Κατασκευές με κομφετί όπως ένα craft kit

Κατασκευές με κομφετί όπως ένα craft kit

Μετά το κόκκινο craft kit, το πορτοκαλί craft kit και το κίτρινο craft kit σειρά έχει το πράσινο craft kit. Με αυτό το κουτί ήθελα να φτιάξω κάτι πολύ ζωντανό και χαρούμενο όπως είναι οι αγαπημένες μου αποχρώσεις του πράσινου. Εκείνο το διάστημα μου είχε κολλήσει το κομφετί. Ήθελα οπωσδήποτε να κάνω κάτι με αυτό αλλά πως θα τα κατάφερνα να το “περιορίσω” μόνο στο κουτί-βαλιτσάκι; Μερικές μέρες πριν ασχοληθώ με τα craft kits είχα συσκευάσει ένα δωράκι για την αγαπημένη μου θεία, με διαφάνεια και κομφετί, και μερικά δευτερόλεπτα αφού το είχε ανοίξει είχε γεμίσει όλο το σπίτι αστεράκια και καρδούλες. Αν και χάρηκε πολύ, μετά από μήνες ακόμα μαζεύει αστεράκια και καρδούλες από κάθε πιθανό σημείο του σπιτιού. Έκανα ένα πραγματικά αξέχαστο δώρο. Επειδή συνήθως το πάθημα είναι μάθημα αποφάσισα να πειραματιστώ με το πράσινο craft kit πιο προσεκτικά.

Το κόψιμο του κουτιού και η χάραξή του

Το κόψιμο του κουτιού και η χάραξή του

Προετοιμασία του κουτιού:

 • Εκτύπωσα σε μια Α4 το “craft kit” σε μέγεθος που να “γεμίζει” όσο το δυνατό καλύτερα το κουτί. Με ένα καρμπόν, μετέφερα τις δύο λέξεις πάνω στο κουτί.
 • Αποσυναρμολόγησα το κουτί για να μπορώ να ασκώ πίεση με το κοπιδι χωρίς να το τσαλακώνω.
 • Με το κοπίδι και κάποια εργαλεία χαρακτικής που έχω έκοψα τις λέξεις προσεκτικά.
 • Στις επάνω και κάτω πλαινές πλευρές του κουτιού έκανα από 3 κυκλάκια με τη βοήθεια ενός στρόγγυλου αντικείμενου που χωρούσε στις πλευρές και τα έκοψα και αυτά.
 • Στην επάνω πλευρά έκανα και δύο μικρότερες τρυπούλες για να βάλω το χερουλάκι.
 • Αφού είχα κόψει όλα όσα ήθελα, έβαψα με σπρέι το κουτί πολύ προσεκτικά και με διάφορες γωνίες για να βαφτούν και τα κοψίματα.

Αν δεν έχετε άνεση με το βάψιμο με σπρέι έχω κάποια tips από την κατασκευή της ντουλάπας μου και από τις λουλουδάτες καρεκλίτσες μου.

Τα κυκλάκια στο πλάι ήταν έμπνευση της στιγμής για να φαίνεται όμορφο το κουτί από κάθε πλευρά!

Τα κυκλάκια στο πλάι ήταν έμπνευση της στιγμής για να φαίνεται όμορφο το κουτί από κάθε πλευρά!

Και τώρα έπρεπε να αποφασίσω πως θα γέμιζαν οι τρύπες με κομφετί χωρίς να φεύγουν από εκεί μέσα. Αρχικά σκέφτηκα να βάλω διαφάνεια εξωτερικά και εσωτερικά του κουτιού έτσι ώστε να εγκλωβιστεί στο ενδιάμεσο. Όμως η διαφάνεια εξωτερικά θα φαινόταν άσχημα και όσο και να την ψέκαζα πάλι θα φαινόταν σα ξένο σώμα. Η τελική απόφαση ήταν μονο εσωτερικά.

