DIY

Υφασμάτινη κούκλα Tilda

Υφασμάτινη κούκλα Tilda | Giveaway

Όλα ξεκίνησαν μια μέρα πριν τα γενέθλια του “Κουμπί coffee & crafts». Είχα πάει για να μιλήσω για το Blogging για Crafters, είχαμε περάσει πολύ ωραία και είχα μείνει να χαρώ ένα κρασάκι με φίλες, όταν είδα την Ανθή να απλώνει τις κούκλες και τις Tilda στο μεγάλο τραπέζι. Τώρα που το σκέφτομαι, ήταν από εκείνες τις στιγμές που μοιάζουν πολύ με τον κεραυνοβόλο έρωτα αν υπήρχε. Ήταν όλες υφασμάτινες κούκλες που είχαν κάνει μαθήτριες με την Γιώτα και ήταν όλες υπέροχες. Θα έμπαιναν σε διάφορα σημεία του Κουμπιού ως μέρος της εορταστικής διακόσμησης και εγώ τις χάζευα σαν να ήμουν μικρό παιδάκι μπροστά σε βιτρίνα παιχνιδάδικου.

Αυτή η γλυκούλα με το αρκουδάκι της μου έκλεψε την καρδιά!

Αυτή η γλυκούλα με το αρκουδάκι της μου έκλεψε την καρδιά!

Μετά μεσολάβησαν πάρα πολλά γεγονότα και υποχρεώσεις και οι κούκλες έμειναν στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Μέχρι που ένα ξωτικό είπε “Θα ήθελα το χειροποίητο δώρο μου να είναι μια κούκλα. Ακόμα και αν όλα τα άλλα δεν τα έχει, δεν πειράζει. Και με την κούκλα μόνο θα είμαι χαρούμενη.” και σκέφτηκα ότι και εγώ κάποια στιγμή είχα νιώσει αυτήν την λαχτάρα. Μετά μπήκε το 2016 και εγώ αποφάσισα να αφιερώσω περισσότερο χρόνο σε δημιουργίες για να ξαναβρω λίγο τον εαυτό μου και για να ξεκινήσει δημιουργικά και όμορφα η νέα χρονιά. Γράφτηκα λοιπόν στον κύκλο της πάνινης κούκλας και περίμενα με λαχτάρα να ξεκινήσει.

Αυτήν την έχω βάλει στο μάτι και θέλω πολύ να κάνω και τέτοια!

Αυτήν την έχω βάλει στο μάτι και θέλω πολύ να κάνω και τέτοια!

Θέλω να εξομολογηθώ κάτι που μόνο οι πολύ κοντινοί μου άνθρωποι ξέρουν. Βαριέμαι πολύ εύκολα. Έχω γραφτεί σε πάρα πολλά σεμινάρια για κατασκευές και τα έχω παρατήσει αν όχι στο δεύτερο, σίγουρα στο τρίτο μάθημα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που με κάνουν να βαριέμαι και να μην έχω όρεξη να συνεχίσω και έχω τάξει στον εαυτό μου να μην ψυχαναγκάζομαι ειδικά σε ό,τι αφορά τις χειροτεχνίες. Η χειροτεχνία είναι για εμένα βάλσαμο και όχι άγχος και επιπλέον λόγος να μην είμαι καλά. Για αυτό το λόγο η καλύτερη μου φίλη μου έχει βγάλει το παρατσούκλι “προκαταβολάκιας”. Έτσι, προτιμώ εργαστήρια μιας συνάντησης ή workshops. Με φοβήθηκα λίγο με την υφασμάτινη κούκλα αλλά ήθελα πολύ και θα έκανα μια πολύ φιλότιμη προσπάθεια.

