Secret Crafter 2016 – Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή!

Secret Crafter 2016 – Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή!

Έφτασε και πάλι η εποχή που δειλά-δειλά φίλοι και γνωστοί έχουν αρχίσει να με ρωτάνε αν θα διοργανώσω και φέτος την “ανταλλαγή”. Ξεκίνησε το 2014 ως “Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή υλικών χειροτεχνίας (και όχι μόνο)!» με 120 ξωτικά, συνεχίστηκε το 2015 ως “Secret Crafter 2015” με 185 ξωτικά και λέω να την κάνω και φέτος. Ήταν μια δύσκολη απόφαση αφού αγαπάω πολύ όλη τη διαδικασία και όλα τα ξωτικά που παίρνουν μέρος αλλά ξέρω πως για τους επόμενους δύο μήνες, θα χάσω και τον ελάχιστο ύπνο μου. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά και ακόμα και αν είσαι ξωτικό, διάβασε προσεκτικά όλο το κείμενο, πριν δηλώσεις συμμετοχή.

Μερικά από τα πακετάκια της περσινής ανταλλαγής ήταν πραγματικές υπερπαραγωγές!

Μερικά από τα πακετάκια της περσινής ανταλλαγής ήταν πραγματικές υπερπαραγωγές!

 

Το “Secret Crafter 2016” είναι μια χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή υλικών χειροτεχνίας (και όχι μόνο)! Σε αυτήν την ανταλλαγή θα στείλετε και μετά θα πάρετε ένα κουτί που θα έχει:

 • Ένα χειροποίητο κάτι! Μπορεί να είναι φτιαγμένο από εσάς ή από κάποιον άλλον φίλο, γνωστό, καλλιτέχνη που φτιάχνει πράγματα. Μπορεί να είναι οτιδήποτε αρκεί να είναι κάτι που θα κάνατε δώρο σε κάποιον!
 • Ένα φαγώσιμο κάτι! Κάτι νόστιμο και συσκευασμένο πάρα πολύ καλά για να μπορέσει να ταξιδέψει με τα υπόλοιπα χωρίς να τα λερώσει. Μπορεί να είναι μια σοκολατίτσα, ένα σοκολατάκι, μια σοκοφρέτα, μια καραμέλα, ένα γλειφιτζούρι κ.ά.
 • Μια κάρτα! Με ευχές και λογάκια για εσάς και για τα Χριστούγεννα και για τα περιεχόμενα του κουτιού. Γράψτε ό,τι θέλετε και όσα θέλετε και κυρίως έναν τρόπο να επικοινωνήσει μαζί σας ο παραλήπτης.
 • 5 διαφορετικά υλικά χειροτεχνίας που έχετε ήδη στο σπίτι! Προσοχή! Θέλω καλό ψάξιμο σε κάθε γωνιά για πράγματα που μπορούν να φανούν χρήσιμα και δεν τα χρειάζεστε άλλο.
Γλυκά πακετάκια γεμάτα αγάπη και φροντίδα

Γλυκά πακετάκια γεμάτα αγάπη και φροντίδα

Προσοχή στις ημερομηνίες! 