Διαφάνεια εσωτερικά και τα κομφτί έτοιμα!

Διαφάνεια εσωτερικά και τα κομφτί έτοιμα!

Η διαφάνεια ήταν από ένα παλιό σπιράλ με σημειώσεις που κατέληξε στην ανακύκλωση. Είχα βγάλει τις διαφάνειες και το πλαστικό σπιράλ για να πάει καθαρό το χαρτί στην ανακύκλωση. Για να μην γεμίσω το κουτί με κόλλες σταθεροποίησα τη διαφάνεια με σελοτέιπ εσωτερικά. Σε αυτό το στάδιο πέρασα και το κορδονάκι για το χερουλάκι στις τρυπούλες που είχα φτιάξει και το σταθεροποίησα με ταινία αντοχής. Το βασικό πρόβλημα παρέμενε. Που και πως θα σταθεροποιούσα τα κομφετί;

Πειραματισμοί με διάφορες λύσεις

Πειραματισμοί με διάφορες λύσεις

 • Προσπάθεια 1η – Κόλλα σε σπρέι: Σε ένα άλλο κομμάτι διαφάνειας δοκίμασα να το ψεκάσω με κόλλα σε μορφή σπρέι. Αν ψέκαζα λίγο δεν κολλούσε το κομφετί (μεταλλικό παρεπιπτόντως) και αν ψέκαζα πολύ γέμισε η διαφάνεια με στίγματα κόλλας. Η κόλλα σε σπρέι μπήκε στην ντουλάπα για άλλη χρήση.
 • Προσπάθεια 2η – Ατλακόλ: Ακόμα και όταν είχε στεγνώσει τελείως τα κομφετί δεν κολλούσαν τελείως και η κόλλα φαινόταν. Μπορεί να γίνεται “εξαφανίζεται” σε άλλες επιφάνειες αλλά όχι σε μια διαφάνεια. Η ατλακόλ μπήκε στην ντουλάπα για άλλη χρήση.
 • Προσπάθεια 3η – Σελοτέιπ: Έριξα μπόλικο κομφετί σε κάθε “τρύπα” του κουτιού και μετά το σκέπαζα με γενναίες δόσεις σελοτέιπ. Το καλό ήταν ότι με μπόλικο μα πραγματικά μπόλικο σελοτέιπ τα κομφετί εγκλωβίζονταν μέσα σε αυτό αλλά μπορούσαν να κουνιούνται πέρα δώθε και να μη λερώνουν την εξωτερική διαφάνεια.
Οι τρύπες με το χερουλάκι!

Οι τρύπες με το χερουλάκι!

Συναρμολόγησα προσεκτικά το κουτί και φυσικά κάλυψα το πίσω μέρος του καπακίου με χαρτόνι για να μη φαίνονται οι τόνοι σελοτέιπ και ήταν έτοιμο. Και το κουνούσα και κουνιόταν και τα κομφετί και χαιρόμουν πολύ. Και τσουπ μου ήρθαν δύο-τρία στα χέρια μου. Ξανά άνοιγμα του κουτιού και μπόλικο σελοτέιπ και κλείσιμο και κούνημα και πάλι δύο-τρία στα χέρια μου. Και το πήρα απόφαση πως το κομφετί είναι ένα υλικό όπως το glitter. Δεν περιορίζεται στο 100% με τίποτα (Ελσα συγγνώμη αν που και που βρίσκεις στο σπίτι κομφετί. Ελπίζω να το βρίσκεις χαριτωμένο).

