Secret Crafter 2017 – Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή!

Secret Crafter 2017 – Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή!

Φτάσαμε στην εποχή που όλα σιγά – σιγά αρχίζουν να μυρίζουν Χριστούγεννα και κατά συνέπεια πάρα πολλά “ξωτικά” άρχισαν να εμφανίζονται μπροστά μου με διάφορους τρόπους και να μου υπενθυμίζουν ότι ήρθε ο καιρός να αρχίσει το Secret Crafter. Αν δεν το έχετε ακούσει ξανά, να πω πως ξεκίνησε το 2014, συνέχισε το 2015 και το 2016 και μετά εγώ μπήκα σε μια βαθιά περισυλλογή με βασικό προβληματισμό αν θέλω να το κάνω ξανά. Αφού πρώτα τακτοποίησα τις σκέψεις μου και μετά διάβασα και όλα τα σχόλια και όλα τα email που έλαβα, αποφάσισα πως ναι θέλω να το κάνω ξανά. Αλλά με κάποιες διαφοροποιήσεις, που θα με βοηθήσουν να το ευχαριστηθώ και εγώ πολύ και να το χαρούν και όλα τα τολμηρά ξωτικά που θα αποφασίσουν να δηλώσουν συμμετοχή. Για αρχή θα ήθελα να σας ζητήσω να διαβάσετε πολύ προσεκτικά όλο το κείμενο, μετά να το σκεφτείτε καλά είτε είστε παλιό ξωτικό είτε θέλετε να γίνετε ένα φέτος!

Σε κάθε Secret Crafter έχουμε πάντα κάποιες μεγάλες υπερπαραγωγές!

Σε κάθε Secret Crafter έχουμε πάντα κάποιες μεγάλες υπερπαραγωγές!

Τι είναι το Secret Crafter 2017;

Το Secret Crafter 2017 είναι μια χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή υλικών χειροτεχνίας (και όχι μόνο)! Σε αυτήν την ανταλλαγή θα στείλετε και μετά θα πάρετε ένα πακέτο που θα έχει:

 • Ένα χειροποίητο κάτι! Μπορεί να είναι φτιαγμένο από εσάς ή από κάποιον άλλον φίλο, γνωστό, καλλιτέχνη που φτιάχνει πράγματα. Μπορεί να είναι οτιδήποτε αρκεί να είναι κάτι που θα κάνατε δώρο σε κάποιον!
 • Ένα φαγώσιμο κάτι! Κάτι νόστιμο και συσκευασμένο πάρα πολύ καλά για να μπορέσει να ταξιδέψει με τα υπόλοιπα χωρίς να τα λερώσει. Μπορεί να είναι μια σοκολατίτσα, ένα σοκολατάκι, μια σοκοφρέτα, μια καραμέλα, ένα γλειφιτζούρι κ.ά.
 • Μια κάρτα! Με ευχές και λογάκια για εσάς και για τα Χριστούγεννα και για τα περιεχόμενα του κουτιού. Γράψτε ό,τι θέλετε και όσα θέλετε και κυρίως έναν τρόπο να επικοινωνήσει μαζί σας ο παραλήπτης. Και ναι θέλω οπωσδήποτε να είναι κάρτα και όχι γράμμα. Θέλω να μπορεί ο αποδέκτης του πακέτου να τη βάλει κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
 • 5 διαφορετικά υλικά χειροτεχνίας που έχετε ήδη στο σπίτι! Προσοχή! Θέλω καλό ψάξιμο σε κάθε γωνιά για πράγματα που είναι σε εξαιρετική κατάσταση, που να μπορούν να φανούν χρήσιμα και τα οποία δεν τα χρειάζεστε άλλο.
Πακετάκια φροντισμένα στην λεπτομέρεια!

Πακετάκια φροντισμένα στην λεπτομέρεια!

Προσοχή στις ημερομηνίες!

