Ένα κουτί από παλιά μαξιλαροθήκη!

Κουτιά παπουτσιών με ύφασμα και δαντέλες – Giveaway

Όλα άρχισαν από τα δικά μου κουτιά παπουτσιών που μια μέρα πήρα την απόφαση και τα τακτοποίησα όμορφα και καλά και από τότε τα αγάπησα. Όλα τα κουτιά αλλά τα κουτιά των παπουτσιών ακόμα περισσότερο. Πλέον ξέρω πως το απόγευμα της Παρασκευής αν περάσω μπροστά από παπουτσάδικα όλο και κάτι θα βρω. Γιατί υπάρχουν κάποιοι που όταν αγοράζουν παπούτσια δε το θέλουν το κουτί και έτσι αυτά ξεμένουν, πιάνουν χώρο και καταλήγουν στην ανακύκλωση. Και εκεί εμφανίζομαι εγώ. Και τα μαζεύω. Όλα.

Από έναν κάδο ανακύκλωσης, ένα βράδυ

Από έναν κάδο ανακύκλωσης, ένα βράδυ

Εκτός από αυτά που μαζεύω μόνη μου και διαρκώς ψάχνω και νέα μέρη στο σπίτι να τα αποθηκεύσω (γείτονα γλυκοκοιτάζω την αποθήκη σου και όχι εσένα) μου έρχονται και πράγματα που μου μαζεύουν οι φίλοι. Γιατί “κάτι θα βρεις να τα κάνεις”. Και χωρίς να το πάρω πολύ χαμπάρι βρέθηκα με κάτι ωραιότατα υφάσματα που φρόντισαν διάφοροι να μου χαρίσουν.

Η μπουγάδα μου τελευταία είναι πολύχρωμη

Η μπουγάδα μου τελευταία είναι πολύχρωμη

Και μετά ήρθαν και κάτι δαντέλες από την αποθήκη της αδερφής μου και ένιωσα πως είχε έρθει η ώρα να βγάλω ένα ραντζάκι στο μπαλκόνι για να κοιμάμαι γιατί όλες οι πιθανές και απίθανες κρυψώνες στο σπίτι είχαν γεμίσει και πάλι δεν μου έφταναν. Ή να κάνω ένα workshop να αξιοποιήσουμε όλοι μαζί τα νέα μου υλικά. Καθόλου δύσκολη η επιλογή ειδικά με δεδομένο ότι είχαμε κάτι μήνες να μαζευτούμε και να φτιάξουμε όλοι μαζί κάτι.

Ποιος μπορεί να πει όχι σε μερικές υπέροχες δαντέλες;

Ποιος μπορεί να πει όχι σε μερικές υπέροχες δαντέλες;

Λίγο που έπρεπε να μετακινηθούν πάρα πολλά υλικά, λίγο που μου είχαν λείψει οι μαζώξεις στην κουζίνα, λίγο που σε κάθε συζήτηση έβγαινε και ένα μικρό και απροσδιόριστο παραπονάκι του τύπου “Ωραία είναι στο Κουμπί, αλλά στην κουζίνα είναι αλλιώς” πήρα την γρήγορη και βιαστική απόφαση να μαζευτούμε στην κουζινούλα μου. Με δεδομένα τα υλικά και με έμπνευση το κουτί που είχε φτιάξει η aouts-pins, αποφάσισα να ντύσουμε τα κουτιά με ύφασμα και δαντέλα. Ορίσαμε την ημερομηνία που μας βόλευε και αρχίσαμε σιγά-σιγά να μαζευόμαστε για να φτιάξουμε όμορφα κουτιά με ύφασμα, να τσιμπολογήσουμε διάφορα τέλεια φαγώσιμα και να περάσουμε καλά.

Το τραπέζι της κουζίνας γεμίζει χρώματα

Το τραπέζι της κουζίνας γεμίζει χρώματα

Τι χρησιμοποιήσαμε:

 • Άδεια κουτιά παπουτσιών
 • Βαμβακερά και όχι μόνο υφάσματα
 • Βαμβακερές και όχι μόνο δαντέλες
 • Ατλακόλ μετριώς νερωμένη και καλά ανακατεμένη
 • Λευκές σελίδες χαρτιού
Τα κουτάκια έτοιμα να ντυθούν!

