DIY

Υφασμάτινος λαγός Tilda

Υφασμάτινος λαγός Tilda | Giveaway

Το 2016 είναι η χρονιά του ραψίματος. Το έχω πάρει τόσο ζεστά και χαίρομαι τόσο μα τόσο πολύ με ό,τι φτιάχνω που μερικές φορές μου είναι παντελώς αδύνατο να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο. Δε μου έφτασαν οι 8 Tilda και συνέχισα με τη Δανάη και τη Φεϊρούζ και μετά πιάστηκα να κάνω λαγούς. Όχι έναν όποιο και όποιο λαγό. Ένας λαγός Tilda, δηλαδή ένας κομψός και πολύ μερακλής λαγός που έμελε να κλέψει τις καρδιές πολλών. Και φυσικά όχι μόνο έναν. Αφού η δασκάλα Γιώτα, δε σταματάει να προτείνει εναλλακτικές και να μου ανοίγει την όρεξη να τις δοκιμάσω όλες.

Ένα σπίτι γεμάτο κλωστούλες όσο έραβα τους λαγούς μου

Ένα σπίτι γεμάτο κλωστούλες όσο έραβα τους λαγούς μου

Η διαδικασία ήταν αρκετά δύσκολη γιατί ο λαγός Tilda εκτός από κομψός και ντελικανής είναι και ένα πολύπλοκο ζώο με πολλές λεπτομέρειες και πολλές ιδιαιτερότητες. Όσο όμορφες και να είναι οι σκέτες Tilda, δεν έχουν κινητικότητα. Κάθονται αναπαυτικά και σταυροπόδι αλλά ως εκεί. Ο λαγός όμως έχει πόδια και χέρια που μπορούν να κουνηθούν και το καλύτερο; Μπορεί και στέκεται μόνος του, δηλαδή χωρίς  να στηρίζεται κάπου. Θυμάμαι την πρώτη φορά που τον είδα να στέκεται, συγκινήθηκα. Σα να βλέπεις ένα παιδάκι να στέκεται για πρώτη φορά στα πόδια του. Και κακά τα ψέματα αλλά αγαπάμε τα πράγματα που δημιουργούμε με τα χέρια μας και την καρδιά μας, σαν παιδιά μας.

Έτοιμοι για γέμισμα

Έτοιμοι για γέμισμα

Εκτός από τα θέματα κίνησης, που τα βρήκα συναρπαστικά από άποψη διαδικασίας, ο λαγός Tilda είναι φτιαγμένος για να ντύνεται και να ξεντύνεται, να μπορεί να φοράει πολλά και διαφορετικά μοντελάκια ανάλογα με την εμφάνιση και την περίπτωση. Φουστίτσες, φουφούλες, πουκαμισάκια, σαραφανάκια, παντελονάκια και ό,τι άλλο μπορεί κάποιος να φτιάξει για το μπόι του. Πρακτικά τα πάντα αν έχεις για δασκάλα τη Γιώτα. Όταν ξεκινάς με ένα τέτοιο δείγμα, δεν μπορείς παρά να θέλεις να τα φτιάξεις όλα.

Για την τελική συναρμολόγηση!

Για την τελική συναρμολόγηση!

Κάπως έτσι πέρασα έναν ακόμα πολύ δημιουργικό μήνα στο Κουμπί Coffee & Crafts. Όσο προχωρούσαν τα μαθήματα και τους έβλεπα να σχηματίζονται, τόσο πιο πολύ χαιρόμουν μαζί τους. Ειδικά όταν τους είδα όλους μαζί (τον δικό μου και τους λαγούς των συμμαθητριών μου) στο πεζουλάκι του Κουμπιού, στο τελευταίο μάθημα, ήξερα πως έπρεπε να βρω ένα εξίσου ωραίο μέρος για να φωτογραφίσω και τους δικούς μου.

