Τα μαξιλαράκια του in my closet

Φέτος το καλοκαίρι δεν πήγα διακοπές. Ήταν ενσυνείδητη απόφασή μου να μείνω στη πόλη. Δεν μπορώ να πω ότι το μετάνιωσα αν και μερικές φορές έπιανα τον εαυτό μου να χαζεύει μια λαχταριστή παραλία, που λιάζονταν κάποιος φίλος μου στο facebook ή στο instagram και με έπιανε μια πελώρια διάθεση να πάω και εγώ να πλατσουριστώ αλλά το ξεπερνούσα γρήγορα. Γιατί ήταν ένα καλοκαίρι προετοιμασίας, για τις μεγάλες αλλαγές που θα κάνω/συμβούν στη ζωή μου. Τώρα που τα σκέφτομαι, όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους 4 μήνες, αποτελούν ένα καλοκαίρι με έντονους ρυθμούς, πολλή έντονη εργασία, πολλή μελέτη και πολλά όνειρα και σκέψεις για το μέλλον.

Εδώ και κάποια, πολλά χρόνια, η μεγάλη αδερφή μου, η Βασιλική έχει ένα παραδοσιακό υφαντήριο, την Ύφανση. Η Ύφανση είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που έχει αντέξει όλα αυτά τα χρόνια, παρά την κρίση, εξαιτίας της αγάπης της αδερφής μου και του συζύγου της, του Τάσου για την κλωστοϋφαντουργία και της διαρκούς προσπάθειας, που κάνουν να εξελίσσονται και να βελτιώνουν την παραγωγή τους σε κάθε στάδιο.

Συζητώντας για το πώς θα μάθω να χρησιμοποιώ τη ραπτομηχανή της μαμάς μας, αρχίσαμε να συζητάμε για κάποιες δυνατότητες, που προσπαθούσαν εδώ και καιρό να αναπτύξουν. Περάσαμε πολλές ώρες συζητώντας, σχεδιάζοντας και μαθαίνοντας. Γιατί όλοι μας είχαμε να μάθουμε κάτι καινούριο από αυτή τη συνεργασία. Εγώ για την κλωστοϋφαντουργία και τις νέες τεχνικές, η Βασιλική για τα social media και ο Τάσος για τις δυνατότητες του internet.

Αυτά που σκεφτόμασταν, μας φαίνονταν πολύ ωραία και τέλεια αλλά τι ανταπόκριση θα είχαμε από το αγοραστικό κοινό; Έτσι πήραμε την απόφαση να συμμετέχουμε στη Δ.Ε.Θ. με κάποια δείγματά μας και να «μετρήσουμε» τις δυνατότητές μας. Ήταν ένα πολύ εξαντλητικό 15νθήμερο για όλους μας, που μας άφησε εκτός από πολύ κούραση και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας και μια ελπίδα ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Όμως δεν μας έφτασε αυτό.

Έτσι πήραμε την απόφαση να συμμετέχουμε και σε ένα Pillbox για να «δοκιμαστούμε» και σε πιο νεαρό και απαιτητικό κοινό. Κάπου εκεί, στις διαδικασίες προετοιμασίας και μέσα στον ενθουσιασμό μου ότι θα συμμετείχα για πρώτη φορά στη ζωή μου σε ένα Pillbox, άρχισε να ωριμάζει μέσα μου, ο δικός μου ρόλος σε αυτήν την προσπάθεια. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ένιωθα απλά ότι βοηθούσα την αδερφή μου σε μια καινούργια αρχή. Μήπως όμως όλο αυτό που δουλεύαμε τόσο καιρό ήταν μια καινούργια αρχή και για εμένα;