Τα κουτάκια έτοιμα να ντυθούν!

Εργαλεία:

 • Ψαλίδι και κοπίδι
 • Πινέλο για την ατλακόλ
 • Μαρκαδοράκι για να μαρκάρουμε το ύφασμα
 • Μανταλάκια μπουγάδας
 • Chopsticks ή καλαμάκια ή ξυλάκια από σουβλάκια
Μετράμε το ύφασμα με βάση το κουτί μας

Μετράμε το ύφασμα με βάση το κουτί μας

Προεργασία:

 1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πλύνετε το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε για το κουτί σας. Κάποιοι λένε ότι τα υφάσματα δεν πρέπει να πλένονται πριν την επεξεργασία τους και άλλοι λένε πρέπει οπωσδήποτε να πλυθούν. Εγώ σκέφτηκα απλά και όμορφα. Άμα ντύσετε το κουτί και μετά, δε θα μπορείτε να το πλύνετε όπως ένα ρούχο οπότε καλό είναι να τα πλύνετε προκαταβολικά.
 2. Αν θέλετε ρίξτε και ένα καλό σιδέρωμα. Θα σας διευκολύνει πολύ μετά αυτό. Εγώ δεν σιδερώνω. Γενικά. Απλά βάζω το στύψιμο σε χαμηλές στροφές και τα υφάσματα είναι μια χαρά.
 3. Απλώστε το ύφασμα πάνω στο κουτί χοντρικά χωρίς να μετρήσετε με ακρίβεια. Καλό είναι να το καλύπτει τελείως όπως θα το κάλυπτε μια κόλλα περιτυλίγματος αν σκοπεύατε να το τυλίξετε σα δώρο. Κόψτε όσο πιο ίσια μπορείτε.
 4. Κάντε το ίδιο και για το καπάκι του.
Ατλακόλ πρώτα στις στενές πλευρές και μετά στις φαρδιές πλευρές

Ατλακόλ πρώτα στις στενές πλευρές και μετά στις φαρδιές πλευρές

Ντύσιμο του κουτιού

 1. Ξεκινήστε με το καπάκι. Απλώστε με το πινέλο μια καλή στρώση ατλακόλ μόνο στην επάνω επιφάνεια και ακουμπήστε το ύφασμα όσο πιο ίσια και κεντρικά μπορείτε. Αν δεν το πετύχετε καλά, ξεκολλήστε και τοποθετήστε ξανά. Όσο η ατλακόλ είναι υγρή ξεκολλάει πολύ εύκολα.
 2. Με τα δάχτυλα στρώστε τις ζάρες και τις ανωμαλίες που μπορεί να κάνει το ύφασμα από την κόλλα.
 3. Απλώστε μια καλή στρώση ατλακόλ σε μια εξωτερική, στενή πλευρά του καπακιού και τραβήξτε ήρεμα το ύφασμα να κολλήσει πάνω της.
 4. Συνεχίστε με την απέναντι πλευρά και τώρα τραβήξτε καλά για να ισιώσει το ύφασμα.
 5. Επαναλάβετε με τις φαρδιές πλευρές του καπακίου.
 6. Τώρα αρχίστε να βάζετε κόλλα στο εσωτερικό του κουτιού. Αρχίστε από μια φαρδιά πλευρά και καθώς την κολλάτε διπλώστε και το ύφασμα που μαζεύετε στις γωνίες και γυρίστε το προς τα μέσα σαν να τυλίγετε δώρο.
 7. Προσθέστε ατλακόλ ανάμεσα από το ύφασμα που διπλώνει και το ύφασμα που καλύπτει το καπάκι για καλύτερο κράτημα.
 8. Σταθεροποιήστε με μανταλάκια το ύφασμα και αφήστε το να στεγνώσει τελείως.
 9. Όταν στεγνώσει τελείως κόψτε προσεκτικά το ύφασμα που περισσεύει εσωτερικά με ένα κοπίδι ή ένα ψαλίδι και το κουτί είναι έτοιμο!
Μανταλάκια στο ύφασμα για να κρατηθεί η ατλακόλ μέχρι να στεγνώσει

