DIY

Λικέρ φράουλα

Λικέρ φράουλα

Η άνοιξη έχει δύο από τα πιο λαχταριστά, γευστικά και αγαπημένα φρούτα όλου του χρόνου. Τις φράουλες και τα κεράσια. Τα κεράσια τα αγαπάω σε όλες τις μορφές αλλά δεν τολμάω να τα «χαλάσω». Θέλω να τα πλύνω και να τα φάω ως έχουν. Όταν ήμουν παιδί έβρισκα πολύ διασκεδαστική την αντίδραση όσων καταλάβαιναν ότι από τη λαιμαργία μου,  καταπίνω και τα κουκούτσια. Δεν έχω μεγαλώσει πολύ σε αυτόν τον τομέα. Χαίρομαι γιατί πραγματικά και τα δύο εμφανίζονται για 2 μήνες με το ζόρι και μετά πρέπει να τα περιμένω έναν χρόνο. Παραμένουν εποχιακά στο πείσμα όλων των θερμοκηπίων και εγώ όταν τα βλέπω εκτός εποχής, τα σνομπάρω.

Λατρεύω τις φωτογραφίες με φράουλες!

Λατρεύω τις φωτογραφίες με φράουλες!

Φέτος είχαν την τιμητική τους οι φράουλες. Το Δάχτυλο στο βάζο, που αγαπώ κυρίως να τρώω αυτά που φτιάχνει, έκανε πολύ όμορφα πράγματα με τις φράουλες. Κι εγώ θυμήθηκα πως πριν από καιρό πολύ, είχα κάνει ένα λικεράκι με φράουλα για ένα πολύ ανοιξιάτικο workshop, το οποίο το είχαμε καταναλώσει μαζί με άλλα τσιμπολογήματα, πολύ ευχάριστα και εγώ το είχα χαρεί πολύ γιατί είναι εύκολο, γρήγορο και φρέσκο!  Την αρχική συνταγή τη βρήκα εδώ.

Όλα τα υλικά μαζί!

Όλα τα υλικά μαζί!

Υλικά:

  • 400γρ. φράουλες
  • 400γρ. ζάχαρη
  • 800ml βότκα
Λίγο πριν την πολτοποίηση!

Λίγο πριν την πολτοποίηση!

Η διαδικασία είναι απλή. Ψιλοκόβετε τις φράουλες και τις βάζετε στο μπλέντερ με τη ζάχαρη. Χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μετά ρίχνετε και τη βότκα και είναι έτοιμο. Όσο πιο κρύο τόσο το καλύτερο. Μου μοιάζει περισσότερο για συνταγή για κοκτέηλ παρά για λικέρ αλλά η ποσότητα της ζάχαρης είναι τέτοια που το κάνει λικέρ, αδιαπραγμάτευτα. Αλλά γίνεται εύκολα, δεν χρειάζεται αναμονή σε σκοτεινό ντουλάπι όπως το λιμοντσέλο ή στο ψυγείο όπως το λικέρ ρόδι, σερβίρεται αμέσως ή το βάζετε στην κατάψυξη για να το πιείτε όποτε θέλετε.

Έτοιμα για κατανάλωση!

Έτοιμα για κατανάλωση!

Όσο ακόμα υπάρχουν φράουλες σκεφτείτε το. Ειδικά αν δεν είναι καλοσχηματισμένες για να τις προσφέρετε ή για να τις βάλετε σε γλυκά. Και επειδή έχει βότκα μπορεί να καταψυχθεί χωρίς φόβο. Επίσης μπορεί να γίνει πολύ ωραίο δωράκι για κάποια επίσκεψη με κατάλληλη συσκευασία. Εγώ προτίμησα πράσινο γκοφρέ, κόκκινο χαρτί αφής και κόκκινη κορδέλα (γιατί αυτά είχα στο σπίτι και χρωματικά έδεναν) όχι πάνω στο μπουκάλι αλλά στο πώμα, για να γίνει πιο χαριτωμένο αλλά εσείς μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο όμορφο ή όπως το θέλετε!

Για δωράκι με ασορτί χρώματα!

Για δωράκι με ασορτί χρώματα!

Πλέον μπήκε ο Ιούνιος και ξεκινάω και ένα νέο project. Για πρώτη φορά μετά από καιρό, μπήκα στην ντουλάπα μου και ασχολήθηκα και με τα ρούχα μου και χαίρομαι πολύ γιατί ήδη φοράω τις πρώτες μου «διορθώσεις». Καλό και δροσερό καλοκαίρι να έχουμε!

4 Σχόλια

  1. looks great..I’ll try it!!

    Απάντηση
  2. Φράουλες και κεράσια! Τα πρώτα φρούτα που έμαθα ποιά είναι η εποχή τους, η αγαπημένη μου άνοιξη! Μου θυμίζουν τις τούρτες των παιδικών μου γενεθλίων και γενικά τα έχω συνδέσει με πολλές αναμνήσεις. Το λικέρ φράουλα το δοκίμασα πριν λίγα χρόνια και φυσικά μου άρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και η συνταγή που μας δίνεις, πολύ εύκολη. Άσπρο πάτο…..

    Απάντηση
    • Μα γίνεται πιο γρήγορα από ότι πίνεται 😉 Άντε άσπρο πάτο <3

      Απάντηση

Απάντηση