Εδώ ο δικός μου λαγός Tilda είναι ο πρώτος από αριστερά και στέκεται

Εδώ ο δικός μου λαγός Tilda είναι ο πρώτος από αριστερά και στέκεται

Μετά από πολλές βόλτες στην πόλη για να βρεθεί μέρος όμορφο και κατάλληλο, κατέληξα στο αγαπημένο μου σημείο στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Έφτιαξα ένα πουγκί μεταφοράς για τον κάθε έναν, φυσικά κομποζέ με τα ρούχα του, και πήρα τους δρόμους, ένα αποπνικτικό ξημέρωμα για να κάνω την ομαδική φωτογράφιση.

Λίγο πριν βγουν από τα πουγκιά τους και αρχίζουν να τρέχουν πέρα δώθε

Λίγο πριν βγουν από τα πουγκιά τους και αρχίζουν να τρέχουν πέρα δώθε

Είχα σκεφτεί ότι το σημείο τους ταιριάζει πολύ γιατί μοιάζει με λιβαδάκι μέσα στην πόλη και είναι και δίπλα στη θάλασσα. Πήγα πολύ πρωί για να αποφύγω τη ζέστη αλλά δεν τα κατάφερα πολύ καλά και τον πολύ κόσμο που θα περνούσε και θα ήθελε να καταλάβει τι κάνω και τι είναι αυτά τα ζωάκια που αραδιάζω παντού. Μου αρέσει πολύ να φωτογραφίζω τα project μου δημόσια γιατί έχουν φυσικό φως και μεγάλο βάθος στον ορίζοντα αλλά μερικές φορές είναι κάπως δύσκολο να εξηγήσω τι ακριβώς κάνω σε κάθε περαστικό. Θυμάμαι όταν είχα πάει στο πάρκο απέναντι από την ΕΡΤ3 για να φωτογραφίσω τις Tilda, ήταν μια κυρία που είχε κάνει τον γύρο του πάρκου, περίπου 50 φορές, κόβοντας ταχύτητα μόλις με πλησίαζε. Μάλλον προσπαθούσε να καταλάβει τι έκανα.

Ο τζιν λαγός Tilda ποζάρει στα δοκιμαστικά για να βρω το κατάλληλο σημείο

Ο τζιν λαγός Tilda ποζάρει στα δοκιμαστικά για να βρω το κατάλληλο σημείο

Θέλω εδώ να κάνω μια μικρή παρένθεση και να πω κάτι για τις φωτογραφίες. Όλη αυτή η διαδικασία αν και ιδιαίτερα χρονοβόρα και δύσκολη (κουβάλημα, τρέξιμο, ζέστη/κρύο, ταλαιπωρία κ.λπ.) μου χαρίζει ωραίες φωτογραφίες, τις οποίες χαίρομαι πολύ να βλέπω και να μοιράζομαι εδώ. Ειδικά την ολοκληρωμένη δημιουργία. Ξέρω όμως χειροτέχνες που φτιάχνουν υπέροχα πράγματα, με πολύ κόπο και χρόνο και μόλις τελειώσουν βγάζουν μερικές βιαστικές φωτογραφίες το δημιούργημά τους και δεν προσπαθούν περισσότερο. Βλέπω φωτογραφίες σκοτεινές, κουνημένες, χωρίς φόκους στο αντικείμενο, με φλας και με άθλιο φωτισμό και στεναχωριέμαι. Θέλω να πω ότι και οι δικές μου φωτογραφίες αν τις έβγαζα στο σπίτι, με τεχνητό φωτισμό, έτσι θα ήταν παρότι έχω μια σχετικά καλή DSLR φωτογραφική.