 1. Μέχρι την Παρασκευή 4/11/2016 και ώρα 23:59 δηλώνετε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα, που θα βρείτε παρακάτω. Θέλω πριν δηλώσετε συμμετοχή να είμαι σίγουρη ότι τα έχετε διαβάσει όλα.
 2. Τη Δευτέρα 7/11/2016 αφού έχω κάνει πρώτα όλα τα ταιριάσματα, σας στέλνω ένα άκρως απόρρητο email με το οποίο θα σας ενημερώνω για τον αποδέκτη του πακέτου σας. Η αποστολή των email θα διαρκέσει 3 μέρες τουλάχιστον οπότε το email σας μπορεί να φτάσει και το βράδυ της Τετάρτης 9/11/2016. Όταν ολοκληρωθεί η αποστολή θα ενημερώσω και στη σελίδα στο facebook.
 3. Μέχρι την Κυριακή 4/12/2016 πρέπει να έχετε φτιάξει το κουτί σας, να το έχετε βγάλει μια φωτογραφία έτσι ώστε να φαίνονται όλα τα περιεχόμενα αλλά όχι ο παραλήπτης, να έχετε ανεβάσει τη φωτογραφία στη σελίδα στο facebook μαζί με 2-3 λογάκια και να το έχετε ταχυδρομήσει στον αποδέκτη σας!
 4. Μέχρι την Παρασκευή 16/12/2016 περιμένετε υπομονετικά να παραλάβετε το δέμα, που κάποιος άλλος σας έχει στείλει και χαζολογάτε τις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει οι άλλοι στη σελίδα στο facebook ελπίζοντας να σας έρθει αυτό που σας άρεσε περισσότερο!
 5. Μόλις παραλάβετε το δέμα σας αφού πρώτα το ανοίξετε και χαρείτε με όλα όσα σας περιμένουν εκεί προσπαθείτε μέχρι την Κυριακή 29/1/2017 να φτιάξετε κάτι με κάποια ή και όλα τα υλικά που σας έχουν στείλει. Και φυσικά ανεβάζετε φωτογραφία στη σελίδα στο facebook με τη δημιουργία σας!
Πακετάκια με πρωτότυπα υλικά και πολύ ιδιαίτερα καλούδια!

Πακετάκια με πρωτότυπα υλικά και πολύ ιδιαίτερα καλούδια!

Γιατί να ΜΗΝ συμμετέχετε και να τα κάνετε όλα αυτά;

 • Γιατί δεν έχετε αρκετό χρόνο να διαθέσετε στο να ετοιμάσετε και να ταχυδρομήσετε ένα πακετάκι γεμάτο αγάπη και φροντίδα για κάποιον, που πιθανόν δεν ξέρετε.
 • Γιατί θέλετε να ξεφορτωθείτε υλικά και να αποκτήσετε νέα, με τον ελάχιστο κόπο και ελάχιστο κόστος. Δεν είναι αυτός ο στόχος της ανταλλαγής.
 • Γιατί όταν κάποιος σας κάνει ένα δώρο, εσείς δεν μπαίνετε στον κόπο να πείτε ένα ευχαριστώ. Ένα από τα πράγματα που με πλήγωσαν πάρα πολύ και στις δύο προηγούμενες ανταλλαγές ήταν οι συμμετέχοντες που όταν έπαιρναν το πακετάκι τους, δεν επικοινωνούσαν να ευχαριστήσουν το ξωτικό τους. Είτε από αμέλεια, είτε επειδή απλά δεν τους άρεσε το πακετάκι τους.
 • Γιατί έχετε δει απίστευτα όμορφα πακετάκια από προηγούμενες ανταλλαγές και θέλετε να παραλάβετε ένα ανάλογο. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ό,τι το πακετάκι που θα παραλάβετε θα είναι όπως το έχετε φανταστεί ή ότι θα σας αρέσει. Μπορώ απλά να εγγυηθώ ότι θα παραλάβετε ένα πακετάκι που θα έχει ένα χειροποίητο κάτι, ένα φαγώσιμο κάτι, μια κάρτα και 5 διαφορετικά υλικά χειροτεχνίας που κάποιος είχε ήδη στο σπίτι.
 • Γιατί το βρίσκετε απίστευτα βαρετό να διαβάζετε τις οδηγίες προσεκτικά και θέλετε να κάνετε ό,τι θέλετε να κάνετε. Αυτό ακυρώνει την δική μου προσπάθεια να οργανώσω κάτι ωραίο και καλό πρωτίστως για εσάς. Μου είναι απίστευτα εύκολο να καταλάβω αν κάποιος δεν έχει διαβάσει το κείμενο, από τις ερωτήσεις που κάνει.
 • Γιατί κάποιος σας είπε ότι είναι μια ωραία διαδικασία και δεν το σκεφτήκατε πολύ, δεν το μελετήσατε καλά αλλά πιστεύετε ό,τι έχετε κάθε δικαίωμα να βαρεθείτε και να το παρατήσετε ανά πάσα στιγμή.
Κάποια πακετάκια χάρισαν πολλά χαμόγελα στους αποδέκτες τους.

Κάποια πακετάκια χάρισαν πολλά χαμόγελα στους αποδέκτες τους.