Μανταλάκια στο ύφασμα για να κρατηθεί η ατλακόλ μέχρι να στεγνώσει

Με τον ίδιο τρόπο συνεχίστε και στο κάτω μέρος του κουτιού. Θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον 1-2 ώρες μέχρι να στεγνώσει καλά η ατλακόλ. Μη βιαστείτε να βγάλετε τα μανταλάκια.

Τα κουτιά μας στεγνώνουν!

Τα κουτιά μας στεγνώνουν!

Tips:

 • Κολλήστε τη δαντέλα ή ότι άλλο θέλετε με ατλακόλ πάνω στο ύφασμα αλλά προσεκτικά και όσο λιγότερο τσαπατσούλικα μπορείτε. Η ατλακόλ κάτω από το ύφασμα δε θα φαίνεται αλλά πάνω στο ύφασμα θα φανεί. Μπορεί να γίνει διάφανη όταν στεγνώσει αλλά θα γυαλίζει και θα σας ενοχλεί.
Ένας πολύ ωραίος φιόγκος πάνω στο κουτί!

Ένας πολύ ωραίος φιόγκος πάνω στο κουτί!

 • Το ύφασμα στις γωνίες που περισσεύει μπορεί να γίνει μέρος της διακόσμησης του κουτιού αν δεν το δπλώσετε εσωτερικά. Εσείς αποφασίζετε πως το θέλετε.
Ένα κουτί με αδίπλωτες άκρες και τσαχπίνικες δαντέλες!

Ένα κουτί με αδίπλωτες άκρες και τσαχπίνικες δαντέλες!

 • Χρησιμοποιήστε τα μανταλάκια ή τα chopsticks ή απλά καλαμάκια για να ακουμπήσετε τα κουτιά όσο στεγνώνουν για να μη σας κολλήσουν σε κάποια επιφάνεια που δε θέλετε.
Πολύχρωμα καπάκια που στεγνώνουν!

Πολύχρωμα καπάκια που στεγνώνουν!

 • Το καλό πράγμα αργεί να γίνει και θέλει υπομονή. Μην βιάζεστε να κόψετε το ύφασμα εσωτερικά πριν στεγνώσει η ατλακόλ. Απασχοληθείτε ευχάριστα τσιμπολογώντας κάποιο πολύ νόστιμο φαγώσιμο όπως η τούρτα φιστίκι που έκανε η “Με το δάχτυλο στο βάζο” για το workshop.
Ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα με τούρτα!

Ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα με τούρτα!

 • Δεν είναι απαραίτητο το καπάκι να έχει το ίδιο ύφασμα με το υπόλοιπο κουτί. Αυτοσχεδιάστε με ό,τι έχετε στο σπίτι ή με ότι σας αρέσει.
 • Αν το κουτί έχει γράμματα και όταν ακουμπάτε το ύφασμα αυτά φαίνονται, δηλαδή το ύφασμα φεγγίζει, έχετε δύο λύσεις. Μπορείτε να βάψετε το κουτί με κάποιο ακρυλικό χρώμα ή να βάλετε μια στρώση λευκό χαρτί με λίγη ατλακόλ και μετά από πάνω από το χαρτί το ύφασμα. Προτιμώ τη δεύτερη λύση γιατί είναι πιο γρήγορη αλλά εσείς αποφασίζετε.
Μανταλάκια παντού!

Μανταλάκια παντού!

