Βαζάκια κουζίνας

Βρήκα ένα βαζάκι! Τι να το κάνω;

Από την ημέρα που έβαλα εκείνη την αγγελία και ζητούσα βαζάκια, βλέπω βαζάκια παντού. Πλέον έρχονται μόνα τους. Μου φέρνουν φίλοι και γνωστοί και ξένοι. Ανοίγω την ντουλάπα και γυαλίζει το μάτι μου. Οπότε είπα να μπω στην ντουλάπα και να βγω μόνο όταν θα έχω βρει μια ιδέα για το καθένα από αυτά. Την πρώτη ιδέα την έγραψα αναλυτικά. Έκανα μια εργαλειοθήκη που κρέμεται. Ξόδεψα 10 για το κρέμασμα και περίπου άλλα 15 για να οργανώσω τη γραφική μου ύλη από επάνω. Σύνολο 25.
Μετά ακολούθησε η κουζίνα όπου αποφάσισα να σουλουπώσω λίγο κάποια αποξηραμένα αρωματικά και βότανα. Ήθελα να είναι ασορτί με το χρώμα της κουζίνας μου και έτσι χρησιμοποίησα λαδομπογιές που είχαν περισσέψει. Δεν ήμουν σίγουρη αν το χρώμα θα έμενε στο γυαλί αλλά με χαρά ανακάλυψα ότι άμα στεγνώσει μπορείς και να το πλύνεις με σφουγγαράκι κανονικά. Άλλα 10 έφυγαν για εκεί. Σύνολο 35.

Όσο έβαφα τα διάφορά μου, χρειάστηκα ένα για νέφτι για να “παρκάρω” το πινέλο μου, δυο – τρία για να μετακομίσω το χρώμα από τα τεράστια τενεκέδια που τελείωναν, δυο – τρία για να κάνω καινούρια χρώματα με προσμίξεις και φύλαξα και δυο – τρία για την επόμενη εξόρμηση στο μπαλκόνι για βάψιμο. Σύνολο 45.

Διάλεξα μερικά μεγάλα βάζα με μεγάλο στόμιο για να φτιάξω μόλις ανοίξει ο καιρός ένα μικρό φυτώριο με αρωματικά βότανα, που τα αγαπάω πολύ. Ακόμα μου διαφεύγει το πως θα τρυπήσω τον πάτο από το βάζο χωρίς να το σπάσω αλλά το μελετάω και ερευνάω. Φύλαξα περίπου 20. Σύνολο 65.

Καθόμουν κουρασμένη και σκεφτόμουν τι άλλο μπορώ να κάνω με τα 10 που περίσσεψαν και ανακάτευα όλα όσα έχω διαβάσει και ακούσει ως προτάσεις αυτό το χρονικό διάστημα. Ανάμεσα σε μια πρόταση για φωτογραφικό project με θέμα την απομόνωση και στο bookcrossing που είμαι μέλος εδώ και αρκετά χρόνια, γεννήθηκε μια ιδέα για ελεύθερα βαζάκια. Στην αρχή γέλασα πολύ. Όταν τα ετοίμαζα, χαμογελούσα και σκεφτόμουν τι πιθανότητες έχει ένα βαζάκι να βρεθεί.

Τώρα που γράφω αυτό το post μπορώ να πω 10% με σιγουριά. Το επόμενο πρωί και χωρίς να έχω γράψει στο blog αλλά έχοντας κρύψει ένα μήνυμα στο βαζάκι, πήρα το πρώτο μου σχόλιο. Ναι βρέθηκε ένα βαζάκι από τα 10 που άφησα. Και χάρηκα πάρα πολύ. Περιμένω με αγωνία τι θα απογίνει από τον/τη νέα κάτοχό του.

Πάνε τα 75 πρώτα. Τώρα σειρά έχουν τα επόμενα που ήρθαν μετά!  Έψαξα και βρήκα διάφορες ιδέες. Κάποιες κοινές, κάποιες πρωτότυπες, κάποιες δύσκολες, κάποιες εύκολες. Διαλέξτε τι σας αρέσει περισσότερο ή τι έχετε ανάγκη περισσότερο και αξιοποιήστε τα βαζάκια που μου φυλάξατε. Εγώ φτάνει με το γυαλί για την ώρα. Αργότερα πάλι!

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε και πως:
Στολίδια και διακόσμηση

Κεριά

Διάφορα

Τρόφιμα

Φωτιστικά

Τα παρακάτω είναι ιδέες ανθρώπων που φτιάχνουν πράγματα με βαζάκια και τα πουλάνε. Οπότε αν βαριόσαστε να τα κάνετε μπορείτε να τα παραγγείλετε.

 • Για τα παπούτσια μου ρε γαμώτο. Ρίξτε μέσα τα ψιλά σας και όταν με το καλό γίνουν πολλά πάρτε ένα ζευγάρι παπούτσια. Κάπως γαμάτη ιδέα.
 • Βάζο τοίχου. Η ιδέα και η εκτέλεση με ενθουσιάζουν. Επίσης πολλά μπράβο για την παρουσίαση. Πολύ λαχταριστό!
 • Βαζάκια με ετικέτες κιμωλίας. Για να γράφετε στο καπάκι τι θα βάλετε μέσα. Όμορφο αλλά όχι βολικό αν είναι για ψηλά ράφια.
 • Κρεμάστρα χωλ με βαζάκι για λουλούδια. Κάπως τέλειο. Μετά το “κρεμάστε” τα βαζάκια σας, έρχεται το “φυτέψτε” τα βαζάκια σας. Αυτήν την θέλω για την κρεββατοκάμαρά μου.
 • Βαζάκι Totoro. Εντάξει εδώ το βαζάκι λειτουργεί σα θηκούλα αλλά είναι πολύ όμορφο 🙂

‘Η και ακόμα να προσπαθήσετε. Κάποιες ιδέες είναι αρκετά απλές. Και δεν είναι ανάγκη να είναι η εκτέλεση ίδια.

Καλή επιτυχία σε ότι και να δοκιμάσετε και περιμένω φωτογραφίες 🙂

Ετικέτες: .

20 Σχόλια

 1. Παράθεμα: Ένα λουλούδι από τενεκεδάκια για την κουζίνα μου « in my closet

 2. Παράθεμα: Το τενεκεδένιο kit που φέρνει την Άνοιξη « in my closet

 3. Παράθεμα: google reader & pinterest: δύο πολύ χρήσιμα εργαλεία για έμπνευση « in my closet

 4. Παράθεμα: Μαρμελάδα σε μικρό βαζάκι για ένα γλυκό ευχαριστώ | in my closet

 5. Παράθεμα: Μαρμελάδα σε μικρό βαζάκι για ένα γλυκό ευχαριστώ | in my closet

 6. Παράθεμα: google reader & pinterest: δύο πολύ χρήσιμα εργαλεία για έμπνευση | in my closet

 7. Παράθεμα: Ένα λουλούδι από τενεκεδάκια για την κουζίνα μου | in my closet

 8. Παράθεμα: Το τενεκεδένιο kit που φέρνει την Άνοιξη | in my closet

Απάντηση