Τα τρία στάδια πριν την συναρμολόγηση

Τα τρία στάδια πριν την συναρμολόγηση

Στον  κύκλο του Ιανουαρίου θα κάναμε μια Tilda σε τέσσερις συναντήσεις των δύο ωρών η κάθε συνάντηση. Δασκάλα μας η Γιώτα, ένας άνθρωπος απίστευτα μεταδοτικός με έναν πολύ μοναδικό τρόπο. Είχα συμμαθήτρια που δεν είχε πιάσει ξανά βελόνα και είχα και συμμαθήτρια που είχε ήδη κάνει άλλον έναν κύκλο κούκλα. Μαγικό να μπορείς να ισορροπήσεις τόση μεγάλη διαφορά αλλά και πραγματικό χάρισμα. Εγώ ήμουν κάπου ανάμεσα αφού τολμώ να πω πως το ράψιμο στο χέρι το φοβάμαι και το βαριέμαι.

Τα σετάκια μου που άλλαξαν περίπου 10 φορές όλα

Τα σετάκια μου που άλλαξαν περίπου 10 φορές όλα

Στην πρώτη συνάντηση μάθαμε το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα υφάσματα που θα διαλέξουμε και οι χρωματικοί συνδυασμοί που θα κάνουμε και αυτό με ενθουσίασε. Στυλιστικά (ως άνθρωπος) έχω την χάρη και το στυλ ενός τσουβαλιού. Όλα είναι άνετα, φαρδιά και μαλακά πάνω μου και σε 2-3 χρώματα το πολύ. Όμως εδώ είχα στα χέρια μου ένα πολύ αλλόκοτο αλλά και αέρινο πατρόν μιας κομψής κούκλας. Κατάλαβα ότι όσο πιο όμορφα τα ρούχα της, τόσο πιο όμορφο το αποτέλεσμα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που αποφάσισα να κάνω πάνω από μια. Ήθελα να δοκιμάσω διάφορες ιδέες, με βάση τα υφασματάκια που είχα σπίτι.

Οικογενειακή φωτογράφιση στο Κουμπί με τις κούκλες μας

Οικογενειακή φωτογράφιση στο Κουμπί με τις κούκλες μας

Τι είναι όμως αυτή η Tilda; Είναι το όνομα που έδωσε σε αυτό το πατρόν η Tone Finnanger, Νορβηγίδα σχεδιάστρια, το 1999 και η αρχή μιας σειράς προϊόντων σχετικά με την Tilda όπως υλικά κατασκευής, βιβλία και αξεσουάρ. Πλέον δεν είναι απλά μια κούκλα αλλά ένας ολόκληρος κόσμος με βασικά χαρακτηριστικά την ιδιαιτερότητα, τον ρομαντισμό και το καπρίτσιο. Ακόμα και το ίδιο το σώμα της είναι αρκετά ασύμμετρο για τα ανθρώπινα δεδομένα (πολύ λεπτά και μακριά άκρα με μια αρκετά φαρδιά περιφέρεια) αλλά ταυτόχρονα και πολύ κομψό και αέρινο. Αυτό το στυλ έχει εμπνεύσει πάρα πολλές δημιουργούς που έχουν φτιάξει την δική τους Tilda. Όλες μοναδικές αλλά και με πολλά κοινά στοιχεία.

Οι Tilda μου κάνουν κούνια στο craft room

Οι Tilda μου κάνουν κούνια στο craft room

Στα μαθήματα, η Γιώτα έχει μια τακτική την οποία αγαπώ πραγματικά πολύ. Αφιερώνει όλο το δίωρο και πολλές φορές και παραπάνω για να δείξει όσα περισσότερα μπορεί και μετά σου λέει “Ωραία και τώρα πήγαινε στο σπίτι να το εφαρμόσεις”. Αυτό σημαίνει πως για κάθε δίωρο στο Κουμπί, χρειαζόταν τουλάχιστον ένα δίωρο στο σπίτι αλλά όπως λέει και η ίδια “Δεν έρχεσαι εδώ για να σε βλέπω να ράβεις”. Το ξέρω πως αυτό ζορίζει κάποιους που δεν θέλουν να κάνουν homework αλλά να τα κάνουν όλα εκεί, όμως αν το κάναμε έτσι θα θέλαμε 8-10 συναντήσεις για να την ολοκληρώσουμε. Κάθε φορά έφευγα τρέχοντας να πάω σπίτι να κάνω ό,τι μας είπε για να μην το ξεχάσω. Μας έδειξε τόσες πολλές παραλλαγές και αποφάσισα να φτιάξω πολλές για να τις εφαρμόσω. Βέβαια εκτός από την πρώτη μου, όλες τις υπόλοιπες τις προσπάθησα και στην ραπτομηχανή.