Γιατί να συμμετέχετε και να τα κάνετε όλα αυτά;

 • Γιατί τα Χριστούγεννα μας αρέσει να κάνουμε και να παίρνουμε δώρα.
 • Γιατί για να με διαβάζετε ασχολείστε με τις χειροτεχνίες ή θα θέλατε πολύ να ασχολείστε. Άρα δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό να σας έρθει ένα κουτί με υλικά χειροτεχνίας.
 • Γιατί έχετε πράγματα στο σπίτι που αγοράσατε ή κρατήσατε για να κάνετε κάτι και δε βρήκατε το χρόνο και την έμπνευση τελικά να ασχοληθείτε. Καιρός να τα διώξετε και να σας έρθουν άλλα! Αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση και να είναι αξιοποιήσιμα.
 • Γιατί αν δε συμμετέχετε θα βλέπετε τους άλλους να ανεβάζουν φωτογραφίες από λαχταριστά πακετάκια που θα στέλνουν και θα ζηλεύετε που δε θα έχετε πιθανότητα να είστε εσείς ο παραλήπτης.
 • Γιατί θα παρακολουθώ καθημερινά όλη τη διαδικασία και θα φροντίσω να μη μείνει κανείς χωρίς πακετάκι! Υπόσχεση!
 • Γιατί από τη Δευτέρα 14/11/2016 μέχρι την Κυριακή 29/1/2017, δηλαδή για 11 εβδομάδες, κάθε Δευτέρα θα βάζω σε ένα βαζάκι όλες τις σχετικές φωτογραφίες, που θα έχουν ανέβει την προηγούμενη εβδομάδα στη σελίδα στο facebook (είτε είναι από πακετάκι είτε είναι από δημιουργία) και μια τυχερή φωτογραφία θα κερδίζει ένα δωράκι.
 • Γιατί θα είστε για 3 μήνες, ένα ξωτικό. Αυτό δυσκολεύομαι να το περιγράψω αλλά όσοι το έχουν ζήσει, το καταλαβαίνουν.
 • Γιατί θα έχει πλάκα!
Κάποια πακετάκια ξεχώρισαν με το στυλ τους!

Κάποια πακετάκια ξεχώρισαν με το στυλ τους!

Πιθανές ερωτήσεις και απαντήσεις:

Γενικά:

 • Δηλώθηκα αλλά άλλαξα γνώμη και δε θέλω. Τι πρέπει να κάνω; Αν αλλάξατε γνώμη πριν κάνω τα ζευγάρια, απλά μου στέλνετε ένα email και μου το λέτε. Αν αλλάξατε γνώμη αφού σας ενημερώσω σε ποιον πρέπει να στείλετε, είναι πολύ δύσκολο να σταματήσω αυτόν που ήδη έχει αναλάβει να σας στείλει ή να του πω να στείλει σε αυτόν που θα στέλνατε εσείς. Αν έχετε αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρετε να συμμετέχετε, μη δηλωθείτε. 
 • Μένω εκτός Ελλάδας. Μπορώ να συμμετάσχω; Ναι αλλά μόνο εφόσον μπορείτε να δηλώσετε κάποια διεύθυνση Ελλάδας, για να σας στείλουν το πακέτο. Θέλω να κρατήσουμε το κόστος χαμηλό και μια αποστολή δέματος εκτός Ελλάδας θα ήταν ιδιαίτερα δαπανηρή. Επίσης θα σας ζητήσω να στείλετε πακέτο πλήρως ανιχνεύσιμο και αυτό μπορεί να είναι πολύ ακριβό και για εσάς.
 • Όλα αυτά τα τόσο προσωπικά στοιχεία ποιος θα δει; Εννοώ τη διεύθυνση, το τηλέφωνο, το email κ.λπ.; Εγώ και αυτός ή αυτή που θα σας στείλει το πακετάκι. Είναι απαραίτητα για την αποστολή αλλά θα χρησιμοποιηθούν μόνο για αυτήν! Υπόσχεση δική μου και δική σας προς όποιον έχετε να στείλετε! Αυτό σημαίνει ότι σε όλες τις φωτογραφίες που θα βγάλετε θα εξαφανίσετε στοιχεία που αφορούν την ταυτότητα του αποστολέα ή του παραλήπτη όπως ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα κ.λπ.
 • Μπορώ να συμμετέχω με δύο πακετάκια; Όχι. Κάθε συμμετέχων θα στείλει ένα και θα πάρει ένα πακετάκι για να μπορέσει να κάνει όσο το δυνατό καλύτερο πακετάκι και κατασκευή μετά!
 • Θέλω να λάβω μέρος αλλά δεν έχω Facebook, οπότε δεν θα μπορώ να αναρτήσω εκεί φωτογραφίες. Μπορώ να συμμετέχω; Όχι λυπάμαι.
 • Θα μας ταιριάξεις σε ζευγάρια; Δηλαδή εγώ στέλνω σε Χ και παίρνω από Χ; Γιατί αν το κάνεις έτσι όταν εγώ θα ανεβάσω τη φωτογραφία με το πακέτο, θα χαθεί η έκπληξη. Όχι σε ζευγάρια για αυτόν ακριβώς το λόγο. Αλλού θα στείλετε και από αλλού θα πάρετε πακετάκι. Οπότε όταν θα ανεβαίνουν οι φωτογραφίες με τα πακετάκια δε θα ξέρετε για ποιον είναι αλλά θα ελπίζετε!
 • Αν βγει στην πορεία να θέλω/μπορώ να βάλω και κάτι παραπάνω στο πακετάκι, κανένα παραπάνω υλικό ή γλυκάκι ή δωράκι, πειράζει; Ρωτάω γιατί μπορεί να το φαντάζεσαι να ‘ναι περίπου ίσα τα πακετάκια όλων μας, αλλά εμένα με πιάνουν οι υπερβολές μου με τα δώρα, ειδικά τέτοια εποχή! Καταλαβαίνω την διάθεση για υπερβολή ειδικά με δεδομένο ότι είναι και χριστουγεννιάτικο και δε θα σας σταματήσω από το να κάνετε το κουτάκι σας μια υπερπαραγωγή αλλά με έναν όρο! Θέλω να μου υποσχεθείτε ότι όταν θα παραλάβετε το κουτάκι από τον μυστικό σας αποστολέα, δε θα στεναχωρηθείτε αν έχει ακριβώς τα απαραίτητα. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν έχουν όλοι την ίδια άνεση.
Πέρσι στην ανταλλαγή είδαμε πολλά και πολύ ιδιαίτερα υλικά!

Πέρσι στην ανταλλαγή είδαμε πολλά και πολύ ιδιαίτερα υλικά!

Για το κουτί

 • Τι κουτί να χρησιμοποιήσω; Αγοραστό ή χειροποίητο πρέπει να είναι ανθεκτικό στην ταχυδρόμηση. Να προστατεύσει τα περιεχόμενά του. Ένα κουτί από παπούτσια είναι πάντα μια καλή επιλογή αλλά σίγουρα θα βρείτε και άλλες ιδέες.
 • Απλά βάζω όλα τα πράγματα στο κουτί; Μήπως πρέπει να τα συσκευάσω σα δωράκια ή κάτι άλλο; Αν είναι εύθραυστα καλό είναι να κάνετε πολύ καλή συσκευασία για να τα προστατεύσετε. Βοηθάνε πολύ οι ειδικές φυσαλίδες. Αλλιώς κάντε ό,τι σας αρέσει και ό,τι εμπνευστείτε. Σας εμπιστεύομαι!
 • Μπορώ να στείλω και κόλλες και άλλα υλικά σε υγρή μορφή; Ναι αλλά θα κάνετε πολύ προσεκτικό πακετάρισμα για να αποφύγετε κάποια ζημιά ή χτύπημα. Θα είναι κρίμα να καταστραφεί όλο το πακέτο από ένα ατύχημα.
 • Θα μπορούσαμε να στείλουμε φωτογραφία – πρόταση τι θα μπορούσε να κάνει τα υλικά που θα του στείλουμε; Μέσα στο κουτί μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε που πιστεύετε πως θα βοηθούσε τον παραλήπτη σας. Φωτογραφία, σημειώσεις, οδηγίες και ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο!
 • Θα ήθελα λίγη βοήθεια με τη συσκευασία, γιατί έχω μπλέξει τόσο με το περιεχόμενο που φοβάμαι ότι το «κουτί» θα μου μείνει παραπονεμένο. Πώς να το συσκευάσω; Έχω να προτείνω δύο τρόπους. Ο ένας είναι αφού ολοκληρωθεί το κουτί να ψάξετε σε supermarket ή κάπου αλλού ένα λίγο μεγαλύτερο χαρτοκούτι και να το βάλετε μέσα. Ο άλλος έχει να κάνει με τις γνωστές φυσαλίδες. Τυλίγετε το κουτί με αυτές και μετά με ένα χαρτί συσκευασίας δεμάτων και το δέμα είναι έτοιμο για ταχυδρόμηση!
Πολλά ζεστά και γλυκά καλούδια είδαν τα μάτια μας

