Πώς χωράει ο Van Gogh όλος σε ένα τενεκεδάκι

Πώς χωράει ο Van Gogh όλος σε ένα τενεκεδάκι

Όλα ξεκίνησαν με ένα μπιλιάρδο τσέπης και γκολφ τσέπης σε ένα τενεκεδάκι και μετά ακολούθησαν κάτι τελευταία τενεκεδάκια και ο Γιάννης ορκιζόταν ότι είχε κάνει πραγματικά το τελευταίο.  Εγώ ήξερα ότι ήταν θέμα χρόνου και έμπνευσης και έτσι τώρα εδώ έχω ακόμα ένα τελευταίο αλλά αφήνω το Γιάννη να σας το περιγράψει καλύτερα 🙂 Εγώ, απλά, θα περιμένω το επόμενο τελευταίο!

Και στο καπάκι ο Van Gogh

Και στο καπάκι ο Van Gogh

Έπαθα Βανγκογκίαση πριν λίγο καιρό που πήγα στο Άμστερνταμ και στο Μουσείο Βαν Γκογκ έτσι είπα να φτιάξω ένα τελευταίο. Τα Χριστούγεννα είχα «ζωντανέψει» τον πίνακα του Λύτρα «Τα Κάλαντα» (1887) και έτσι για κάποιο λόγο μου καρφώθηκε η ιδέα να προσπαθήσω να βάλω σε ένα τενεκεδάκι «Το Δωμάτιο του βαν Γκογκ στην Αρλ» που κατά σύμπτωση φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη την ίδια περίοδο (1888).
Ανακάλυψα πως είναι πολύ δύσκολο να φτιάξεις ένα μίνι τρισδιάστατο μοντέλο ενός πίνακα ζωγραφικής, ειδικά όταν αυτός δεν είναι τόσο ρεαλιστικός (όπως τα «Κάλαντα»). Έπρεπε να έχει αληθινά στοιχεία, αλλά να συνεχίσει να μοιάζει με τον πίνακα. Έτσι αυτοσχεδίασα όσο προχωρούσα.

Το κρεββάτι και οι λεπτομέρειες <3

Το κρεββάτι και οι λεπτομέρειες <3

Χρησιμοποίησα κάποιες καρτ ποστάλ που απεικόνιζαν τον συγκεκριμένο πίνακα και δυο εκτυπώσεις του έργου στις διαστάσεις που με βόλευαν. Λίγα κομμάτια φελλού βοήθησαν να δώσω όγκο στο κρεβάτι και τα κάδρα, ενώ για την κουβέρτα χρησιμοποίησα ένα κομματάκι τσόχα που είχα σπίτι και λίγο ύφασμα για τα ρούχα.

Μια υπέροχα μικροσκοπική καρεκλίτσα!

Για το τραπεζάκι (το οποίο δεν πέτυχα ιδιαίτερα, αλλά τέλος πάντων) χρησιμοποίησα δύο κλαδάκια από μία γλάστρα (για τα πόδια) και ένα ξυλάκι κανέλας για το πάνω μέρος και τα κεφάλια από σπιρτόξυλα. Από σπιρτόξυλα και φελλό έγινε και η καρέκλα που είναι το πιο «ζωντανό κομμάτι» της σύνθεσης. Νομίζω κάνει τη δουλειά της.

Ένα μικρό έργο τέχνης!

Για να ολοκληρώσω το τενεκεδάκι είχα αρχικά σκοπό να τοποθετήσω στο καπάκι ένα κομμάτι του εισιτηρίου για το Μουσείο, που κράτησα για ενθύμιο. Αποφάσισα όμως να μην το χαλάσω και εκτύπωσα δύο άλλους πίνακες του Βαν Γκογκ:  Την «Έναστρη Νύχτα» και ίσως την πιο διάσημη Αυτοπροσωπογραφία του (1889). Ήθελα ένα πρόσωπο στη σύνθεση και επειδή στο δωμάτιο απεικονίζεται το κρεβάτι και η «Έναστρη Νύχτα» δένει πολύ με την κρεβατοκάμαρα, έτσι δεν είναι;

Ένας Van Gogh σε τενεκεδάκι!

Ένας Van Gogh σε τενεκεδάκι!

Όσο για τις εικόνες, φωτογράφισα με το iPhone το τενεκεδάκι ακολουθώντας τιπς που είχα διαβάσει στο in my closet κάποια φορά. Στην είσοδο του σπιτιού συμπτωματικά έχουμε ένα παλιό πιθάρι με ηλιοτρόπια. Τι πιο Βαν Γκογκ από αυτό; Το μετέφερα στο μπαλκόνι και εντάξει, κάπως συμπαθές βγήκε 🙂

7 Σχόλια

  1. Παράθεμα: Χωράει ο Σέρλοκ Χολμς σε ένα τενεκεδάκι; | in my closet

Απάντηση