Πώς προωθώ τις χειροτεχνίες μου - Συναντήσεις στο Κουμπί

Πώς προωθώ τις χειροτεχνίες μου – Συναντήσεις στο Κουμπί

Εδώ και πέντε χρόνια που έφτιαξα το in my closet, είχα τη χαρά και την ευλογία να γνωρίσω πάρα πολλούς δημιουργικούς ανθρώπους. Με κάποιους από αυτούς έχουμε βρεθεί από κοντά και έχουμε πιει ένα καφεδάκι ή έχουμε δημιουργήσει μαζί σε ένα workshop και με κάποιους άλλους έχουμε ανταλλάξει μηνύματα, emails, σκέψεις, ιδέες αλλά δεν έχει τύχει (ακόμα) να βρεθούμε από κοντά. Μας ενώνουν πολλά και συνήθως μας χωρίζει μόνο η απόσταση. Μας απασχολούν πολλά και μας προβληματίζουν ακόμα περισσότερα. Ζούμε ενδιαφέροντες καιρούς και ο κοινός μας παρονομαστής είναι πως βρίσκουμε ανακούφιση, χαρά, αγάπη και ελπίδα μέσα από τις δημιουργίες μας. Όμως, η δημιουργικότητα είναι πολλές φορές και μοναχική. Ειδικά για όσες και όσους δεν ξέρουν πως να την μοιραστούν, πέρα από τον στενό τους κύκλο, ίσως και να είναι αιτία για μελαγχολία. Σαν να μαγειρεύεις το πιο νόστιμο φαγητό στον κόσμο όλο και να μην έχεις καλεσμένους να το απολαύσουν.

Όλα αυτά σκεφτόμουν όταν μου ζήτησε το Κουμπί να κάνω κάτι για τα γενέθλιά του, τον Οκτώβριο. Θα μπορούσα να κάνω ένα από τα πολλά workshops, που τόσα χρόνια έχω διοργανώσει και ξέρω ότι όλοι είτε λίγο είτε πολύ θα περάσουν καλά και θα το ευχαριστηθούν. Προτίμησα όμως να μιλήσω για το πως μπορεί κάποιος να βρει καλεσμένους για το υπέροχο γεύμα που έχει ετοιμάσει. Μίλησα για το blogging για crafters ή αλλιώς πως να ξεκινήσει κάποιος που ασχολείται με χειροτεχνίες, ένα blog. Ένα χώρο που θα μπορεί να μοιράζεται όπως θέλει όσα φτιάχνει και όσα χαίρεται, όπως κάνω εγώ πέντε χρόνια τώρα στο ντουλαπάκι μου. Γιατί λύπη που μοιράζεται είναι μισή λύπη και χαρά που μοιράζεται είναι διπλή χαρά. Και χάρηκα πολύ όταν είδα ότι είχε μεγάλη ανταπόκριση και κατά τα λεγόμενα όσων ήρθαν, μεγάλη επιτυχία. Ένιωσα σαν να έδωσα μια καλή σπρωξιά σε πολλές που ήθελαν αλλά δεν ήξεραν πώς και κυρίως σε πολλές που ήθελαν αλλά δεν ένιωθαν ότι μπορούν. Οπότε και είπα να το επαναλάβω και μάλιστα λίγο πιο οργανωμένα και με βάση όλα όσα με ρωτάτε και όλα όσα ξέρω πως σας απασχολούν.

Έτσι, κάνω μια νέα αρχή για τον Μάρτιο και εύχομαι να μου αρέσει, να αρέσει στο Κουμπί και να αρέσει και σε εσάς για να το συνεχίσω. Έχω διαλέξει δύο βασικές θεματικές:

 • Φτιάχνω το δικό μου blog
 • Πώς προωθώ τις χειροτεχνίες μου

Για εμένα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους αλλά τις χωρίσαμε για να μπορεί κάποιος να διαλέξει αυτό ακριβώς που του χρειάζεται. Προσωπικά τα έχω κάνει όλα σταδιακά, αργά, με αρκετό πειραματισμό και πολλή μελέτη, με πολλά λάθη και πολλές αποτυχίες αλλά και με πολλές σωστές επιλογές και πολλές επιτυχίες. Όλα αυτά που βιωματικά έμαθα και έκανα κτήμα μου, τώρα θέλω να τα συμπτύξω και να τα μοιραστώ. Τι θέλω να σας πω αναλυτικά;

Φτιάχνω το δικό μου blog

Κύκλος Ι – Η αρχή που είναι το ήμισυ του παντός
Ο κύκλος αυτός απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να κάνουν ένα blog και δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν και σε όσους έχουν ένα blog και θέλουν να το βοηθήσουν να πάει καλύτερα. Ξεκινάει την Παρασκευή 4/3 και έχει δύο συναντήσεις, δύο ωρών η καθεμία.