 • Μέχρι την Πέμπτη 16/11/2017 και ώρα 23:59 δηλώνετε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα, που θα βρείτε παρακάτω.
 • Τη Δευτέρα 20/11/2017 αφού έχω κάνει πρώτα όλα τα ταιριάσματα, σας στέλνω ένα άκρως απόρρητο email με το οποίο θα σας ενημερώνω για τον αποδέκτη του πακέτου σας. Η αποστολή των email θα διαρκέσει 3 μέρες τουλάχιστον οπότε το email σας μπορεί να φτάσει και το βράδυ της Τετάρτης 22/11/2017. Όταν ολοκληρωθεί η αποστολή θα ενημερώσω και στη σελίδα στο facebook. Μέχρι την Τετάρτη 22/11/2017 θα ήθελα να μην μου στέλνετε αγχωμένα email και να με ρωτάτε αν σας ξέχασα και αν σας έχω στείλει κάτι. Θα κάνετε υπομονή μέχρι να ξημερώσει η Πέμπτη 23/11/2017 και αν τότε δεν έχετε λάβει email, επικοινωνήστε μαζί μου με email.
 • Μέχρι την Δευτέρα 11/12/2017 πρέπει να έχετε φτιάξει το κουτί σας, να το έχετε βγάλει μια φωτογραφία έτσι ώστε να φαίνονται όλα τα περιεχόμενα αλλά όχι ο παραλήπτης, να έχετε ανεβάσει τη φωτογραφία στη σελίδα στο facebook μαζί με 2-3 λογάκια και να το έχετε ταχυδρομήσει στον αποδέκτη σας!
 • Μέχρι την Παρασκευή 22/12/2017 περιμένετε υπομονετικά να παραλάβετε το δέμα, που κάποιος άλλος σας έχει στείλει και χαζολογάτε τις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει οι άλλοι στη σελίδα στο facebook ελπίζοντας να σας έρθει αυτό που σας άρεσε περισσότερο!
 • Μόλις παραλάβετε το δέμα σας αφού πρώτα το ανοίξετε και χαρείτε με όλα όσα σας περιμένουν εκεί και ενημερώσετε και εμένα αλλά και τον αποστολέα του πακέτου σας, προσπαθείτε μέχρι την Κυριακή 28/1/2018 να φτιάξετε κάτι με κάποια ή και όλα τα υλικά που σας έχουν στείλει. Και φυσικά ανεβάζετε φωτογραφία στη σελίδα στο facebook με τη δημιουργία σας!
Πακετάκια με πρωτότυπα υλικά και πολύ ιδιαίτερα καλούδια!

Πακετάκια με πρωτότυπα υλικά και πολύ ιδιαίτερα καλούδια!

Γιατί να ΜΗΝ συμμετέχετε στο Secret Crafter 2017 και να τα κάνετε όλα αυτά;

 • Γιατί δεν έχετε αρκετό χρόνο να διαθέσετε στο να ετοιμάσετε και να ταχυδρομήσετε ένα πακετάκι γεμάτο αγάπη και φροντίδα για κάποιον, που πιθανόν δεν ξέρετε.
 • Γιατί θέλετε να ξεφορτωθείτε υλικά και να αποκτήσετε νέα, με τον ελάχιστο κόπο και ελάχιστο κόστος. Δεν είναι αυτός ο στόχος της ανταλλαγής.
 • Γιατί όταν κάποιος σας κάνει ένα δώρο, εσείς δεν μπαίνετε στον κόπο να πείτε ένα ευχαριστώ. Ένα από τα πράγματα που με πλήγωσαν πάρα πολύ και στις τρεις προηγούμενες ανταλλαγές ήταν οι συμμετέχοντες που όταν έπαιρναν το πακετάκι τους, δεν επικοινωνούσαν να ευχαριστήσουν το ξωτικό τους. Είτε από αμέλεια, είτε επειδή απλά δεν τους άρεσε το πακετάκι τους.
 • Γιατί έχετε δει απίστευτα όμορφα πακετάκια από προηγούμενες ανταλλαγές και θέλετε να παραλάβετε ένα ανάλογο. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ό,τι το πακετάκι που θα παραλάβετε θα είναι όπως το έχετε φανταστεί ή ότι θα σας αρέσει. Μπορώ απλά να εγγυηθώ ότι θα παραλάβετε ένα πακετάκι που θα έχει ένα χειροποίητο κάτι, ένα φαγώσιμο κάτι, μια κάρτα και 5 διαφορετικά υλικά χειροτεχνίας που κάποιος είχε ήδη στο σπίτι.
 • Γιατί το βρίσκετε απίστευτα βαρετό να διαβάζετε τις οδηγίες προσεκτικά και θέλετε να κάνετε ό,τι θέλετε να κάνετε. Αυτό ακυρώνει την δική μου προσπάθεια να οργανώσω κάτι ωραίο και καλό πρωτίστως για εσάς. Μου είναι απίστευτα εύκολο να καταλάβω αν κάποιος δεν έχει διαβάσει το κείμενο, από τις ερωτήσεις που κάνει.
 • Γιατί κάποιος σας είπε ότι είναι μια ωραία διαδικασία και δεν το σκεφτήκατε πολύ, δεν το μελετήσατε καλά αλλά πιστεύετε ό,τι έχετε κάθε δικαίωμα να βαρεθείτε και να το παρατήσετε ανά πάσα στιγμή.
Πολύχρωμα, χαρούμενα πακετάκια γεμάτα από αγάπη για ένα άγνωστο ξωτικό

Πολύχρωμα, χαρούμενα πακετάκια γεμάτα από αγάπη για ένα άγνωστο ξωτικό

Γιατί να συμμετέχετε στο Secret Crafter 2017 και να τα κάνετε όλα αυτά;

