο μοναδικός αριθμός ανίχνευσης με τον οποίο θα μπορούμε να παρακολουθούμε την πορεία του μέχρι τον αποδέκτη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ΕΛ.ΤΑ. έχω γράψει αναλυτικό άρθρο.
 • Αν το έχω έτοιμο πριν τις 10/12/2018 μπορώ να το στείλω; Ναι φυσικά. Μόλις το βγάλετε μια καλή φωτογραφία που θα φαίνονται όλα τα περιεχόμενά του και την ανεβάσετε στη σελίδα στο facebook μπορείτε να το ταχυδρομήσετε. Έτσι και εσείς θα ξενοιάσετε και ο παραλήπτης θα έχει περισσότερες μέρες για να δημιουργήσει.
 • Αν δεν το έχω έτοιμο στις 10/12/2018 τι θα κάνω; Θα βιαστείτε πολύ. Πρέπει να ταχυδρομηθεί άμεσα. Θα είναι πολύ άσχημο κάποιος να περιμένει και να περιμένει και να μην έρχεται το πακετάκι του. Αν για κάποιο πολύ σοβαρό λόγο (άνθρωποι είμαστε και διάφορα μας συμβαίνουν) δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε το πακέτο, πρέπει να με ενημερώσετε αμέσως.
Υπέροχες δημιουργίες με υλικά και έμπνευση από το ξωτικό τους!

Υπέροχες δημιουργίες με υλικά και έμπνευση από το ξωτικό τους!

Για την παραλαβή

 • Παρέλαβα ένα πακέτο. Τι πρέπει να κάνω; Αρχικά να χαρείτε με τα περιεχόμενά του. Ψάξτε τον αποστολέα από τις φωτογραφίες των πακέτων στη σελίδα στο facebook και αφήστε σχόλιο στην ανάρτηση που έκανε το ξωτικό σας με τη φωτογραφία του πακέτου που σας ετοίμασε. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε το πακετάκι σας, στείλτε μου ένα email. Θα σας βοηθήσω εγώ. Και μετά βάλτε κάτω όλα τα υλικά και αρχίστε να σκέφτεστε τι θα κάνετε με αυτά!
 • Δεν παρέλαβα πακέτο. Τι πρέπει να κάνω; Αν έχει πάει απόγευμα 21/12/2018 και ακόμα δεν έχετε είτε ειδοποίηση είτε το πακέτο, πρέπει να με ενημερώσετε αμέσως να το αναζητήσουμε και να το βρούμε, όπου έχει κολλήσει.
 • Δεν μπορώ να φτιάξω κάτι με τα υλικά που βρήκα στο πακέτο. Δεν τα πάω καλά με αυτά. Τι να κάνω; Στείλτε μου ένα email και πείτε μου τι παραλάβατε να το συζητήσουμε! Ιδέες πάντα υπάρχουν.
 • Πρέπει να κάνω κάτι με όλα τα υλικά; Όχι με όλα αλλά με ένα τουλάχιστον ναι.
 • Μπορώ να κάνω παραπάνω από μια δημιουργία με τα υλικά που παρέλαβα; Φυσικά! Όσες θέλετε. Μάλιστα κάνοντας παραπάνω από μια και ανεβάζοντας τη φωτογραφία της σε διαφορετικές εβδομάδες θα έχετε πιθανότητες να κερδίσετε το δωράκι εκείνης της εβδομάδας.
 • Όταν θα πάρουμε το πακετάκι και θα φτιάξουμε κάτι με τα υλικά που θα έχει μέσα τι θα το κάνουμε αυτό το κάτι; Αρχικά θα το βγάλετε φωτογραφία και θα την ανεβάσετε στη σελίδα στο facebook. Στη συνέχεια είναι όλο δικό σας. Μπορείτε να το κάνετε ό,τι θέλετε!
 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω και δικά μου υλικά; Ναι, γιατί όχι; Εγώ θέλω να φτιάξετε κάτι με αυτά του πακέτου αλλά αν χρειάζεστε και άλλα κανένα πρόβλημα.
 • Δεν προλαβαίνω να κάνω κάτι με αυτά που παρέλαβα. Τι να κάνω; Θέλω να προσπαθήσετε πολύ φιλότιμα για να φτιάξετε κάτι αλλά δε θέλω και να σας αγχώσω χριστουγεννιάτικα. Φυλάξτε τα κάπου μέχρι να σας έρθει η όρεξη ή η έμπνευση και δε θα σας μαλώσω. Αλλά έτσι θα χάσετε τη δυνατότητα να κερδίσετε ένα από τα δωράκια με τη δημιουργία σας.
Τα ξωτικά είναι ικανά για πολύ πρωτότυπες δημιουργίες!

