Το κόκκινο craft kit του in my closet

Γράμματα με πηνιόσυρμα και baker’s twine

Το φθινόπωρο που μας πέρασε είχα την πιο ωραία ιδέα ως ντουλαπάκι και δεν το λέω για να περιαυτολογήσω αλλά γιατί τη χάρηκα περισσότερο από κάθε άλλη ιδέα μου. Διοργάνωσα την “Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή υλικών χειροτεχνίας (και όχι μόνο)!». Σε αυτήν την ανταλλαγή, είχα τάξει για δώρο, δύο βαλιτσάκια υπερπαραγωγές, γεμάτα με υλικά χειροτεχνίας. Το ένα για ένα τυχερό δέμα και το άλλο για μια τυχερή δημιουργία. Μετά αποφάσισα να ξαναδιοργανώσω το #doro2014, την #karta2014 και το #xmas2014 και έταξα και εκεί από ένα βαλιτσάκι υπερπαραγωγή σε κάθε κατηγορία. 5 τα βαλιτσάκια. Μετά το in my closet στο facebook έκλεισε τα 5.000 likes και είπα ευκαιρία για ένα ακόμα βαλιτσάκι. Και μετά αποφάσισα να συμμετέχω στο #payitforward που έμαθα από την Ariadne from Greece  με το οποίο καλούσα 5 φίλους να συμμετέχουν και να πάρουν ένα δωράκι από εμένα, αρκεί να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Δεν είμαι σίγουρη πως βρέθηκα να έχω να κάνω 12 δωράκια για 12 φίλους αλλά ενθουσιάστηκα και διάλεξα να ξεκινήσω με ένα βαλιτσάκι. 7 βαλιτσάκια.

Τα υπέροχα κουτιά που βρήκα στην ανακύκλωση

Τα υπέροχα κουτιά που βρήκα στην ανακύκλωση

Για να είμαι ειλικρινής είχα αρχίσει να αγχώνομαι αλλά είχα ενθουσιαστεί στην ιδέα ότι θα κάνω 7 βαλιτσάκια (για αρχή). Και η πρώτη μου σκέψη ήταν να πάρω αυτά τα πολύ-πολύ αγαπημένα βαλιτσάκια από το Tiger και να τους αλλάξω τα φώτα. Το τετραδιάκι που σημειώνω τις ιδέες μου και τις σκέψεις μου είχε γεμίσει με ιδέες και σκέψεις και εγώ είχα χάσει τον ύπνο μου.  Έψαχνα τον χρόνο να τα φτιάξω. Μόλις τελείωσαν οι γιορτές άρχισα να συγκεντρώνω τα υλικά και τα εργαλεία. Ένα απόγευμα καθώς περνούσα κοντά από την Αγία Σοφία, βλέπω έξω από την ανακύκλωση μια τεράστια σακούλα, σχεδόν ίσα με το μπόι μου, ξέχειλη από λευκά κουτιά. Την πήρα όπως ήταν, χωρίς να την πολυκοιτάξω ή να το σκεφτώ, την κουβάλησα σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ήπια καφέ μαζί της και με τις φίλες μου που είχαμε ραντεβού και όταν έφτασα σπίτι, την άνοιξα και εκεί βρήκα 8 τέλεια κουτιά, με τα διαχωριστικά τους. Δεν ήταν βαλιτσάκια βέβαια αλλά ήταν πεντακάθαρα, ολόλευκα και με ανάπτυγμα πολύ βολικό για να γίνουν ό,τι ήθελα. Και εκεί πήρα την μεγάλη απόφαση πως αυτά θα γίνουν βαλιτσάκια και κάθε ένα θα είναι και διαφορετικό από τα άλλα και θα είναι και μια ευκαιρία για εμένα να πειραματιστώ με διάφορες ιδέες που είχα.

