Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από βιβλία και άλλες περιπέτειες

Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από βιβλία και άλλες περιπέτειες

Όταν έκανα την cover picture του So little sleeping and so much reading είχα τάξει πως θα κάνω και μια για τα Χριστούγεννα. Πλησίαζε ο καιρός και εγώ ακόμα δεν είχα σκεφτεί μια καλή ιδέα.

Κάποια στιγμή έπεσα πάνω σε μια ιδέα για χριστουγεννιάτικο δεντράκι με σελίδες βιβλίου. Είδα το σχετικό βίντεο, είχαν περισσέψει και πολλές σελίδες από το Catch 22, από την προηγούμενη κατασκευή και έτσι άρχισα να φτιάχνω και να μου έρχονται ιδέες και για την τελική σύνθεση.

Ήθελα να φτιάξω ένα χειμωνιάτικο τοπίο, όλο από σελίδες βιβλίου, με δυο δεντράκια, το οποίο θα έβαζα μπροστά από ένα παράθυρο. Το παράθυρο θα είχε αχνίσει (λόγω διαφοράς θερμοκρασίας) και θα αχνοφαίνονταν τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια των γειτόνων (που δεν είχαν ακόμα στολίσει) και εγώ θα έγραφα με το δάχτυλο όπως όταν ήμασταν παιδιά, το όνομα της σελίδας στο τζάμι. Το λες και υπερπαραγωγή.

Από τη σύνθεση έλειπε η απαραίτητη λάμψη των γιορτών και έτσι αποφάσισα να ρίξω λίγο γκλίτερ. Έπρεπε να ψεκάσω την κατασκευή με κόλλα σπρέι που μυρίζει πολύ έντονα και για αυτό και βγήκα στο μπαλκόνι. Στις 1:30 τη νύχτα. Θέλω εδώ να πω ότι θα απέχω από το γκλίτερ για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί ακόμα λάμπω και ας έχω κάνει 5 φορές μπάνιο. Φυσούσε κόντρα και αυτό δεν είναι καλό γενικά. Επίσης το λίγο γκλίτερ ήταν αυτό που ήθελα εγώ αλλά πρόκειται για υλικό με πρωτοβουλία και ξεχάστε κάθε προσπάθεια περιορισμού.

SLSASMR_05

Όταν όλο αυτό το πράγμα στέγνωσε, στήθηκε το σκηνικό για τη φωτογράφιση.

Απόπειρα πρώτη: Όλο αυτό το χειμωνιάτικο τοπίο θα “πατάει” πάνω σε βιβλία. Για να γίνει καταφανέστατο το reading.

Θέλω λίγο να φανταστείτε το εξής. Είστε στο σπίτι σας και βλέπετε τηλεόραση. Στο απέναντι διαμέρισμα, έχουν ανάψει όλα τα φώτα, έχουν στήσει στην μπαλκονόπορτα ένα λόφο πράγματα (δεν βλέπετε λεπτομέρειες) και που και που από το λόφο ξεπροβάλει ένα κεφάλι με μια φωτογραφική. Που μοιάζει και τηλεσκόπιο γιατί είναι πάνω σε τρίποδα. Δεν ξέρω τι θα κάνατε εσείς αλλά οι δικοί μου έδειξαν ψυχραιμία. Το θέμα είναι ότι δεν είχαν στολίσει όπως φαίνεται και έτσι η ιδέα πήγαινε άπατη. Επίσης τα τουλάχιστον 3 επίπεδα βάθους της φωτογραφίας (1. βιβλία, 2 κατασκευή, 3 εξωτερικός χώρος) δεν έδιναν το αποτέλεσμα που ήθελα.

Απόπειρα δεύτερη: Όλο αυτό το χειμωνιάτικο τοπίο θα “πατάει” πάνω σε ένα μαξιλάρι. Για να γίνει καταφανέστατο το sleeping.