Τα κουτιά αυτά μπορούν να γίνουν ωραία δωράκια, να γίνουν όμορφα κουτιά αποθήκευσης για μικροπράγματα ή να γίνουν κουτιά για να γεμίσουν με αναμνήσεις από ένα ταξίδι ή μια ειδική περίσταση. Η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη και ευχάριστη και το αποτέλεσμα θα σας αρέσει ό,τι υλικά και να χρησιμοποιήσετε. Εμείς μετά το mini workshop βιβλιοδεσίας με την aouts-pins αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε τα υφάσματα και σε άλλες χρήσεις και σύντομα θα βρεθούμε και πάλι για να φτιάξουμε όμορφα τετράδια και όχι μόνο! Εξάλλου έχω προσέξει πως όσο περισσότερο κάνουμε πράγματα, τόσα περισσότερα υλικά εμφανίζονται μπροστά μας προς αξιοποίηση!

Και άλλη πολύχρωμη μπουγάδα περιμένει να αξιοποιηθεί!

Και άλλη πολύχρωμη μπουγάδα περιμένει να αξιοποιηθεί!

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα κορίτσια, που ήρθαν στην κουζίνα και στριμώχτηκαν πολύ αλλά δεν γκρίνιαξαν, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι 1.000 καλοί χωράνε. Έφεραν μαζί τους την καλύτερη διάθεσή τους, το πιο φωτεινό χαμόγελό τους, τα πιο λαχταριστά και πεντανόστιμα φαγώσιμα που έφτιαξαν με τα χέρια τους και γέμισαν την κουζινούλα με τόση αγάπη όση δε χωράει σε όλα τα κουτιά παπουτσιών όλου του κόσμου. Τα λέει εδώ και η aouts-pins, τα λέει και η Ariadne from Greece και είχαμε και ανταπόκριση live από την Beh1nd, στο instagram. Πάντα τέτοια και σύντομα και σε άλλα τέτοια!

Ωραίες και ιδιαίτερες δαντέλες! <3

Ωραίες και ιδιαίτερες δαντέλες! <3

Ένα μικρό giveaway!

Τι θα λέγατε αν είχατε και εσείς υλικά για να κάνετε 1-2 κουτιά όπως τα δικά μας; Θέλω πολύ να μοιραστώ μαζί σας κάποιες από τις πολύ όμορφες δαντέλες μου για να σας ανοίξω την όρεξη για δημιουργία! Θέλω λοιπόν να αφήσετε ένα σχόλιο εδώ στο post. Εγώ θα κληρώσω πέντε τυχερά σχόλια για να τους στείλω από ένα κουτί παπουτσιών. Όχι με παπούτσια αλλά ούτε και άδειο. Θα φροντίσω να το γεμίσω με διάφορα όμορφα καλούδια!

Πείτε μου λοιπόν ιδέες που θα θέλατε να δοκιμάστε με ύφασμα και δαντέλες, με ένα σχόλιο εδώ, έως τις 31/5 και ώρα 23:59 και στις 2/6 το απόγευμα, θα ανακοινώσω στη σελίδα στο facebook, τους 5 τυχερούς!

Καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

51 σχόλια

 1. Καλημερα!!!!! Πολυ ομορφα τα κουτια!!!! Χθες βραδυ τακτοποιουσα την ντουλαπα μου κ σκεφτομουν οτιωτα κουτοα που εχω εκει.ετσι λευκα δεν μου αρεσουν….Ωρα λοιπον για αλλαγη!!!!! Μια ωραια ιδεα για κατασκευες με υφασμα κ δανδελα θα ηταν πανω σε καμβαδακια….η σε καπακια απο κουτια….να ομορφυνουν τον τοιχο μας….
  Επισης ωραια θα ηταν κ η μεταμορφωση των παλιων σουβερ με υφασμα… Καλη συνεχεια με πολλες δημιουργιες κ εμπνευση

  Απάντηση
  • Α ωραίες ιδέες! Γενικά νομίζω πως με λίγη ατλακόλ και ύφασμα μπορείς να αλλάξεις ολόκληρο σπίτι!