Τα ξωτικά είναι ικανά για πολύ πρωτότυπες δημιουργίες!

Τι αλλάζει στο Secret Crafter 2018;

 • Ξωτικά άμεσης δράσης: Φέτος τα ξωτικά άμεσης δράσης θα επέμβουν μόνο εάν κάποιο ξωτικό κινδυνεύει να μείνει χωρίς πακετάκι. Δεν θα αποκαταστήσουν στεναχώριες και δε θα σκορπίσουν χαμόγελα σε άλλα ξωτικά. Αν θέλετε να είστε ένα θα το δηλώσετε μεν αλλά όταν θα ζητήσω τη βοήθειά σας μπορείτε να την αρνηθείτε.
 • Κακό ξωτικό: Το αποφάσισα πέρσι και αν και δεν το περίμενα, είχε αρκετά καλό αποτέλεσμα. Άγχωσε πολλά ξωτικά χωρίς ουσιαστικό λόγο αλλά περιόρισε πάρα πολύ κάποιες κακές συμπεριφορές. Οπότε λέω να το συνεχίσω και φέτος. Θα είμαι και φέτος λοιπόν αυστηρή με τα ξωτικά και θα κρατάω μια λίστα με όλα τα κακά ξωτικά. Θα είναι αυτά που δε θα διαβάσουν τις οδηγίες; Θα είναι αυτά που γκρινιάζουν πολύ; Θα είναι αυτά που δεν τήρησαν τις ημερομηνίες; Θα είναι αυτά που έστειλαν πακετάκι χωρίς τα απαραίτητα; Μπορεί και ναι και μπορεί και όχι. Θα αποφασίζω ανά περίπτωση, ποιο ξωτικό ήταν κακό και δεν μπορεί να συμμετέχει σε επόμενο Secret Crafter και δεν θα το αφήσω να συμμετέχει ξανά. Όπως ακριβώς συνέβη για κάποια ξωτικά πέρσι.
 • Ερωτήσεις, απορίες και αγωνίες: Όλα όσα θα σας απασχολήσουν είτε είναι ερωτήσεις, είτε είναι απορίες, είτε είναι αγωνίες θα μπορείτε να μου τα στέλνετε με email. Και φέτος δεν θα απαντάω σε κάθε email προσωπικά. Θα μαζεύω όλα όσα σας ταλαιπώρησαν και θα τα απαντάω με ένα email, προς όλα τα ξωτικά, μέσα στις επόμενες 1-2 μέρες. Αυτό σημαίνει επίσης ότι φέτος δε θα ρωτάω τον αποστολέα του πακέτου σας πράγματα που θέλετε να μάθετε για αυτόν. Θα έχετε να διαχειριστείτε μόνο όσα σας είπα με το αρχικό email. Και μην μου ζητήσετε να ψαχουλέψω παλιά τεφτέρια για να κάνετε εκπλήξεις ε;
 • Επιβεβαίωση αποστολής και παραλαβής: Φέτος όταν θα στείλετε το δέμα σας θα πρέπει να εισάγετε μόνοι σας τον κωδικό ανίχνευσης στο τεφτέρι μου. Θα στείλω σχετικές οδηγίες με email. Όταν με το καλό παραλάβετε, δεν θέλω να ανεβάσετε φωτογραφίες του πακέτου που πήρατε. Θέλω να βρείτε την ανάρτηση του ξωτικού σας και να σχολιάσετε από κάτω ότι το πήρατε. Φυσικά και θα σας βοηθήσω να το βρείτε και θα σας στείλω και σχετικές οδηγίες.
 • Χρόνος αποστολής: Μετά από 4 συναπτά έτη στην συγκεκριμένη διοργάνωση, συνειδητοποίησα πως ο χρόνος που άφηνα τα ξωτικά να ετοιμάσουν το πακετάκι τους (3-4 εβδομάδες) ήταν πάρα πολύ μεγάλος. Εξάλλου τα περισσότερα, το ετοίμαζαν σε 2-3 μέρες. Έτσι φέτος, η περίοδος προετοιμασίας και αποστολής μειώθηκε και είναι μόλις 15 ημέρες. Και σε αυτό θα είμαι πάρα πολύ αυστηρή. Ο προσωπικός μου στόχος είναι φέτος να έχουν ταχυδρομηθεί όλα τα πακετάκια έως τις 10/12.-
 • Δωροθέτες του Secret Crafter 2018: Φέτος, τα 10 δώρα, ένα για κάθε εβδομάδα του Secret Crafter 2018, έχουν φτιάξει με πολλή αγάπη και μεράκι, άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν την αγάπη τους μέρος του βιοπορισμού τους όπως και σε προηγούμενες χρονιές. Θα τους γνωρίσετε σιγά-σιγά και θα ήθελα να τους δείξετε όλη σας την αγάπη και το ενδιαφέρον. Θα ήθελα να τους αφιερώσετε λίγο χρόνο στο να τους γνωρίσετε και να δείτε τι όμορφα πράγματα φτιάχνουν. Να τους χαρίσετε απλόχερα τα likes σας γιατί χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους, δεν θα ήμουν σε θέση να διοργανώσω κάτι τόσο μεγάλο και όμορφο.
Όσο και να καμαρώνω τα πακετάκια, η αγαπημένη μου στιγμή είναι να βλέπω δημιουργίες!

