Ένα κουτί από παλιά μαξιλαροθήκη!

Κουτιά παπουτσιών με ύφασμα και δαντέλες – Giveaway

Όλα άρχισαν από τα δικά μου κουτιά παπουτσιών που μια μέρα πήρα την απόφαση και τα τακτοποίησα όμορφα και καλά και από τότε τα αγάπησα. Όλα τα κουτιά αλλά τα κουτιά των παπουτσιών ακόμα περισσότερο. Πλέον ξέρω πως το απόγευμα της Παρασκευής αν περάσω μπροστά από παπουτσάδικα όλο και κάτι θα βρω. Γιατί υπάρχουν κάποιοι που όταν αγοράζουν παπούτσια δε το θέλουν το κουτί και έτσι αυτά ξεμένουν, πιάνουν χώρο και καταλήγουν στην ανακύκλωση. Και εκεί εμφανίζομαι εγώ. Και τα μαζεύω. Όλα.

Από έναν κάδο ανακύκλωσης, ένα βράδυ

Από έναν κάδο ανακύκλωσης, ένα βράδυ

Εκτός από αυτά που μαζεύω μόνη μου και διαρκώς ψάχνω και νέα μέρη στο σπίτι να τα αποθηκεύσω (γείτονα γλυκοκοιτάζω την αποθήκη σου και όχι εσένα) μου έρχονται και πράγματα που μου μαζεύουν οι φίλοι. Γιατί “κάτι θα βρεις να τα κάνεις”. Και χωρίς να το πάρω πολύ χαμπάρι βρέθηκα με κάτι ωραιότατα υφάσματα που φρόντισαν διάφοροι να μου χαρίσουν.

Η μπουγάδα μου τελευταία είναι πολύχρωμη

Η μπουγάδα μου τελευταία είναι πολύχρωμη

Και μετά ήρθαν και κάτι δαντέλες από την αποθήκη της αδερφής μου και ένιωσα πως είχε έρθει η ώρα να βγάλω ένα ραντζάκι στο μπαλκόνι για να κοιμάμαι γιατί όλες οι πιθανές και απίθανες κρυψώνες στο σπίτι είχαν γεμίσει και πάλι δεν μου έφταναν. Ή να κάνω ένα workshop να αξιοποιήσουμε όλοι μαζί τα νέα μου υλικά. Καθόλου δύσκολη η επιλογή ειδικά με δεδομένο ότι είχαμε κάτι μήνες να μαζευτούμε και να φτιάξουμε όλοι μαζί κάτι.

Ποιος μπορεί να πει όχι σε μερικές υπέροχες δαντέλες;

Ποιος μπορεί να πει όχι σε μερικές υπέροχες δαντέλες;

Λίγο που έπρεπε να μετακινηθούν πάρα πολλά υλικά, λίγο που μου είχαν λείψει οι μαζώξεις στην κουζίνα, λίγο που σε κάθε συζήτηση έβγαινε και ένα μικρό και απροσδιόριστο παραπονάκι του τύπου “Ωραία είναι στο Κουμπί, αλλά στην κουζίνα είναι αλλιώς” πήρα την γρήγορη και βιαστική απόφαση να μαζευτούμε στην κουζινούλα μου. Με δεδομένα τα υλικά και με έμπνευση το κουτί που είχε φτιάξει η aouts-pins, αποφάσισα να ντύσουμε τα κουτιά με ύφασμα και δαντέλα. Ορίσαμε την ημερομηνία που μας βόλευε και αρχίσαμε σιγά-σιγά να μαζευόμαστε για να φτιάξουμε όμορφα κουτιά με ύφασμα, να τσιμπολογήσουμε διάφορα τέλεια φαγώσιμα και να περάσουμε καλά.

Το τραπέζι της κουζίνας γεμίζει χρώματα

Το τραπέζι της κουζίνας γεμίζει χρώματα

Τι χρησιμοποιήσαμε:

 • Άδεια κουτιά παπουτσιών
 • Βαμβακερά και όχι μόνο υφάσματα
 • Βαμβακερές και όχι μόνο δαντέλες
 • Ατλακόλ μετριώς νερωμένη και καλά ανακατεμένη
 • Λευκές σελίδες χαρτιού
Τα κουτάκια έτοιμα να ντυθούν!

Τα κουτάκια έτοιμα να ντυθούν!

Εργαλεία:

 • Ψαλίδι και κοπίδι
 • Πινέλο για την ατλακόλ
 • Μαρκαδοράκι για να μαρκάρουμε το ύφασμα
 • Μανταλάκια μπουγάδας
 • Chopsticks ή καλαμάκια ή ξυλάκια από σουβλάκια
Μετράμε το ύφασμα με βάση το κουτί μας

Μετράμε το ύφασμα με βάση το κουτί μας

Προεργασία:

 1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πλύνετε το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε για το κουτί σας. Κάποιοι λένε ότι τα υφάσματα δεν πρέπει να πλένονται πριν την επεξεργασία τους και άλλοι λένε πρέπει οπωσδήποτε να πλυθούν. Εγώ σκέφτηκα απλά και όμορφα. Άμα ντύσετε το κουτί και μετά, δε θα μπορείτε να το πλύνετε όπως ένα ρούχο οπότε καλό είναι να τα πλύνετε προκαταβολικά.
 2. Αν θέλετε ρίξτε και ένα καλό σιδέρωμα. Θα σας διευκολύνει πολύ μετά αυτό. Εγώ δεν σιδερώνω. Γενικά. Απλά βάζω το στύψιμο σε χαμηλές στροφές και τα υφάσματα είναι μια χαρά.
 3. Απλώστε το ύφασμα πάνω στο κουτί χοντρικά χωρίς να μετρήσετε με ακρίβεια. Καλό είναι να το καλύπτει τελείως όπως θα το κάλυπτε μια κόλλα περιτυλίγματος αν σκοπεύατε να το τυλίξετε σα δώρο. Κόψτε όσο πιο ίσια μπορείτε.
 4. Κάντε το ίδιο και για το καπάκι του.
Ατλακόλ πρώτα στις στενές πλευρές και μετά στις φαρδιές πλευρές

Ατλακόλ πρώτα στις στενές πλευρές και μετά στις φαρδιές πλευρές

Ντύσιμο του κουτιού

 1. Ξεκινήστε με το καπάκι. Απλώστε με το πινέλο μια καλή στρώση ατλακόλ μόνο στην επάνω επιφάνεια και ακουμπήστε το ύφασμα όσο πιο ίσια και κεντρικά μπορείτε. Αν δεν το πετύχετε καλά, ξεκολλήστε και τοποθετήστε ξανά. Όσο η ατλακόλ είναι υγρή ξεκολλάει πολύ εύκολα.
 2. Με τα δάχτυλα στρώστε τις ζάρες και τις ανωμαλίες που μπορεί να κάνει το ύφασμα από την κόλλα.
 3. Απλώστε μια καλή στρώση ατλακόλ σε μια εξωτερική, στενή πλευρά του καπακιού και τραβήξτε ήρεμα το ύφασμα να κολλήσει πάνω της.
 4. Συνεχίστε με την απέναντι πλευρά και τώρα τραβήξτε καλά για να ισιώσει το ύφασμα.
 5. Επαναλάβετε με τις φαρδιές πλευρές του καπακίου.
 6. Τώρα αρχίστε να βάζετε κόλλα στο εσωτερικό του κουτιού. Αρχίστε από μια φαρδιά πλευρά και καθώς την κολλάτε διπλώστε και το ύφασμα που μαζεύετε στις γωνίες και γυρίστε το προς τα μέσα σαν να τυλίγετε δώρο.
 7. Προσθέστε ατλακόλ ανάμεσα από το ύφασμα που διπλώνει και το ύφασμα που καλύπτει το καπάκι για καλύτερο κράτημα.
 8. Σταθεροποιήστε με μανταλάκια το ύφασμα και αφήστε το να στεγνώσει τελείως.
 9. Όταν στεγνώσει τελείως κόψτε προσεκτικά το ύφασμα που περισσεύει εσωτερικά με ένα κοπίδι ή ένα ψαλίδι και το κουτί είναι έτοιμο!
Μανταλάκια στο ύφασμα για να κρατηθεί η ατλακόλ μέχρι να στεγνώσει

Μανταλάκια στο ύφασμα για να κρατηθεί η ατλακόλ μέχρι να στεγνώσει

Με τον ίδιο τρόπο συνεχίστε και στο κάτω μέρος του κουτιού. Θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον 1-2 ώρες μέχρι να στεγνώσει καλά η ατλακόλ. Μη βιαστείτε να βγάλετε τα μανταλάκια.

Τα κουτιά μας στεγνώνουν!

Τα κουτιά μας στεγνώνουν!

Tips:

 • Κολλήστε τη δαντέλα ή ότι άλλο θέλετε με ατλακόλ πάνω στο ύφασμα αλλά προσεκτικά και όσο λιγότερο τσαπατσούλικα μπορείτε. Η ατλακόλ κάτω από το ύφασμα δε θα φαίνεται αλλά πάνω στο ύφασμα θα φανεί. Μπορεί να γίνει διάφανη όταν στεγνώσει αλλά θα γυαλίζει και θα σας ενοχλεί.
Ένας πολύ ωραίος φιόγκος πάνω στο κουτί!

Ένας πολύ ωραίος φιόγκος πάνω στο κουτί!

 • Το ύφασμα στις γωνίες που περισσεύει μπορεί να γίνει μέρος της διακόσμησης του κουτιού αν δεν το δπλώσετε εσωτερικά. Εσείς αποφασίζετε πως το θέλετε.
Ένα κουτί με αδίπλωτες άκρες και τσαχπίνικες δαντέλες!

Ένα κουτί με αδίπλωτες άκρες και τσαχπίνικες δαντέλες!

 • Χρησιμοποιήστε τα μανταλάκια ή τα chopsticks ή απλά καλαμάκια για να ακουμπήσετε τα κουτιά όσο στεγνώνουν για να μη σας κολλήσουν σε κάποια επιφάνεια που δε θέλετε.
Πολύχρωμα καπάκια που στεγνώνουν!

