Πως μπορώ να βελτιώσω το blog μου;

Πως θα βελτιώσω το blog μου; Συναντήσεις σε Κουμπί

Ο Μάρτιος πέρασε πάρα πολύ γρήγορα. Εγώ μόλις σήμερα θυμήθηκα να βγάλω τον Μάρτη μου από το χέρι και να τον βάλω σε μια γλαστρούλα για να τον πάρει ένα χελιδονάκι. Ήταν ένας πολύ δημιουργικός μήνας, που εγώ ετοιμαζόμουν πυρετωδώς για τα workshops του Απριλίου και ταυτόχρονα, ήμουν και στο Κουμπί Coffee & Crafts και μιλούσα για το blogging και για το πως μπορείτε να προωθήσετε τις χειροτεχνίες σας. Χάρηκα πολύ που γνώρισα δημιουργικούς ανθρώπους, με τους οποίους συζητήσαμε από κοντά λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που έδωσα τη σωστή σπρωξιά σε κάποιους για να αρχίσουν το blogging ή για να το δουν με άλλο μάτι. Μας άρεσε τόσο πολύ όλο αυτό, που είπαμε να το πάμε και ένα βήμα παρακάτω. Σκεφτήκαμε ότι είναι πολύ ωραίο να βοηθάς έναν άνθρωπο να αρχίσει αλλά τι γίνεται με τον άνθρωπο που έχει κολλήσει; Για αυτό και τον Απρίλιο, θα μιλήσουμε για λίγο πιο προχωρημένα πράγματα και λίγο πιο ιδιαίτερες αλλά πολύ αποτελεσματικές λύσεις για όσους ασχολούνται με τις χειροτεχνίες.

Φτιάχνω το δικό μου blog

Κύκλος ΙΙ – Τι κάνουμε όταν έχουμε κολλήσει;

Ο κύκλος αυτός απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν παρακολουθήσει στον πρώτο κύκλο και θέλουν να στήσουν ένα blog για να προωθήσουν τη δουλειά τους και τα ενδιαφέροντά τους με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και την μεγαλύτερη απήχηση. Τον κύκλο μπορούν να παρακολουθήσουν και όσοι έχουν ήδη blog και θα ήθελαν να το αναπτύξουν και να το προωθήσουν.

Συνάντηση πρώτη: Το blogging είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας δρόμου – Παρασκευή 8/4 – 17:30-19:30

 1. Θεματολογία και είδη των posts.
 2. Από πού αντλούμε έμπνευση και διάθεση;
 3. Η ανατομία ενός καλού post και όλα όσα πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψη μας.
 4. Η δύναμη της φωτογραφίας στο καλό ή στο κακό όνομα ενός blog.
 5. Πως γράφουμε ένα καλό tutorial;
 6. Δεν μου αφήνουν σχόλια. Να σταματήσω;
 7. Μελέτη της επισκεψιμότητας μας.

Συνάντηση δεύτερη: Προώθηση και ανάπτυξη του blog μας – Παρασκευή 22/4 – 17:30-19:30

 1. Content is the King!
 2. SEO ή πως να σας βρίσκουν πιο εύκολα μέσω αναζήτησης
 3. Προωθητικές ενέργειες που μπορεί να κάνει ένας blogger.
 4. Χρήση των social media στο χτίσιμο μιας κοινότητας.
 5. Βασικά εργαλεία για ανάπτυξη.
 6. Αντιμετωπίζοντας το blog ως εργασία και όχι μόνο ως hobby.
 7. Μπορώ να βγάλω χρήματα από το blog μου;

Η πρώτη συνάντηση είναι σήμερα και αν σας ενδιαφέρει κάντε ένα τηλέφωνο στο 231 600 8219 για να ρωτήσετε αν υπάρχει θέση. Ίσως κάποιος να έχει ακυρώσει τελευταία στιγμή και έτσι να μη το χάσετε.

Πώς προωθώ τις χειροτεχνίες μου

Κύκλος ΙΙ – Advanced: Ο κύκλος αυτός απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν παρακολουθήσει στον πρώτο κύκλο και θέλουν να κάνουν περισσότερες και πιο στοχευμένες ενέργειες προώθησης των δημιουργιών τους αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να έχουν μεγαλύτερη απήχηση στις δραστηριότητές τους με δύο πολύ ιδιαίτερα αλλά και πολύ αποτελεσματικά εργαλεία όπως το instagram και το newsletter.

Συνάντηση πρώτη: Instagram – Παρασκευή 15/4 – 17:30-19:30

 1. Τι είναι το instagram;
 2. Διαμόρφωση προσωπικού στυλ.
 3. Συχνότητα και ποιότητα φωτογραφιών.
 4. Hashtags και αναζήτηση.
 5. Κατανοώντας τα οφέλη της αλληλεπίδρασης.
 6. Διαγωνισμοί και προωθητικές ενέργειες.
 7. Προώθηση χειροτεχνιών μέσα από το instagram.