Τα αγαπημένα μου σπρέι

Τα αγαπημένα μου σπρέι

Ο αριθμός (7) κούμπωσε κατευθείαν μέσα μου με τα χρώματα του ουράνιου τόξου και έσπευσα στο αγαπημένο μου μαγαζί να πάρω τα κατάλληλα spray. Τους πέτυχα και πάνω στην μετακόμιση αλλά αυτό δε με σταμάτησε από το να βρω ακριβώς τις αποχρώσεις που ήθελα και μάλιστα τα μισά από αυτά να τα διαλέξω με βάση τα μουλινεδάκια που είχα αγοράσει. Ακριβώς επειδή κάθε κουτί βάφτηκε μεν με spray αλλά μετά δοκίμασα και κάτι διαφορετικό πάνω του, θα σας τα παρουσιάσω σιγά-σιγά σε ανάλογα άρθρα ελπίζοντας πως δε θα τα βαρεθείτε. Το περιεχόμενο, εξίσου σημαντικό ειδικά για τις 7 τυχερές, θα σας το δείχνω και αυτό λίγο-λίγο μαζί με ιδέες για την αξιοποίηση του. Ήταν υλικά που είχα μαζέψει με διάφορους τρόπους και ήθελα να μοιραστώ. Εύχομαι να τα χάρηκαν.

Το κόκκινο κουτί

Το κόκκινο κουτί έτοιμο για ταχυδρόμηση

Το κόκκινο κουτί έτοιμο για ταχυδρόμηση

Τι θα χρειαστείτε:

 • Spray. Να έχετε κατά νου ότι ένα καλό spray 400ml βγάζει πολύ χαλαρά και πολύ τσαπατσούλικα 2τ.μ. οπότε φτάνει και με το παραπάνω για ένα κουτί μεγέθους 30Χ40 περίπου, όπως αυτά που βρήκα.
 • Πηνιόσυρμα. Ή κάποιο άλλο μαλακό και εύκαμπτο σύρμα που μπορεί να έχετε στο σπίτι.
 • Δίχρωμο σπάγκο γνωστό και ως baker’s twine.
 • Χαντρούλες μικρές. Προσέξτε να μπορείτε να περάσετε το πηνιόσυρμα από αυτές.
 • Εκτυπωμένο αυτό που θέλετε να “γράψετε” με το σύρμα. Βοηθάει πολύ.
 • Προαιρετικά: Κορδέλα υφασμάτινη.

Εργαλεία:

 • Κόλλα υγρή τύπου UHU.
 • Ταινία διπλής όψης.
 • Ταινία αντοχής όπως duct tape.
 • Βελόνα μεγάλη. Γνωστή και ως καπλαντίσματος. Με μεγάλο κεφάλι για να περνάει ο σπάγκος.
 • Χειρουργικά γάντια μιας χρήσης. Για να μην κάθεστε μετά να καθαρίζετε χεράκια και νυχάκια από το χρώμα.
 • Μάσκα για το πρόσωπο και την μύτη. Ειδικά αν σκοπεύετε να ψεκάσετε αρκετή ώρα όπως εγώ.
 • Παλιά περιοδικά ή/και εφημερίδες. Για να προστατεύσετε την επιφάνεια που θα ακουμπάτε όσα ψεκάζετε.
 • Κάποιο καπάκι ή επιφάνεια που να μπορείτε να ρίξετε λίγη κόλλα και να βουτήξετε σε αυτήν το συρματάκι.
 • Ψαλίδι.
Το βάψιμο του κουτιού είναι μια αγαπημένη στιγμή!

Το βάψιμο του κουτιού είναι μια αγαπημένη στιγμή!

Αφού πρώτα έβαψα ένα χέρι το κουτί με spray και το άφησα να στεγνώσει, το ψέκασα και πάλι όπου πίστευα ότι μου είχε ξεφύγει αρχικά και το άφησα να στεγνώνει και να ξεμυρίζει στο μπαλκόνι. Γενικά προτιμώ να είμαι σε ανοιχτό χώρο όταν βάφω. Κάνει καλό στην υγεία μου και το φυσικό φως κάνει πολύ καλό στις φωτογραφίες μου. Το καλό (ένα από τα πολλά καλά) είναι ότι το ανάπτυγμα ήταν τέτοιο που μπορούσα πολύ εύκολα να το αποσυναρμολογήσω χωρίς να το κόψω ή να το χαλάσω και να το βάψω όλο.

Μικρές χαντρούλες στην άκρη.

Μικρές χαντρούλες στην άκρη.

Πριν από καιρό η Sheblogs είχε πειραματιστεί με δεντράκια με πηνιόσυρμα που τα αγαπάω πολύ. Επειδή ξέρει ότι διοργανώνω workshops μου έφερε δεντράκια που είχε ξεκινήσει αλλά είχε κουραστεί και δεν ήθελε να τα ολοκληρώσει. Ουσιαστικά είχα ματσάκια από πηνιόσυρμα με μια χαρτούλα περασμένη και στρυφογυρισμένα για να γίνουν κλαδάκι. Δείτε ένα συμπαθητικό βιντεάκι για το πως γίνεται αυτό. Ξεκινώντας από τις χαντρούλες βούτηξα το συρματάκι σε λίγη κόλλα και άρχισα να τυλίγω τον σπάγκο γύρω από το σύρμα.