Συνάντηση πρώτη: Τα βασικά για τη δημιουργία ενός blog – Παρασκευή 4/3 – 17:30-19:30

 1. Τι είναι το blog και πως λειτουργεί;
 2. Ποια είναι τα βασικά είδη blog και πως διαλέγω αυτό που μου ταιριάζει καλύτερα;
 3. Γιατί να κάνω blog και πως θα με βοηθήσει;
 4. Ποια πλατφόρμα να διαλέξω και να προτιμήσω;
 5. Διαλέγοντας το όνομα και την θεματική.
 6. Πως ξεκινάω; Τι προεργασία χρειάζεται;
 7. Βασικά εργαλεία για ευκολία.

Συνάντηση δεύτερη: Τα βασικά πριν γράψουμε το πρώτο μας άρθρο – Παρασκευή 11/3 – 17:30-19:30

 1. Πρώτα μαθαίνουμε να διαβάζουμε και μετά να γράφουμε.
 2. Η σημασία της διαδικτυακής κοινότητας.
 3. Διαμορφώνοντας τον ιδανικό αναγνώστη.
 4. Netiquette και τι να προσέξουμε.
 5. Με τι συχνότητα είναι καλό να γράφουμε και πότε;
 6. Προστασία από κακόβουλες ενέργειες.
 7. Πνευματικά δικαιώματα. Τα δικά μας και των άλλων.

Τον Απρίλιο σκεφτόμαστε να κάνουμε και δεύτερο κύκλο για τους πιο προχωρημένους που θα ήθελαν να ασχοληθούν με το blogging λίγο πιο σοβαρά και θα μιλήσουμε για SEO (search engine optimization), πως γράφουμε ένα καλά δομημένο tutorial και άλλα είδη posts που μπορούν να αυξήσουν την επισκεψιμότητα μας αλλά και για τις λύσεις σε κάποια πολύ συχνά προβλήματα όπως η έλλειψη έμπνευσης και διάθεσης και η διαχείριση του χρόνου. Το αν θα γίνει ή όχι εξαρτάται πολύ από την ανταπόκριση που θα έχει ο πρώτος κύκλος και από το πόσο αυτό το θέμα σας ενδιαφέρει και θα θέλατε να μάθετε κάτι παραπάνω.

Πώς προωθώ τις χειροτεχνίες μου

Κύκλος Ι – Facebook και Pinterest
Ο κύκλος αυτός απευθύνεται σε όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το Pinterest και μια σελίδα στο Facebook αλλά και για όσους έχουν ανάλογους λογαριασμούς και δεν ξέρουν πως μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για την οργάνωση της έμπνευσής τους και την προώθηση των δημιουργιών τους. Ξεκινάει την Τριτη 8/3 και έχει δύο συναντήσεις, δύο ωρών η καθεμία.

Συνάντηση πρώτη: Pinterest – Τρίτη 8/3 – 17:30-19:30

 1. To Pinterest ως ένα εργαλείο οργάνωσης και προώθησης.
 2. Η ανατομία ενός καλού pin.
 3. Πως οργανώνουμε τα boards και secret boards.
 4. Collaborative boards και συμμετοχή.
 5. Προώθηση χειροτεχνιών μέσα από το Pinterest.
 6. Πόσο πολύ αγαπάει η Google το Pinterest;
 7. Εργαλεία για καλύτερη διαχείριση.

Συνάντηση δεύτερη: Facebook page – Παρασκευή 18/3 – 17:30-19:30

 1. Η διαφορά μεταξύ facebook profile και facebook page.
 2. Πώς διαλέγουμε το όνομα, την κατηγορία και το στυλ;
 3. Ποια είναι τα βασικά στοιχεία της σελίδας μας;
 4. Τα είδη των αναρτήσεων.
 5. Με τι συχνότητα είναι καλό να γράφουμε και πότε;
 6. Προωθητικές ενέργειες.
 7. Δημιουργία ενεργής κοινότητας.

Θέλω να σας μιλήσω σε δεύτερο κύκλο και για το instagram αλλά και για το newsletter αλλά και πάλι αυτό θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον σας.

Κάθε κύκλος έχει συμμετοχή 25 ευρώ οι δύο συναντήσεις. Για να κατοχυρώσετε τη θέση σας πρέπει να καλέσετε στο 231 600 8219 και να δηλώσετε συμμετοχή. Θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχει συζήτηση, ερωτήσεις και απορίες και όλοι να έχουν την δυνατότητα να μιλήσουν για τις δικές τους ανάγκες οπότε κρατήσαμε τον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων μικρό. Αν ενδιαφέρεστε, μη το αφήσετε για τελευταία στιγμή ή έρθετε χωρίς να δηλώσετε συμμετοχή.