Πολλά ζεστά και γλυκά καλούδια είδαν τα μάτια μας

Για τα υλικά χειροτεχνίας

 • Τι μπορούν να είναι αυτά τα 5 υλικά χειροτεχνίας; Μπορούν να είναι οτιδήποτε αρκεί να μπορεί κάποιος να τα πάρει και να κάνει κάτι με αυτά. Μπορείτε να δείτε διάφορες προτάσεις και στην πρώτη ανταλλαγή χειροτεχνίας, αλλά αν έχετε αμφιβολίες μπορείτε να με ρωτάτε.
 • Τι εννοείς όταν γράφεις «που έχετε ήδη στο σπίτι»; Δε θέλω να αγοράσετε κάτι τώρα με σκοπό να το βάλετε στο κουτί. Θέλω να αναζητήσετε τα υλικά στο χώρο σας. Μπορεί να είναι κάτι που έχετε αγοράσει από παλιά και δε θέλετε πλέον ή κάτι που σας έχουν χαρίσει ή κάτι που βρήκατε. Καλό ψάξιμο παντού.
 • Πόσα κομμάτια από κάθε υλικό; Την ποσότητα την καθορίζετε εσείς. Εγώ θέλω 5 διαφορετικά υλικά χειροτεχνίας και εσείς βλέπετε τι έχετε και αποφασίζετε πόσα κομμάτια θα βάλετε. Αν για παράδειγμα θέλετε το ένα υλικό χειροτεχνίας να είναι χάντρες μπορείτε να βάλετε από 1 έως 1000 αν θέλετε.
 • Θα πρέπει τα 5 υλικά να είναι σχετικά μεταξύ τους; Όχι απαραίτητα. Μπορεί να είναι τελείως τυχαία γιατί αυτά σας περισσεύουν αλλά μπορεί και να είναι επιλεγμένα από εσάς να κάνει κάτι συγκεκριμένο όποιος τα παραλάβει. Μπορείτε να γράψετε και κάποιες οδηγίες αλλά δεν είναι απαραίτητο. Μετά όταν θα περιμένετε να το παραλάβει κάποιος και να κάνει κάτι με αυτά θα έχετε την αγωνία να δείτε αν σκεφτήκατε με τον ίδιο τρόπο.
Είναι μαγικό να βλέπεις τα υλικά που δε θέλεις, να πιάνουν τόπο

Είναι μαγικό να βλέπεις τα υλικά που δε θέλεις, να πιάνουν τόπο

Για το χειροποίητο αντικείμενο

 • Τι μπορεί να είναι το χειροποίητο αντικείμενο; Όπως εσείς συμπληρώσατε τη φόρμα, έτσι και όλοι οι συμμετέχοντες. Όταν θα σας στείλω email εκτός από τη διεύθυνση που πρέπει να στείλετε το κουτί θα σας δώσω και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον παραλήπτη. Αν σας εμπνεύσουν οι απαντήσεις του να κάνετε κάτι, καλώς. Αλλιώς αυτοσχεδιάστε αρκεί να είναι χειροποίητο (από εσάς ή από άλλο πρόσωπο), να μην είναι μεγάλης αξίας και να είναι κάτι που θα κάνατε δώρο και σε κάποιον φίλο σας ή φίλη σας.
 • Και αν αυτό που θα κάνω δεν του αρέσει; Τα χειροποίητα πράγματα είναι πράγματα φτιαγμένα με αγάπη και προσπάθεια. Είναι πολύ δύσκολο να μην αρέσουν στον αποδέκτη. Εσείς θα κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε και όλα θα πάνε καλά.
 • Μπορεί να είναι κάτι χριστουγεννιάτικο; Φυσικά!
Όλα τα υλικά μπορούν να αξιοποιηθούν με λίγη καλή θέληση