   Απάντηση
 2. Μια καταπληκτική ιδέα!!! Υπέροχα και ζήλεψα πολύ! Ονειρεύομαι κάτι με έντονα floral χρώματα και λεπτομέρειες με δαντέλα ή crochet! Με ενθουσίασε και το κουτί που περισσεύει το ύφασμα και και έχει δεθεί με δαντέλα στις τέσσερις γωνίες! Θ’αρχίσω από τώρα να το σχεδιάζω στο μυαλό μου! Ευχαριστούμε πολύ!

  Απάντηση
  • Αχ και εγώ είμαι πολύ του floral νομίζω και με ενθουσιάζει η ιδέα να έχω πολύχρωμα και λουλουδάτα κουτιά στην βιβλιοθήκη μου <3

   Απάντηση
 3. Πολύ όμορφη ιδέα! Σκέφτομαι ότι μπορούμε να κάψουμε σχέδια σε άλλο ύφασμα (πχ καρδιές, λουλούδια …) και να τα κολλήσουμε επίσης στο κουτί!!

  Απάντηση
  • Α το έχω κάνει σε άλλα κουτιά και είναι απλά τέλειο! Ειδικάγια δωράκι!

   Απάντηση
 4. καλημερρααααα …καλές οι δαντέλες …καλά και τα κουτιά αλλά πειράζει που θα θελα να μουν με τα ζουζουνάκια μου στην κουζινουλα σου με τοοσα δημιουργικα άτομα γύρω μας????

  Απάντηση
  • Θα γίνει και αυτό μια μέρα και θα χαρούμε όλοι μαζί <3

   Απάντηση
 5. Πολύ ωραία κατασκευή!!!☺

  Απάντηση
  • Ευχαριστούμε πολύ <3

   Απάντηση
 6. δαντέλες-λατρεία ντουλαπάκι μου!!!
  έχω 2 πορτάκια “ψηλόλιγνα” τα οποία έχω σκεφτεί εδώ και καιρό να τα φτιάξω καδράκια -υφασμάτινα λουλουδάκια, κυματιστές δαντέλες και εδώ κι εκεί μια πινελιά, you know what I mean 😉 τι λες?

  Απάντηση
  • Λέω πως είναι εξαιρετική ιδέα και πως πρέπει να τα βάλεις μπρος και να μας δείξεις και φωτογραφίες 🙂

   Απάντηση
 7. Καλημέρα έχω φτιάξει ήδη και λατρεύω να αλλάζω τα καπέλα απο φωτιστικά, σου δίνουν απεριόριστες προσαρμογές τα υφάσματα τα κουμπάκια οι τρέσες και οι δαντέλες πάνω τους.Τα υφάσματα γενικώς είναι η μεγάλη μου λατρεία μαζί με τις δαντέλες

  Απάντηση
  • Α τα καπέλα μου αρέσουν πολύ ως ιδέα! Λέω να το δοκιμάσω σε ένα πορτατιφάκι που έχω στο κομοδίνο μου.

   Απάντηση
 8. Λοιπόν, τέλεια η ιδέα! Γενικώς ντύνω κουτάκια αλλά δεν έχει τύχει να το κάνω με ύφασμα. Μου αρέσει που δεν θέλει ειδικές κόλλες και τέτοια και μπορείς να κάνεις τη δουλειά με την τιμημένη ατλακολίτσα!

  Απάντηση
  • Έτσι ακριβώς. Τιμημένη ατλακολίτσα 🙂 Επίσης χαίρομαι πολύ το γεγονός ότι χρησιμοποιώ ύφασμα χωρίς να πρέπει να το ράψω 🙂

   Απάντηση
 9. εκπληκτικά!αν προκειται για παιδια καλή ιδέα είναι να κοπούν διάφορα υφάσματα σε γραμματα ωστε να σχηματίσουν το όνομα του παιδιού πάνω στο υφασμα <3 συγχαρητήρια

  Απάντηση
 10. Μπορούμε να φτιάξουμε και ένα όμορφο καδράκι με το καπάκι από το κουτί, να το χρησιμοποιήσουμε σαν καμβά δηλαδή.

  Απάντηση
 11. Τέλεια! Τέλεια! Υφασματάκια, δαντελίτσες…. Super! Ευχαριστούμε!