Θέλω πολύ να μάθω αν υπάρχει κάτι ακόμα που θα σας βοηθούσε να βρείτε την έμπνευση και την όρεξη για να κάνετε μια καινούρια αρχή ή βρείτε μια νέα προσέγγιση στην δημιουργικότητά σας. Αν υπάρχουν θέματα που σας απασχολούν και θα θέλατε λύσεις ή απαντήσεις, θα χαρώ να τα διαβάσω, ακούσω από κοντά ή/και μάθω γενικά για να τα μελετήσω και να προτείνω πράγματα.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά την Ανθή και την Ιωάννα γιατί χωρίς την δική τους εμπιστοσύνη σε εμένα και την προτροπή τους δεν θα είχε συμβεί όλο αυτό. Όλοι θέλουμε κάποιον να μας δώσει μια φιλική σπρωξιά για να πάμε μπροστά και να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Τα λέμε λοιπόν από κοντά ή από μακριά και καλή Άνοιξη να έχουμε. Σε κάθε επίπεδο.

Ετικέτες: .

19 σχόλια

 1. Καλή αρχή ☺

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ πάρα πολύ <3

   Απάντηση
 2. Καλό μήνα ντουλαπάκι μας! καλή αρχή

  Απάντηση
  • Ευχαριστώ πολύ αγαπημένη! Καλό μήνα να έχουμε!

   Απάντηση
 3. Καλό μήνα Άννα και καλή αρχή η οποία είναι δεδομένη! Περιμένω πως και πως τη δεύτερη θεματική μιας και την πρώτη “πως φτιάχνω blog” την παρακολούθησα τον Οκτώβριο. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον έχει τέτοιες ανησυχίες και οφείλω να πω ότι ήταν κατατοπιστική, to the point και είχε ακριβώς ότι χρειάζεται κάποιος για να κάνει την αρχή… Αυτή την αρχή που σκεφτόμουν και εγώ και χρειαζόμουν το σπρώξιμο που αναφέρει η Άννα, η οποία παρεπιπτόντως είναι άριστη δασκάλα και με απίστευτη μεταδοτικότητα!

  Απάντηση
  • Η αλήθεια είναι ότι χαίρομαι τόσο πολύ που το ξεκίνησες και το προσπαθείς και τα πας τόσο καλά! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά εσύ το έκανες πραγματικότητα. Εγώ την μικρή σπρωξιά μόνο 🙂

   Απάντηση
 4. Πολύ ωραία θέματα.
  Μακάρι να καταφέρω να έρθω.

  Απάντηση
  • Κι εσύ Ρένα μου είσαι πολύ advanced αλλά ευχαριστώ πολύ για την προτίμηση!

   Απάντηση
 5. Τέλειο! Που θα παργματοποιηθούν οι συναντήσεις;;

  Απάντηση
  • Στο Κουμπί coffee & crafts, Πελοποννήσου 2, Θεσσαλονίκη στο κέντρο. Όμως πρώτα δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 231 600 8219 ε; Θα χαρώ να τα πούμε από κοντά!

   Απάντηση
 6. εγώ πάντως έκλεισα τη θεσούλα μου για το blog seminar. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τα πούμε εκεί.

  Απάντηση
  • Α πολύ ωραία! Άντε με το καλό να τα πούμε και να το αρχίσεις!

   Απάντηση
 7. Καλή αρχή και κάθε επιτυχία!!

  Απάντηση
 8. Θέλω πολύ να έρθω , αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω!Σίγουρα όσον αφορά το μπλογκ θα με ενδιαφέρει περισσότερο ο κύκλος των προχωρημένων, αλλά σχετικά με τις χειροτεχνίες με ενδιαφέρουν όλα. Ελπίζω είτε έρθω εγώ είτε όχι, να συνεχιστούν αυτές οι συναντήσεις!Καλή επιτυχία!

  Απάντηση
  • Εγώ πάλι θα χαρώ να βρεθούμε και από κοντά (επιτέλους) ανεξάρτητα από τις συναντήσεις! Άσε που πιστεύω ότι είσαι πολύ advanced έτσι και αλλιώς <3

   Απάντηση
 9. Παράθεμα: Τα ζωάκια παντρεύονται. (Μέρος 1ο) | Barbadakia - Μπαρμπαδάκια

 10. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουν όλα αυτά τα σεμινάρια πολύ ενδιαφέρον. AriadnefromGreece!

  Απάντηση
 11. Παράθεμα: Πως θα βελτιώσω το blog μου; Συναντήσεις σε Κουμπί | in my closet

Απάντηση