Με την εκτύπωση μπροστά μου

Με την εκτύπωση μπροστά μου

Ίσως χρειαστεί καθώς περιστρέφετε τον σπάγκο να βάλετε λίγη κόλλα ακόμα σε ένα τυχαίο σημείο. Εξαρτάται πολύ από τον σπάγκο τον οποίο και προτείνω να είναι βαμβακερός και όχι συνθετικός για να μην ταλαιπωρηθούν πολύ τα χέρια σας και για καλύτερο αποτέλεσμα.

Δοκιμή πρώτη. Έχει πολύ ακόμα;

Δοκιμή πρώτη. Έχει πολύ ακόμα;

Καθώς περνούσα τον σπάγκο λύγιζα και λιγάκι το σύρμα να αρχίσει να μοιάζει με το γράμμα που ήθελα να γράψω και έτσι μπορούσα να δω και πόσο ακόμα ήθελα να φτιάξω. Όταν σχηματίστηκε το γράμμα ένωσα τις δύο άκρες με ελαφρύ λύγισμα του σύρματος και την ένωση τους την κάλυψα με σπάγκο. Εδώ θα χρειαστείτε λίγη κόλλα για να μην φύγει η άκρη του σπάγκου. Αν το σχήμα σας δυσκολεύει χρησιμοποιήστε μια μικρή πενσούλα από αυτές που χρησιμοποιούμε για τα κοσμήματα.

Έτοιμα όλα τα γράμματα!

Έτοιμα όλα τα γράμματα!

Αφού “έγραψα” όλο το craft kit (με τόνο στο i και με την τρυπούλα στο a) άρχισα να σκέφτομαι πως θα τα σταθεροποιούσα στο καπάκι του κουτιού. Δεν ήθελα να γεμίσω το κουτί με κόλλες και τα γραμματάκια ήταν αρκετά λεπτά. Έτσι σκέφτηκα να τα ράψω με τον σπάγκο. Τακτοποίησα τα γράμματα όπως τα ήθελα (μου πήρε λίγη ώρα αυτό γιατί είμαι γραφίστρια και το kerning είναι ένα αγιάτρευτο χούι) και μετά άνοιξα με τη βελόνα τρυπούλες σε δύο τρία σημεία, αρκετά για να σταθεροποιηθεί κάθε γράμμα.

Για κάθε σημείο στήριξης 2 τρυπούλες είναι αρκετές

Για κάθε σημείο στήριξης 2 τρυπούλες είναι αρκετές

Πέρασα σπάγκο στην βελόνα και έκανα και έναν ωραίο κόμπο και μπήκα στην πρώτη τρυπούλα από το πίσω μέρος του κουτιού για να κρύψω τον κόμπο. Ο σπάγκος πέρασε πάνω από το γραμματάκι και μπήκε πάλι με τη βελόνα, από τη δεύτερη τρυπούλα στο πίσω μέρος του κουτιού. Με τον ίδιο σπάγκο συνέχισα και τα υπόλοιπα σημεία ίσα – ίσα να σιγουρευτώ ότι κρατιέται το γραμματάκι στη σωστή θέση.

Το τσαπατσούλικο καπάκι εσωτερικά

Το τσαπατσούλικο καπάκι εσωτερικά

Το πίσω μέρος από το καπάκι γέμισε από σπάγκο σε τυχαία σημεία αλλά το κάλυψα με ένα χαρτονάκι που έβαψα στο ίδιο χρώμα και το κόλλησα εσωτερικά με ταινία διπλής όψης. Γενικά τα ας πούμε ραψιματάκια των γραμμάτων πάνω στο χαρτόνι φαινόταν ελάχιστα ακριβώς επειδή ήταν ήδη καλυμμένα με σπάγκο. Και αρκετά σταθερά. Σε κάποια σημεία μου ξέφυγε στο δίπλωμα του σύρματος και φάνηκε το συρματάκι αλλά δε με χάλασε πολύ. Για να το αποφύγετε αυτό μπορείτε να βάζετε κόλλα πολύ τακτικά.