  Απάντηση
 12. Μου αρέσει πολύ σαν ιδέα! Λίγο πολύ όλοι κρατάμε κουτιά παπουτσιών για κάποια στιγμή στο μέλλον. Και εν τέλει τα πετάμε. Σαν ιδέα μου έδωσε τριπλή έμπνευση. Πολύ δημιουργική ιδέα για να αποθηκεύω με στιλ τα κουρελάκια μου, ρετάλια κτλ. Πολύ ιδιαίτερη και “προκλητική” για να κρύβω μέσα τα χαρτάκια, χαρτούδια, κόλλες, γόμες, μαρκαδόρους και τα συμπαραμαρτούντα. Και μια τέλειαα ιδέα για να κρύβω μέσα βιβλία σαν τα μπαούλα που βλέπαμε στα παραμύθια. Φυσικά είναι και έξοχο δώρο σε κάποιο/κάποια που γιορτάζει! Για το περιεχόμενο φαντασία να υπάρχει και όλα γίνονται. Ευχαριστούμε για την έμπνευση! Γεια στα χεράκια σας 😀

  Απάντηση
 13. Εχθές έβαλα τα κουτιά στο συρτάρι χωρίς να φτιάξω κάτι απο έξω σήμερα θα τα βγάλω να τα ντύσω , υπέροχη ιδέα///

  Απάντηση
 14. Τι υπέροχα πραγματάκια φτιάχνεις και μας ξεσηκώνεις! Μπράβο!!!

  Απάντηση
 15. Φοβερή η ιδέα σου!!! Μέχρι τώρα είχα δοκιμάσει με χαρτί και χαρτοπετσέτα. Μάλλον ήρθε η ώρα για το ύφασμα λοιπόν! Ψηφίζω κι εγώ floral!!! Με έχει πιάσει η άνοιξη για τα καλά φαίνεται!

  Απάντηση
 16. Μπορούμε να τα ντύσουμε με χαρτιά περιτυλίγματος, κορδέλες.
  Φιλάκια …

  Απάντηση
 17. Τι να πω εγώ τώρα… Πόσο ωραία τα λες και τα εξηγείς και μας εμπνέεις και μας κάνεις να χαιρόμαστε και πολύ σε αγαπάμε για όλα. <3 <3 <3

  Απάντηση
 18. ευτυχως που εκανες αυτη την αναρτηση γιατι κατι εκανα λαθος…ειχα δοκιμασει να ντυσω ατζεντα με υφασμα, αλλα μου ξερασε ολη την κολλα! μαλλον το παρακανα! αλλα και τα κουτια σου ειναι πολυ γλυκα! και η δαντελιτσα τα εκανε πιο shabby chic! τελεια! οποτε μου δινεις αφορμη να το ξαναδοκιμασω….

  Απάντηση
 19. Εμείς την απολαύσαμε τη συνάντηση! Άραγε θα μπορούσαμε να ντύσουμε νοβοπάν λεπτό ή οποιοδήποτε ξύλο ακόμα και από τη θάλασσα σανίδια και ξύλα με ύφασμα και δαντέλες? AriadnefromGreece!

  Απάντηση
 20. Πολλά μπορεί να φτιάξει κανείς με ύφασμα και δαντέλες,Άννα μου. Σκέφτομαι να ντύσω κάτι κουτιά με τον τρόπο που μας δείχνεις με ένα σεντόνι που σκίστηκε σ’ενα σημείο και δε θέλω να το πετάξω.

  Απάντηση
 21. ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ !!!! ΓΙΑ ΔΩΡΑ !!!!!! ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΑΣ!!!!!!

  Απάντηση
 22. Ακόμα μια υπέροχη ιδέα και ακόμα, σίγουρα, μια υπέροχη μέρα στην κουζινούλα! Φοβερή έμπνευση και καταπληκτικά αποτελέσματα! Η ομάδα πετάει!