Όλα τα υλικά μπορούν να αξιοποιηθούν με λίγη καλή θέληση

Για την αποστολή

 • Πώς θα το στείλω το πακέτο; Με τα ΕΛ.ΤΑ. ως δέμα. Θα κοστίσει μόνο 1,5 ευρώ και στην απόδειξη θα υπάρχει και ο μοναδικός αριθμός ανίχνευσης με τον οποίο θα μπορούμε να παρακολουθούμε την πορεία του μέχρι τον αποδέκτη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ΕΛ.ΤΑ. έχω γράψει αναλυτικό άρθρο.
 • Αν το έχω έτοιμο πριν τις 4/12/2016 μπορώ να το στείλω; Ναι φυσικά. Μόλις το βγάλετε μια καλή φωτογραφία που θα φαίνονται όλα τα περιεχόμενά του και την ανεβάσετε στη σελίδα στο facebook μπορείτε να το ταχυδρομήσετε. Έτσι και εσείς θα ξενοιάσετε και ο παραλήπτης θα έχει περισσότερες μέρες για να δημιουργήσει.
 • Αν δεν το έχω έτοιμο στις 4/12/2016 τι θα κάνω; Θα βιαστείτε πολύ. Πρέπει να ταχυδρομηθεί άμεσα. Θα είναι πολύ άσχημο κάποιος να περιμένει και να περιμένει και να μην έρχεται το πακετάκι του. Αν για κάποιο πολύ σοβαρό λόγο (άνθρωποι είμαστε και διάφορα μας συμβαίνουν) δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε το πακέτο, πρέπει να με ενημερώσετε αμέσως.
Μικροί και μεγάλοι χάρηκαν τα πακετάκια των ξωτικών τους

Μικροί και μεγάλοι χάρηκαν τα πακετάκια των ξωτικών τους

Για την παραλαβή

 • Παρέλαβα ένα πακέτο. Τι πρέπει να κάνω; Αρχικά να χαρείτε με τα περιεχόμενά του. Ψάξτε τον αποστολέα από τις φωτογραφίες των πακέτων ή από πληροφορίες μέσα στο πακέτο και ευχαριστήστε τον. Να ξέρει ότι το πήρατε και να μην ανησυχεί. Μετά ενημερώστε και με εμένα να μην ανησυχώ. Και μετά βάλτε κάτω όλα τα υλικά και αρχίστε να σκέφτεστε τι θα κάνετε με αυτά!
 • Δεν παρέλαβα πακέτο. Τι πρέπει να κάνω; Αν έχει πάει απόγευμα 16/12/2016 και ακόμα δεν έχετε είτε ειδοποίηση είτε το πακέτο, πρέπει να με ενημερώσετε αμέσως να το αναζητήσουμε και να το βρούμε, όπου έχει κολλήσει.
 • Δεν μπορώ να φτιάξω κάτι με τα υλικά που βρήκα στο πακέτο. Δεν τα πάω καλά με αυτά. Τι να κάνω; Στείλτε μου ένα email και πείτε μου τι παραλάβατε να το συζητήσουμε! Ιδέες πάντα υπάρχουν.
 • Πρέπει να κάνω κάτι με όλα τα υλικά; Όχι με όλα αλλά με ένα τουλάχιστον ναι.
 • Όταν θα πάρουμε το πακετάκι και θα φτιάξουμε κάτι με τα υλικά που θα έχει μέσα τι θα το κάνουμε αυτό το κάτι; Αρχικά θα το βγάλετε φωτογραφία και θα την ανεβάσετε στη σελίδα στο facebook. Στη συνέχεια είναι όλο δικό σας. Μπορείτε να το κάνετε ό,τι θέλετε!
 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω και δικά μου υλικά; Ναι, γιατί όχι; Εγώ θέλω να φτιάξετε κάτι με αυτά του πακέτου αλλά αν χρειάζεστε και άλλα κανένα πρόβλημα.
 • Δεν προλαβαίνω να κάνω κάτι με αυτά που παρέλαβα. Τι να κάνω; Θέλω να προσπαθήσετε πολύ φιλότιμα για να φτιάξετε κάτι αλλά δε θέλω και να σας αγχώσω χριστουγεννιάτικα. Φυλάξτε τα κάπου μέχρι να σας έρθει η όρεξη ή η έμπνευση και δε θα σας μαλώσω. Αλλά έτσι θα χάσετε τη δυνατότητα να κερδίσετε ένα από τα δωράκια με τη δημιουργία σας.
Χαρήκαμε να βλέπουμε χρώματα και ιδιαίτερες δημιουργίες!