Η πρώτη ομαδική στο λιβαδάκι

Η πρώτη ομαδική στο λιβαδάκι

Αν εγώ μπορώ να κουβαλάω έναν σάκο με 8 λαγούς, ψάθες για να μπορώ να ξαπλώνω και να φωτογραφίζω, τη φωτογραφική μου, την πετσέτα μου (είχε πολύ ζέστη) και το κολατσιό μου (ε για την λιγουρίτσα) με το λεωφορείο (δεν έχω αυτοκίνητο καρδιά μου) έως την άλλη άκρη της πόλης, ποια είναι η δική σου δικαιολογία, που δεν περίμενες τουλάχιστον να ξημερώσει για να βγεις στο μπαλκόνι ή στο παράθυρο και να βγάλεις μια φωτογραφία με φυσικό φως; Εσένα που έκανες ένα κόσμημα και μπορείς να το ρίξεις μέσα στην τσάντα και να το φωτογραφίσεις σε ένα πεζουλάκι την ώρα που πας στο supermarket; Αν είναι μια φορά σημαντικό για εσάς να φτιάξετε κάτι, είναι δύο φορές πιο σημαντικό για τον άνθρωπο που θα το αποκτήσει, να το δει και να το λαχταρίσει μέσα από μια φωτογραφία. Και τρεις φορές πιο σημαντικό για εμένα, να ξέρω πως τα υπέροχα πράγματα που κάνετε, γοητεύουν τους ανθρώπους που τα βλέπουν και δεν “θάβονται” με μια άσχημη και πρόχειρη φωτογραφία. Ξεκινήστε σήμερα με το να φωτογραφίζετε σε φως ημέρας και θα δείτε μεγάλη διαφορά στις φωτογραφίες σας.

Σχεδόν στο φυσικό τους περιβάλλον

Σχεδόν στο φυσικό τους περιβάλλον

Οι λαγοί περπάτησαν μαζί μου σε όλη την παραλία για να βρούμε για τον καθένα το σημείο που θα αναδείκνυε καλύτερα την προσωπικότητά του. Εκεί κάπου είχε αρχίσει η ζέστη να γίνεται ανυπόφορη αλλά φυσούσε λιγάκι και έτσι συνεχίσαμε.

Οι αγρότες της παρέας με τα τζιν και τα ωραία φωτεινά χρώματα

Οι αγρότες της παρέας με τα τζιν και τα ωραία φωτεινά χρώματα

Κάποιοι πιο κοντά στη φύση και κάποιοι πιο κοσμικοί και κομψοί. Θέλω να πιστεύω ότι έκανα καλούς συνδυασμούς χρωμάτων και ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα. Τα υφάσματα είναι είτε από το Ραφτάδικο, ένα e-shop που με έχει κερδίσει με την ποιότητα, την ποικιλία και την άψογη εξυπηρέτηση, είτε από το Eka + O, ένα υπέροχο κατάστημα με υφάσματα στη Δελφών που αγαπώ πολύ. Ωραίο και βολικό το e-shop αλλά ωραίο και ένα κουκλίστικο μαγαζάκι με υπέροχα υφάσματα και με καλάθια με ρεταλάκια. Μπορεί κάποιος να χαθεί εκεί ώρες.

Οι κοσμοπολίτες της παρέας, με τα έντονα χρώματα και σχέδια!

Οι κοσμοπολίτες της παρέας, με τα έντονα χρώματα και σχέδια!

Αυτές οι μικρές σε μέγεθος κατασκευές απαιτούν μικρά κομμάτια υφάσματος αλλά πολλά και διαφορετικά για να γίνεται ωραία το κομποζάρισμα. Σιγά-σιγά έχω φτιάξει μια αρκετά μεγάλη συλλογή από υφασματάκια, δανδελίτσες, κουμπάκια και άλλα τέτοια. Για πολλά από αυτά οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε εσάς που με διαβάζετε και με αγαπάτε. Πριν από καιρό παρέλαβα ένα μεγάλο σάκο με κουρελάκια που είχαν περισσέψει από μια φίλη που ασχολείται με μπουμπουνιέρες. Ήταν η ιδανική πρώτη ύλη για να γίνει ένας λαγός Tilda με φούστα tutu. Ένας παιχνδιάρικος λαγός Tilda με πολλά ρουχαλάκια που χαίρεται τώρα μια καλή φίλη και crafter.