  Απάντηση
 23. Ax, poso tha’thela na strimoxto ki ego stin kouzinoula!! Poli zilevo ta workshops sou!
  Ektos apo koutia pou zilepsa, exo ena paidiko skampo pou thelo edo kai kairo na ntiso me ifasma kai kolla. Kai ligi dantela tha’tan yperoxi!

  Απάντηση
 24. Ντουλαπάκι φιλόξενο και δημιουργικό ευχαριστούμε που μας ξεσηκώνεις.Να σου πω την αλήθεια,έχω κάτι κουβαδάκια από στραγγιστά γιαούρτια και θέλω να τα φτιάξω όμορφα για τους μαρκαδόρους της πιτσιρικαρίας στο σπίτι,τι λες? 🙂

  Απάντηση
 25. θα ηθελα να δοκιμασω να ντυσω βιβλια… Νομιζω θα γινουν πολυ ωραια!! Τα κουτια εγιναν παντως πανεμορφα!!

  Απάντηση
 26. Τέλεια ιδέα! Εγώ το έχω κάνει με αυτοκόλλητο χαρτί για ντουλάπια (ξέρεις αυτά που μπαίνουν στο εσωτερικό τους) και το χρησιμοποιήσα για να αμπαλάρω ένα δώρο! Οπότε γιατί όχι να μην το ξανακάνω! Ευχριστούμε πολύ!

  Απάντηση
 27. Μια ονειροπαγίδα σαν κι αυτή, στολισμένη με πολύχρωμα υφάσματα και δαντέλες, νομίζω ότι εκτός από εύκολη σαν κατασκευή, είναι κι εξαιρετικά εντυπωσιακή!
  https://www.pinterest.com/pin/39336196722050937/

  Απάντηση
 28. Γεια σου Αννα μου!!!Εγω τα κουτια παπουτσιων τα ειχα αχτι απο μικρη και τα “εντυνα” με χαρτι περιτυλιγματος για να δειχνουν ομορφα-καποια απο αυτα τα εχω ακομη και ειναι γεματα με ψιλοπραγματουδια. Τα κανατε τελεια τα κουτια σας παντως μπραβο (κι αλλη ιδεα-μπορουμε να κολησουμε πανω απο το υφασμα και αλλα μπλιμπλικια οπως πουλιες, διαφορα στρας, στοιχεια απο τσοχα και ο,τι αλλο μας κατεβει).

  Τωρα αναφορικα με τα υφασματα και τις δαντελες-νομιζω οτι ειναι τοσα πολλα αυτα που θα εκανα αν τα ειχα – θα ξεκινουσα με κορδελες για τα μαλλια που τοσο αγαπω…Και μετα θα εβαζα πολλη φαντασια για κατι παραπανω!!!

  Σε φιλω!

  Απάντηση
 29. Έχω κι εγώ αρκετά κουτιά παπουτσιών και είμαι ακριβώς στη φάση να τα ντύσω αυτό τον καιρό για να οργανώσω όμορφα τα υλικά μου…. Πολύ θα μου άρεσαν μερικά ωραία “κάτι” από αυτά που συγκεντρώνεις με τόσο μεράκι και αγάπη!

  Απάντηση
 30. Καλημέρα γλυκό ντουλαπάκι.Τι υπέροχη μεταμόρφωση αυτή των κουτιών!!!!Μας δίνεις συνεχώς όμορφες και χρηστικότατες ιδέες.Πως θα σου φαινόταν ένα αντικείμενο , π.χ.όπως στην προκειμένη ένα κουτί , ντυμένο με λινάτσα και διακοσμημένο με ολόλευκη δαντέλα και τρία λουλούδια σε διάφορα μεγέθη και σε χρώμα που δένει αρμονικά με τη λινάτσα; Και να κρέμεται με σχοινάκι ένα καρτελάκι, χειροποίητο ,όπου θα γράφουμε το περιεχόμενο του κουτιού.
  Ευχαριστώ για τις όμορφες ιδέες που μας δίνεις.