Εννοείται πως δεν κατάφερα να γράψω όλο αυτόν τον τίτλο με το δάχτυλο. Θα ήθελα δέντρα σε κανονικό μέγεθος για να είναι ευανάγνωστα. Έτσι προτίμησα μικρά, αυτοκόλλητα, γραμματάκια από αφρό. Στην ιδέα μαξιλάρι, ήρθε να προστεθεί και μια σειρά δικά μου λαμπάκια στο δικό μου μπαλκόνι γιατί ντρεπόμουν να πάω βραδιάτικα και να ζητήσω να στολίσουν.

Δυστυχώς δεν βρήκα κάποιον καλό τρόπο να κάνω το μαξιλάρι να μοιάζει με μαξιλάρι και όχι με έναν απροσδιόριστο όγκο μπροστά από τη σύνθεση. Έτσι το μαξιλάρι έφυγε, έμειναν όμως όλα τα υπόλοιπα.

Τελική φωτογράφιση: Χωρίς βιβλία και μαξιλάρια.

Το τελικό αποτέλεσμα θα το δείτε απευθείας στη σελίδα, την οποία και να κάνετε like, ειδικά αν αγαπάτε τα βιβλία και το διάβασμα. Εγώ ετοίμασα την κατασκευή για μετακίνηση , για να πάει στον αγαπητό admin της σελίδας που αν και αγαπάει τα Χριστούγεννα, στολίζει ελάχιστα. Μαζί με όλο της το γκλίτερ. Ναι ακόμα αφήνει παντού.

Δεν είναι ανάγκη να θέλετε να κάνετε cover pic για να δοκιμάσετε κάτι ανάλογο. Σκεφτείτε μια ωραία γωνίτσα του σπιτιού και αντί να στολίσετε ένα μεγάλο και βαρύ δέντρο κάντε μια ανάλογη κατασκευή. Τα μπαρμπαδελάκια που φαίνονται είναι διακοσμητικά από τούρτες αλλά εσείς κάτι ανάλογο θα βρείτε. Και με ρέγουλα το γκλίτερ. Καλές γιορτές να έχουμε!

9 σχόλια

 1. Φαντάζομαι πως οι γείτονες ούτε θα χρειαστεί να στολίσουν με τόσο γκλίτερ που θα δέχθηκαν! 🙂

  Απάντηση
 2. Παράθεμα: Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από βιβλία και ά&

 3. Τι ωραία που φαίνονται! Αντε, τη βόλεψε o “so litle sleeping so much reading”. Έχω επίσης να σου πω πόοοοσο πολύ ζηλεύω το δωματιο – γραφείο που μπορείς να απλωθείς και να κάνεις τις χειροτεχνίες σου. Πόοοοοοοοοσο πολύυυυυ…

  Απάντηση
 4. @a1pha Τώρα που τους κοιτάω από το δικό μου μπαλκόνι προς το δικό τους (και μεσολαβούν τα λαμπάκια μου) στολισμένοι μου φαίνονται και ιδιαιτέρως λαμπεροί 😉

  @Eleanna Εεε το είχα τάξει :). Μου το έλεγαν παλιά ότι πρέπει να έχω ένα δικό μου χώρο, που να μπορώ να τον κάνω χάλια, να κλείσω την πόρτα, να πάω για ύπνο και να συνεχίσω την επόμενη (να μην πρέπει να τον συμμαζέψω) και δεν μου φαινόταν σημαντικό. Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο κακός χαμός ανοίγει την όρεξη! Άντε φτιάξε μια τέτοια γωνίτσα και για εσένα 🙂

  Απάντηση
 5. Παράθεμα: Πώς να φτιάξετε Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από βιβλία… | kmag

 6. Παράθεμα: Πώς να φτιάξετε Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από βιβλία… | kmag

 7. Παράθεμα: Ένα κουτάκι με άρωμα και γεύση Ελλάδας | in my closet

 8. Παράθεμα: Ντεκουπάζ με ύφασμα και στένσιλ με δαντέλα | in my closet

 9. Παράθεμα: Πως να γεμίσετε έναν τοίχο με κάδρα | in my closet

Απάντηση