Αριστερά η πρώτη μου Tilda και δεξιά η πιο κομψή μου Tilda

Αριστερά η πρώτη μου Tilda και δεξιά η πιο κομψή μου Tilda

Όσο περίεργο και να φανεί, θέλει πάρα πολύ δουλειά και κόπο για γίνει μια Tilda και το πραγματικό ζόρι δεν είναι το ράψιμο αλλά το γέμισμα και η συναρμολόγηση. Έφαγα πάρα πολλές ώρες να τις γεμίσω με το νέο αγαπημένο μου υλικό, την τρεβίρα, έναν υαλοβάμβακα πολύ απαλό και πολύ φιλικό για τα παιδιά. Εγώ τον περιγράφω ως συννεφάκι γιατί υποθέτω ότι αν ποτέ πιάσω σύννεφο θα έχει την ίδια υφή. Όμως η Tilda είναι μια κούκλα που δείχνει όμορφα όταν είναι πολύ καλά και προσεκτικά γεμισμένη και σε αυτό μας βοήθησαν όλα τα απίθανα κόλπα της Γιώτας.

Δύο πολύ αρχοντικές και επιβλητικές Tilda που αγάπησα πολύ

Δύο πολύ αρχοντικές και επιβλητικές Tilda που αγάπησα πολύ

Καταφέραμε και λόγω της μεγάλης απεργίας κάναμε πέντε συναντήσεις αντί για τέσσερις και αν και όλες ήταν πολύ ωραίες, η τελευταία είχε κάτι το πολύ ιδιαίτερο. Αφιερώσαμε και πολύ κόπο και προσπάθεια στην ομαδική φωτογράφιση και καμαρώναμε τα κορίτσια μας με κάθε ευκαιρία. Εγώ που είχα στο σπίτι άλλες επτά Tilda να με περιμένουν έπεσα με τα μούτρα να τις φτιάξω και να τις τελειώσω. Είχα ήδη αποφασίσει σε ποιες καλές φίλες θα τις κάνω δώρο και αυτό με είχε επηρεάσει λίγο και στην επιλογή των χρωμάτων και του στυλ. Ειδικά η σκέψη ότι θα μπορούσαν έστω και λίγο ή και πολύ να μοιάζουν στις φίλες μου, ήταν πολύ μεγάλη πηγή έμπνευσης.

Οι κομψές και μοντέρνες Tilda μου!

Οι κομψές και μοντέρνες Tilda μου!

Ποια είναι όμως η Γιώτα; Η Γιώτα είναι ένας άνθρωπος που μάλλον πρώτα έπιασε βελόνα και μετά μολύβι. Δεν θυμάται πότε ακριβώς άρχισε να ράβει αλλά πραγματικά νομίζω πως έχει ράψει τα πάντα. Ασταμάτητη, αεικίνητη, ακούραστη και ανεξάντλητη. Αν και υπέρμετρα τελειομανής και με αγάπη στην λεπτομέρεια, δεν μας άγχωσε και δεν μας μάλωσε. Αγάπησε και αυτή τα κοριτσάκια μας όσο και εμείς παρά το γεγονός ότι ήταν γεμάτα ατέλειες και μέχρι τελευταία στιγμή τα χτένιζε και τα σουλούπωνε για την ομαδική φωτογράφιση. Είναι κάποιοι άνθρωποι που μένουν για πάντα παιδιά και μπορούν να παίζουν με παιχνίδια, για πάντα. Γιατί η κούκλα, είτε η Tilda είτε όχι, παραμένει ένα πολύ αγαπημένο παιχνίδι. Θα την βρείτε στο Κουμπί τις Πέμπτες να κάνει κούκλες και απλικέ ή και άλλα όμορφα με ράψιμο. Ειδικά αν είστε από εκείνες που λένε ότι δεν το έχουν με το ράψιμο, να πάτε να σας αποδείξει ότι δεν ισχύει. Μπορεί.