 • Γιατί τα Χριστούγεννα μας αρέσει να κάνουμε και να παίρνουμε δώρα.
 • Γιατί για να με διαβάζετε ασχολείστε με τις χειροτεχνίες ή θα θέλατε πολύ να ασχολείστε. Άρα δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό να σας έρθει ένα κουτί με υλικά χειροτεχνίας.
 • Γιατί έχετε πράγματα στο σπίτι που αγοράσατε ή κρατήσατε για να κάνετε κάτι και δε βρήκατε το χρόνο και την έμπνευση τελικά να ασχοληθείτε. Καιρός να τα διώξετε και να σας έρθουν άλλα! Αρκεί να είναι σε άριστη κατάσταση και να είναι αξιοποιήσιμα.
 • Γιατί αν δε συμμετέχετε θα βλέπετε τους άλλους να ανεβάζουν φωτογραφίες από λαχταριστά πακετάκια που θα στέλνουν και θα ζηλεύετε που δε θα έχετε πιθανότητα να είστε εσείς ο παραλήπτης.
 • Γιατί θα παρακολουθώ καθημερινά όλη τη διαδικασία και θα φροντίσω να μη μείνει κανείς χωρίς πακετάκι! Υπόσχεση!
 • Γιατί από τη Δευτέρα 20/11/2017 μέχρι την Κυριακή 28/1/2018, δηλαδή για 10 εβδομάδες, κάθε Δευτέρα θα βάζω σε ένα βαζάκι όλες τις σχετικές φωτογραφίες, που θα έχουν ανέβει την προηγούμενη εβδομάδα στη σελίδα στο facebook (είτε είναι από πακετάκι που ταχυδρόμησε ξωτικό, είτε είναι από δημιουργία που έφτιαξε ξωτικό) και μια τυχερή φωτογραφία θα κερδίζει ένα χειροποίητο και μοναδικό δωράκι.
 • Γιατί θα είστε για 3 μήνες, ένα ξωτικό. Αυτό δυσκολεύομαι να το περιγράψω αλλά όσοι το έχουν ζήσει, το καταλαβαίνουν.
 • Γιατί θα έχει πλάκα!
Κάποια ξωτικά αγαπούν πολύ τα Χριστούγεννα και αυτό φαίνεται στα πακετάκια τους!

Κάποια ξωτικά αγαπούν πολύ τα Χριστούγεννα και αυτό φαίνεται στα πακετάκια τους!

Πιθανές ερωτήσεις και απαντήσεις

Γενικά

 • Δηλώθηκα αλλά άλλαξα γνώμη και δε θέλω. Τι πρέπει να κάνω; Αν αλλάξατε γνώμη πριν κάνω τα ζευγάρια, απλά μου στέλνετε ένα email και μου το λέτε. Αν αλλάξατε γνώμη αφού σας ενημερώσω σε ποιον πρέπει να στείλετε, είναι πολύ δύσκολο να σταματήσω αυτόν που ήδη έχει αναλάβει να σας στείλει ή να του πω να στείλει σε αυτόν που θα στέλνατε εσείς. Αν έχετε αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρετε να συμμετέχετε, μη δηλωθείτε.
 • Μένω εκτός Ελλάδας. Μπορώ να συμμετάσχω; Ναι αλλά μόνο εφόσον μπορείτε να δηλώσετε κάποια διεύθυνση Ελλάδας, για να σας στείλουν το πακέτο. Θέλω να κρατήσουμε το κόστος χαμηλό και μια αποστολή δέματος εκτός Ελλάδας θα ήταν ιδιαίτερα δαπανηρή. Επίσης θα σας ζητήσω να στείλετε πακέτο πλήρως ανιχνεύσιμο και αυτό μπορεί να είναι πολύ ακριβό και για εσάς.
 • Όλα αυτά τα τόσο προσωπικά στοιχεία ποιος θα δει; Εννοώ τη διεύθυνση, το τηλέφωνο, το email κ.λπ.; Εγώ και αυτός ή αυτή που θα σας στείλει το πακετάκι. Είναι απαραίτητα για την αποστολή αλλά θα χρησιμοποιηθούν μόνο για αυτήν! Υπόσχεση δική μου και δική σας προς όποιον έχετε να στείλετε! Αυτό σημαίνει ότι σε όλες τις φωτογραφίες που θα βγάλετε θα εξαφανίσετε στοιχεία που αφορούν την ταυτότητα του αποστολέα ή του παραλήπτη όπως ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα κ.λπ.
 • Μπορώ να συμμετέχω με δύο πακετάκια; Όχι. Κάθε συμμετέχων θα στείλει ένα και θα πάρει ένα πακετάκι για να μπορέσει να κάνει όσο το δυνατό καλύτερο πακετάκι και κατασκευή μετά!
 • Θέλω να λάβω μέρος αλλά δεν έχω Facebook, οπότε δεν θα μπορώ να αναρτήσω εκεί φωτογραφίες. Μπορώ να συμμετέχω; Όχι λυπάμαι. Φέτος επίσης δε θα δεχτώ να αναρτά τις φωτογραφίες σας άλλος άνθρωπος.
 • Θα μας ταιριάξεις σε ζευγάρια; Δηλαδή εγώ στέλνω σε Χ και παίρνω από Χ; Γιατί αν το κάνεις έτσι όταν εγώ θα ανεβάσω τη φωτογραφία με το πακέτο, θα χαθεί η έκπληξη. Όχι σε ζευγάρια για αυτόν ακριβώς το λόγο. Αλλού θα στείλετε και από αλλού θα πάρετε πακετάκι. Οπότε όταν θα ανεβαίνουν οι φωτογραφίες με τα πακετάκια δε θα ξέρετε για ποιον είναι αλλά θα ελπίζετε!
 • Αν βγει στην πορεία να θέλω/μπορώ να βάλω και κάτι παραπάνω στο πακετάκι, κανένα παραπάνω υλικό ή γλυκάκι ή δωράκι, πειράζει; Ρωτάω γιατί μπορεί να το φαντάζεσαι να ‘ναι περίπου ίσα τα πακετάκια όλων μας, αλλά εμένα με πιάνουν οι υπερβολές μου με τα δώρα, ειδικά τέτοια εποχή! Καταλαβαίνω την διάθεση για υπερβολή ειδικά με δεδομένο ότι είναι και χριστουγεννιάτικο και δε θα σας σταματήσω από το να κάνετε το κουτάκι σας μια υπερπαραγωγή αλλά με έναν όρο! Θέλω να μου υποσχεθείτε ότι όταν θα παραλάβετε το κουτάκι από τον μυστικό σας αποστολέα, δε θα στεναχωρηθείτε αν έχει ακριβώς τα απαραίτητα. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν έχουν όλοι την ίδια άνεση.
Κομψά και όμορφα πακετάκια για ένα άγνωστο ξωτικό!