Συνάντηση δεύτερη: Newsletter – Μ. Παρασκευή 29/4 – 17:30-19:30

 1. Τι είναι το newsletter και γιατί είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία;
 2. Δημιουργία λίστας αποδεκτών των email μας.
 3. Διαμορφώνοντας περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
 4. Χρήσιμα και δωρεάν εργαλεία για τη δημιουργία περιεχομένου.
 5. Συχνότητα και ποσότητα πληροφορίας.
 6. Πως να αποφύγουμε να γίνουμε spam.
 7. Χρήσιμα και δωρεάν εργαλεία για το newsletter.

Διάλεξα να μιλήσω για αυτά τα δύο εργαλεία γιατί ξέρω ότι είναι αρκετά άγνωστα στον περισσότερο κόσμο και όμως είναι από τα πιο ανταποδοτικά και από τα πιο σημαντικά. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε σε μια τάξη όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και δυνατότητες έτσι ώστε να μας βοηθήσουν να προωθούμε πιο αποτελεσματικά τη δουλειά μας.

Κάθε κύκλος έχει συμμετοχή 25 ευρώ για τις δύο συναντήσεις και φυσικά θα πραγματοποιηθούν στο Κουμπί Coffee & Crafts, Πελοποννήσου 2, Θεσσαλονίκη. Για να κατοχυρώσετε τη θέση σας πρέπει να καλέσετε στο 231 600 8219 και να δηλώσετε συμμετοχή. Θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχει συζήτηση, ερωτήσεις και απορίες και όλοι να έχουν την δυνατότητα να μιλήσουν για τις δικές τους ανάγκες οπότε κρατήσαμε τον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων μικρό. Αν ενδιαφέρεστε, μη το αφήσετε για τελευταία στιγμή ή έρθετε χωρίς να δηλώσετε συμμετοχή.

Κάτι που οφείλω να πω προκαταβολικά είναι ότι το δίωρο είναι κάπως ενδεικτικό και τα πράγματα που έχουμε να συζητήσουμε τείνουν να μην χωράνε μέσα σε αυτό. Για αυτό το λόγο μην κανονίζετε κάτι αμέσως μετά. Είναι κρίμα να χάσετε την κουβέντα που θα έχει ξεκινήσει και τις ερωτήσεις που φέρνουν η μια την άλλη.

Μου αρέσει πάρα πολύ να ακούω σκέψεις, προτάσεις, ιδέες και να ξέρω ότι μπορώ να βοηθήσω. Ειδικά όταν ανακοίνωσα ότι θα κάνω αυτά τα σεμινάρια, έλαβα πάρα πολλά μηνύματα που μου ζητούσαν να κάνω κάτι ανάλογο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και να αρχίσω να γράφω για αυτά τα θέματα και στο in my closet. Η αλήθεια είναι ότι αν και μου αρέσει πάρα πολύ να μιλάω για αυτά τα θέματα, με δυσκολεύει να γράφω για αυτά και μου είναι πιο εύκολο να κάτσω να γράψω οδηγίες για κάποια κατασκευή. Όμως δεσμεύομαι να προσπαθήσω αφού πρώτα ολοκληρωθούν τα μαθήματα και έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για το ποια είναι τα θέματα που σας απασχολούν περισσότερο και μπορώ και εγώ να βοηθήσω.

Για ακόμα μια φορά, θέλω να ευχαριστήσω την Ανθή και την Ιωάννα γιατί χωρίς την δική τους εμπιστοσύνη σε εμένα και την προτροπή τους δεν θα είχε συμβεί όλο αυτό. Όμως, πλέον μετά από έναν τόσο δημιουργικό Μάρτιο, θέλω να ευχαριστήσω και όλους όσους ήρθαν και μιλήσαμε για τόσο ωραία να και δύσκολα θέματα. Έκαναν τις Παρασκευές μου ακόμα πιο δημιουργικές, με έναν πολύ μοναδικό τρόπο.

Υ.Γ.: Ελπίζω να έχετε γραφτεί στο newsletter μου για να μη χάνετε ωραίες ευκαιρίες να δημιουργήστε μαζί μου και άλλα πολύ ενδιαφέροντα που δεν γράφω αναλυτικά εδώ.

Ετικέτες: .

3 σχόλια

 1. Πολύ ενδιαφέρον, ειδικά για μένα το δεύτερο μέρος του blogging!AriadnefromGreece!

  Απάντηση
 2. Πολύ ενδιαφέρον, πραγματικά!!! Κρίμα που είμαστε μακριά… :-((

  Απάντηση
 3. Πολύ ενδιαφέροντα τα θέματα των συναντήσεων! Σίγουρα θα λύσουν πολλές απορίες, θα δώσουν τροφή για σκέψη και ώθηση σε πολλούς, γιατί ο κόσμος του blogging έχει κάτι μαγικό. Αν τον ανακαλύψεις, κολλάς. Και είμαι σίγουρη ότι μέσα από αυτά τα σεμινάρια θα μάθουν να το κάνουν “σωστά”, με σεβασμό όχι μόνο στον αναγνώστη αλλά και στους άλλους bloggers. Γιατί το blogging δεν είναι αγώνας δρόμου αλλά μαραθώνιος όπως λες και συμφωνώ τόσο πολύ μαζί σου. Θέλει υπομονή, γνώση, δουλειά και τόσα άλλα και δεν υπάρχουν συντομότεροι δρόμοι σε όλο αυτό.

  Απάντηση

Απάντηση