Χαρήκαμε να βλέπουμε χρώματα και ιδιαίτερες δημιουργίες!

Τι αλλάζει στην φετινή ανταλλαγή;

 • Ξωτικά άμεσης δράσης: Την πρώτη χρονιά έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα έτσι ώστε να μην μείνει κάποιος χωρίς πακετάκι. Ζορίστηκα αλλά τα κατάφερα. Πέρσι κάποια ξωτικά προσφέρθηκαν να αναλάβουν το ρόλο όσων ξωτικών είτε εξαφανίστηκαν είτε δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και το δέχτηκα. Δημιουργήθηκε μια ομάδα απίστευτα θετικών ξωτικών που τα ονόμασα “Ξωτικά Άμεσης Δράσης” που χάρησαν σε εμένα και σε άλλους πολλά χαμόγελα και πολύ αγάπη. Όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει σε όποιο πρόβλημα προκύψει, μπορεί να το δηλώσει από την αρχή και θα φροντίσω να μην τους κουράζω πολύ.
 • Διαδικασία δήλωσης συμμετοχής: Είναι λίγο πιο πολύπλοκη από ότι τις προηγούμενες χρονιές. Αρχικά θα συμπληρώσετε μια απλή φόρμα. Μετά θα σας έρθει ένα email επιβεβαίωσης και αν κάνετε ό,τι σας λέει (οπότε και διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες) θα σας οδηγήσει στη φόρμα που θέλω να συμπληρώσετε με όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Μόλις τα συμπληρώσετε όλα όπως πρέπει, θα σας αποσταλεί ένα αντίγραφο των απαντήσεών σας για να τις έχετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξέρετε ότι έχετε ολοκληρώσει τη δήλωση συμμετοχής σας. Εγώ θα είμαι σίγουρη ότι έχω το σωστό email σας και ότι εσείς το κοιτάτε και το ελέγχετε.
 • Το πρωινό email είναι το καλύτερο: Θα φροντίσω με τα email μου να είμαι κοντά σας σε κάθε στιγμή της ανταλλαγής και να σας βοηθάω σε κάθε πρόβλημα, που θα αντιμετωπίσετε, καθημερινά. Είτε με το να υπενθυμίζω τις ημερομηνίες, είτε με το να απαντάω στις ερωτήσεις, είτε με το να σας ενημερώσω για διάφορες περιπέτειες που θα μοιράζεστε μαζί μου εξαιτίας της ανταλλαγής.

Αν λοιπόν όλα αυτά σας άνοιξαν την όρεξη και θέλετε να συμμετέχετε, ήρθε η ώρα να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα έως την Παρασκευή 4/11/2016 και ώρα 23:59! Συμπληρώστε προσεκτικά όλα τα στοιχεία σας και καλή ανταλλαγή να έχουμε!

Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι όλες από την περσινή Χριστουγεννιάτικη Ανταλλαγή και σκοπό έχουν να σας εμπνεύσουν και όχι να σας αγχώσουν!

Ετικέτες: .

24 σχόλια

 1. Καλημέρα Άννα.
  Από εχθές το βράδυ που ανέβηκε η ανάρτηση σου, προσπαθώ να συμπληρώσω τη φόρμα.
  Δεν τα έχω καταφέρει ακόμη.
  Ελπίζω μέχρι να λήξει η προθεσμία, να τα καταφέρω.
  Καλή επιτυχία και καλές γιορτές.
  Να είσαι καλά.

