DIY

Kit πρώτων βοηθείων για μια μέλλουσα νύφη

Μου αρέσει πάρα πολύ να κάνω δώρα. Όταν λέω να κάνω δεν εννοώ να αγοράζω αλλά να τα φτιάχνω μόνη μου. Τα έχω γράψει και πλέον αποφάσισα όταν έχω μια συμπαθητική ιδέα, που μου αρέσει ως ιδέα αλλά και ως αποτέλεσμα, να βγάζω και μερικές φωτογραφίες και να γράφω και κάτι για αυτό μήπως και σας “ανοίξω” την όρεξη να κάνετε κάτι ανάλογο ή σας ξεσηκώσω να το δοκιμάσετε και εσείς.

Έτοιμο το pink kit για μια pink μέλλουσα

Έτοιμο το pink kit για μια pink μέλλουσα

Το σημερινό post είναι αφιερωμένο σε ένα δώρο γενεθλίων που τη στιγμή που ήμουν στην αγορά και έψαχνα να βρω κάτι όμορφο και χειροποίητο να δωρίσω, μου ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό που με ενημέρωνε ότι ορίστηκε η ημερομηνία γάμου. Όχι η δική μου αλλά της κοπέλας που είχε και τα γενέθλια. Κάθισα σε ένα παγκάκι, έβγαλα το πολύτιμο μου τετραδιάκι και άρχισα να γράφω ιδέες και σκέψεις για αυτό το δώρο που πλέον είχε αποκτήσει ένα προγαμιαίο χαρακτήρα.

Σχέδιο Δράσης

Ορίστε τον προϋπολογισμό σας με βάση τις δικές σας δυνατότητες. Είναι η απάντηση στην ερώτηση «Πόσα χρήματα αντέχω και θέλω να δώσω για αυτό το δώρο;». Είναι σημαντικό να ξέρετε από την αρχή τα όρια σας.

Αν αποφάσιζα να πάρω ότι ροζ έβρισκα μπροστά μου θα ήθελα μεταφορική

Αν αποφάσιζα να πάρω ότι ροζ έβρισκα μπροστά μου θα ήθελα μεταφορική

Αν έχετε περάσει από αυτή τη διαδικασία, του γάμου και των προετοιμασιών, έχετε πολλά περισσότερα να προτείνετε από εμένα. Προσπαθήστε να θυμηθείτε καθημερινές ή και όχι δυσκολίες και πράγματα που σας έδωσαν ανακούφιση, τα πράγματα που χρειαστήκατε και δεν είχατε. Από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Σίγουρα το δώρο που θα φτιάξετε δε θα είναι η λύση σε κάθε πρόβλημα μέχρι τη μέρα του γάμου αλλά μπορεί να είναι η πρόταση για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Εγώ σκέφτηκα:

 • Πολύ τρέξιμο = να της πάρω προϊόντα περιποίησης ποδιών.
 • Πολύ γκρίνια και μουρμούρα = να της πάρω ακουστικά.
 • Πολύ κούραση = να της πάρω διάφορα για το μπάνιο.
 • Πολύ συγκίνηση = ας έχει το χαρτομαντηλάκι της.
 • Πολύ ψάξιμο = ίσως χρειαστεί ένα τετραδιάκι να κρατάει σημειώσεις.
 • Πολύ ένταση = να έχει και κάτι να γελάει.
Μερικές σκέψεις για τα διάφορα του κουτιού

Μερικές σκέψεις για τα διάφορα του κουτιού

Προσπαθήστε να βρείτε κάποια δεδομένα που την χαρακτηρίζουν. Εγώ είχα να διαπραγματευτώ το ροζ που είναι το αγαπημένο της χρώμα και όπως λέει και η ίδια είναι η στάση ζωής της. Μπορεί να είναι ένα χρώμα, ένα σχέδιο, ένα μότο, ένα βιβλίο, μια ταινία ή κάτι που ξέρετε ότι αγαπάει πολύ ή και το αντίθετο. Ας δώσω μερικά παραδείγματα:

 • Αν αγαπούσε τα παγωτά (όπως εγώ) θα φρόντιζα να βρω ταιριαστές κόλλες περιτυλίγματος ή θα έφτιαχνα με παγωτάκια, αυτοκόλλητα, μικρά παγωτάκια πάνω στα δωράκια, θα έγραφα λογάκια σε ξυλάκια από παγωτάκια (που πρώτα θα είχα φάει) κ.λπ.
 • Αν αγαπούσε τα παραμύθια (όχι τελείως τυχαίο παράδειγμα) θα έψαχνα παλιά βιβλία με εικονογραφημένα παραμύθια για να ξεσηκώσω εικονογραφήσεις και κειμενάκια τα οποία μπορεί να τα χρησιμοποιούσα είτε ως περιτύλιγμα, είτε ως επένδυση στο κουτάκι που θα χωρούσε όλα όσα ήθελα να βάλω, είτε για να τα κάνω χρηστικά αντικείμενα όπως σελιδοδείκτες ή άλλα πράγματα.
 • Αν αγαπούσε κάποιον ήρωα όπως τον Indiana Jones (επίσης καθόλου τυχαίο παράδειγμα) θα έκανα λίστα με όλα τα αξεσουάρ του για να τα φτιάξω με διάφορα υλικά (χωρίς να ξεχάσω το όπλο) και θα προσπαθούσα να τα συνδυάσω με τις περιπέτειες που θα περάσει κατά την προετοιμασία του γάμου.
Ο δημιουργικός χαμός με όλα τα υλικά μαζί!

Ο δημιουργικός χαμός με όλα τα υλικά μαζί!

Αρχίστε την έρευνα. Ξεκινήστε από το θείο γούγλη που πάντα έχει να προτείνει τα καλύτερα και συνεχίστε στα μαγαζιά της περιοχής σας και μη ξεχάσετε την ντουλάπα σας. Αν είστε όπως εγώ, που κρατάω τα πάντα, μήπως κάτι χρειαστούν, μπορεί να μη χρειαστεί να ψωνίσετε κάτι αλλά να τα έχετε όλα ήδη στο σπίτι σας. Θα σας το αποδείξω πως συμβαίνει αυτό το μαγικό, σε άλλο post που ετοιμάζω, πάλι με δωράκι για αγαπημένα πρόσωπα. Θα περιμένω λίγο να τα παραλάβουν για να μη τους χαλάσω την έκπληξη.

Σιγά σιγά φτιάχνονται όλα!

Σιγά σιγά φτιάχνονται όλα!

Ορίστε μια ή δύο ημέρες που θα αφιερώσετε σε αυτό το δωράκι. Βασικά χαρίστε αυτές τις ημέρες στον εαυτό σας. Η διαδικασία είναι τόσο ευχάριστη που όταν ολοκληρωθεί το δώρο θα έχετε χαρεί περισσότερο από τον τελικό αποδέκτη. Εγώ έκανα τα ψώνια το απόγευμα της μιας μέρας και ολοκλήρωσα το κουτάκι την επόμενη. Ήταν ένα πολύ δημιουργικό και χαρούμενο διήμερο. Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσάς.

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

 Tips:

 • Τα δωράκια kit (όπως τα έχω ονομάσει), που περιλαμβάνουν πολλά μικρά δωράκια, είναι απείρως πιο όμορφα και χαριτωμένα αν το κάθε αντικείμενο είναι συσκευασμένο. Ο αποδέκτης νιώθει ότι ανοίγει ένα τσουβάλι με άπειρα δώρα και αυτό από μόνο του είναι αξία ανεκτίμητη. Γίνεται και πάλι παιδί. Πριν ξεκινήσετε να αμπαλάρετε ρίξτε μια ματιά εδώ και για να πάρετε διάφορες ιδέες που ξεφεύγουν από το κλασσικό.
 • Λογάκια. Το πιο τέλειο δώρο του κόσμου, με το πιο τέλειο αμπαλάζ θέλει λογάκια. Θέλει τη σκέψη σας και τα λογάκια σας. Είτε είναι αστεία είτε είναι συγκινητικά, ανορθόγραφα (καλό είναι να αποφεύγεται) ή ασύντακτα (και αυτό επίσης) είναι εσείς και οι σκέψεις σας και αυτό είναι το πραγματικό σας δώρο. Εγώ προτιμώ να τα γράφω στον υπολογιστή και να τα εκτυπώνω (γιατί φοβάμαι τα ορθογραφικά) αλλά και το χειρόγραφο έχει τη μοναδική του ομορφιά.
 • Προσοχή στα φαγώσιμα και ειδικά τους ζεστούς μήνες. Έχουν δύο κινδύνους που πραγματικά μπορεί να σας χαλάσουν την έκπληξη. Ο πρώτος είναι να λιώσουν/χυθούν/απλωθούν/χαλάσουν γιατί ο αποδέκτης μπορεί να μη το ανοίξει άμεσα το δωράκι. Αν ας πούμε διαλέξατε κάτι που θέλει ψυγείο είναι λίγο κρίμα να πρέπει να μπει όλη η κατασκευή σας στο ψυγείο για να μη χαλάσει. Ο δεύτερος κίνδυνος έχει να κάνει με εσάς και πιο συγκεκριμένα με εμένα. Αν τα φαγώσιμα είναι γλυκά στο τέλος πάντα κάτι λείπει. Μόνο η Casper85 μπορεί να καταλάβει (τώρα που διαβάζει όλα αυτά και βλέπει τις φωτογραφίες) τι έλειπε από το τελικό δωράκι. Είμαι κρίμα το ξέρω αλλά είμαι και λιγουράκι και έπρεπε να το δείξω και σε αυτό το δώρο 😛
 • Όταν έκανα την πρώτη μου μεγάλη μετακόμιση και έφτιαξα για πρώτη φορά το σπιτάκι μου, μόνη μου, έκανα όσο πιο οργανωμένη και προσεγμένη δουλειά μπορούσα να μη μου ξεφύγει κάτι και να μη ξεχάσω κάτι. Όσοι με ξέρουν από κοντά ξέρουν ότι είμαι πολύ οργανωτικό άτομο και ειδικά σε τέτοια πράγματα. 12:00 το βράδυ και μόλις είχε τελειώσει το πρώτο μου ever πλυντήριο, στο ολοκαίνουριο και πλήρως εξοπλισμένο σπιτάκι μου, ανακάλυψα ότι δεν είχα σκεφτεί τα μανταλάκια. Θέλω να πω ότι υπάρχουν πράγματα πολλή μικρής αξίας που είναι απολύτως χρήσιμα και δεν τα σκεφτόμαστε. Σκεφτείτε τα εσείς σε όποιο kit θα αποφασίσετε να κάνετε. Σίγουρα θα χαρίσετε χαμόγελα.