Πολύ χαριτωμένος ο τόνος στο i :)

Πολύ χαριτωμένος ο τόνος στο i 🙂

Όμως έπρεπε να γίνει βαλιτσάκι και ένα βαλιτσάκι έχει χερουλάκι. Οπότε με δύο τρυπούλες στο πάνω μέρος, πέρασα κορδέλα και έγινε και το χερουλάκι. Όλα αυτά πριν συναρμολογήσω το κουτί οπότε και τα κολλήματα από το χερουλάκι καλύφτηκαν από τις εσωτερικές πλευρές του κουτιού. Για να είμαι σίγουρη ότι το χερουλάκι δεν θα φύγει, το κόλλησα με ταινία αντοχής. Μετά συναρμολόγησα το κουτί και κόλλησα περιμετρικά ταινία διπλής όψης για να κολλήσω με αυτήν την κορδέλα.

Κορδέλα γύρω γύρω

Κορδέλα γύρω γύρω

Το κουτί ήταν έτοιμο και έτσι άρχισα να το γεμίζω. Αυτό όπως και όλα τα υπόλοιπα κουτιά είχαν 2-3 παρά λίγο δεντράκια με πηνιόσυρμα που μου περίσσεψαν. Σκέφτηκα ότι ακόμα και αν δεν θέλουν να κάνουν ένα όμορφο δεντράκι μπορεί να θελήσουν να κάνουν κάτι άλλο με τα συρματάκια και αυτή είναι η δική μου πρόταση. Γράμματα με σύρμα και σπάγκο για ένα κουτί, για ένα καδράκι, για μια πόρτα, για έναν τοίχο, για ένα δωράκι ή όπου αλλού τα θελήσουν. Ακόμα και αν δεν ήθελαν να τα σταθεροποιήσουν, στέκονται μια χαρά όπου και να τα ακουμπήσεις. Εκτός από τον τόνο στο i. Την ιδέα την εμπνεύστηκα από αυτό το πολύ ωραίο tutorial αλλά ήθελα να το δοκιμάσω με αυτόν τον τέλειο σπάγκο.

Έτοιμα στα φακελάκια και τα συρματάκια

Έτοιμα στα φακελάκια και τα συρματάκια

Είχα ετοιμάσει και ασορτί, ανά κουτί, φακελάκια για κάθε υλικό για να είναι όλα όμορφα τακτοποιημένα και να νιώσουν όσες τα παραλάβουν πως ανοίγουν πολλά δωράκια. Επίσης ένα από τα πράγματα που δεν αμελώ να προσθέτω σε κάθε δωράκι για δημιουργικό άτομο είναι ένα τετραδιάκι και ένα μολύβι. Κάποια στιγμή θα το κάνω σήμα κατατεθέν μου. Αυτή που χαρίζει σε όλους τετράδια για να κρατάνε σημειώσεις. Εδώ ήθελα να κάνω ένα πλήρες σετάκι για κάθε κουτί (φυσικά στα χρώματα του κουτιού) και “έντυσα” το ταπεινό τετραδιάκι, τη σβυστρούλα, το μολυβάκι και μια μικρή κόλλα με αυτοκόλλητο ύφασμα (κάτι σαν washi tape υφάσματος με μεγάλο πλάτος) που βρήκα, στο Tiger.

Το κόκκινο kit της έμπνευσης

Το κόκκινο kit της έμπνευσης

Και επειδή κάθε κουτί έπρεπε να είναι μοναδικό, ένα από τα υλικά δεν υπήρχε σε άλλα κουτιά και στο κόκκινο κουτί ήταν ένα σετ μαρκαδόροι για πορσελάνη για να μπορέσει η αποδέκτης του να χρωματίσει τις κούπες της και ό,τι άλλο ήθελε.

Μαρκαδόροι για πορσελάνη <3

Μαρκαδόροι για πορσελάνη <3

Αυτό όπως και όλα τα κουτιά, το χάρηκα πολύ. Πάγωσα λιγάκι έξω στο μπαλκόνι να βάφω και να κολλάω (για αυτό φαίνονται λίγο μπλαβιά τα χέρια μου σε κάποιες φωτογραφίες) αλλά ο πειραματισμός, η διαδικασία και το τελικό αποτέλεσμα με αποζημίωσαν και θέλω να σκέφτομαι ότι έχει κερδίσει τη θέση του στα υλικά και στις στιγμές δημιουργίας της Μαρίας. Σύντομα και τα υπόλοιπα κουτιά με μικρά διαλείμματα και για άλλες ιδέες.