  Απάντηση
  • Άντε με το καλό και θα δεις που θα τα καταφέρεις!

   Απάντηση
 2. Συμπλήρωσα και είμαι πολύ χαρούμενη!AriadnefromGreece!

  Απάντηση
 3. Φέτος έλεγα πως θα πάρω μέρος σίγουρα, αλλά μου έκοψες τα φτερά. Δεν έχω facebook και δε θέλω να ανοίξω λογαριασμό από άποψη. Είναι πάντως λίγο άδικο…!
  Καλή επιτυχία και στη φετινή ανταλλαγή!

  Απάντηση
  • Σεβαστή η άποψή σου και ευχαριστώ πολύ.

   Απάντηση
 4. Πάω να συμπληρώσω τη φόρμα!Έχω μεγάλη αγωνία γιατί στις προηγούμενες ανταλλαγές δεν έκανα δημιουργία με τα υλικά που μου έστειλαν. Φέτος όμως θα βάλω τα δυνατά μου και όχι μόνο αυτό: αν δε βρω τι να κάνω θα σου στείλω φωτογραφία με τα υλικά για να βρούμε μαζί!Δε θέλω να είμαι πια το ανέμπνευστο ξωτικό που δεν ξέρει τι να φτιάξει!

  Απάντηση
  • Και θα τα καταφέρεις μια χαρά! Είμαι πολύ σίγουρη!

   Απάντηση
 5. Καλησπερα!!Θα ηθελα να επισημανω πως υπαρχει ενα λαθακι στις ημερομηνιες που αναφερετε παραπανω.. 4/12/2016 ειναι Κυριακη και οχι Παρασκευη!! Ευχαριστω και ξεκιναω την φορμα μου και ειμαι πολυ χαρουμενη !!!

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ πολύ για τη διόρθωση! Το άλλαξα αμέσως! <3 Καλό secret crafter να έχουμε!

   Απάντηση
 6. Τσα! Να ΄μαι κι εγώ!! Έχω πολλή μεγάλη χαρά που και πάλι θα λάβω μέρος, ντουλαπάκι! Τρέχω να συμπληρώσω τη φόρμα και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε!!!!

  Απάντηση
 7. Αχ, δε το πιστεύω! έχασα την προθεσμία δήλωσης.. 🙁 Με το πήξιμο τις καθημερινές δε προλαβα να τα διαβασω & σημερα λέω Κυριακή, φτιάχνω καφε και τσουπ.. το χασα! Δεν πειράζει όμως, θα παρακολουθώ όλες σας τις κινήσεις, κ αν ξεμεινεις απο ζευγάρια, εδώ είμαι 😉

  Απάντηση
 8. Παράθεμα: Σεμινάριο decoupage από την Σελίδα 111 – Felt In Love the blog

 9. Δε πρόλαβα….
  Και φαίνεται τόσο υπέροχο!!!!!

  Απάντηση
 10. Παράθεμα: Μια μπλε χριστουγεννιάτικη κάρτα! – DIY My Day

 11. Παράθεμα: Το σασπένς των Χριστουγέννων |

 12. Τι κρίμα που δεν κατάφερα να το πάρω χαμπάρι νωρίτερα!!Ελπίζω όλα να βαίνουν καλώς και τα ξωτικά σου να εκτελούν τις “αποστολές” τους με πολύ αγάπη και όρεξη!!Καλές γιορτές σε όλους

  Απάντηση
 13. Παράθεμα: Ένα ρολόι σταματημένο… – DIY My Day

 14. Παράθεμα: Τα Χριστούγεννα γινόμαστε ξωτικά! – Felt In Love the blog

 15. Παράθεμα: The art of giving – Vitalis

 16. Παράθεμα: Secret crafter απολογισμός - Να το κάνω ξανά; | in my closet

 17. Παράθεμα: Secret Crafter 2017 – Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή! | in my closet

 18. Παράθεμα: Πανευκολες Μπουκίτσες Σοκολάτας - Ef Zin Creations

 19. Παράθεμα: Secret Crafter 2018 - Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή! | in my closet

Απάντηση