Και μια από μπροστά με τα παραθυράκια του γεμάτα κομφετί

Και μια από μπροστά με τα παραθυράκια του γεμάτα κομφετί

‘Αρχισα να το γεμίζω όπως όλα τα άλλα κουτιά (αχ να 1-2 κομφετί ακόμα) και όπως σε όλα έβαλα πολύχρωμα κουμπάκια. Είναι δυνατόν ένα craft kit που φτιάχνω εγώ να μην έχει πολύχρωμα κουμπάκια;

Πολλά, πολύχρωμα και χαρούμενα κουμπάκια <3

Πολλά, πολύχρωμα και χαρούμενα κουμπάκια <3

Φυσικά είχε και το δικό του kit της έμπνευσης όπως όλα και σε ανάλογες αποχρώσεις του πράσινου. Για ακόμα μια φορά θα το γράψω έχοντας πλήρη επίγνωση ότι γίνομαι γραφική: Το καλύτερο εργαλείο για τις χειροτεχνίες είναι ένα τετράδιο και ένα μολύβι πάνω σας για να γράφετε τις ιδέες σας που έρχονται όταν δεν το περιμένετε.

Το πράσινο kit της έμπνευσης

Το πράσινο kit της έμπνευσης

Η γλυκειά αποδέκτης του craft kit αγαπάει την ζαχαροπλαστική και το ήξερα και από την ανταλλαγή αλλά και από τα τέλεια γλυκά που φτιάχνει! Έτσι το κάτι μοναδικό για εκείνη και διαφορετικό από όλα τα άλλα craft kits δε θα μπορούσε να μην είναι σχετικό με αυτήν την αγάπη της.

Το κάτι ακόμα kit είναι αφιερωμένο στην ζαχαροπλαστική!

Το κάτι ακόμα kit είναι αφιερωμένο στην ζαχαροπλαστική!

Όποτε κάνω κάποιο κάλεσμα για δημιουργία ή κάποιο giveaway και ως δωράκι έχω κουτιά με καλούδια χειροτεχνίας θέλω να τα κάνω αφού μάθω ποιος/ποια είναι ο τυχερός για να προσπαθήσω να τα κάνω λίγο πιο προσωπικά και μοναδικά. Επειδή με έχουν ρωτήσει πολλές φορές, τα υλικά που βάζω μέσα είναι είτε υλικά που μου περισσεύουν, είτε υλικά που μου έχουν χαρίσει φίλοι και γνωστοί επειδη δεν τους εμπνέουν να κάνουν κάτι, είτε υλικά που έχω αγοράσει ειδικά για το craft kit. Για αυτό δεν έχω κάποιο standart και πάντα είναι διαφορετικά.

Στη σειρά έτοιμα για φωτογράφηση!

Στη σειρά έτοιμα για φωτογράφηση!

Θέλω να δοκιμάσω ξανά να κάνω με κομφετί και σκεφτόμουν κάτι σε αυτοσχέδιο καλειδοσκόπιο ή συσκευασίες δώρων που δεν θα διαλύονται τελείως. Μου αρέσει σαν υλικό και ας είναι λίγο ατίθασο. Ίσως για αυτό να μου αρέσει πολύ. Σίγουρα θέλω να το δοκιμάσω μαζί με διαφάνεια και φως που λογικά θα κάνει πολύ ωραία παιχνίδια με το χρώμα. Έχετε δοκιμάσει ποτέ; Τι θα μου προτείνατε;

4 σχόλια

 1. Έχω βάλει κονφετί και άμμο σε δυο κάρτες που είχα φτιάξει μέσα σε διαφανή θήκη από αυτές που βάζουν μέσα κάρτες και έδειχναν μια χαρά. AtiadnefromGreece

  Απάντηση
 2. πολυ ομορφο βγηκε και με υπεροχα χρωματα! εγω παλι αντι για κομφετι ειχα βαλει χρωματιστο ρυζι σε καρτα που εκανα. αλλα και το κομφετι φαινεται σουπερ! θα το δοκιμασω 🙂

  Απάντηση
 3. Πολύ όμορφα
  Φιλάκια …

  Απάντηση
 4. Παράθεμα: Σφραγίδες με καπάκια και αφρώδες υλικό | in my closet

Απάντηση