Οι ταχπινηδες λαγοί με τα ρουχάκια τους έτοιμα για παιχνίδι και για χόρο

Οι ταχπίνηδες λαγοί με τα ρουχάκια τους έτοιμα για παιχνίδι και για χορό

Μόλις ολοκλήρωσα την φωτογράφιση άρχισαν να ταξιδεύουν για να βρουν καλές φίλες που είχαν γενέθλια. Έτσι οι 6 από τους 8 πλέον είναι σε άλλα χέρια και τους αγαπάνε και τους φροντίζουν πολύ καλά από ό,τι μαθαίνω. Οι δύο που έμειναν πίσω, έμειναν γιατί έχω λόγο. Ο ένας θα γίνει και πάλι δωράκι σε μια από τις αποστολές του καλοκαιρινού μαραθώνιου δημιουργικότητας. Αν δεν έχετε γραφτεί ήδη, να το κάνετε τώρα και που ξέρετε; Μπορεί να είναι η δική σας αποστολή που θα τον κερδίσει. Το νου σας στα emails της Παρασκευής.

Οι ρομαντικοί λαγοί μου που διαλέγουν τα πιο ωραία μέρη για να φωτογραφηθούν

Οι ρομαντικοί λαγοί μου που διαλέγουν τα πιο ωραία μέρη για να φωτογραφηθούν

Και ο άλλος λαγός Tilda θα είναι το δωράκι σε αυτό το giveaway. Θα βρείτε οδηγίες και πληροφορίες παρακάτω. Αν και τους αγαπώ όλους με κάποιον δέθηκα περισσότερο, τον κράτησα περισσότερο αλλά ήρθε η ώρα και αυτός να ταξιδέψει!

~~~ Giveaway ~~~

Και μια ομαδική μαζί μου

Και μια ομαδική μαζί μου

Διάλεξα έναν από αυτούς για να σας τον κάνω δώρο. Δε θα σας πω ποιον για να είναι έκπληξη όμως σίγουρα είναι ένας από αυτούς που αγαπάω πιο πολύ.
Τι μπορείτε να κάνετε για να τον κερδίσετε;
Από σήμερα και έως τις 24/7/2016 και ώρα 23:59 αφήνετε ένα σχόλιο εδώ στο άρθρο
και μου λέτε ποιον λαγό θα θέλατε να έχετε και γιατί.

Αν θέλετε παραπάνω συμμετοχές, μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο newsletter μου ή/και να με κάνετε follow στο instagram ή/και να με κάνετε follow στο snapchat.

Δευτέρα 25/7/2016 το απόγευμα, θα κάνω μια κλήρωση στο snapchat και θα αφήσω σχόλιο εδώ στο άρθρο για να πω ποια θα είναι η τυχερή συμμετοχή.

Το τρελό παρεάκι σε μια αναμνηστική πριν χωριστούν

Το τρελό παρεάκι σε μια αναμνηστική πριν χωριστούν

Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά το Κουμπί Coffee & Crafts που δίνει σε εμένα αλλά και σε όποιον το επιθυμεί, τη δυνατότητα να μάθουμε μια τόσο δύσκολη αλλά και τόσο γοητευτική και μοναδική τέχνη όπως αυτή της υφασμάτινης κούκλας. Εγώ μετά τους λαγούς συνέχισα και με τη γοργόνα και ανυπομονώ να μάθω τι άλλο θα κάνουμε από Σεπτέμβριο. Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να γραφτείτε στο newsletter του Κουμπιού για να ξέρετε πότε θα γίνει και τι.

55 Σχόλια

  1. Παράθεμα: 3 ιδέες για κατασκευές με κοχύλια και άμμο | in my closet

Απάντηση