Κομψά και όμορφα πακετάκια για ένα άγνωστο ξωτικό!

Για το κουτί

 • Τι κουτί να χρησιμοποιήσω; Αγοραστό ή χειροποίητο πρέπει να είναι ανθεκτικό στην ταχυδρόμηση. Να προστατεύσει τα περιεχόμενά του. Ένα κουτί από παπούτσια είναι πάντα μια καλή επιλογή αλλά σίγουρα θα βρείτε και άλλες ιδέες.
 • Απλά βάζω όλα τα πράγματα στο κουτί; Μήπως πρέπει να τα συσκευάσω σα δωράκια ή κάτι άλλο; Αν είναι εύθραυστα καλό είναι να κάνετε πολύ καλή συσκευασία για να τα προστατεύσετε. Βοηθάνε πολύ οι ειδικές φυσαλίδες. Αλλιώς κάντε ό,τι σας αρέσει και ό,τι εμπνευστείτε. Σας εμπιστεύομαι!
 • Μπορώ να στείλω και κόλλες και άλλα υλικά σε υγρή μορφή; Ναι αλλά θα κάνετε πολύ προσεκτικό πακετάρισμα για να αποφύγετε κάποια ζημιά ή χτύπημα. Θα είναι κρίμα να καταστραφεί όλο το πακέτο από ένα ατύχημα.
 • Θα μπορούσαμε να στείλουμε φωτογραφία – πρόταση τι θα μπορούσε να κάνει τα υλικά που θα του στείλουμε; Μέσα στο κουτί μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε που πιστεύετε πως θα βοηθούσε τον παραλήπτη σας. Φωτογραφία, σημειώσεις, οδηγίες και ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο!
 • Θα ήθελα λίγη βοήθεια με τη συσκευασία, γιατί έχω μπλέξει τόσο με το περιεχόμενο που φοβάμαι ότι το «κουτί» θα μου μείνει παραπονεμένο. Πώς να το συσκευάσω; Έχω να προτείνω δύο τρόπους. Ο ένας είναι αφού ολοκληρωθεί το κουτί να ψάξετε σε supermarket ή κάπου αλλού ένα λίγο μεγαλύτερο χαρτοκούτι και να το βάλετε μέσα. Ο άλλος έχει να κάνει με τις γνωστές φυσαλίδες. Τυλίγετε το κουτί με αυτές και μετά με ένα χαρτί συσκευασίας δεμάτων και το δέμα είναι έτοιμο για ταχυδρόμηση!
Κάποια ξωτικά αγαπούν να φτιάχνουν πακέτο στα χρώματα του ξωτικού τους!

Κάποια ξωτικά αγαπούν να φτιάχνουν πακέτο στα χρώματα του ξωτικού τους!