Όσο και να καμαρώνω τα πακετάκια, η αγαπημένη μου στιγμή είναι να βλέπω δημιουργίες!

Διαδικασία δήλωσης συμμετοχής

Αν λοιπόν όλα αυτά σας άνοιξαν την όρεξη και θέλετε να συμμετέχετε, ήρθε η ώρα να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα έως την Πέμπτη 22/11/2018 και ώρα 23:59! Θέλω όμως ιδιαίτερη προσοχή στη διαδικασία:

 1. Αρχικά θα συμπληρώσετε μια απλή φόρμα. Πλέον έχει λήξει η προθεσμία εγγραφής όμως!
 2. Μετά θα σας έρθει ένα email επιβεβαίωσης. Ψάξτε το παντού όπως σε ανεπιθύμητη αλληλογραφία, σε προσφορές και γενικά παντού.
 3. Αν κάνετε ό,τι σας λέει (οπότε και διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες) θα σας οδηγήσει στη φόρμα που θέλω να συμπληρώσετε με όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
 4. Μόλις τα συμπληρώσετε όλα όπως πρέπει, θα σας αποσταλεί ένα αντίγραφο των απαντήσεών σας για να τις έχετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξέρετε ότι έχετε ολοκληρώσει τη δήλωση συμμετοχής σας. Εγώ θα είμαι σίγουρη ότι έχω το σωστό email σας και ότι εσείς το κοιτάτε και το ελέγχετε. Και αυτό το email ψάξτε το παντού.
Κάθε χρόνο απολαμβάνω τις δημιουργίες με μεγάλη χαρά!

Κάθε χρόνο απολαμβάνω τις δημιουργίες με μεγάλη χαρά!

Συμπληρώστε προσεκτικά όλα τα στοιχεία σας και καλό Secret Crafter 2018 να έχουμε!

Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι όλες από το περσινό Secret Crafter και σκοπό έχουν να σας εμπνεύσουν και όχι να σας αγχώσουν!

Ετικέτες: .

6 σχόλια

 1. Το έκανα!!!!!!!!! Άντε καλή μας αρχή!! AriadnefromGreece!

  Απάντηση
 2. Καλή αρχή!Ελπίζω να μην ήμουν κακό ξωτικό και τιμωρηθώ γιατί δεν έφτιαχνα πάντα δημιουργία με τα υλικά του ξωτικού. Θυμάμαι όμως ότι πέρσι έφτιαξα οπότε αυτό με ησυχάζει κάπως!

  Απάντηση
 3. Το περίμενα πως και πως ντουλαπάκι μου.
  Συμπλήρωσα τη φόρμα αμέσως.
  Καλη ανταλλαγή .

  Απάντηση
 4. Παράθεμα: Tutorial: Χιονονιφάδες από σιλικόνη | Provato Me Kaskol

 5. Παράθεμα: Χιονισμένο χριστουγεννιάτικο χωριό από πηλό | in my closet

 6. Παράθεμα: χριστουγεννιάτικα δεντράκια με βελονάκι -

Απάντηση