Ένα κουτάκι για την πασχαλινή λαμπάδα σας

Ξύλινο κουτί για την πασχαλινή λαμπάδα και φωτιστικό

Με την ατάκα “Εσύ κάτι θα βρεις να το κάνεις” έφτασε στα χέρια μου ένα υπέροχο ξύλινο κουτί που ήταν κάποτε συσκευασία από κάποιο ποτό. Το κοίταξα και το επεξεργάστηκα και άρχισα να σκέφτομαι τι ήθελα να γίνει. Θα μπορούσε να γίνει ένα ακόμα κουτί αποθήκευσης αλλά θα ήταν κρίμα να θαφτεί σε μια ντουλάπα. Θα μπορούσε να γίνει το κουτί που θα έβαζα την πασχαλινή λαμπάδα που ήθελα να κάνω δώρο σε μια πολύ καλή φίλη αλλά μετά τι θα το έκανε; Και αποφάσισα να το κάνω ένα μικρό και φορητό φωτιστικό για να μην πεταχτεί μετά το Πάσχα.

Ένα όμορφο κουτί από ξύλο που με περιμένει!

Ένα όμορφο κουτί από ξύλο που με περιμένει!

Για να γίνει φωτιστικό ήξερα πως χρειαζόταν να τρυπηθεί για να βγαίνει το φως και τότε ένιωσα πως είχε έρθει η ώρα να πειραματιστώ με εργαλεία που εδώ και καιρό ήθελα αλλά για διάφορους λόγους το ανέβαλλα. Απλά εργαλεία όπως κοπίδι και πριονάκι θα ήταν μια πρόχειρη λύση αλλά εγώ είχα ήδη σκεφτεί τι σχέδιο θα ήθελα να έχουν οι τρύπες πάνω στο κουτί και έτσι διάλεξα το Dremel 3000 που ήξερα πως θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω τόσο σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες κατασκευές που έχω σκεφτεί και θέλω να φτιάξω.

Το ολοκαίνουργιο και πολύ τέλειο πολυεργαλείο μου

Το ολοκαίνουργιο και πολύ τέλειο πολυεργαλείο μου

Μαζί έσπευσα να αγοράσω και σχετικό προστατευτικό εξοπλισμό για τα μάτια, για τα χέρια και το στόμα, που πρέπει να έχετε αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ανάλογα εργαλεία. Κοστίζουν 2-3 ευρώ το καθένα και το κόστος είναι πολύ μικρό αν σκεφτείτε πόσο πολύ μας προφυλάσσουν από διάφορα ατυχήματα. Θα βρείτε ανάλογο εξοπλισμό σε καταστήματα με εργαλεία.

Ο εξοπλισμός μου για το νέο μου εργαλείο

Ο εξοπλισμός μου για το νέο μου εργαλείο

Τα υλικά:

 • Το ξύλινο κουτί το οποίο αν δεν έχετε κάτι ανάλογο μπορείτε να βρείτε πλέον σε διάφορα μέρη με είδη χόμπι.
 • Το σχέδιο που θα τρυπούσα πάνω στο κουτί.
 • Πράσινο, χάρτινο χόρτο για το εσωτερικό του κουτιού. Αυτό μπορείτε και να το κάνετε μόνοι σας κόβοντας πράσινο χαρτί σε πολύ στενές λωρίδες.
 • Λαμπάκια led με μπαταρίες. Μπορούσα να χρησιμοποιήσω λαμπάκια χριστουγεννιάτικα αλλά ήθελα led για να μην ανεβάζουν θερμοκρασία όσο καίνε και ήθελα μπαταρίας για να μπορεί να μπει το φωτιστικό παντού.
Θα την φέρουμε την Άνοιξη, τι θα γίνει;

Θα την φέρουμε την Άνοιξη, τι θα γίνει;

Τα εργαλεία:

 • Dremel 3000.
 • Μολύβι.
 • Καρμπόν για να μεταφέρω το σχέδιο πάνω στο ξύλο.
 • Χάρακα.
 • Πιστόλι σιλικόνης.