Για τα υλικά χειροτεχνίας

 • Τι μπορούν να είναι αυτά τα 5 υλικά χειροτεχνίας; Μπορούν να είναι οτιδήποτε αρκεί να μπορεί κάποιος να τα πάρει και να κάνει κάτι με αυτά. Μπορείτε να δείτε διάφορες προτάσεις και στην πρώτη ανταλλαγή χειροτεχνίας, αλλά αν έχετε αμφιβολίες μπορείτε να με ρωτάτε.
 • Τι εννοείς όταν γράφεις «που έχετε ήδη στο σπίτι»; Δε θέλω να αγοράσετε κάτι τώρα με σκοπό να το βάλετε στο κουτί. Θέλω να αναζητήσετε τα υλικά στο χώρο σας. Μπορεί να είναι κάτι που έχετε αγοράσει από παλιά και δε θέλετε πλέον ή κάτι που σας έχουν χαρίσει ή κάτι που βρήκατε. Καλό ψάξιμο παντού.
 • Πόσα κομμάτια από κάθε υλικό; Την ποσότητα την καθορίζετε εσείς. Εγώ θέλω 5 διαφορετικά υλικά χειροτεχνίας και εσείς βλέπετε τι έχετε και αποφασίζετε πόσα κομμάτια θα βάλετε. Αν για παράδειγμα θέλετε το ένα υλικό χειροτεχνίας να είναι χάντρες μπορείτε να βάλετε από 1 έως 1000 αν θέλετε.
 • Θα πρέπει τα 5 υλικά να είναι σχετικά μεταξύ τους; Όχι απαραίτητα. Μπορεί να είναι τελείως τυχαία γιατί αυτά σας περισσεύουν αλλά μπορεί και να είναι επιλεγμένα από εσάς να κάνει κάτι συγκεκριμένο όποιος τα παραλάβει. Μπορείτε να γράψετε και κάποιες οδηγίες αλλά δεν είναι απαραίτητο. Μετά όταν θα περιμένετε να το παραλάβει κάποιος και να κάνει κάτι με αυτά θα έχετε την αγωνία να δείτε αν σκεφτήκατε με τον ίδιο τρόπο.
Μερικές φορές χρειάζονται ώρες για να ανοίξει ένα πακέτο!

Μερικές φορές χρειάζονται ώρες για να ανοίξει ένα πακέτο!

Για το χειροποίητο αντικείμενο

 • Τι μπορεί να είναι το χειροποίητο αντικείμενο; Όπως εσείς συμπληρώσατε τη φόρμα, έτσι και όλοι οι συμμετέχοντες. Όταν θα σας στείλω email εκτός από τη διεύθυνση που πρέπει να στείλετε το κουτί θα σας δώσω και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον παραλήπτη. Αν σας εμπνεύσουν οι απαντήσεις του να κάνετε κάτι, καλώς. Αλλιώς αυτοσχεδιάστε αρκεί να είναι χειροποίητο (από εσάς ή από άλλο πρόσωπο), να μην είναι μεγάλης αξίας και να είναι κάτι που θα κάνατε δώρο και σε κάποιον φίλο σας ή φίλη σας.
 • Και αν αυτό που θα κάνω δεν του αρέσει; Τα χειροποίητα πράγματα είναι πράγματα φτιαγμένα με αγάπη και προσπάθεια. Είναι πολύ δύσκολο να μην αρέσουν στον αποδέκτη. Εσείς θα κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε και όλα θα πάνε καλά.
 • Μπορεί να είναι κάτι χριστουγεννιάτικο; Φυσικά!
Κάθε πακετάκι ήταν μια μεγάλη έκπληξη για τον παραλήπτη!

Κάθε πακετάκι ήταν μια μεγάλη έκπληξη για τον παραλήπτη!

Για την αποστολή

 • Πώς θα το στείλω το πακέτο; Με τα ΕΛ.ΤΑ. ως δέμα. Θα κοστίσει μόνο 2,6 ευρώ και στην απόδειξη θα υπάρχει και ο μοναδικός αριθμός ανίχνευσης με τον οποίο θα μπορούμε να παρακολουθούμε την πορεία του μέχρι τον αποδέκτη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ΕΛ.ΤΑ. έχω γράψει αναλυτικό άρθρο.
 • Αν το έχω έτοιμο πριν τις 11/12/2017 μπορώ να το στείλω; Ναι φυσικά. Μόλις το βγάλετε μια καλή φωτογραφία που θα φαίνονται όλα τα περιεχόμενά του και την ανεβάσετε στη σελίδα στο facebook μπορείτε να το ταχυδρομήσετε. Έτσι και εσείς θα ξενοιάσετε και ο παραλήπτης θα έχει περισσότερες μέρες για να δημιουργήσει.
 • Αν δεν το έχω έτοιμο στις 11/12/2017 τι θα κάνω; Θα βιαστείτε πολύ. Πρέπει να ταχυδρομηθεί άμεσα. Θα είναι πολύ άσχημο κάποιος να περιμένει και να περιμένει και να μην έρχεται το πακετάκι του. Αν για κάποιο πολύ σοβαρό λόγο (άνθρωποι είμαστε και διάφορα μας συμβαίνουν) δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε το πακέτο, πρέπει να με ενημερώσετε αμέσως.
Οι δημιουργίες με τα υλικά του πακέτου κάνουν πάντα περήφανο το ξωτικό μας!