Είχα διαλέξει κάποιες πολύ αγαπημένες μου φωτογραφίες, να τυπώσουμε πάνω στα μαξιλαράκια για να τα δείχνουμε ως δείγμα του τι μπορούμε να κάνουμε. Ένα απόγευμα πριν πάμε στο Pillbox και με την ψυχή στο στόμα, τα μαξιλαράκια μου με περίμεναν για φωτογράφιση. Όταν τα είδα, ένιωσα σαν παιδάκι που του πήραν για δώρο το ποδήλατο που λαχταρούσε χρόνια τώρα. Ήταν τόσο όμορφα και τόσο ζωντανά και ήταν από δικές μου φωτογραφίες. Δεν περιγράφω άλλο 🙂

Τις δύο μέρες που ήμασταν στο pillbox προσπαθούσα να αφουγκραστώ τις εντυπώσεις των επισκεπτών. Σε μια πολύχρωμη γιορτή χειροποίητων κοσμημάτων, αξεσουάρ και ρούχων, τα μαξιλαράκια μας ξεχώριζαν και προκαλούσαν πολύ θετική εντύπωση και εγώ φούσκωνα από περηφάνια. Το τελευταίο βράδυ στο Pillbox και αφού είχαμε γυρίσει σπίτια μας να ξεκουραστούμε μετά από ένα εξαντλητικό διήμερο, το αδερφάκι μου, μου έστειλε ένα απίστευτα συγκινητικό email. Από εκείνα που διαβάζεις και ξαναδιαβάζεις και δεν χορταίνεις. Που κάθε αράδα είναι ποτισμένη αγάπη και νιώθεις την καρδιά να καίει από τη συγκίνηση.

Ένα μήνα με πολύ εντατικό διάβασμα μετά, έφτιαξα και το μαγαζάκι μου στο Etsy. Όλο αυτό είναι μια νέα περιπέτεια για εμένα και ένας νέος τόπος για εξερεύνηση. Δεν ξέρω αν θα έχει επιτυχία αλλά ζω εδώ και πολλά χρόνια σιγοτραγουδώντας αυτό. Θέλω να μπείτε, να το δείτε, να μου προτείνετε πράγματα, να μου πείτε αν σας αρέσουν ή όχι τα μαξιλαράκια μου και γενικά να ακούσω την άποψή σας. Φυσικά και μπορείτε να αγοράσετε άμα σας αρέσει κάτι αλλά θα έλεγα να περιμένετε λίγο μέχρι να ανεβάσω τουλάχιστον τα πρώτα 15 σχέδια μου. Μη βιαστείτε και μετά κάτι σας αρέσει περισσότερο και μου στεναχωρεθείτε. Όταν θα έχω ανεβάσει όλα τα έτοιμα σχέδια, θα σας δώσω και κουπονάκι εκπτωτικό.

Θέλω να μοιραστώ τα βήματα μου σε αυτή τη νέα προσπάθεια, από εδώ όχι γιατί είμαι κάποιος ειδικός που μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία του αλλά γιατί πιστεύω ότι για να με διαβάζετε, φτιάχνετε ήδη κάποια χειροποίητα πράγματα (ή το σκέφτεστε σοβαρά) και μπορεί να έχει περάσει από το μυαλό σας η σκέψη «Θα μπορούσα αυτά που φτιάχνω να τα πουλάω;» αλλά αποθαρρυνθήκατε επειδή δεν ξέρατε το πώς ή από ανασφάλεια. Και για να μη σας αφήσω με την απορία, θα σας απαντήσω προκαταβολικά:

«Ναι μπορείτε, αρκεί να θέλετε και το πώς θα το βρούμε μαζί».

Καλό και δημιουργικό χειμώνα να έχουμε και να κάνουμε όνειρα. Είναι λίγα τα πράγματα που δίνουν πραγματική χαρά και τα όνειρα είναι ένα από αυτά.

Ετικέτες: , .

22 Σχόλια

  1. Παράθεμα: Τύπωμα σε ύφασμα για κατασκευές | in my closet

  2. Παράθεμα: Μπαζάρ χειροποίητων: Προτάσεις και συμβουλές για όλους | in my closet

Απάντηση