Σφραγίδες με καπάκια και αφρώδες υλικό

Ξεκίνησα να γράφω για τα craft kits τον Μάιο και ακόμα δεν έχω ολοκληρώσει και τα επτά κουτιά αλλά είμαι σε καλό δρόμο. Έτσι πλέον έχουμε το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το πράσινο, το γαλάζιο και σήμερα θα σας μιλήσω για το μπλε. Μετά μένει μόνο το μωβ και έτσι θα έχω ολοκληρώσει το δικό μου χαρτονένιο ουράνιο τόξο. Αυτά τα δύο τελευταία κουτιά έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Αποφάσισα να τα κεντήσω. Το ένα με έναν πιο ελεύθερο τρόπο και το άλλο με σταυροβελονιά. Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ και χάρηκα που δοκίμασα να κεντήσω σε ένα διαφορετικό υλικό όπως το χαρτόνι. Επίσης όλα τα κουτιά είχαν αυτοσχέδιες σφραγίδες με καπάκια από πλαστικά μπουκάλια και αφρώδη διακοσμητικά και θα σας μιλήσω και για αυτά.

Το τρύπημα του κουτιού

Το τρύπημα του κουτιού

Προετοιμασία του κουτιού:

 • Εκτύπωσα σε μια Α4 το «craft kit» σε μέγεθος που να «γεμίζει» όσο το δυνατό καλύτερα το κουτί. Με ένα καρμπόν, μετέφερα τις δύο λέξεις πάνω στο κουτί.
 • Αποσυναρμολόγησα το κουτί για να μπορώ να ασκώ πίεση με το κοπιδι χωρίς να το τσαλακώνω.
 • Με το κοπίδι και κάποια εργαλεία χαρακτικής που έχω έκοψα τις λέξεις προσεκτικά.
 • Στις επάνω και κάτω πλαινές πλευρές του κουτιού έκανα από 3 τετραγωνάκια και τα έκοψα και αυτά.
 • Στην επάνω πλευρά έκανα και δύο μικρότερες τρυπούλες για να βάλω το χερουλάκι.
 • Με μια μεγάλη βελόνα (τύπου σακοράφα) έκανα γύρω – γύρω από κάθε τρύπα (είτε κουτάκι είτε γράμμα) τρυπούλες σε περίπου ίσα διαστήματα (με το μάτι).
Το βάψιμο του κουτιού

Το βάψιμο του κουτιού

 • Αφού είχα κόψει και τρυπήσει όλα όσα ήθελα, έβαψα με σπρέι το κουτί πολύ προσεκτικά και με διάφορες γωνίες για να βαφτούν και τα κοψίματα. Για οδηγίες σχετικά με το βάψιμο με σπρέι, δείτε πως έβαψα τις λουλουδάτες καρέκλες μου και τα κουτιά από την ντουλάπα μου.
 • Όταν με το καλό στέγνωσε, συναρμολόγησα και πάλι το κουτί.
 • Πήρα μια μεγάλη βελόνα και μερικούς πολύχρωμους μουλινέδες σε ανάλογα χρώματα και άρχισα να περνάω την κλωστή από τυχαίες τρύπες προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλέγμα.
 • Κάθε γράμμα ένα χρώμα και όλοι οι κόμποι από την εσωτερική πλευρά. Αυτοί ήταν οι μόνοι κανόνες. Τα υπόλοιπα έγιναν όσο πιο τυχαία μπορούσα.
 • Κάποιες τρύπες δεν καλύφθηκαν αλλά δεν με ενόχλησε.
 • Το πίσω μέρος καλύφθηκε με χαρτονάκι που είχα βάψει στις ίδιες αποχρώσεις με το κουτί για να μην φαίνονται οι άπειροι κόμποι και κλωστές.
Το μέσα ή αλλιώς το πίσω μέρος που κρύφτηκε!

Το μέσα ή αλλιώς το πίσω μέρος που κρύφτηκε!