Διαδικασία:

Η δημιουργία του κουτιού βήμα-βήμα

Η δημιουργία του κουτιού βήμα-βήμα

 1. Με το καρμπόν και ένα μολυβάκι μεταφέρουμε το σχέδιο πάνω στο ξύλο. Προσπαθούμε να μην πατάμε πολύ το καρμπόν εκεί που δε θα τρυπήσουμε για να μη λερωθεί το ξύλο αλλά και να συμβεί, διορθώνεται με λίγο γυαλόχαρτο.
 2. Κρατάμε το σχέδιο κοντά μας για να το βλέπουμε και με το κοπτικό υψηλής ταχύτητας, μια μυτούλα που έχει μέσα το σετ που πήρα, αρχίζουμε να πατάμε πάνω στο σημάδι του καρμπόν μέχρι να γίνει τρυπούλα. Το δικό μου ξύλο και πιο συγκεκριμένα το καπάκι ήταν 2mm πάχος και αυτή η διαδικασία ήταν πολύ εύκολη.
 3. Βολεύει πολύ να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό βιβλίο ή έναν παλιό χρυσό οδηγό ως επιφάνεια εργασίας για να μην χαλάσετε το τραπέζι που δουλεύετε.
 4. Αφού κόψετε όλα τα σχέδια αλλάζετε τη μυτούλα και βάζετε έναν λίθο τροχίσματος, επίσης μέσα στο σετ για να μπορέσετε να διορθώσετε ατέλειες από την κοπή.
 5. Για τα λουλουδάκια δοκίμασα και άλλο λίθο τροχίσματος και έγιναν ακόμα πιο ωραία και καθαρά τα σχέδια. Γενικά πειραματιστείτε με τα εξαρτήματα για να δείτε ποιο σας βολεύει καλύτερα και φυσικά συμβουλευτείτε και τα εγχειρίδια και το site για τρόπους χρήσης και σωστές ταχύτητες.
 6. Τα λαμπάκια μου ήταν 10 και ήθελα να έχω 5 από τη μια πλευρά και 5 από την άλλη. Με έναν χάρακα και μολύβι μέτρησα το μέγεθος του κουτιού και το διαίρεσα με τα λαμπάκια που ήθελα. Έβαλα μικρά σημαδάκια για να ξέρω που να κολλήσω τα λαμπάκια.
 7. Με το πιστόλι σιλικόνης άρχισα να κολλάω τα λαμπάκια στον πάτο του κουτιού και ανάλογα με τα σημαδάκια.
 8. Δεν ήθελα να φαίνονται τα λαμπάκια μέσα από τις τρύπες αλλά μόνο το φως τους, για αυτό με λίγη σιλικόνη κόλλησα τα λαμπάκια στα πλαϊνά.
 9. Έβαλα 2-3 γραμμές σιλικόνης στον πάτο του κουτιού και μετά άπλωσα το χάρτινο γρασίδι. Για να καλύψω τα καλώδια, για να μη χτυπηθεί η λαμπάδα μέσα στο κουτί και για να φαίνεται ωραίο το κουτί και όταν θα ήταν σβηστό. Δε χρειάζεται να κολληθεί τελείως το χόρτο. Ας μαδάει και λίγο. Μέσα στο κουτί θα μένει εξάλλου.
Δοκιμαστικά για το κουτάκι

Δοκιμαστικά για το κουτάκι

Ήθελα πολύ να δω πως φαίνεται το φωτιστικό τόσο στο φως όσο και αναμμένο και έτσι άρχισα τους πειραματισμούς. Το κουτάκι με τις μπαταρίες και το διακοπτάκι το έβαλα κάτω χαμηλά έτσι ώστε να μην πρέπει να ανοίξει όλο το κουτί για να το ανάψει κάποιος. Επίσης δεν το κόλλησα/σταθεροποίησα για να μπορεί η αποδέκτης να αλλάζει τις μπαταρίες του όταν τελειώνουν. Μου άρεσε πάρα πολύ το ανοιξιάτικο αποτέλεσμα και ο τρόπος που φαινόταν η πρασινάδα. Επίσης μου άρεσε πάρα πολύ η διαδικασία κοπής του ξύλου με σχέδιο και μου άνοιξε την όρεξη και για άλλα projects!

Και οριζόντιο και κάθετο!

Και οριζόντιο και κάθετο!