Πολύχρωμα καπάκια που στεγνώνουν!

 • Το καλό πράγμα αργεί να γίνει και θέλει υπομονή. Μην βιάζεστε να κόψετε το ύφασμα εσωτερικά πριν στεγνώσει η ατλακόλ. Απασχοληθείτε ευχάριστα τσιμπολογώντας κάποιο πολύ νόστιμο φαγώσιμο όπως η τούρτα φιστίκι που έκανε η “Με το δάχτυλο στο βάζο” για το workshop.
Ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα με τούρτα!

Ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα με τούρτα!

 • Δεν είναι απαραίτητο το καπάκι να έχει το ίδιο ύφασμα με το υπόλοιπο κουτί. Αυτοσχεδιάστε με ό,τι έχετε στο σπίτι ή με ότι σας αρέσει.
 • Αν το κουτί έχει γράμματα και όταν ακουμπάτε το ύφασμα αυτά φαίνονται, δηλαδή το ύφασμα φεγγίζει, έχετε δύο λύσεις. Μπορείτε να βάψετε το κουτί με κάποιο ακρυλικό χρώμα ή να βάλετε μια στρώση λευκό χαρτί με λίγη ατλακόλ και μετά από πάνω από το χαρτί το ύφασμα. Προτιμώ τη δεύτερη λύση γιατί είναι πιο γρήγορη αλλά εσείς αποφασίζετε.
Μανταλάκια παντού!

Μανταλάκια παντού!

Τα κουτιά αυτά μπορούν να γίνουν ωραία δωράκια, να γίνουν όμορφα κουτιά αποθήκευσης για μικροπράγματα ή να γίνουν κουτιά για να γεμίσουν με αναμνήσεις από ένα ταξίδι ή μια ειδική περίσταση. Η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη και ευχάριστη και το αποτέλεσμα θα σας αρέσει ό,τι υλικά και να χρησιμοποιήσετε. Εμείς μετά το mini workshop βιβλιοδεσίας με την aouts-pins αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε τα υφάσματα και σε άλλες χρήσεις και σύντομα θα βρεθούμε και πάλι για να φτιάξουμε όμορφα τετράδια και όχι μόνο! Εξάλλου έχω προσέξει πως όσο περισσότερο κάνουμε πράγματα, τόσα περισσότερα υλικά εμφανίζονται μπροστά μας προς αξιοποίηση!

Και άλλη πολύχρωμη μπουγάδα περιμένει να αξιοποιηθεί!

Και άλλη πολύχρωμη μπουγάδα περιμένει να αξιοποιηθεί!

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα κορίτσια, που ήρθαν στην κουζίνα και στριμώχτηκαν πολύ αλλά δεν γκρίνιαξαν, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι 1.000 καλοί χωράνε. Έφεραν μαζί τους την καλύτερη διάθεσή τους, το πιο φωτεινό χαμόγελό τους, τα πιο λαχταριστά και πεντανόστιμα φαγώσιμα που έφτιαξαν με τα χέρια τους και γέμισαν την κουζινούλα με τόση αγάπη όση δε χωράει σε όλα τα κουτιά παπουτσιών όλου του κόσμου. Τα λέει εδώ και η aouts-pins, τα λέει και η Ariadne from Greece και είχαμε και ανταπόκριση live από την Beh1nd, στο instagram. Πάντα τέτοια και σύντομα και σε άλλα τέτοια!

Ωραίες και ιδιαίτερες δαντέλες! <3

Ωραίες και ιδιαίτερες δαντέλες! <3

Ένα μικρό giveaway!

Τι θα λέγατε αν είχατε και εσείς υλικά για να κάνετε 1-2 κουτιά όπως τα δικά μας; Θέλω πολύ να μοιραστώ μαζί σας κάποιες από τις πολύ όμορφες δαντέλες μου για να σας ανοίξω την όρεξη για δημιουργία! Θέλω λοιπόν να αφήσετε ένα σχόλιο εδώ στο post. Εγώ θα κληρώσω πέντε τυχερά σχόλια για να τους στείλω από ένα κουτί παπουτσιών. Όχι με παπούτσια αλλά ούτε και άδειο. Θα φροντίσω να το γεμίσω με διάφορα όμορφα καλούδια!

Πείτε μου λοιπόν ιδέες που θα θέλατε να δοκιμάστε με ύφασμα και δαντέλες, με ένα σχόλιο εδώ, έως τις 31/5 και ώρα 23:59 και στις 2/6 το απόγευμα, θα ανακοινώσω στη σελίδα στο facebook, τους 5 τυχερούς!

Καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

51 Σχόλια

 1. Παράθεμα: Καλλιτεχνική βιβλιοδεσία για άλμπουμ γάμου | in my closet

 2. Παράθεμα: Βόλτα στο πανηγύρι του Αγίου Μάμα Χαλκιδικής | in my closet

 3. Παράθεμα: Η χειροτεχνία είναι το καλύτερο βάλσαμο | in my closet

 4. Παράθεμα: Σουλούπωμα συρταριέρας με χαρτί ταπετσαρίας | in my closet

Απάντηση