Οι δημιουργίες με τα υλικά του πακέτου κάνουν πάντα περήφανο το ξωτικό μας!

Για την παραλαβή

 • Παρέλαβα ένα πακέτο. Τι πρέπει να κάνω; Αρχικά να χαρείτε με τα περιεχόμενά του. Ψάξτε τον αποστολέα από τις φωτογραφίες των πακέτων ή από πληροφορίες μέσα στο πακέτο και ευχαριστήστε τον. Να ξέρει ότι το πήρατε και να μην ανησυχεί. Μετά ενημερώστε και με εμένα με email να μην ανησυχώ. Και μετά βάλτε κάτω όλα τα υλικά και αρχίστε να σκέφτεστε τι θα κάνετε με αυτά!
 • Δεν παρέλαβα πακέτο. Τι πρέπει να κάνω; Αν έχει πάει απόγευμα 22/12/2017 και ακόμα δεν έχετε είτε ειδοποίηση είτε το πακέτο, πρέπει να με ενημερώσετε αμέσως να το αναζητήσουμε και να το βρούμε, όπου έχει κολλήσει.
 • Δεν μπορώ να φτιάξω κάτι με τα υλικά που βρήκα στο πακέτο. Δεν τα πάω καλά με αυτά. Τι να κάνω; Στείλτε μου ένα email και πείτε μου τι παραλάβατε να το συζητήσουμε! Ιδέες πάντα υπάρχουν.
 • Πρέπει να κάνω κάτι με όλα τα υλικά; Όχι με όλα αλλά με ένα τουλάχιστον ναι.
 • Μπορώ να κάνω παραπάνω από μια δημιουργία με τα υλικά που παρέλαβα; Φυσικά! Όσες θέλετε. Μάλιστα κάνοντας παραπάνω από μια και ανεβάζοντας τη φωτογραφία της σε διαφορετικές εβδομάδες θα έχετε πιθανότητες να κερδίσετε το δωράκι εκείνης της εβδομάδας.
 • Όταν θα πάρουμε το πακετάκι και θα φτιάξουμε κάτι με τα υλικά που θα έχει μέσα τι θα το κάνουμε αυτό το κάτι; Αρχικά θα το βγάλετε φωτογραφία και θα την ανεβάσετε στη σελίδα στο facebook. Στη συνέχεια είναι όλο δικό σας. Μπορείτε να το κάνετε ό,τι θέλετε!
 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω και δικά μου υλικά; Ναι, γιατί όχι; Εγώ θέλω να φτιάξετε κάτι με αυτά του πακέτου αλλά αν χρειάζεστε και άλλα κανένα πρόβλημα.
 • Δεν προλαβαίνω να κάνω κάτι με αυτά που παρέλαβα. Τι να κάνω; Θέλω να προσπαθήσετε πολύ φιλότιμα για να φτιάξετε κάτι αλλά δε θέλω και να σας αγχώσω χριστουγεννιάτικα. Φυλάξτε τα κάπου μέχρι να σας έρθει η όρεξη ή η έμπνευση και δε θα σας μαλώσω. Αλλά έτσι θα χάσετε τη δυνατότητα να κερδίσετε ένα από τα δωράκια με τη δημιουργία σας.
Είναι υπέροχο να βλέπεις άχρηστα υλικά να γίνονται χρήσιμα σε κάποιον άλλον

Είναι υπέροχο να βλέπεις άχρηστα υλικά να γίνονται χρήσιμα σε κάποιον άλλον

Τι αλλάζει στο φετινό Secret Crafter;