Ίσως να έπρεπε να ασχοληθώ λίγο περισσότερο με το kerning

Ίσως να έπρεπε να ασχοληθώ λίγο περισσότερο με το kerning*

Εσείς τι θα σκεφτόσασταν να κάνετε με σύρμα και σπάγκο; Έχετε υλικά που σας ενθουσίασαν και τα πήρατε χωρίς να έχετε κάτι στο μυαλό σας και κάποια στιγμή ήρθε και μια ιδέα;


 

* Για τις φίλες και φίλους γραφίστες που με διαβάζουν και καταλαβαίνουν πόσο μεγάλο χούι είναι το kerning έχω να προτείνω να μην κάνουν κλικ εδώ γιατί είναι πολύ εθιστικό. Βγάζω μέσο όρο 97-99%. Σοβαρή περίπτωση.

14 σχόλια

 1. μα είναι τέλεια ιδέα!!! και τα κουτια μια χαρα ταιριάξανε!!!

  Απάντηση
 2. πολυ ωραια ιδεα! ειναι καταπληκτικο πως μεταμορφωθηκε αυτο το απλο κουτι! μπραβο!!!

  Απάντηση
 3. Πω πω ποιός τυχερός θα το πάρει τόσο ωραίο βαλιτσάκι. Έργο τέχνης από μόνο του είναι βρε παιδί μου! Πόσο πολύ τα προσέχεις όλα όμως, μέχρι και το kerning. Περιττό να σου πω ότι εδώ και πόση ώρα παίζω με το παιχνιδάκι που μας έδωσες και μάλλον θα συνεχίσω όλη μέρα *** κόλλημα…

  Απάντηση
 4. Ωχ δοκίμασα το kerning και κόλλησα και θα χάσω το καφεδάκι! Ευτυχώς πολύ σύντομα έπιασα 100% οπότε ξεκινάω!Πολύ ωραίο το κουτί!AriadnefromGreece!

  Απάντηση
 5. Πολύ ωραίο, θα έλεγα πως είναι το κόκκινο _ποστ_ της έμπνευσης 🙂
  [95%, Toronto με κατέστρεψες!]

  Απάντηση
 6. Επέστρεψα στη βάση μου και στο λαπιτοπι μου και χαίρομαι που επιτελους βρηκα χρονο μεταξύ πλυντηρίων και μεταφράσεων να σου γραψω πόσο μου άρεσε το κουτι!!!Παλαιότερα είχα φτιάξει ένα (και μοναδικο χαχα) κόσμημα με σύρμα και κλωστή αλλά δεν το ξαναδοκίμασα. Πολύ όμορφο το κουτί και το περιεχόμενο!
  ΥΓ Η χαρά μου είναι απερίγραπτη που σε γνώρισα απο κοντά και σενα και την Αριάδνη!!! Πολλα φιλια

  Απάντηση
  • Και εγώ χάρηκα τόσο πολύ. Είναι πολύ όμορφο να “ζωντανεύει” κάποιος άνθρωπος που διαβάζεις και θαυμάζεις και να τον συναντάς από κοντά! Να μας ξανάρθεις και θα σου κάνουμε και workshop 🙂

   Απάντηση
 7. @a1pha ευχαριστώ πολύ <3
  @Ariadne ως πάει κάηκε η καημένη. Μα και εσύ 100%. Το ήξερα ότι έχεις "μάτι"!
  @Eleanna εγώ σε προειδοποίησα αγαπητή αλλά εσύ το πάτησες το link. Μα άμα δεν είναι καλό το kerning, βγάζει μάτι 🙂
  @Ζήνα Ευχαριστώ πολύ <3
  @ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΡΑΜΗΤΙΝΟΥ πράγματι! Ήρθαν "κουτί" και χάρηκα πολύ και την κατασκευή τους! Ευχαριστώ πολύ <3

  Απάντηση
 8. Παράθεμα: Ντεκουπάζ με ύφασμα και στένσιλ με δαντέλα | in my closet

 9. Παράθεμα: Κηρομπογιές σε διάφορα χρώματα και σχήματα! | in my closet

 10. Παράθεμα: Κατασκευές με κομφετί όπως ένα craft kit | in my closet

 11. Παράθεμα: Σφραγίδες με καπάκια και αφρώδες υλικό | in my closet

 12. Παράθεμα: Κέντημα σταυροβελονιά σε χαρτόνι | in my closet

 13. Παράθεμα: Χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες με απλά υλικά | in my closet

Απάντηση