Λίγο πριν κλείσει το κουτάκι

Σας προτρέπω να το δοκιμάσετε μια φορά να κάνετε κάτι τόσο προσωπικό. Να βάλετε κάτω όλες σας τις ιδέες και να ψάξετε και άλλες και να υλοποιήσετε όσες θέλετε ή όσες μπορείτε. Θα το χαρείτε πάρα πολύ. Άμα μπορώ να βοηθήσω κάπου θα χαρώ πολύ. Ρωτήστε με ό,τι θέλετε. Στη σελίδα στο facebook, πάρα πολλοί και πολλές μου στέλνουν ερωτήσεις, απορίες και το χαίρομαι πάρα πολύ. Μπορείτε να μου στείλετε και email. Ακόμα και αν δεν μπορώ να βοηθήσω εκείνη τη στιγμή, θα ψάξω και όλο και κάτι θα βρω. Και να το ξέρετε ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να πάει στραβά σε ένα τέτοιο εγχείρημα είναι να μην αρέσει στον τελικό αποδέκτη αλλά να τι πρέπει να σκεφτείτε αν σας συμβεί αυτό το παράδοξο.

Και έχω και ένα μικρό νέο! Αποφάσισα να ξεκινήσω το . Δεν έχω αποφασίσει ακόμα την περιοδικότητα του αλλά έχω πάρα πολλές ιδέες για το περιεχόμενο του. Θα είναι ένα ποτ πουρί των καλύτερων ιδεών και προτάσεων από όλα όσα ψάχνω και ανεβάζω στη σελίδα στο facebook, στο pinterest, στο tumblr, στο instagram και στο twitter. Θα ανακοινώνω από εκεί τους νέους και φρέσκους διαγωνισμούς για κάτι, τα μελλοντικά , που θα είναι πολλά και άλλα διάφορα ακόμα. Μη το χάσετε λοιπόν! Κάντε εγγραφή .

5 σχόλια

 1. Είπα κι εγώ, είχε μέσα το κουτί ζαχαρωτά και δεν τα πήρα χαμπάρι; 😀 Χαλάλι μωρέ! ( και γκρίνια παιδιά, γκρίνια από όλους και για όλα σε έναν γάμο – πάρτε οπωσδήποτε ακουστικά! 😉 )

  Απάντηση
  • Ε να μωρέ, ξέρεις τι έγινε; Σκέφτηκα ότι μπορεί να μην είναι καλά γιατί δεν είχα ξαναφάει οπότε τα έφαγα για να σε σώσω από μια κακή εμπειρία 🙂

   Απάντηση
   • απ’του Χάρου τα δόντια με γλύτωσες, άσε… 😀

    Απάντηση
 2. Τι καλοδουλεμένη,χρήσιμη,λεπτομερής ανάρτηση!!!!!Πόσο θα’θελα κι εγώ τέτοια δώρα…..!!!!!

  Μπράβο!

  Απάντηση
 3. καλημερα ακολουθησα ολη αυτη τη διαδρομη ξεκινωντας απο “Τα γλυκά της Θεσσαλονίκης” συνεχισε το αλλο blog και κανε μια ανανεωμενη λιστα θαρρω ο Αγαπητος εκλεισε.. καλη συνεχεια σε οτι κανεις

  Απάντηση

Απάντηση