Αυτό που με είχε ενθουσιάσει περισσότερο στο κουτί ήταν το γεγονός πως είχε ήδη το χερουλάκι του (για τη μεταφορά του ποτού) και δούλεψα το σχέδιό μου έτσι ώστε να φαίνεται όμορφο και οριζόντιο και κάθετο. Εκ των υστέρων συνειδητοποίησα ότι το να του βάλω χερουλάκι ήταν το πιο εύκολο πράγμα αφού στην πραγματικότητα ήταν δύο τρύπες και ένας σπάγκος. Επίσης όταν το έβαλα στο ράφι με τα κλουβιά και τις γατούλες μου που είναι όλα ξύλινα και στις ίδιες αποχρώσεις με το κουτί μου, μπήκα στον πειρασμό να το κρατήσω για εμένα αλλά αντιστάθηκα.

Έδειχνε ωραία και στη βιβλιοθήκη μου!

Έδειχνε ωραία και στη βιβλιοθήκη μου!

Το μόνο που έμενε τώρα να βρω για να ολοκληρωθεί το δωράκι μου, ήταν η λαμπάδα που την ήθελα έτσι ανοιξιάτικη και όμορφη και φυσικά χειροποίητη. Είχα να επιλέξω ανάμεσα στις πολύ καλλιτεχνικές λαμπάδες που κάνει το Μαγικό Καρουζέλ, στις πολύ σοφιστικέ λαμπάδες που κάνουν οι beh1nd και στις πολύ χαρούμενες και πολύχρωμες λαμπάδες που κάνει η Linabug και η επιλογή ήταν πάρα πολύ δύσκολη αφού αγαπώ πολύ τη δουλειά και των τριών και τις ήθελα όλες. Όμως πήγα στο La mam art και βρήκα μπροστά μου αυτήν την πολύ γλυκιά λαμπαδίτσα και στο ίδιο ύφος, από την Efimaraki Things και “κλείδωσε” στο δωράκι. Αν είστε Θεσσαλονίκη, να πάτε. Θα είναι έως 8 Απριλίου και έχει υπέροχα πράγματα για δωράκια αλλά και όχι μόνο. Φυσικά όλα χειροποίητα.

Μια ανοιξιάτικη λαμπαδίτσα για το κουτάκι μου

Μια ανοιξιάτικη λαμπαδίτσα για το κουτάκι μου

Έχω πάρει φόρα και φτιάχνω διάφορα για το Πάσχα και όχι μόνο και κυρίως για να εξερευνήσω τις δυνατότητες του νέου εργαλείου μου. Και τώρα που η λαμπαδίτσα ταξιδεύει για να βρει την αποδέκτη της, τι θα λέγατε για ένα δωράκι και για εσάς; Η Dremel Hellas χαρίζει ένα ίδιο σετ Dremel σα το δικό μου σε έναν τυχερό ή τυχερή. Τι μπορείτε να κάνετε για να το κερδίσετε; Αφήστε σχόλιο εδώ στο post και πείτε μου τι θα θέλατε να κάνετε με το εργαλείο ή ρωτήστε με τι μπορείτε να κάνετε με το εργαλείο.

Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί Μεγάλη Παρασκευή 10/4 και ώρα 23:59. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες να αυξήσετε τις συμμετοχές σας τόσο από εδώ, όσο και από τη σελίδα του in my closet στο facebook αλλά και από τη σελίδα της Dremel Hellas στο facebook για αυτό μη ξεχάσετε να κάνετε like σε αυτές. Την Τρίτη 14/4 και ώρα 21:00 θα ανακοινώσω στη σελίδα στο facebook τον έναν τυχερό/τυχερή που θα κερδίσει το εργαλείο! Καλή επιτυχία σε όλους και όλες και θα τα ξαναπούμε σύντομα!

105 Σχόλια

 1. Παράθεμα: Πως να συμμαζέψετε τις washi tape σας και ένα ωραίο δώρο για το Πάσχα | in my closet

 2. Παράθεμα: Βαζάκι για το κερί της Ανάστασης με χαραγμένα σχέδια | in my closet

 3. Παράθεμα: Οργάνωση γραφείου με τενεκεδάκια | in my closet

Απάντηση