 • Ξωτικά άμεσης δράσης: Την πρώτη χρονιά έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα έτσι ώστε να μην μείνει κάποιος χωρίς πακετάκι. Ζορίστηκα αλλά τα κατάφερα. To 2015 κάποια ξωτικά προσφέρθηκαν να αναλάβουν το ρόλο όσων ξωτικών είτε εξαφανίστηκαν είτε δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και το δέχτηκα. Δημιουργήθηκε μια ομάδα απίστευτα θετικών ξωτικών που τα ονόμασα «Ξωτικά Άμεσης Δράσης» που χάρισαν σε εμένα και σε άλλους πολλά χαμόγελα και πολύ αγάπη. Θα το συνεχίσω και φέτος αλλά σκοπεύω να τους αναθέτω διάφορες μικρές ή μεγάλες αποστολές που θα είναι λίγο έκπληξη. Θα χρειαστεί να το δηλώσετε από την πρώτη στιγμή αλλά θα αναλαμβάνετε να ολοκληρώσετε τις αποστολές μόνο αν όντως το θέλετε.
 • Κακό ξωτικό: Φέτος αποφάσισα να γίνω λίγο πιο αυστηρή με τα ξωτικά και να κρατάω μια λίστα με όλα τα κακά ξωτικά. Θα είναι αυτά που δε θα διαβάσουν τις οδηγίες; Θα είναι αυτά που γκρινιάζουν πολύ; Θα είναι αυτά που δεν τήρησαν τις ημερομηνίες; Θα είναι αυτά που έστειλαν πακετάκι χωρίς τα απαραίτητα; Μπορεί και ναι και μπορεί και όχι. Θα αποφασίζω ανά περίπτωση, ποιο ξωτικό ήταν κακό και δεν μπορεί να συμμετέχει σε επόμενο Secret Crafter και δεν θα το αφήσω να συμμετέχει ξανά. Επίσης δεν θα ενεργοποιήσω ξωτικό άμεσης δράσης αν συμβεί κάτι και το στεναχωρήσει.
 • Διαδικασία δήλωσης συμμετοχής: Είναι λίγο πιο πολύπλοκη από ότι τις πρώτες χρονιές. Αρχικά θα συμπληρώσετε μια απλή φόρμα. Μετά θα σας έρθει ένα email επιβεβαίωσης (ψάξτε το παντού) και αν κάνετε ό,τι σας λέει (οπότε και διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες) θα σας οδηγήσει στη φόρμα που θέλω να συμπληρώσετε με όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Μόλις τα συμπληρώσετε όλα όπως πρέπει, θα σας αποσταλεί ένα αντίγραφο των απαντήσεών σας για να τις έχετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξέρετε ότι έχετε ολοκληρώσει τη δήλωση συμμετοχής σας. Εγώ θα είμαι σίγουρη ότι έχω το σωστό email σας και ότι εσείς το κοιτάτε και το ελέγχετε.
 • Ερωτήσεις, απορίες και αγωνίες: Όλα όσα θα σας απασχολήσουν είτε είναι ερωτήσεις, είτε είναι απορίες. είτε είναι αγωνίες θα μπορείτε να μου τα στέλνετε με email. Όχι με μηνύματα στη σελίδα στο facebook. Για να είμαι σίγουρη ότι θα το σεβαστείτε, θα απενεργοποιήσω τη δυνατότητα να στέλνετε μηνύματα στη σελίδα στο facebook. Όμως φέτος δεν θα απαντάω σε κάθε email προσωπικά. Θα μαζεύω όλα όσα σας ταλαιπώρησαν και θα τα απαντάω με ένα email, προς όλα τα ξωτικά, μέσα στις επόμενες 1-2 μέρες. Αυτό σημαίνει επίσης ότι φέτος δε θα ρωτάω τον αποστολέα του πακέτου σας πράγματα που θέλετε να μάθετε για αυτόν. Θα έχετε να διαχειριστείτε μόνο όσα σας είπα με το αρχικό email.
Ανυπομονώ να δω και φέτος τι όμορφο θα σκαρώσουν τα ξωτικά με τα νέα τους υλικά!

Ανυπομονώ να δω και φέτος τι όμορφο θα σκαρώσουν τα ξωτικά με τα νέα τους υλικά!

Αν λοιπόν όλα αυτά σας άνοιξαν την όρεξη και θέλετε να συμμετέχετε, ήρθε η ώρα να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα έως την Πέμπτη 16/11/2017 και ώρα 23:59! Συμπληρώστε προσεκτικά όλα τα στοιχεία σας και καλό Secret Crafter να έχουμε!

Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι όλες από το περσινό Secret Crafter και σκοπό έχουν να σας εμπνεύσουν και όχι να σας αγχώσουν!

Ετικέτες: .

19 σχόλια

 1. Πέρσι το έχασα γιατί δεν πήρα είδηση ότι οργανώνεται και δεν πρόλαβα τις ημερομηνίες. Φέτος δεν το χάνω! Πολύ την αγαπώ αυτή την ανταλλαγή!

  Απάντηση
 2. Και μόνο που βλέπω αυτα τα υπεροχα πακέτα νιώθω τη χαρα που θα κάνουν οι παραλήπτες, σαν παιδιά που τα επισκέπτεται οαγιος Βασίλης! Από την άλλη διστάζω για το αν θα φανώ ανταξια και συνεπής…Όμως η χαρα είναι πιο μεγάλη, θέλω να πάρω μέρος και υπόσχομαι να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ!!
  Ευχαριστούμε για την οργάνωση!!!

  Απάντηση
 3. Εγώ τη συμπλήρωσα τη φόρμα και σαν καλό ξωτικό περιμένω υπομονετικά τη συνέχεια.

  Απάντηση
 4. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γίνει και φέτος. Καταλαβαίνω όλα όσα γράφεις, σίγουρα όχι απόλυτα γιατί εγώ τα διαβάζω εσύ τα ζεις, και ελπίζω φέτος να πάνε όλα καλά ή έστω καλύτερα από πριν με τις αλλαγές που αποφάσισες να κάνεις. Φέτος θα προσπαθήσω φιλότιμα να φτιάξω κάτι με τα υλικά του ξωτικού μου, τα δύο πρώτα χρόνια δεν το έκανα, πέρσι έφτιαξα με τα υλικά του περσινού ξωτικού (μέσα στη χρονιά χρησιμοποιήσα και τα υλικά του νέου), αλλά φέτος το έχω βάλει στόχο να φτιάξω κάτι με τουλάχιστον ένα υλικό!Καλή μας αρχή!