Οι τσαχπίνες Tilda μου

Οι τσαχπίνες Tilda μου

Αφού τις τελείωσα και πριν τις βάλω στα κουτιά τους για να τις παραδώσω στις φίλες μου, αποφάσισα να παίξω και εγώ λίγο μαζί τους. Τις πήγα για βόλτα στην εξοχή για να υποδεχτούμε την Άνοιξη και φωτογραφηθήκαμε σε διάφορα μέρη.

Ένα μικρό πικ νικ για τα κορίτσια

Ένα μικρό πικ νικ για τα κορίτσια

Ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο απόγευμα με ωραίο φως αλλά και με την διαρκή αίσθηση ότι από στιγμή σε στιγμή θα αρχίσει να βρέχει και έτσι και έγινε. Ευτυχώς είχαμε προλάβει να φωτογραφίσουμε τα κορίτσια σε διάφορα ωραία μέρη όπως στις κούνιες. Γιατί είναι υπέροχο να βλέπεις ένα παιχνίδι να παίζει!

Στις κούνιες με τις Tilda!

Στις κούνιες με τις Tilda!

~~~ Giveaway ~~~

Λίγο πριν την καταιγίδα!

Λίγο πριν την καταιγίδα!

Διάλεξα μια από αυτές για να σας την κάνω δώρο. Δε θα σας πω ποια. Θα είναι έκπληξη.
Είναι σίγουρα από τις πιο αγαπημένες μου και από τις πιο ιδιαίτερες.

Τι μπορείτε να κάνετε για να την κερδίσετε;
Από σήμερα και έως τις 29/2/2016 και ώρα 23:59 αφήνετε ένα σχόλιο εδώ στο άρθρο
και μου λέτε ποια σας άρεσε περισσότερο και ποια πιστεύετε ότι σας διάλεξα! 

Αν θέλετε παραπάνω συμμετοχές, μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο newsletter μου ή/και να με κάνετε follow στο instagram.

Τρίτη 1/3/2016 το απόγευμα θα αφήσω σχόλιο εδώ στο άρθρο για να πω ποια/ποιος θα είναι η τυχερή!

Ήθελα και μια αναμνηστική με όλα τα κορίτσια μου μαζί!

Ήθελα και μια αναμνηστική με όλα τα κορίτσια μου μαζί!

Θέλω να ευχαριστήσω το “Κουμπί coffee & crafts” που κάνει τόσο ωραία εργαστήρια και τη Γιώτα που με έκανε να αγαπήσω τις κούκλες. Θα συνεχίσω και με άλλο σχέδιο τώρα τον Μάρτιο οπότε αν το πάρετε απόφαση, θα με πετύχετε εκεί να τσιμπιέμαι και να τρυπιέμαι συνέχεια. Περιμένω πως και πως να βγει το πρόγραμμα για να δηλωθώ. Εκτός από τις Πέμπτες, θα με πετύχετε και τις Παρασκευές γιατί θα μιλήσω και πάλι για το blogging και για τα social media και για άλλα χρήσιμα πράγματα. Υπομονή για το πρόγραμμα λοιπόν και τα λέμε στο Κουμπί!

124 Σχόλια

  1. Παράθεμα: Βιβλιαράκι - θήκη για βελόνες | in my closet

  2. Παράθεμα: Secret Bunny 2016 και άλλα ωραία | in my closet

  3. Παράθεμα: Υφασμάτινος λαγός Tilda | Giveaway | in my closet

  4. Παράθεμα: Θήκη για ραπτικά από παλιά τζιν | in my closet

  5. Παράθεμα: Υφασμάτινη καμηλοπάρδαλη από το "Sewn Toy Tales" | in my closet

  6. Παράθεμα: Υφασμάτινο χταπόδι και φάλαινα με πατρόν της DIY fluffies | in my closet

  7. Παράθεμα: Πως μπορώ να γίνω zero waste και τι είναι αυτό; | in my closet

Απάντηση