  Απάντηση
  • Αχ μου άνοιξε την όρεξη η περιγραφή σου Στελίτσα μου! Θα το δοκιμάσω και αυτό! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια <3

   Απάντηση
 31. Η ιδέα ειναι φανταστική οπως σχολίασα και στο Facebook.- ελπίζω να ειμαι μια απο τις τυχερες γιατι απο ιδέες του τι να μπει μεσα στα κουτια υπάρχουν άπειρες κ ολες μας τα θελουμε όμορφα κ τακτοποιημενα!!!! Το ντουλάπι μου πάντως ειναι έτοιμο τα υποδεχτεί ωραια, πολύχρωμα κ ευφάνταστα κουτια!!!!
  Υ.Γ (άσχετο) αλλα περιμενω επισης αγωνιωδώς την επομενη μυστική-τυχαία ανταλλαγή που είχατε διοργανώσει τα Χριστούγεννα με μεγάλη ανυπομονησία να ξαναγίνει!!!!!!

  Απάντηση
  • Και πολύ καλά κάνεις και το περιμένεις γιατί όντως σκοπεύω να διοργανώσω και πάλι so stay tuned 😉

   Απάντηση
 32. Αννα μου καλησπέρα,πάει καιρός ,λοιπόν εγω με ύφασμα και δαντέλα φτιάχνω όμορφα αρωματικά κρεμαστράκια για τις ντουλάπες, ακόμα ντύνεις μια κονσέρβα και την κάνεις μολυβοθήκη ή ντύνεις ένα χοντρό χαρτόνι και φτιάχνεις εξώφυλλο για ένα όμορφο vintange junk journal σε ελληνική έκδοση πάντα!!!!!!!!!!!!!!πάντα δημιουργίες και όμορφες ιδέες να έχεις Καλυνήχτα

  Απάντηση
 33. Άννα μου μπραβο πολυ ωραιες ιδέες κ ιδιαίτερες κατασκευές! Δεν εχω καταφέρει μεχρι στιγμής να έρθω σε κάποιο workshop…ελπιζω στο επόμενο θα ξεκινήσω την ανανέωση του σπιτιού μου αυτη την εβδομάδα κ σκεφτόμουν να κανω με ύφασμα η ταπετσαρία ενα Κεφαλάρι για το κρεβάτι μου που δεν εχει…! Απολαμβάνω πολυ τις δημιουργίες κ τα άρθρα σου μπραβο κ πραγματικά ευχομαι τωρα που θα εχω περισσότερο χρόνο να τα πούμε απο κοντα σε μια δημιουργική επόμενη συνάντηση! Καλη συνέχεια!!

  Απάντηση
 34. Πολύ όμορφα έγιναν!

  Απάντηση
 35. Τελευταια και καταιδρωμένη και στο παρα πέντε!!! Όπως σου είπα από κοντά το επόμενο προτζεκτ ειναι μια τσαντα με εθνικ στοιχεια, οποτε υφασμα, κορδελες, δαντελες και πομ πομ ετοιμαζονται πυρετωδως! Σου ειπα οτι ζηλευω τις μαζωξεις σας στην κουζινα ε? Και στο κουμπι! Ζηλεια ατελειωτη!!!!

  Απάντηση
 36. πολύ ωραίες κατασκευές! θα μπορούσε κανείς να φτιάξει και κουτιά για να αποθηκεύει κοσμήματα!

  Απάντηση
 37. Παράθεμα: Καλλιτεχνική βιβλιοδεσία για άλμπουμ γάμου | in my closet

 38. Παράθεμα: Βόλτα στο πανηγύρι του Αγίου Μάμα Χαλκιδικής | in my closet

 39. Παράθεμα: Η χειροτεχνία είναι το καλύτερο βάλσαμο | in my closet

 40. Παράθεμα: Σουλούπωμα συρταριέρας με χαρτί ταπετσαρίας | in my closet

 41. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο!!!Και πιστευω οτι τα ιδανικοτερα ψαλιδια για ευκολη κοπη διαφορων υλικων ειναι αυτα http://www.fiskars-scissors.com

  Απάντηση

Απάντηση