Ήταν μια ιδιαίτερα ευχάριστη και αγχολυτική διαδικασία που την απόλαυσα όσο χάζευα διάφορα στο youtube (τηλεόραση δεν βλέπω). Το αποτέλεσμα μου φάνηκε απροσδιόριστα όμορφο και θα ήθελα να το δοκιμάσω και σε κάρτες αλλά και σε καδράκια που θέλω να φτιάξω. Επίσης θέλω να δοκιμάσω να κάνω διάφορα σχήματα με καρφάκια και νήμα. Το κουτί ήταν έτοιμο να γεμίσει και έτσι ασχολήθηκα με το περιεχόμενό του.

Έτοιμο το βαλιτσάκι για γέμισμα!

Έτοιμο το βαλιτσάκι για γέμισμα!

Πριν από πολύ καιρό είχα πέσει πάνω σε ένα τεράστιο βάζο με χαντρούλες από αυτό το πολύ χαριτωμένο και πολύχρωμο αφρώδες υλικό. Το βάζο ήταν στις παιδικές χειροτεχνίες και μαζί με κάποια κορδόνια προορίζονταν να γίνουν κοσμήματα από παιδάκια. Όμως εμένα μου “γυάλισε” και δεν μπόρεσα να αντισταθώ και να μην το πάρω και ας ήξερα ότι δεν θα έκανα παιδικά κοσμήματα. Το βάζο περίμενε υπομονετικά να έρθει μια αξιόλογη ιδέα. Και η ιδέα ήρθε μαζί με τα καπάκια που ευλαβικά μαζεύω. Θα έκανα ένα σετ από σφραγίδες για κάθε κουτί.

Από καπάκια σε σφραγίδες

Από καπάκια σε σφραγίδες

Σφραγίδες με αφρώδη υλικά

 • Προκειμένου να μπορέσω να βάψω τα καπάκια στα ανάλογα χρώματα, άνοιξα μικρές τρυπούλες με βελόνα και πέρασα σε αυτές οδοντογλυφίδες. Έτσι μπορούσα να τα βάφω όμορφα και ομοιόμορφα κρατώντας μόνο την οδοντογλυφίδα.
 • Αφού τα ψέκασα, με τις οδοντογλυφίδες τα σταθεροποίησα σε έναν κώνο από φελό, που έχω για να στεγνώσουν χωρίς να ακουμπάνε το ένα το άλλο.
 • Χώρισα τα σχέδια που υπήρχαν στο βάζο για να δω πόσα διαφορετικά είχα και τί σχέδια.
 • Ετοίμασα 10-12 καπάκια από κάθε χρώμα και με πιστόλι σιλικόνης κόλλησα τα αφρώδη.
Μα δεν είναι τόσο πολύχρωμα και λαχταριστά;

Μα δεν είναι τόσο πολύχρωμα και λαχταριστά;

Πλέον χρειάζεται ταμπόν και μελάνι και είναι έτοιμα να σφραγίζουν το σχέδιό τους. Είναι ένα πολύ ωραίο δώρο για παιδάκια αλλά και όχι μόνο γιατί νομίζω πως όλοι λίγο πολύ αγαπάμε τις σφραγίδες. Σε κάθε σετ έβαλα και 1-2 άδεια καπάκια μήπως θέλουν εκεί να κολλήσουν κάποιο άλλο αντικείμενο που θα λειτουργεί ως σφραγιδούλα.

Έτοιμα τα σετάκια να μπουν στα craft kits

Έτοιμα τα σετάκια να μπουν στα craft kits

Τα καπάκια δεν είναι απαραίτητο να βαφτούν. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω εγώ για να είναι τα σετάκια όμορφα και ανάλογα με το υπόλοιπο craft kit. Εσείς μπορείτε να τα κάνετε σφραγιδούλες και άβαφα. Επίσης αν δεν έχετε τέτοια χαριτωμένα αφρώδη, ρίξτε μια καλή ματιά στις παλιές σβύστρες σας. Με λίγο χάραγμα γίνονται εξαιρετικές σφραγίδες. Το καπάκι θα σας επιτρέπει να σφραγίζετε χωρίς να λερώνετε τα χέρια σας.