  Απάντηση
 5. Eίμαι πολύ-πολύ-πολύ χαρούμενη κι εγώ, γιατί πέρσι το έχασα και το περίμενα πως και πως! Καλή μας επιτυχία ξωτικούλια για τα ομορφότερα πακέτα!!!

  Απάντηση
 6. Καλή αρχή!Και’γω δήλωσα πρώτη φορά φέτος. <3

  Απάντηση
 7. Είναι η τρίτη χρονιά που θέλω να λάβω μέρος !!! Ευχαριστούμε πολύ Αννα !!!

  Απάντηση
 8. Πολύ όμορφος θεσμός!!!
  Κάθε χρόνο θέλω να λάβω μέρος!!!
  Είμαι από Κύπρο, αν υπάρχει ενδιαφέρον κ από αλλές κύπριες ίσως να ανταλλάξουμε μεταξύ μας για μείωση του ταχυδρομικου κόστους;

  Απάντηση
 9. Πολύ χαίρομαι που θα το ξανακάνεις ντουλαπάκι! Πέρυσι δεν συμμετείχα λόγω αναχώρησης στο εξωτερικό και γιατί δεν είχα φέρει τα σύνεργα μου στη νέα πατρίδα, αλλά φέτος είμαι πανέτοιμη να πάρω μέρος! Μόνο που θα δηλώσω ελληνική διεύθυνση παράδοσης για να μην επιβαρύνω το ξωτικό μου. Και ένα αγαπημένο πρόσωπο θα μου φέρει το πακέτο εδώ (στο Λουξεμβούργο) τα Χριστούγεννα :). Eυχαριστούμε πολύ Άννα!

  Απάντηση
 10. Και έλεγα πότε, μα πότε επιτέλους θα έρθει εκείνο το μήνυμα που μυρίζει Χριστούγεννα;

  Απάντηση
 11. Aπο τότε που υπέβαλα την αίτηση, το μυαλό μου δε μπορεί να ξεκολλήσει απο το τι να βάλω στο πακετάκι που θα ετοιμάσω. Εκει που διάβαζα λοιπόν για τη διπλωματική μου, μου ήρθε μια σκέψη “να φτιάξω κολιέ η κασκόλ; με χάντρες ή με ύφασμα;” απο το πουθενά! Χα χα μάλλον το ξωτικό που κρυβόταν μέσα μου έντεκα μήνες τώρα, ζορίζεται για να βγεί. Περιμένω με χαρά σε 10 μέρες τα χαρούμενα νέα λοιπόν! Καλές μας δημιουργίες αγαπητά ξωτικά!

  Απάντηση
 12. Ντουλαπάκι μου ποσο πολυ χαιρομαι , όλο το χρόνο αναζητώ υλικά με την ευχη να το οργανώσεις ξανα , καλη επιτυχια ξωτικουλια !!!!!

  Απάντηση
 13. Την συμπλήρωσα την φόρμα και περιμένω τον ”αγιο βασίλη”να μου χτυπήση την πόρτα.Ντουλαπάκι σε ευχαριστούμε που για ακόμα μια φορά διοργανώνεις το secret crefterκαι μέσα απο αυτήν την ανταλλαγή γινόμασται και πάλι παιδια και ξεχνάμε λίγο τα όποια προβλήματα έχούμε.

  Απάντηση
 14. Χειροκροτώ σαν μικρό παιδάκι απο τη χαρά μου!!! Ελπίζω να φανώ αντάξια των καλών ξωτικών!!!

  Απάντηση
 15. Μόλις το εντόπισα, πόσο στενοχωριέμαι που το είδα καθυστερημένα… Παρόλα αυτά, και εφόσον σήμερα ξεκίνησες την αποστολή των emails, αν εχεις και άλλο χώρο στη λίστα σου ή αν σου λείψει κάποιος “πυροσβέστης”, θα χαρώ πολύ πολύ να με ενημερώσεις σχετικά. Σε φιλώ γλυκά και εύχομαι καλό κουράγιο στο δύσκολο οργανωτικό σου έργο και καλή επιτυχία, σμουτς!

  Απάντηση
 16. Παράθεμα: Χριστουγεννιάτικα στολίδια με καπάκια νες καφέ! – DIY My Day

 17. Παράθεμα: Secret crafter 2017: Ώρα για απολογισμό | in my closet

 18. Θα γίνει φέτος;;; Είναι κάτι που περιμένω, φαντάζομαι και άλλα ξωτικούλια, όοοολο τον χρόνο! 🙂

  Απάντηση
 19. Παράθεμα: Secret Crafter 2018 - Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή! | in my closet

Απάντηση