Το kit της έμπνευσης δεν θα λείπει από τα craft kits μου

Το kit της έμπνευσης δεν θα λείπει από τα craft kits μου

Εκτός από τις σφραγίδες και το kit της έμπνευσης έβαλα και άλλα πράγματα που μπορείτε να βρείτε στα άλλα craft kits. Στο συγκεκριμένο έβαλα και ένα σακουλάκι με διάφορες χάντρες. Κάποιες που τις αγόρασα αλλά δεν βρήκα κάτι να τις κάνω και κάποιες που είχα στη συλλογή μου από παλιά κοσμήματα. Ελπίζω να φανούν χρήσιμες και να εμπνεύσουν κάποια δημιουργία.

Κάποιες χαντρούλες για το κάτι ακόμα

Κάποιες χαντρούλες για το κάτι ακόμα

Τώρα που λίγο πολύ τελειώνω τα posts για τα craft kits (ένα ακόμα! το μωβ) έχω να σας προτείνω φέτος τα Χριστούγεννα αν έχετε φίλους και φίλες που ασχολούνται με χειροτεχνίες να τους κάνετε κάτι ανάλογο. Αρχίστε από τώρα, να μαζεύετε διάφορα υλικά και διάφορες ιδέες, για να τους τα βάλετε όλα μαζί σε ένα κουτί και να τους δώσετε μεγάλη χαρά. Δεν υπάρχει καλυτερο δώρο από ένα κουτάκι γεμάτο υλικά για χειροτεχνίες. Νομίζω πως είναι από μόνο του πηγή έμπνευσης για αυτό και χαρίζω τέτοια βαλιτσάκια όταν κάνω διαγωνισμούς. Να τώρα που τελείωσε το κάτι για το καλοκαίρι, ετοίμασα τρια βαλιτσάκια και για το ένα μπορείτε να διαβάσετε στο makelife.

Ένα kit από κοντά :)

Ένα kit από κοντά 🙂

Καλή σχολική χρονιά να έχουμε, γεμάτη δημιουργικότητα! Μείνετε συντονισμένοι γιατί ετοιμάζω πολλά και διάφορα. Αν δεν το έχετε κάνει ακόμα, γραφτείτε στο . Έρχονται workshops, συναντήσεις, ανταλλαγές και πολλά άλλα!

8 σχόλια

 1. πολυ ομορφο εγινε! λατρεψα την ιδεα με τις σφραγιδες και θα τη χρησιμοποιησω για το παρτυ της μικρης.

  φιλακια και καλο μηνα!

  Απάντηση
  • Πολλά φιλάκια και σίγουρα όλοι θα ενθουσιαστούν!

   Απάντηση
 2. Τι ωραία ιδέα οι σφραγίδες! Χωρίς κόστος μπορείς να φτιάξεις ένα σωρό σχέδια. Πολύ ωραίο και το κεντημένο craft kit!

  Απάντηση
  • Ω ευχαριστώ πολύ! Πράγματι είναι πολύ οικονομική λύση για ώρες χαράς <3

   Απάντηση
 3. Πολύ όμορφες οι σφραγίδες
  Φιλάκια …

  Απάντηση
 4. μπορείς να μου πεις πια εταιρία έχει αυτές τις χάντρες γιατί δεν μπορώ να τις βρω?

  Απάντηση
  • Όποια λέξη στο κείμενο είναι μωβ, είναι σύνδεσμος/link για παραπάνω πληροφορίες ή για τα προϊόντα. Αν πατήσετε/κάνετε κλικ πάνω στη φράση “χαντρούλες από αυτό το πολύ χαριτωμένο και πολύχρωμο αφρώδες υλικό” θα σας πάει στο ανάλογο μαγαζί.

   Απάντηση
   • δεν υπάρχουν πια. πήρα μέχρι τηλέφωνο. γι’ αυτό έλεγα αν ήξερες την εταιρία μήπως τις έβρισκα αλλού.
    είναι εκπληκτικές.

    Απάντηση

Απάντηση